Bloomberg HT Tüketici Güven Endeksi Mart'ta bir önceki aya göre yüzde 12,49 artarak 76,32 deðerini aldý 02 Nisan 2019 Salý, 09:57 Güncelleme: 02 Nisan 2019 Salý, 10:00
Bloomberg HT Tüketici Güven Endeksi Mart'ta yüzde 12,49 artarak 76,32 deðerini aldý. Ocak ayýnda gerileyen endeksin Þubat ve Mart ayýnda tekrar yükseliþe geçtiðini izliyoruz.
Endeksin detaylarýna bakýldýðýnda, tüketicinin hem mevcut durum algýsýnda hem de geleceðe iliþkin beklentilerinde iyileþme olduðunu izliyoruz. Öncü göstergelerden kredi hacmindeki artýþ Þubat ayý ortalarýndan itibaren ekonomik aktivitede yukarý hareketlenmeye iþaret ediyor. Bu geliþmelerin tüketici beklentilerine bir miktar olumlu yansýdýðýný düþünüyoruz.
Diðer taraftan, Ocak ayýnýn yüksek gýda enflasyonundan sonra Þubat ayý ile baþlayan kýsmi gerileme sinyalleri kiþisel durum algýsýný ve tüketim eðilimini bir miktar iyileþtirmiþ görünüyor. Bu çerçevede, Bloomberg HT Tüketici Beklenti Endeksi’nin bir önceki aya göre yüzde 9,79 artýþla 80,20 deðerini aldýðýný görüyoruz. Diðer taraftan, içinde bulunduðumuz dönemin dayanýklý tüketim mallarý ile otomobil ve konut alýmý için uygunluðunu ölçmeye çalýþan Bloomberg HT Tüketim Eðilimi Endeksi ise yüzde 15,47 artýþla 69,48 deðerini alýyor. Geçtiðimiz Kasým ayý sonrasý vergi indirimleri ve teþviklerle 20’li seviyelerden 60’lý seviyelere yaklaþan Tüketim Eðilim Endeksinin Mart ayýnda daha yukarý hareketlendiðini izliyoruz.
Endeks anketi 26 Mart tarihi itibarýyla sonuçlandýðý için Mart ayýnýn son haftasý finansal piyasalarda yaþanan dalgalanmayý yansýtmamaktadýr. Veriler önümüzdeki dönemde iç talepte hareketlenme olabileceðine iþaret ediyor.
https://www.bloomberght.com/bloomber...kseldi-2209195
BU HABER EKONOMÝDE CANLANMALARIN BAÞLADIÐINI SÖYLÜYOR...BAKALIM BU NE KADAR OLACAK ??


Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri