Alüminyum dökme ihracat 6 buçuk milyon euro civarý 2021 ortalamasýnda olmuþ Ekim Kasým aralýk eklenmemiþ daha kur etkisi de eklenince iþler de sýkýntý olmadýðýný söyleyebiliriz ..
Bir dost
Alüminyum dökme ihracat 6 buçuk milyon euro civarý 2021 ortalamasýnda olmuþ Ekim Kasým aralýk eklenmemiþ daha kur etkisi de eklenince iþler de sýkýntý olmadýðýný söyleyebiliriz ..
Bir dost
Sektörün genel olarak ihracat rakamlarý müthiþ. Umarým TUCLK de paralel rakamlara ulaþmýþ olsun.
https://twitter.com/BistteHisse/stat...47521433374720
![]()
Taþýt Araçlarý Tedarik Sanayicileri Derneði (TAYSAD) Baþkaný Albert Saydam, 2022 yýlýnda, üç ana konuya odaklandýklarýný söyledi: "Elektrikli dönüþümün devamý, sürdürülebilirlik ve yeni pazarlar." Türkiye'de elektrikli araçlara dönüþüm sürecinde 2021'de bir önceki yýla göre, daha olumlu bir tablo olduðunu belirten Saydam, "2021'de elektrikli araçlara yönelik yatýrýmlarýn artmasý, geleceðe ümitle bakmamýzý saðlýyor. Türkiye'de son dönemde batarya konusunda alýnan yatýrým kararlarý da bu noktada çok önemli" dedi. Saydam, son yaptýklarý araþtýrmaya göre, KKTC dahil 17 ülkede 116 markanýn 671 elektrikli araç modeli geliþtirdiðine dikkat çekerek, "Þu anda yollarda olmayan toplam 671 model var. Burada Türk tedarik sanayisinin mümkün olduðunca en fazla payý almasý TAYSAD'ýn hedeflerinden biri" dedi.
Bugün biraz kýpýrdamýþken þirketin geleceðe dönük beklentilerini tekrar paylaþayým.
Yeni gelen arkadaþlar olabilir.
Ben sürekli demirbaþ gibi olduðum için günlük paylaþým yapmýyorum. Arada girip bakýyorum. Þirketle ilgili yeni bir husus denk gelirse paylaþýyorum.
https://twitter.com/BistteHisse/stat...u8trfSBbA&s=19
Bir þirkette alým yapmadan temel/teknik olarak inceleyemiyorum. Alýmlarým arttýkça daha detaylý inceliyorum. Topikte 50 sayfa geriye kadar gittim,mesaj hacmi epey yüksekmiþ.Fakat ben topiði aldýðýmdan beri playmaker hocam dýþýnda yatýrýmcýsý kalmamýþ gibi durum var. Ya herkes sattý,ya da sessizce bekleniyor.
Piyasa çoðu zaman abartýr,düþüþleri de,yükseliþleri de. Tuðçeliðin temel anlamda potansiyeli çoktan beri konuþuluyordu.Hep uzaktan izledim,izledikçe yükselmeye devam etti. Bedelli'nin kendim için uygun zaman olduðunu düþünerek yavaþtan alýmlara,sonrasýnda incelemeye baþladým.Aksen'i de böyle,yatýrýmcý'nýn kýzýp çok sattýðý hatalý bilanço gönderme olayý sonrasý 2,5 'lardan alýp 5 civarýnda satmýþtým. O zamanki bakiye çok çok düþüktü ama yine satýþýn yanlýþlýðý þimdiki fiyatýndan aþikar.
Temel anlamda herþey yazýlmýþ. Teknik olarak topiðe katkýda bulunmak isterim. Tahtacý varsa,her kimse,göünün ucuyla grafiðe bakýyormuþ gibi izlenim aldým.
![]()
Yanýltmamak adýna ben burdayýmama sýkýldým, ne aþaðý basýyor ne yukarý sürüyor ne al sata alan açýyor. Bende üç kuruþluk lotu koydun kenara bekliyorum. Genelde beklemem sýkýldýðýmda satar geçerim de bunu satmak gelmiyor içimden hatta bedelliye de katilasim var. Hatta düþse de dibine kadar mala gömülsem diye geçiyor içimden. Sarkyden sonra tuclk beni ne kadar mutlu edebilir
ve ben ayný motivasyonla tuclk de durabilirmiyim, bu psikoloji bu forumdaki etkileþim ile güçlenebilir ancak.
Brüt takas uygulamasý Cuma günü sona erdi bakalým robotlar yarýn yeniden iþbaþý yapacaklar mý?
Yer Ýmleri