Çeyreklik 10 milyon faaliyet kari ile maalesef beklediðimiz potansiyel olmusmadi.... Faaliyet kari 15 ve üzeri gelse idi daha baska olabilirdi....
Çeyreklik 10 milyon faaliyet kari ile maalesef beklediðimiz potansiyel olmusmadi.... Faaliyet kari 15 ve üzeri gelse idi daha baska olabilirdi....
Kusura bakmayýn üzerinize alýnmayýn siz etkilemek istemiyebilirsiniz fakat etkilenmek isteyenler çok fazla ve eminim etkilendiler fakat uzun vade de sizin fikirlerinizi onaylýyorum.Ama ben borsa da þu aný yazarým daha önce de belirttim.
çok yazdýðým için ister istemez ben üzerime alýndým..çevreme baktým alýnmasý gereken olarak kendimi gördüm..ky ne yazýk ki bu güne bakar..gözlerinin gördüklerine inanýr...by lar veya kaliteli yatýrýmcýlar ise geleceði görür...biz gözlerimize güvenerek iþlem yapmýþ olsaydýk þu anda bu hissede olmayacaktýk..büyük bir ihtimalle fiyat henüz 5,00 larda iken hisseyi satýp kaçacaktýk..
tabi iseyen gözlerine inanýr isteyen de akýl ve mantýðýna inanýr..biz kimseyi etkilemek istemiyoruz..hiç yazýlmayýnca insan ister istemez sýkýlýyor...durdo da sakin olunca konuþacak yeni bir þey de göremiyoruz..konuþmamýzýn önemli bir kýsmý bu nedenledir...
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
Temennim 15 üzeri kar açýklamasý yoksa alým fýrsatý verir.
Arkadaslar yaklaþýk 1 senedir durdodayým. Bu süreçte çok al sat fýrsatý verdi. Maalesef bir çoðunu kaçýrdým ama ona ragmen baþlangýca göre adetlerimi epey arttýrabildim. Beklentim çok daha yüksek ama inatla 9 seviyelerini bekliyorum. Hiç acelem yok. Diðer kagýtlarýmda bu karlýlýðý saðlayamadým. Þu anda yoðunluk olarak benim amiral gemim. Kimseye umut vermek için yazmýyorum ve ketinlikle tavsiye deðil ama sabreden karýný alacak bence.
Bence ilk çeyrek karý bu miktardan aþaðý açýklamayacak...zaten 2018 son çeyrekte 76 milyonluk cirodan 24 milyon kar açýklamýþtý beyannamede...bu karýn 10 milyonu dövizden geldiðini varsayarsak bile geriye 14 milyon net faaliyet karý kalýyordu..
2019 ilk çeyrekte hem ciro hem de kar artýþý bekliyorum...aþaðý yukarý 18 milyon net kar %20 vergi payý da düþersek aþaðý yukarý 15 milyon net faaliyet karý bekliyorum...tabi dövizin mart ayý sonundaki kapanýþý da karý etkileyecektir..
artýk döviz de eðer düþerse kar o oranda artacaktýr..yok eðer yükselirse o miktarda da düþecektir...ama daha önce de söylediðimiz gibi dövizin etkisi sadece açýkta kalan 25-30 milyonluk bir kýsmý etkileyebilecektir..döviz %10 çýkýþ yapsa bile negatif etkisi sadece 2,5-3,00 milyon tl olur..
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
döviz konusunda gönlüm dönem içinde çok yükselmesi ( çünkü ihracat geliri dövizdir ) ama dönem sonunda ise düþmesidir ( çünkü dönem sonundaki fiyata göre döviz bazlý borcu muhasebe olarak etkilenir )
atýyorum mart ayýndan sonra dövizin 5,70-80 lere çýkmasýný istiyorum ama dönem sonu olan haziran ayý sonunda ise kapanýþý gene 5,30 civarlarýndan yapmasý þirketin karýný artýracaktýr...çünkü ihracattan gerçek deðerden kar edecekken dönem sonunda ise kapanýþ fiyatýna göre hesap yapýlacaktýr...buda þirketin güzel kar yapmasýný saðlayacaktýr..
bloomberg tv yi sýk sýk takip ediyorum...yorum yapan yerli ve yabancý uzmanlarýn büyük bir kýsmý dolarýn 5,00-5,10 aralýklarýna kadar gevþeyebileceðini söylüyorlar...dolarýn en fazla yükselebileceði fiyatý ise 5,70-80 olarak görüyorlar...bu ekonomistlerin neredeyse heps haziran aylarýnda merkez bankasýnýn faizleri düþüreceðini söylüyor..enflasyonun da %17 lere düþmesini bekliyorlar..
Yer Ýmleri