Ýþtirak satýþý 36 milyon geliri ve kur ile finansman giderleri 34 milyon hemen hemen birbirini tolere etmiþ. Bedelli onaylanýrsa 2022 de 34 milyon kasada kalacak. 20 milyon Euro makine parký var.gebze Yeni fabrika için makine alýmlarý var.2-3 yýllýk sipariþ baðlantý lari var. Karel de 3 yýl önce devam li karýn çoðu kur zararý na gidiyor du.bebek büyüyecek bedelli iþi bozdu oda finansman giderleri için. Bekleyip göreceðiz.2020de 6,7 milyon 2021de 56,270 birde böyle bakmak gerekir
Tuclk almadýðým ama almak için fýrsat kolladýðým bir hisse
Çok kaba bir hesap yapacaðým.
yanlýþ yada eksik görürseniz lütfen siz düzeltin
HESAPLAR 3. ÇEYREK BÝLANÇOSUNA GÖRE YAPILMAKTADIR
3. çeyrek de sadece kur kambiyo gideri 16 m yazýlmýþ
Fon kullaným raporunda 3,7 m euro borç ödenecek yazýyor.
Bu ödeme yapýlýnca euro tarafýnda Net yabancý pozisyonda negatiften pozitife geçmiþ olacak
Dolar kýsmý zaten pozitif
Yani kur artýþýnda artýk pozitif etkilenecek
Biz kötümser olalým ne artý ne eksi olsun diyelim (kur gideri -16,26 m yerine 0 yazýyorum )
12 aylýk net karý : 38.5 m.
Bedelli olursa : 38.5+ 16,26( kur gideri ödemeyeceðinden ) = kabaca 55 m
13 den bölündüðünü varsayarsam = 13+5/6 = 3 tl bölünme sonrasý fiyat
ödenmiþ sermaye = 180 m
F/k = 3/(55/180) = 9,82 þuan fk 10,58
Yani demem o ki SADECE KAMBÝYO GÝDERÝ AZALACAÐINDA BÝLE þirket daha karlý hale geçecek
yatýrýmlar sonrasý hasýlatý ne bilim iþletme sermayesi artýþý sonucu maliyet azalýþýný hesaba dahi katmadým
Deðerli paylaþýmýnýz için çok teþekkürler. 12 aylýk net karý 38 almýþsýnýz, 2021/9 bile 33. Ben son çeyrek 15 gelir diye düþünüyorum, yýllýk 50 milyona yaklaþabilir. FIG-LX1 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
kusura bakmayýn boþuna hesap yapmýþsýnýz!
1-2021'in 3 çeyrek karlarý geçen seneki gibi mi ki 4.çeyrek geçen yýlýn karýný almýþsýnýz?
2-geçen yýlýn karlarýndan yola çýkacaksanýz o zama bu sene karlarý ve satýþ rakamlarý ile orantý yapmalýydýnýz
3-geçen yýlýn kurlarý farklý ilk 3 dönem kurlaru farklý , 4.çeyrek çok daha farklý
o yüzden sizin hesap tutmaz!
[emoji106]FIG-LX1 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri