Originally Posted by
bir garip keloğlan
34 nolu dipnotta Esas Faaliyetlerden Diğer Giderler kısmında belirtilmiş, orada en altta iki kalem var; matrah arttırımı ve diğer. İkisinin toplamı 9.041.930 yapıyor. Bu tutarlar zarar yazılmasa şirket kar ediyor. Hatta ifadeyi ekliyorum;
Şirket vergi ve diğer bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin 7143 Sayılı Kanunun 6/3 maddesine göre ortaklardan alacaklar tutarları ile bunlarla ilgili diğer hesaplarda yer alan işlemlerini düzeltmek için beyanda bulunmuştur. Beyanda bulunulan 7.535.357 TL ortaklardan alacaklar bu kanun hükmünde gider yazılmıştır.
Buradan benim anladığım; patron kasadan 7.535.357 TL'yi almış, cebine koymuş, Vergi ve diğer bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin 7143 Sayılı Tebliğ gereği ilgili tutarı zarar yazmış, şirketi zarar ettirmiş. Patron düpedüz muhasebe hilesi yapmaktadır.
Anlaşılan patronun karakteri böyle. Basit ve ucuz bir adam. Şirket senin olabilir ama bu şirket halka arz edildi.
Bu mali tablolardan sonra Tuğçelik firmasına güvenin iyice sarsılması gerekiyor. Bu güven sarsılması ile birlikte hisse fiyatının 2 TL altına kadar sarkmasını bekliyorum. Eğer kısa vadede yukarı giderse bilinki patron elindeki malları satmak için çıkartıyor demektir. Dikkatli olun. Para kolay kazanılmıyor. Zor kazandığınızı ciğeri beş para etmez, ucuz ve basit insanlara kaptırmayın.
Not: Söylediklerim beni bağlar. Asla yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri