Faaliyet raporunda sadece yurtdýþýna yapýlan anlaþmalara göre 20 milyon euro cirodan bahsediyor yýllýk.. Diðerleri cabasý
Lenovo P1a42 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Faaliyet raporunda sadece yurtdýþýna yapýlan anlaþmalara göre 20 milyon euro cirodan bahsediyor yýllýk.. Diðerleri cabasý
En önemli beklenti bosh hali hazýrda müþteri ama yurt içi üretimde kullanýyormuþ ve Almanya üretimi için fiyat teklifi vermiþler olumlu olursa süper olur
Arkadaþlar bilançoyu dikkatli inceleyin. Gelir tablosu dipnotlarýnda matrah arttýrýmý diye bir kalem var 7.535.000 tl ve hemen altýnda diðer kalemi 1.500.000 tl. Bu ikisi olmasa þirket kar edecek.
Bu matrah arttýrýmý kaleminin detayý nedir? Bu þirkette sadece mehmet nergiz ortak olduðuna göre, adam kasadan 7.535.000 tl çekmiþ, parayý cebine koymuþ, vergi affýndan yararlanarak bu tutarý zarar yazmýþ. Oh ne güzel. Bu þirkette muhasebe hilesi yapýlýyor. Belliki patronda ucuz ve basit bir insan.
Nerde göremedim dipnotlara falan baktým da
34 nolu dipnotta Esas Faaliyetlerden Diðer Giderler kýsmýnda belirtilmiþ, orada en altta iki kalem var; matrah arttýrýmý ve diðer. Ýkisinin toplamý 9.041.930 yapýyor. Bu tutarlar zarar yazýlmasa þirket kar ediyor. Hatta ifadeyi ekliyorum;
Þirket vergi ve diðer bazý alacaklarýn yeniden yapýlandýrýlmasýna iliþkin 7143 Sayýlý Kanunun 6/3 maddesine göre ortaklardan alacaklar tutarlarý ile bunlarla ilgili diðer hesaplarda yer alan iþlemlerini düzeltmek için beyanda bulunmuþtur. Beyanda bulunulan 7.535.357 TL ortaklardan alacaklar bu kanun hükmünde gider yazýlmýþtýr.
Buradan benim anladýðým; patron kasadan 7.535.357 TL'yi almýþ, cebine koymuþ, Vergi ve diðer bazý alacaklarýn yeniden yapýlandýrýlmasýna iliþkin 7143 Sayýlý Teblið gereði ilgili tutarý zarar yazmýþ, þirketi zarar ettirmiþ. Patron düpedüz muhasebe hilesi yapmaktadýr.
Anlaþýlan patronun karakteri böyle. Basit ve ucuz bir adam. Þirket senin olabilir ama bu þirket halka arz edildi.
Bu mali tablolardan sonra Tuðçelik firmasýna güvenin iyice sarsýlmasý gerekiyor. Bu güven sarsýlmasý ile birlikte hisse fiyatýnýn 2 TL altýna kadar sarkmasýný bekliyorum. Eðer kýsa vadede yukarý giderse bilinki patron elindeki mallarý satmak için çýkartýyor demektir. Dikkatli olun. Para kolay kazanýlmýyor. Zor kazandýðýnýzý ciðeri beþ para etmez, ucuz ve basit insanlara kaptýrmayýn.
Not: Söylediklerim beni baðlar. Asla yatýrým tavsiyesi deðildir.
Ýstikrarlý sessiz sedasýz yükseliþ trendini devam ettirmesi önemli. Eski çorbacý olsa 2.20 lere salardý bu zarar bildirimiyle. Ýþlem hacmi yüksek seyrediyor. Klasik hareketlerinden ayrýþmýþtý bir süredir. Umarým 3 lü rakamlara atar kendini en kýsa sürede. Ýllaki olumlu bir haberin de gelmesi gerekir. Hep mi kahreder bu çorbacý. Defter deðerine gelse ilk plânda bu bile yeter.
Üstadým o kadar baktým bulamadým tam olarak nerden bakýcaðýz kapsamlý gelir tablosu kar zara tablosu faaliyet raporu.. Ne varsa baktým þu iþi çözelim olmadý þirketi arayalým yardýmcý olursanýz...
Sýrayla tarif ediyorum;
1- Raporun 3. Sayfasýndaki gelir tablosundaki esas faliyetlerden diðer giderlere bakýn 40.619.029 tl gider göreceksiniz. Bu rakam 34. Notta detaylandýrýlmýþ.
2- Raporun 61. Sayfasýna bakýn. Orada 34. Notun b kýsmý var. Yani gelir tablosundaki esas faaliyetlerden diðer giderler (40.619.029 tl) rakamýnýn detayý yazýyor.
Orada göreceksiniz matrah arttýrýmý ve diðer kaleminden oluþan 9.041.930 tl lik zararý. Hemen altýndada 7143 nolu tebliðe atýfta bulunularak açýklama yapýlmýþ zaten. Patron kasadan 7 milyon çekmiþ ve bu tutarý zarar yazmýþ.
Tekrar söylüyorum hissenin itibarý tamamen sarsýlmýþtýr. Kýsa vadede hisse çýkarsa bilinki patron elindekileri yüksek fiyattan satmak için kendisi hisseyi çýkartýyor. Sakýn atlamayýn.
Bu boþ beleþ adama paranýzý kaptýrmayýn.
Not: Söylediklerim yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri