iþ yatýrýmdan aradýlar, yönetim ücret düþüþleri bugünkü oranlara yansýmadýðýndan oranlar düþük kaldý. Pazartesi son hali belli olacakmýþ.
Evet o konuda katýlýyorum ,tercihler ve risk algýsý kiþiden kiþiye deðiþiyor .Þu an yüzde 50 hissedeyim mesela .Secime doðru endeksin duruma göre yüzde 20 lere indireyim diyorum ,viopdanda dolarý alýp beklemek daha iþime geliyor .Viopdan tl varlýklarýnn bir kýsmý kadar hedge daha ucuz maliyetli gibi sanki ..
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
biraz da portföy büyüklüðü ile alakalý bu iþ 2000k portföyü olan adamýn yüzde 50 döviz almasýyla 500k sý olan birinin yüzde 50 dolar almasý çok farklý 500k sý olan portföyünü ikiye böldüðü zaman en baþta bankalara karþý iyi faiz alma gücünü kaybeder ama diðeri yine rekabetini kaybetmez
yapýkredi temdit 420k 31 gün %20.35 valör varmý yokmu bilmiyorum soramadým
Ölü faiz iþinden sýkýldým. Bir sorunu paylaþarak, daha önce tecrübe eden varsa görüþünü öðrenmek isterim.
120 baðýmsýz bölümden oluþan tek blok binada merkezi ýsý sistemi olup, kalorimetre üzerinden tüketim okunarak maliyet çýkarýlýyor. 3 yýldýr bu þekilde giderken bir kiþi çýkmýþ '' efendim ben 300 tl. öderken , 100 - 125 tl. ödeyenler var. 15 derece kuralýný çiðniyorlar, dairelerindeki vanalarý kapatýyorlar ki düþük para ödüyorlar. Bir metrekare alanýn 15 derece ýsýtýlmasý için gereken kaloriyi bularak daire metrekaresi ile çarpýnýz ve asgari ödemesi bu olsun '' dedi. Hiçbir yönetici bu iþin altýndan kalkamaz. Ara daire var, köþe, çatý, zemin var.güney cephe var. Hiç vana açmasa bile daire 17 derece olan yer var. Adam tutturmuþ hesaplama yöntemini deðiþtirmezseniz mahkemeye gideceðim diye.
Bu iþin bir emsali var mý ?
Kiþi ortaokul mezunu marangoz. Yönetmelik nedir deseniz bilmez. Bu kiþiyi kullanan bir enerji okuma firmasý var. Biz 2 kapýcýya sayaçlarý okutuyoruz ve excel proðramýna tüketimi girerek hesap çýkarýyoruz. Bu þirket daire baþý aylýk faturalandýrma bedeli olarak 20 tl. istiyor. Ne gerek var dedik gönderdik. Þimdi bu kiþiyi kýþkýrtarak insanlarýn kafasýný bulandýrýyor. Ama bu faturalandýrma þirketleri 15 derece cezasý diye insanlara 100-300 arasý tahsilat göndererek cebe atýyorlarmýþ. Ayrýca ne gerek var zaten 2 kapýcý okuyor kalorimetreleri.
Yer Ýmleri