https://twitter.com/fza_Ant/status/1...rzSXGL5FQ&s=19
SM-M515F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://twitter.com/fza_Ant/status/1...rzSXGL5FQ&s=19
Yine kimse yok, ben yine fulledim
Bakalým sonuç nasýl olacak.
Buradayýz sayin playmaker.
Ýþler iyi gittiði sürece devam, ancak bu akþam aciklanan bddk karari tuclk i olumsuz etkileyecek gibi.
Son bilançoda 614 mln döviz fazlasý vardi. ( hala aklým almiyor tuclk çapýnda bir þirketin nasýl 614 mln tl lik ypp olabilir)
Eger bu rakamda bir yanlýþlýk yoksa, ya dovizi bozduracak ya da yeni kredi kullanmayacak.
Sýkýntýlý bir durum þirket için.
Ben yanlýþlýk olduðunu düþünüyorum.
Ýþ yatýrým sitesinde Net Yabancý Para Pozisyonu 36.783.229 TL
Finansal dip notlarda ise ayný rakam birebir 36.783.229 USD girilmiþ.
Þöyle düþünün; bir muhasebe programýnda USD birim olan sütüna, TL olan birimi USD girerseniz otomatik olarak nu sonuç çýkar.
Tuðçe hanýma da konuyu açýklamaya çalýþtým ama bizim muhasebe programýmýz çok iyi falan dedi.
Ticari senetler vs hepsi toplamý bu rakam dedi.
-Ýyi de hepsi dönen varlýklar içerisinde yer alan kalemler bunlar. Dönen varlýklar toplamý 419 milyon iken döviz pozisyonu nasýl 600 milyon üzerinde olabilir? Teknik olarak mümkün mü bu?
Her neyse ben meramýmý anlattým.
Ýnþallah finansal rapor doðrudur diyorum. Kurlarda 2. çeyrekte yüzde 15 artýþ var. Bu durumda þimdiden 90 milyon kur farký karý oluþtu bile. (?)
Ýþ Bankasý sistemde TUCLK fiili dolaþýmdaki payý Yüzde 53,66
Ben de öyle biliyordum zaten.
Ancak kamuyu aydýnlatma platformunda yüzde 17.32
Demek ki borsada dolaþýmdaki hisselerden yüzde 36.34 de ana ortak Nersan Holdinge ait
Þirketin sermayesi 30 Milyon olduðuna göre sadece 30 M x 0,1732 = 5.196 bin hisse yatýrýmcýlarda.
Çok düþük deðil mi?
Ala ala usandým
Ben aldýkça düþtü.
Sorun yok ama. Bir hissede gerekirse gerçekten bir kaç yýl beklemeyi göze alýyorsanýz sorun olmaz.
Düþtükçe alýrým. Onlarýn benden fazla parasý olabilir ama benim de silahým sabrýmdýr.
Yer Ýmleri