Sn 3:45
Verdiðiniz bilgilerden dolayý teþekkürler. Sizi her zaman burada gormek dileðiyle, syg.
Redmi Note 8 Pro cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn 3:45
Verdiðiniz bilgilerden dolayý teþekkürler. Sizi her zaman burada gormek dileðiyle, syg.
Aralýk 2022 baþýndan itibaren þirket YÖNETÝMÝ'ndekilerin BORSA ÝÞLEMLERÝNÝN incelenmesi için CÝMER'e þikayet edenler olmuþ...
Þirket iyide patronu nasýl?
Tuðçelik Alüminyum Ve Metal tarafýndan yapýlmasý planlanan güneþ enerji santrali(GES) projesi ile ilgili ÇED süreci baþladý.
Çevresel Etki Deðerlendirmesi Ýzin ve Denetim Genel Müdürlüðünün internet sitesinde konu ile ilgili yapýlan açýklamada þu bilgiler verildi:
"KAYSERÝ ili MELIKGAZI, ilçesi Aðýzsuyu Mevkii, 2165 Ada, 1 Parsel mevkiindeki Tuðçelik Alüminyum Ve Metal Mamulleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Þirketi. tarafýndan yapýlmasý planlanan GÜNEÞ ENERJÝ SANTRALÝ projesi ile ilgili olarak KAYSERÝ Valiliðimize sunulan P.T.D. Dosyasý Çevresel Etki Deðerlendirmesi Yönetmeliði'nin 16. maddesi doðrultusunda incelenmiþ ve projeye iliþkin ÇED Süreci baþlamýþtýr."
Sayýn Uc_kirkbes
Verdiðiniz özet için teþekkürler.
2,5 Yýldýr TUCLK gündemimde ve portföyümde sürekli sabit bir miktar duruyor kenarda.
8.70'lerden beri tutuyorum ama arada 18-21 çýkmýþtým, 15 ten 12lere kadar geri alým yapmýþtým. Buna raðmen piyasanýn üzerinde kazanç getirdiðini söyleyemem. Allah bereket versin yine de.
Ben çok paylaþým yapmýþtým bu konularda.
Þirketin çok ketum olduðunu söylemeliyim.
Yatýrýmlar süreçler hakkýnda satýr aralarýný okuyarak birleþtirerek yorum yapabiliyoruz.
Þirket gayrimenkullerini deðerlemeye tabi tutmuþ ama sabit yatýrým olduðu için öz varlýklar içerisinde etkisini göreceðiz. Kâra direkt yansýmasý olmayacaktýr.
Þirketin finansal dip notlarý ve faaliyet raporunu dikkatli okumak lazým.
Mesela 2019 dan beri süren Gebze fabrikasý hakkýnda 2 yýl paylaþým yapmadýlar. Mail ile sordum devam ediyor devam ediyor... Baþka cevap yok. Orasý için açýlýþ yaptýlar mý? Kap ta duyuru falan. Muhtemelen çalýþýyordur þu an.
Benim mail ile sorduðum öncek yetkili arkadaþ, finansal dipnotlardaki makina alým giderleri orasý için diye cevaplamýþtý.
Ben de bunu sosyal medyada paylaþmýþtým.
15 Gün sonra o arkadaþ görevden ayrýldý ?
Son büyük yatýrým ve yatýrým teþvik belgesi TUCLK i sürekli tutmak konusunda motivasyonu artýrýyor. Bu tür þirketlerin ne zaman yükseliþ ataðý yapacaðýný bilemezsin. Aylarca yatayda kalýp bir anda yükselebilir.
Benim TUCLK alacak arkadaþlara 2-4 yýl hedef koymayacaksanýz sabýrlý deðilseniz uzak durun derim. 1 Ayda yüzde 100 de yapabilir, 6 ayda yüzde sýfýr da yapabilir.
Durum budur.
Otomotiv ve otomotiv yan sanayi ihracatý 2021'e göre 2022'de yüzde 43,6 artmýþ.
Ekim 2021-22 artýþ oraný %46,4
Kasým 2021-22 artýþ oraný %47,4
Aralýk 2021-22 artýþ oraný %39,4
Bu durumda son çeyrek TUCLK EGEEN ve PARSN için yi geçmiþ olmalý.
Bir not daha: 1 milyar TL yi geçen Yatýrým teþvik belgesi ilerki dönemlerde ertelenen vergi gelirlerini artýracaðý iççin daha yüksek kâr marjlarý görebiliriz. Örnek : Sasa nýn yatýrým teþvik belgeleri dolayýsý ile 8 milyar kâr rakamýnýn 6,9 Milyarý ertelenmiþ vergi gelirlerinden. Tabi kimsenin buna baktýðý yok. Yatýrým teþvik belgesi etkisi olmasa idi kâr 1 milyar civarýnda olacaktý.
Ocak tarihli epey iþ ilaný var. Gebze fabrikasý tam faaliyete mi geçiyor acaba?
https://iskurhaber.com/tag/tugcelik-...on-im-sirketi/
Yer Ýmleri