Bir şirkette alım yapmadan temel/teknik olarak inceleyemiyorum. Alımlarım arttıkça daha detaylı inceliyorum. Topikte 50 sayfa geriye kadar gittim,mesaj hacmi epey yüksekmiş.Fakat ben topiği aldığımdan beri playmaker hocam dışında yatırımcısı kalmamış gibi durum var. Ya herkes sattı,ya da sessizce bekleniyor.
Piyasa çoğu zaman abartır,düşüşleri de,yükselişleri de. Tuğçeliğin temel anlamda potansiyeli çoktan beri konuşuluyordu.Hep uzaktan izledim,izledikçe yükselmeye devam etti. Bedelli'nin kendim için uygun zaman olduğunu düşünerek yavaştan alımlara,sonrasında incelemeye başladım.Aksen'i de böyle,yatırımcı'nın kızıp çok sattığı hatalı bilanço gönderme olayı sonrası 2,5 'lardan alıp 5 civarında satmıştım. O zamanki bakiye çok çok düşüktü ama yine satışın yanlışlığı şimdiki fiyatından aşikar.
Temel anlamda herşey yazılmış. Teknik olarak topiğe katkıda bulunmak isterim. Tahtacı varsa,her kimse,göünün ucuyla grafiğe bakıyormuş gibi izlenim aldım.
![]()
Yanıltmamak adına ben burdayımama sıkıldım, ne aşağı basıyor ne yukarı sürüyor ne al sata alan açıyor. Bende üç kuruşluk lotu koydun kenara bekliyorum. Genelde beklemem sıkıldığımda satar geçerim de bunu satmak gelmiyor içimden hatta bedelliye de katilasim var. Hatta düşse de dibine kadar mala gömülsem diye geçiyor içimden. Sarkyden sonra tuclk beni ne kadar mutlu edebilir
ve ben aynı motivasyonla tuclk de durabilirmiyim, bu psikoloji bu forumdaki etkileşim ile güçlenebilir ancak.
Brüt takas uygulaması Cuma günü sona erdi bakalım robotlar yarın yeniden işbaşı yapacaklar mı?
Demekki brüt takasın günlük al satçıları uzak tutmaktan başka bir olumsuzluğu yokmuş,şu bedelli işi tamamlanmadan pek rahata erecek gibi değil, SArkuysanla ilgili hayrettin çaycının blombergde konuşması var, o konuşmadaki sıkıntıların tuclk için de problem olduğunu düşünüyorum. Baskı biraz daha devam edecek gibi gözüküyor malesef.
Twitter kitlesi bırakmış bu hisseyi. Ne kadar da popülerdi. Hedefler hâlâ baki. 10 yılda Euro bazlı 3 kat ciro. İştirak satışı ve bedelliye kisa vade fin. yükünün azalması hâlâ geçerli. Patron bedelli işinde yamuk yapmaya çalıştı ama hatadan geri döndü. Ben hâlâ beğeniyorum.
Borsada hisse yükselirken alarak maliyet yülkseltirsiniz.
Hisse düşerken alım yapanlar ise en çok kazananlardır.
Almak mı satmak mı gerekir diye büyük resme odaklanmak gerekir.
Olumlu iseniz almak olumsuz iseniz satmak gerekir.
Bu kadar
Yer İmleri