Beklenitim 15 dedim... Zaten o. Da. Son çeyreðe paralel bunda açacak biþey yok...
20 beklentim deðil... Ancak olurda gelirse mükemmel olur... Yuzde 20 favok marji ile 80 ila 100 arasý ciro beklentisi oluþur....
Ya da 80 ciro durumda favok marjini yuzde 25 e çekmeyi baþarýrlarsa o zaman yine 20 milyon faaliyet kari oluþabilir
Tekrar baktým... 20 milyon bile mümkün gibi.. Son çeyrek faaliyet karý marji yuzde 23 imiþ...
Yuzde 25 kar marji ve 80 milyon ciro bize 20 milyon faaliyet kari getirir... Sürdürebilirlerse yýllýkta 80 milyon yapar... Bu sene borclar bittiðinde seneye 50 milyon civari nakit oluþturabilir... Bununda 30 milyonunu daðýtsa hisse basi 1.5 tl net temettü düþebilir.....
Çok iyimsersiniz kardeþim.
Geçen sene ciro 39 milyon,bu sene %50 ciro artýþý olsa bile 60 milyon ciro yapar yuvarlak.biraz daha ekleyelim 65 milyon 70 milyon civarý ciro olsa maksimum deðerden alsak 14 milyon efk olur.ordan burdan þu gideri bu gideri derken ben 6.5 7.5 arasý bir kar bekliyorum.hem karlar net kar üzerinden hesap yapýlýr efk uzerinden degil...
Ama inþaallah dediginiz gibi 20 efk gelir.istemeyen zenci olsun☺☺☺
abartýp gazlamayalým
kar rakamlarýný yüksekten uçurmayalým
dedikleriniz çýkmasý mümkün dyil eþyanýn tabiatýna aykýrý
1. çekrek net kar tahminim 4-5 milyon iyidir
buda yýllýk 30 civarý bir beklenti oluþturur
mantýklý ve ulaþýlabilir bir rakam
üstü gelirse
apayrý bir formasyon iþler
Þirketin müþterileri gecen sene ikinci yarýdan sonra deðiþti... Daha elit urun üreten müþteriler buldu.... Ürettiði yüksek kalite ürünleri iyi fiyatlardan onlara pazarlamaya baþladi... Faaliyet kar marji iki katýndan fazla artti...
Adamlarýn ilk sipariþleri deneme amacli olablir... Ürünlerden memnun kaldýkça sparis miktarýný artýrabilirler... Bu da aklýmýzda olsun
Yer Ýmleri