http://finans.mynet.com/borsa/haberd...0190426163020/
biraz önce tirenin bir kap haberini gördüm...26,4,2019 tarihli...yurtiçi talep yetersizliði nedeniyle çok eski bir kaðýt makinalarýný durdurma kararý almýþlar ve 60 kiþiyi iþten çýkarmýþlar...daha önce de 150 kiþiyi þubat-mart aylarýnda çýkarmýþlardý....
durumun böyle olduðunu haftalar önce yaptýðýmýz paylaþýmlardan söylemiþtik...benim bildiðim tire ve karton þirketleri bu olumsuz durumdan etkileniyor olmalýlar...tabi tüm bunlara raðmen bu þirketlerin bilançolarýnda zarar açýklayacaklarýný söyleyemem...ama çok iyi olan performanslarýnda az veya orta derecede etkilenmelerin olabileceðini söyleyebilirim..
tabi gönül ister ki hiç bir sektör olumsuz etkilenmesin ...ama ne yazýk ki ekonomik kriz her sektörü etkiliyor...fabrikalar kapanýyor ,iþsizlik artýyor ,kriz derinleþiyor...elit müþterilere üretim yapan ve ihracat yapan veya dolar bazlý satýþ yapan þirketler bunlardan etkilenmeyecektir...ne demek istediðimi sanýrým anladýnýz...
iþte bir borsacý olarak piyasalarý takip etmenin ve geleceði tahmin etmenin önemi bu tür günlerde daha iyi ortaya çýkýyor...

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri