Kesinlikle düþüncellerinde haklýsýnýz ancak unutmayalým ki Tborg yabancý bir þirket.
Yaþar grubu hisselerin zamanýnda Saros a devretti. Tborg gibi þirketler POIP kalarak iþlem görecek þirket deðil. Bu uluslararasý itibarýna gölge düþürmek demek. Ayrýca POIP iþlem görürse hisse, bir çok dezavantaja olacaktýr.
Kendimce bu konuda þirketten açýklama geciktiði surece yapýlan hesaplarýn, çok daha büyük olduðunu düþünüyorum.
Zaman çok daraldý topu topu 20 iþ günü kaldý. Bu saatten sonra Spk ya ben fiili dolaþmamý artýrmak için halka arz çalýþmasý baþlatýyorum diyemez, çünkü Spk kararý 1 ay önceden çýkmaz oda en iyi ihtimalle.
Bana göre filli dolaþým konusunda çok fazla ihtimal kalmadý.
1.Birçok formda, yapýlan hesaplamalara göre filli dolaþýmý artýrmasa eðer 54,00 tl fiyatýna hisseyi çekerek, þirket bu iþi bu sekide bir çözüm getirebileceði hesaplanmýþ, ve bu hesap matematiksel olarak çok doðru tespit.Fakat bunu içinde 12 gün Tavan serisi lazým, mümkün mu bilemedim.
2.Þirket þu kadar lot þu fona, þu fiyattan sattým, diye açýklama yapabilir.
Muhtemelen o fonda kendisi olacak sað cebinden, sol cebine koyacak hisseyi.
Yüksek oranda temettü karlarý daðýtýmda paracýklar dýþarý gitmesin diye olacaktýr bu iþlem.
Bir baþka seçenekte filli dolaþýmý AKMGY yaptýðý gibi yapmak.
02.12.2020 tarihinde Akmerkez GYO A.Þ. paylarý ile ilgili olarak 54,50TL-60,20TL fiyat aralýðýndan toplam 30.560 nominal tutarlý satýþ iþlemi, hisselerin fiili dolaþýmýný artýrmak maksadý ile gerçekleþtirilmiþtir. Bu iþlemle birlikte Akmerkez GYO A.Þ. sermayesindeki payýmýz 02.12.2020 tarihi itibarý ile %10,6571'e düþmüþtür.
Bilemiyoruz beklide þundaki iþlem hacimden halka arz yapýyor olabilirler.
Bu iþlem bittikten sonra beklide þirket bir açýklama gelecektir.
Bilemiyoruz, onumuzdaki günler çok þeye gebe, kendi adama yýlbaþýna kadar beklemeye tercih ettim.
Tborg umarým tüm yatýmcýlarýn bekletiþini karýþlar.
Yazdýklarým beni baðlar... Kesinle yarým tavsiyesi deðildir....

Alýntý yaparak yanýtla

43
Yer Ýmleri