Gayrimenkul deðerleme karlarý ozsermayeye eklenmiyor mu dostum?
SM-N935F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gayrimenkul deðerleme karlarý ozsermayeye eklenmiyor mu dostum?
SM-N935F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
beðenmek , göreceli bir kavramdýr arkadaþlar..yani birinin beðenmediðini bir baþkasý beðenebilir..unutmamak gerekir ki hisseyi bana 3,90 dan satanlar da o vakit durdoyu beðenmiyorlardý...4,00 lardan 4,50 den 5,00 dan 5,50 den 6,00 dan 6,50 lerden de beðenmeyenler satýyorlardý..hisse en son 7,52 yi gördü ve þu anda da 6,84 tedir..
beðenmeyip satanlar olmazsa kim alabilecek hisseyi ?? bence önemli olan hissenin temel ederidir..þu anda durdoyu izeleyenlerin büyük bir çoðunluðu durdonun son çýkýþlarýna hala anlam verebilmiþ deðiller...çünkü bilançoya baktýklarýnda üçüncü çeyrekte tam 4 milyon zarar görüyorlar...bu gruptan olanlarýn belki de durdoda görebilecekleri küçük karlar dahi durdoyu almalarý için yeterli bir neden olabilir...
hissenin fiyatýný arz ve talep belirliyor gelecek bilançolarý beðenmeyen elbette karlarýný realize edecekler...taki hisse dengeye gelinceye kadar...ama eninde sonunda hisse temel ederine ya inecek yada çýkacaktýr...bunu geçmiþte kront hissesinde yaþamýþtým..kront fiyatý ta 1,00 lardan çýkýþ yapmýþ idi...daha sonra 2016 yýlý son çeyrekte tam 12,5 milyon kar açýklayýnca hisse tavan yapmýþ idi ..ardýndan da 6,00-8,50 aralýðýnda günlerce gidip geldi..o sýralarda geçmiþ bir yýl önce 1 ,00 dan çýkan hisseyi 6,80 civarlarýndan almýþtým ve 8,30 civarlarýndan da satmýþtým..ayrýca bir iki tane de baþarýlý trade daha yaparak ciddi anlamda bir kar yapmýþtým...o sýralarda topiklerinde bu kara göre hissenin ederi 20 tl civarýdýr diyordum...ama hisse belli bir süre 8,00 civarlarýna adeta çakýlmýþ idi ...bir kaç hafta kuþ uçmaz kervan geçmez moduna girince artýk bende düþüncelerimden þüphe etmeye baþlamýþ ve dolayýsý ile satýp çýkmýþtým...
sattýþýmdan bir kaç ay sonra hisse iki defa 20 tl yi gördü...bir kaç ayda 3 kat daha kazanma potansiyelini kaçýrmýþtým..
demek istediðim durdo iyi bir bilanço açýklasa dahi satmak isteyenler muhakak olacaktýr bu satmak isteyen kýsa süreliðine ve geçici olarak hissenin fiyatýný baskýlayabilirler ama bu baský kalkar kalkmaz hisse ederine çýkacaktýr...
önemli olan hissenin cirosu , karý ve bu kara göre temel ederidir...bu aralar bir çok sanayi þirketi 4-5 fk deðerinden talep görüyor...türkiye ekonomisinin çok iyi olduðu dönemlerde ise genelde 7-10 fk deðerlerinden talep görürler..bir iki yýl içinde türkiyenin iyileþeceðini varsayarsak ? (çünkü uzmanlar öyle diyor ) o vakit þu anki fk deðerleri dip deðerler olup ileride artacaktýr..
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
bundan sonrasý artýk nasip diyorum..her türlü riski alarak bekleme durumuna geçtik...vergi dairesi geçici beyannamenin bu gün gelmesini tahmin ediyorum...bakalým ne zaman ve nasýl bir bilanço gelecek ???
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
4. çeyrek 80 ciro
yýllýk 320 yapar en az 2019 da
sermayenin 20 katý ciro eder
net kar marjý yeni yatýrýmla arttý
25- ile 35 arasý kar potansiyeli yapar 2019 da
bu verilerle 2019 bir sermaye artýþý gelebilir
ya sermaye artýrýrlar yada ona göre hisse fiyatý çok yükselir...týpký egeen ,karton gibi hisseler gibi çýkmaya baþlar....o yüzden de geçmiþte beklediðim ciro ve karlar gelirse durdoyu sýk sýk karton ile karþýlaþtýracaðým diyordum...hele o bilanço gelsin siz görün o zaman biz burda nasýl karþýlaþtýrmalar yapýyoruz...![]()
beyannamelerin son günü þubatýn 14 üymüþ...yani son gün sevgililer günündedir...acaba durdo o güne mi býrakacak ??![]()
Þirket yönetim kurulumuz, 10/01/2011 tarihli, Finansal Kiralama Sözleþmesi ile Garanti Finansal Kiralama A.Þ. den, leasing yolu ile kiralamýþ olduðu ve SPK Konsolide Finansal Tablolarýnda ‘'Maddi Duran Varlýklar'' grubunda takip ettiði, þirket merkezinin bulunduðu gayrimenkulün, güncel deðerinin tespitine yönelik olarak deðerleme raporu hazýrlatýlmasýna karar vermiþtir.
1 A Group Gayri Menkul Deðerleme A.Þ. þirketi tarafýndan hazýrlanan 18/12/2018 tarihli, 600-005-12-18-0454 no.lu Deðerleme Raporuna göre, gayrimenkulün gerçeðe uygun deðeri 68.023.000 TL olarak tespit edilmiþtir. Bunun sonucunda, Gayrimenkulün SPK Konsolide Finansal tablolarýnda görünen net defter deðeri ile, gerçeðe uygun deðeri arasýndaki oluþan pozitif deðer farkýnýn, 31.12.2018 tarihli, açýklanacak olan SPK Konsolide Finansal tablolarýnda, Öz Kaynaklar altýnda muhasebeleþtirilmesine karar verilmiþtir
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/725994
bina deðerlemesi ile 18,7 milyon tl deðerde görülen bina deðeri 68 milyona çýkmýþ idi...arada 49,3 milyon kar artýþý olmuþ idi ve buda öz kaynaklara yansýyacak idi..
sanýrým beklediðimiz bilanço da 49,3 milyon deðerleme farký kar olarak yansýyacak...bir de dövizin düþmesinden 10,3 milyon kar daha yansýyacak...toplamda 59,6 milyon kar bu iki kalemde gelecek diye biliyorum..geriye kalaný faaliyet karý olacak ki en önemlisi de bu olacak...yanlýþým varsa düzeltin dostlar...
Son düzenleme : keko; 11-02-2019 saat: 10:42.
Yer Ýmleri