Artan
Azalan
��lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) D���k / Y�ksek
390,50 10% 6,56 Mn 355,50 / 390,50
6,05 10% 13,27 Mn 5,45 / 6,05
17,60 10% 185,59 Mn 16,11 / 17,60
86,90 10% 807,14 Mn 78,20 / 86,90
12,55 9.99% 1,76 Mr 11,46 / 12,55
19,17 -10% 785,37 Mn 19,17 / 22,00
22,14 -10% 192,04 Mn 22,14 / 25,00
108,90 -10% 1,22 Mr 108,90 / 122,00
324,00 -10% 558,18 Mn 324,00 / 373,50
19,80 -10% 1,76 Mr 19,80 / 23,80
2,91 -9.91% 25,75 Mr 2,91 / 3,25
335,00 0.53% 16,24 Mr 310,00 / 336,50
189,00 5.06% 12,33 Mr 171,20 / 196,30
304,00 -0.57% 9,56 Mr 304,00 / 310,00
29,00 6.62% 8,49 Mr 26,56 / 29,00
20,70 1.67% 1,29 Mr 20,22 / 21,04
71,55 -1.65% 7,57 Mr 71,05 / 73,70
412,75 -1.55% 5,70 Mr 410,75 / 423,50
335,00 0.53% 16,24 Mr 310,00 / 336,50
813,00 4.1% 6,27 Mr 786,50 / 814,50
100,40 -0.59% 385,64 Mn 99,95 / 102,50
113,40 -1.13% 218,40 Mn 113,20 / 115,90
412,75 -1.55% 5,70 Mr 410,75 / 423,50
36,80 3.66% 267,89 Mn 35,70 / 37,16
10,97 -4.11% 338,77 Mn 10,97 / 11,57
85,10 0.65% 519,84 Mn 84,15 / 86,90

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 193/656 ÝlkÝlk ... 93143183191192193194195203243293 ... SonSon
Arama sonucu : 5246 madde; 1,537 - 1,544 arasý.

Konu: DURDO - Duran Doðan Basým

1. 1-) 2019 yýlý ilk çeyrek 2018 yýlý son çeyrekten iyi olacaktýr (durgun ay olan aralýk ayýnýn negatif etkisi yok)

2-) 2019 yýlýnda yeni makinalarýn müþteri pörföyünü sürekli artýracak olmasýndan dolayý gittikçe iyiye giden bir bilanço söz konusu olacaktýr..

3-) ülkemizdeki ekonomik kriz bu yýlýn ikinci yarýsýndan itibaren gücünü kayýp etmeye baþlayacak ve ekonomimiz nisbeten canlanacaktýr

bu üç etken durdonun gittikçe iyiye giden bilançolar yollamasýna imkan saðlayacaktýr...yurtiçi cironun bu yýlýn son iki çeyreðinde ciddi artýþlar saðlamasýný bekliyorum..
    ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et

2. baþka bir konudan da bahsetmek istiyorum...kriz ortamlarýnda genelde firmalar yeniliklerden pek hoþlanmazlar...þirketler kriz ortamlarýnda reklamlarý kýsar ,yeniliklere kapalý olur..ambalaj sektöründe ise ambalajýn daha güzel ve þýk durmasýný pek önemsemez..çünkü þirket zor durumdadýr ve þirketin karýný nasýl devam ettireceðinin veya finansal borçlarýnýn nasýl çevireceðinin derdine düþer...iþte bu yüzden de kriz ortamlarýnda daha iyisine deðer vermez...

ama buna raðmen durdo 2018 yýlý üçüncü çeyreðinde 19,3 milyona kadar düþen yurtiçi ciroyu son çeyrekte tam 27 milyona çýkarmayý baþarmýþtýr...ki o vakitler de beklentimin 25-30 milyon olduðunu söylemiþtim...demek ki kriz ortamýnda bile durdo müþterinin ilgisini çekmeyi baþarmýþtýr...

ekonomik krizin azaldýðý veya olmadýðý ortamlarda ise þirketler diðer firmalardan ayrýcalýklý olmak için ambalaja çok önem verirler..çünkü bir ürünün satýlmasýnda ambalajýn katkýsý çok büyüktür..iþte o vakitler þirketler ambalajlarýnýn en kaliteli olmasýný ister..ambalajlardaki fotolarýn gerçeðe en yakýn olmasýný ister..yani o sýralarda þirketler biraz da prestij peþinde koþarlar ve bu yüzden de kesenin aðzýný açarlar...iþte bu yüzden durdo gibi kaliteli ve hýzlý üretim yapan þirketler ön plana çýkarlar...krizin biteceði yýllarda durdonun neredeyse tam kapasite ile üretim yapacaðýný tahmin ediyorum...o zamanki cirolar çok daha þýk olacaktýr..

