yorumlar genelde kararsýzlýk bi belirsizliðe iþaret eder nitelikde ya kagýdý sýlkeleyýp epeydýr yapmadýklarý iyi bi + ya cevýrebýlýrler yada direkt direði dikebilir gibi bi izlenim edindim umarým 2.si olur
yorumlar genelde kararsýzlýk bi belirsizliðe iþaret eder nitelikde ya kagýdý sýlkeleyýp epeydýr yapmadýklarý iyi bi + ya cevýrebýlýrler yada direkt direði dikebilir gibi bi izlenim edindim umarým 2.si olur
Yurtdýþý satýþlarý ise sýrasý ile 18 18 ve 43 milyon gelmiþti...üstelik 43 milyon gelen üçüncü çeyrekte yeni makina tek bir ayýn faaliyetinden bu geliri elde etmiþti..biz de þirketi arayýp acaba biriken sipariþler mi tek bir aya sýgdirilip üretim yapýlmýþ diye sormustuk. .þirket ise hayýr normal üretimimiz demiþti..
Þimdi verilere baktigimizda toplamda 128 milyon ihracatýn olduðunu görüyoruz. .o halde Son çeyrekte 49 milyon ihracat olduðunu anlýyoruz. .üçüncü çeyrekte ise 43 milyondur. .arada 6 milyon fark var..
Bundan þunu anlýyoruz. .þirketin üçüncü çeyrekteki ihracat miktarýnýn önemli bir kýsmý birikmiþ sipariþlarmiþ. .yatýrýmcý Ýliþkileri bu konuda yeterince bilgisi olmadan konuþmuþtur. .ben yatýrýmcý iliþkilerdeki görevlilere dayanarak 70-75 milyon civarý ihracat bekliyordum..
Açýkçasý bu konuda yanýldým . ..Ama gelen 49 milyon ihracat miktarý da iyi bir rakamdýr. .aralýk ayýnýn nisbeten gevþek olduðunu göz önüne aldýðýmýzda bu miktarýn da artacaðýný söyleyebiliriz. .
Sürekli artan müþteri portföyü ile beraber hem yurtiçi hem de yurtdýþý satýþlarýnýn artacagini söyleyebiliriz...
Yalnýz döviz bazlý borcun 75-80 milyon civarý olmasýna karþýlýk ihracat miktarýnýn 49-60 milyonlarda olmasý durdonun döviz çýkýþlarýndan olumsuz etkileneceðini gösteriyor. ..
Yalnýz dünya konjoktorune baktýðýmýzda fed in faiz artýþlarýni durdurmasý, Çin -ABD ticaret savaþlarýnýn sona yaklaþýyor olmasý vede turkiye ekonomisinin oturmaya baþlamasý ile dovizin stabil veya aþaðý inme eðiliminde olmasý durdonun döviz riskini azaltýyor. .
Durdocu larýn bir gözünün döviz de olmasý gerekiyor..
bu bilanço
birþey gösterdi
insanlar vardýr
süþündükleriyle
yaptýklarý
tutarlý olacak
Durdoda 27 yurtiçi + 49 yurtdýþý cirosu yapmýþ ve toplamda 76 milyon ciroya ulaþmýþtýr. .bizim beklentimiz 80-90 milyondu..bunda 4 milyonluk bir hatamiz olmuþ..
Yýllýkta 300-400 milyon arasý ciro yapar diyorduk..bu çeyrekte gelen toplam 76 milyon / ki bu çeyrek en düþük ceyrektir/
2019 yýlý boyunca rahatlýkla 300-350 milyonun yakalanacaðýný gösteriyor. .bu konuda da yapýlmadik...bazý arkadaþlar hala yýllýk 138 milyon ciroya göre konuþuyorlardý. .þimdi görüldü ki durdo 2019 yýlýnda rahatlýkla 300 milyonun üzerinde kar yapacak...
Buda yeni durdonun önemli verilerinden biridir..
her gün buralarda yazanlar bile durdodan
böyle bir bilanço beklememiþ
ne yapmýþlar
anlamadým
4. çeyrek net faliyet karý
11. milyon
bu ülkee okur yazar olmak lagzým
bilanço borsanýn gelen en iyi bilançosu olabilir
araþtýrmak lagzým
çakallar sarmýþ etrafý
Yurtiçi ciro tüm ciroda yüzde 35 ,yurtdýþý ihracat ise yüzde 65 e ulaþtý. .bu oranýn yüzde 75 lere varmalidir bekliyordum..Ama ihracat tam beklediðim gibi olmayýnca bu miktar bu sekilde þekillendi..
Bu oraný tutturamadým..bunun baþlýca nedeni yatýrýmcý iliþkilerinin bana yanlýþ bilgi vermelerinden kaynaklandý..biriken sipariþler yoktur bilgisini vermiþlerdi..
Gelen kar normalde 24 milyondur...4 milyonu üçüncü ceyreðin zararýna mahsup edilmiþ...geriye 20 milyon net kar kalmýþtýr. .bu kardan da kurumlar vergisi verilince net kar 15.5 milyon kalmýþtýr. .
24 milyon karýn 10 milyonu tahminen döviz düþüþünden gelmiþtir...
Vergi kesilmeden 14 milyon kar yapmýþ bu çeyrekte. .benim beklentim 16-25 milyon aralýðý idi..bu miktardan daha düþük geldi..ihracattaki beklentimiz gerçekleþmediði için bu sekilde oldu..
Az kar veya zarar aciklayacak diyenler ve bu yüzden çýkýþ yapanlar bence bu kar miktarý süpriz oldu..
Vergiler de kesildikten sonra ve döviz gelirini de dustugumuzde nette 9.5 milyon kar yapmýþtýr durdo..yuvarlayacak olursak 10 milyon kar nette kalmýþtýr. .
Buda 2019 yýlýnda döviz stabil kalýrsa yýllýkta 40-50 milyon kar yapabilecektir..
Bu karý yapacak bir sanayii þirketi 4 veya 5 fk deðerinden degerlenmelidir..buna göre biz 2019 yilinda 40 milyon kar yapacaðýný varsayarsak vede yine az miktarda olan 4 fk dan degerleyecek olursak 160 milyon piyasa deðeri ortaya çýkar...buda hissenin 10 tl olmasý gerektiðini iþaret eder..
40 milyon karý 5 fk ile degerlersek 12 tl lik bir fiyat ortaya çýkar. .
Eðer 2019 yýlýnda 50 milyon kar yapacak olursa bu fiyatlarýn 12-15 tl lere olmasý gerekiyor..
Yer Ýmleri