þu anki kriz ortamýnda dahi bilanço olarak harikalar yaratan bir durdoyu ,krizin olmadýðý bir vakitteki halini hayal etmek pek zor olmamalý....tabi gözler bu günü ancak görüyorken ,akýl ve mantýk aylar veya yýllar sonrayý görebilir...

bu yüzdendir ki durdoyu ekim aylarýnýn sonlarýnda 3,90 lardan alýrken bize gülenler çok oluyordu...bu sýð hisseden hisse mi alýnýr diye dalga geçenler oluyordu...durdonun o zaman ki bilançosuna bakýp da yüzünü buruþturup gidenler þu anda bu hisseye acaba en uygun yerden nasýl girebilirimin derdine düþmüþler...biz yeni bir durdo doðuyor dediðimizde ekonomi uzmaný olarak geçinen arkadaþlar durdonun konkartadoya gideceðini ve iflasýný açýklayacaðýný söylüyorlardý...
    ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et

3.  Alýntý Originally Posted by keko Yazýyý Oku
    son çeyrekte 55 milyon tl ihracat ,27 milyon da yurtiçi cirosu oluþmuþ idi..bu iki miktarýn da artmasýný bekliyorum...dolar ise þu anda 5,53 seviyesindedir..5,30 a göre %4,5 luk bir yükseliþ olmuþ...açýkta zaten 25 milyon tl civarý bir döviz açýðý vardý..buda aþaðý yukarý 1,250 milyon tl lik bir olumsuz etkisi olur..ama zaten yurtiçi ve yurtdýþý satýþlarýn artmasý ile o kadarcýk açýðý yapacaðý kar ile rahatlýkla kapatabilir..

çeyrekte dolarýn bu haliyle durdonun çeyrekte 15 milyon tl kar býrakmasý yeterdir artar bile....bu kadar kar yapacak bir þirket yýllýkta 60 milyon tl kar yapma potansiyeline ulaþýr....fk 5 dahi olsa þirketin olmasý gereken piyasa deðeri 300 milyon tl dir..bunu ödenmiþ sermayesi olan 16,5 milyon adet hisseye bölersek ,net hisse baþý deðeri 18 tl civarý çýkar...

iþte bu ihtimali sevdiðim için durdonun düþüþlerine fazla dayanamadým...belki de 5,50 ve altýný bekleyebilirdim ama endeks biraz daha düzelseydi buralardan yakalamam olanaksýz olacaktý..

biz de yapýþtýk mecbur...
     Alýntý Originally Posted by keko Yazýyý Oku
    durdoyu 7,52 zirvesinden beridir devam eden satýþ baskýsý yüzünden 6,45 ten satmýþtým ....amacým 5,50 lerden yerine koymaktý ki bir hafta geçmeden oraya indi de...ama akrep tam da o gün devreye girdi ve hisseyi 5,00 ýn altýnda alýþ için beklediðini söyleyince ben de bir an akrepe inandým ve alýmýmý erteledim..sonra malumunuz hisse ta 7,00 lara kadar yükseldi...

o moral bozukluðu ile kendimizi saða sola vurduk...iþte görüyorsunuz aþaðý yukarý %20 hissem azalmýþtýr...en büyük darbeyi pek de iyi tanýmadýðým uluunda bilanço riskini almakla yedim..oradan tam olarak %21 zarar yazdým...güya en fazla %5-10 riski göze almýþtým ama hisse kötü bilanço açýklayýnca tabaný gördü..sonra da geç satmaya karar verince de bize giren zarar %21 i buldu..

sonrada baþka bir hisseden de %5 kadar zarar daha yaptým...en sonunda bu gün durdoya geçtim...

yapacak bir þey yok dostlar...olan oldu....artýk önümüze bakmamýz lazým....durdo gelecek bilançoda 15 milyon tl civarý kar açýklarsa çok kýsa sürede hisseyi çift rakamlarda bulacaðýz...beklentim ve temenim o yöndedir..
    ah akrep ah...neler yaptýn bana... ben sattýktan sonra topikte benim ile tartýþarak moralimi bozdun sonra da tekrardan uygun yerden alma niyetim varken yine beni caydýrdýn...seni yakalarsam þu iðneni makas ile kesecem...bir daha kimseyi sokmayasýn diye...
    dostuðun böyleyse , düþmanlýðýný düþünemiyorum bile akrep...
     Alýntý Originally Posted by kingsailor Yazýyý Oku
    Çeyreklik karýn buyuk bi kýsmý kambiyo kari... Kara odaklanmak yanlýþ yere götürür... Faaliyet karýna bakmak dah rasyonel tahminler yapabilmeyi olanak kilar...
    ah be dostum keko ahhh hala beni anlamamýþsan bundan sonrada anlayamazssýn hisse 7 lerde iken 5,5 söyleyen benim geldimi geldi hatta 5.30 civarýna kadar geldi tepki verdi þimdi gelelim senin konuya bir yandan tekniðe inanmam teknikten 2 sermaye yiyen adamým diyorsun diðer yandan teknik olarak sattým diyorsun bir yandan sat al yapmam diyorsun diðer yandan trade amaçlý sattým ama akrep 5.5 aþaðý beklerim diyede almadým diyorsun çeliþki 2 bir yandan satmayacaðým 2. çeyreeði görmeden diyorsun sonrada gidip hop diye satýyorsun ve gidip alkada methiyeler diziyorsun orda allahtan temelci arkadaþlar sana keko hesaplarý yanlýþ yapýyorsun kaðýt fiyatlarý ve selüloz fiyatlarý farklý dedi eee ben yanlýþ anladým yanlýþ araþtýrmýþým diye hoppp sat ordada söyledim ky gibi deðil borsayý yeni öðrenmiþ bebeler gibi davranýyorsun insan ilkin araþtýrýr sonra alýr sen alýyon sonra araþtýrmaya çalýþýyorsun tabi ne kadar araþtýrma denirse copy paste ve ayný þeyleri sürekli tekrar etmek ne kadar saðlýklý ise var olan bilgileri sürekli sanki çok sýcakmýþ gibi sürekli servis etmen ne kadar mantýklý ise seni tanýmasam acemden farkýn yok diyecemde diyemiyorum gittin koþarak uluun tepeden aldýn eee çakýldý 2,50 yandým allah diye baðýrdýnki aldýðýn gün orda dizdiðin methiyelerin haddi hesabý yok ordada arkadaþlar seni uyardý keko o iþ öyle deðil bunlarýn çalýþma þekli bu þekil eee yanlýþ biliyormuþum dedin hoppp kollarý kestin buraya koþtun yani anlayacaðýn senden yatýrýmcý olmaz güzel kardeþim gel etme 3. sermayeyide batýrma git hanýmýnla çocuklarýnla ye daha saðlýký olur hýý temel olarak birine bakmak istiyorsan king iyidir bak o sana bazý þeleri izah edebilir hadi bana eyvallal kekom herþeye raðmen senin canýn saðolsun ama o akrebin iðnesi ni sen deðil feriþtahýn gelse koparamaz o iðne yi kendime yeri gelince saplamak için tutuyorum ben ))))
    ytd deli saçmasýdýr

4.  Alýntý Originally Posted by keko Yazýyý Oku
    son çeyrekte 55 milyon tl ihracat ,27 milyon da yurtiçi cirosu oluþmuþ idi..bu iki miktarýn da artmasýný bekliyorum...dolar ise þu anda 5,53 seviyesindedir..5,30 a göre %4,5 luk bir yükseliþ olmuþ...açýkta zaten 25 milyon tl civarý bir döviz açýðý vardý..buda aþaðý yukarý 1,250 milyon tl lik bir olumsuz etkisi olur..ama zaten yurtiçi ve yurtdýþý satýþlarýn artmasý ile o kadarcýk açýðý yapacaðý kar ile rahatlýkla kapatabilir..

çeyrekte dolarýn bu haliyle durdonun çeyrekte 15 milyon tl kar býrakmasý yeterdir artar bile....bu kadar kar yapacak bir þirket yýllýkta 60 milyon tl kar yapma potansiyeline ulaþýr....fk 5 dahi olsa þirketin olmasý gereken piyasa deðeri 300 milyon tl dir..bunu ödenmiþ sermayesi olan 16,5 milyon adet hisseye bölersek ,net hisse baþý deðeri 18 tl civarý çýkar...

iþte bu ihtimali sevdiðim için durdonun düþüþlerine fazla dayanamadým...belki de 5,50 ve altýný bekleyebilirdim ama endeks biraz daha düzelseydi buralardan yakalamam olanaksýz olacaktý..

biz de yapýþtýk mecbur...
    durdoyu 7,52 zirvesinden beridir devam eden satýþ baskýsý yüzünden 6,45 ten satmýþtým ....amacým 5,50 lerden yerine koymaktý ki bir hafta geçmeden oraya indi de...ama akrep tam da o gün devreye girdi ve hisseyi 5,00 ýn altýnda alýþ için beklediðini söyleyince ben de bir an akrepe inandým ve alýmýmý erteledim..sonra malumunuz hisse ta 7,00 lara kadar yükseldi...

o moral bozukluðu ile kendimizi saða sola vurduk...iþte görüyorsunuz aþaðý yukarý %20 hissem azalmýþtýr...en büyük darbeyi pek de iyi tanýmadýðým uluunda bilanço riskini almakla yedim..oradan tam olarak %21 zarar yazdým...güya en fazla %5-10 riski göze almýþtým ama hisse kötü bilanço açýklayýnca tabaný gördü..sonra da geç satmaya karar verince de bize giren zarar %21 i buldu..

sonrada baþka bir hisseden de %5 kadar zarar daha yaptým...en sonunda bu gün durdoya geçtim...

yapacak bir þey yok dostlar...olan oldu....artýk önümüze bakmamýz lazým....durdo gelecek bilançoda 15 milyon tl civarý kar açýklarsa çok kýsa sürede hisseyi çift rakamlarda bulacaðýz...beklentim ve temenim o yöndedir..
    ah akrep ah...neler yaptýn bana... ben sattýktan sonra topikte benim ile tartýþarak moralimi bozdun sonra da tekrardan uygun yerden alma niyetim varken yine beni caydýrdýn...seni yakalarsam þu iðneni makas ile kesecem...bir daha kimseyi sokmayasýn diye...
    dostuðun böyleyse , düþmanlýðýný düþünemiyorum bile akrep...
    umarým akrep gibi 5,00 ýn altýndan alýrsýn...ben de kazanmaný isterim...ama açýkçasý þu saatten sonra istediðin yerden alma imkanýnýn olacaðýný zanetmiyorum....buna inansaydým kendim dün alýþ yapmayýp beklerdim...siz mi haklýsýnýz yoksa ben mi ?? ben de bilmiyorum...buna hakem olan piyasa karar verecek....
    akrep teknikçidir yeri gelir 10 da alýr ve bundan gocunmaz bunu hala öðrenemedinmi kekom
    ytd deli saçmasýdýr

5. birde akrebin hala 15 bin lotu duruyor )))
    ytd deli saçmasýdýr

6. Svap

üflesen yýkýlacak bir ekonomi ortamýndayken endeks zaten gelecegi yere kadar gelmiþken Merkez swap silahýný dün kullandmýþken ..gelelim esas soru merkez nereye kadar swap lýyacak elinde sonunda kýsa bir zaman içinde tl yi serbest býrakýcak býrakýrsa ne olur sonucu ?=bana göre borsa aþagý döviz yukarý döziz yukarý gidecegi kesin borsa ne kadar asagý gelir bilmem ama 80 bini görcek gibi gibi yatýrým tavsþyesi degildir..ama gönlum hala durdoda ama kendimcede tedbiri almam gerektiginden þu an euroda beklemedeyim.borsa düþtükten sonra neyi alsak kazanacagýz zaten.ytd

7.  Alýntý Originally Posted by No1gozluk Yazýyý Oku
    üflesen yýkýlacak bir ekonomi ortamýndayken endeks zaten gelecegi yere kadar gelmiþken Merkez swap silahýný dün kullandmýþken ..gelelim esas soru merkez nereye kadar swap lýyacak elinde sonunda kýsa bir zaman içinde tl yi serbest býrakýcak býrakýrsa ne olur sonucu ?=bana göre borsa aþagý döviz yukarý döziz yukarý gidecegi kesin borsa ne kadar asagý gelir bilmem ama 80 bini görcek gibi gibi yatýrým tavsþyesi degildir..ama gönlum hala durdoda ama kendimcede tedbiri almam gerektiginden þu an euroda beklemedeyim.borsa düþtükten sonra neyi alsak kazanacagýz zaten.ytd
    iþte bu ekonimiyi anlama çabasýdýr bu söylediklerini hisse 7 deyken yazdým durdo döviz borcu var merkez bankasý seçime kadar sürekli dolarý baskýlamaya çalýþýyor ve bu biryerde son bulacak ve sonra ne olacak dolarýn durumu bu kadar risk varken bu kumar olur çýkar çýkmaz ama kumardýr bunun yerine taþlar yerine yavaþ yavaþ oturduktan sonra hareketini onA göre bilirlersin
    ytd deli saçmasýdýr

8.  Alýntý Originally Posted by akrep4401 Yazýyý Oku
    ah be dostum keko ahhh hala beni anlamamýþsan bundan sonrada anlayamazssýn hisse 7 lerde iken 5,5 söyleyen benim geldimi geldi hatta 5.30 civarýna kadar geldi tepki verdi þimdi gelelim senin konuya bir yandan tekniðe inanmam teknikten 2 sermaye yiyen adamým diyorsun diðer yandan teknik olarak sattým diyorsun bir yandan sat al yapmam diyorsun diðer yandan trade amaçlý sattým ama akrep 5.5 aþaðý beklerim diyede almadým diyorsun çeliþki 2 bir yandan satmayacaðým 2. çeyreeði görmeden diyorsun sonrada gidip hop diye satýyorsun ve gidip alkada methiyeler diziyorsun orda allahtan temelci arkadaþlar sana keko hesaplarý yanlýþ yapýyorsun kaðýt fiyatlarý ve selüloz fiyatlarý farklý dedi eee ben yanlýþ anladým yanlýþ araþtýrmýþým diye hoppp sat ordada söyledim ky gibi deðil borsayý yeni öðrenmiþ bebeler gibi davranýyorsun insan ilkin araþtýrýr sonra alýr sen alýyon sonra araþtýrmaya çalýþýyorsun tabi ne kadar araþtýrma denirse copy paste ve ayný þeyleri sürekli tekrar etmek ne kadar saðlýklý ise var olan bilgileri sürekli sanki çok sýcakmýþ gibi sürekli servis etmen ne kadar mantýklý ise seni tanýmasam acemden farkýn yok diyecemde diyemiyorum gittin koþarak uluun tepeden aldýn eee çakýldý 2,50 yandým allah diye baðýrdýnki aldýðýn gün orda dizdiðin methiyelerin haddi hesabý yok ordada arkadaþlar seni uyardý keko o iþ öyle deðil bunlarýn çalýþma þekli bu þekil eee yanlýþ biliyormuþum dedin hoppp kollarý kestin buraya koþtun yani anlayacaðýn senden yatýrýmcý olmaz güzel kardeþim gel etme 3. sermayeyide batýrma git hanýmýnla çocuklarýnla ye daha saðlýký olur hýý temel olarak birine bakmak istiyorsan king iyidir bak o sana bazý þeleri izah edebilir hadi bana eyvallal kekom herþeye raðmen senin canýn saðolsun ama o akrebin iðnesi ni sen deðil feriþtahýn gelse koparamaz o iðne yi kendime yeri gelince saplamak için tutuyorum ben ))))
    5,50 lara inecek dediðin doðrudur ama sonra tekzip edip 5,00 ýn altýna inecek dedin..ama iþte görüyorsun durumu hisse 5,84 te...tekniðe inanmam demek ile sadece tekniði baz alarak alýþ yapmam demek istedim...durdoyu da satmamýn nedeni aþýrý satýþ baskýsý idi..temel anlamda satýþ için bir gerekçe yoktu..hala da yoktur...

alkada söylediklerimin arkasýndayým...dövizin çýkýþý o hisseyi olumlu etkiler...alkada kaðýt hammadde fiyatlarýnýn çýktýðýný sanýyordum ki o vakit stoklardan kar yazacaktý ama sonradan bunun gerçekleþmediðinin farkýna vardým ve bunu topikte de söyledim...uluunda hisseyi pek tanýmadan girmiþtim ki o hisseyi yýllardýr taþýyanlarýn dahi bilmediði bilgileri öðrendik ve bu bilgileri de topiklerinde paylaþarak kol kesip çýktým....yanlýþta ýsrar doðru deðildir...

bu iki hissede de olumlu yanlarýný da söyledim ki bu methiye olarak görülmemelidir...o hisselerdeki olumsuz yönleri de söyledim bu da kötülemek olarak algýlanmamalý...insan önce araþtýrmalý bu doðrudur ama yüzeysel olarak incelediðimiz bilgiler ilk etapta bize yeterli görünebiliyor...hisseyi tanýdýkça insan sonradan eksiklerinin farkýna varabiliyor...

hatalarýmýzý söylemekten hocunmayýz...hatada ýsrar etmenin de anlamý yok..ben buyum ve þükürler olsun ki bu halimle de çok kazandým...zaten kusursuz olsak þimdi sermayemizi 100 kat ile çarpmamýz gerekiyordu...

akrep dostum valla þu sakladýðýn iðneyi yýllarca giden gelene batýrdýn ama bir türlü sýra sana gelmiyor... benim feriþtahým gelse koparamaz ama bir zahmet sana yakýn iken sen koparýver...

Sayfa 193/656 ÝlkÝlk ... 93143183191192193194195203243293 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •