ben dövizin stabil kaldýðý bir durumda dahi çeyreklik ancak 10 milyon kar öngörüyorum...dövizin yükselmesi 10 milyon altýna düþürür bence..
yani birinci ve ikinci çeyrek 10 milyon altý gelecek gibi..
ben dövizin stabil kaldýðý bir durumda dahi çeyreklik ancak 10 milyon kar öngörüyorum...dövizin yükselmesi 10 milyon altýna düþürür bence..
yani birinci ve ikinci çeyrek 10 milyon altý gelecek gibi..
dün bir miktar bakabý inceledim...brüt kar marjý %20-27 aralýðýnda oluyor...ortalama ise %24 tür..genelikle son çeyreði kar marjý ve cirosu en yüksek olduðu aydýr...net kar marjý ise 2018 yýlýnda %8 olmuþ...2017 yýlýnda ise %9 imiþ...cirosunun %75 i ihracattan ,%25 i ise yurtiçi satýþtan geliyormuþ...her yýl cirosunu ve karýný artýran bir þirkettir...þu anda fk 5-6 civarlarýndan iþlem görüyor...
durdonun ise son çeyrekteki bürüt kar marjý %37 dir..net kar marjý ise %24 civarlarýnda...ciromuzun %65 ihracattan ,%35 ise yurtiçi satýþlardan geliyor...yeni makinalarýn olumlu etkisi zaman ilerledikçe daha da artacak ,ayrýca borçluluðu da ilerleyen yýllarda azalacak buda karlýlýðý artýracak...durdonun da artan ciro ve karý var..biz durdonun fk 4 deðerine gelmesine bile seviniriz...eðer bakap gibi fk 5-6 lara göre deðerlesek fiyatýmýzýn daha da yukarýlara gitmesi gerekiyor...
her iki þirkette de döviz açýðý var...bakapta -51 milyon , durdoda ise 86 milyondur..
bakap 2018 yýlýnda 454 milyon ciro yapmasýna raðmen sadece 36 milyon net kar býrakabilmiþ...bu yýl 40-50 milyon kar bekleniyor...týpký durdo gibi....durdo ise daha az ciro ile daha çok kar yapma potansiyeli var...brüt ve net kar marjý neredeyse bakabýn iki katý..bunun nedeni de durdonun katma deðeri yüksek ürünler üretmesi ve elit üreticilere ürün pazarlamasýdýr...
bakabýn ödenmiþ sermayesi 36 milyon iken durdonun 16,5 milyondur...yani sermaye olarak bizim iki katýmýz olmasýna raðmen ancak bizim kadar kar yapabilecek bakap...o yüzden de durdonun yeri çok farklý benim gözümde...
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
bakap 2018 yýlý son çeyrekte 17 milyon net kar býrakmýþ...durdo ise 14,5 milyon net kar býrakmýþ...yalnýz durdonun diðer çeyreklerden 4,5 milyon zararý da vardý..bu zarar düþüldükten sonra kalan kar 14,5 milyondu...eðer bu 4,5 milyon zarar düþmemiþ olsaydý karýmýz 19 milyon olacaktý...o durumda bakaptan 2 milyon daha fazla kar etmiþ olacaktýk...
bakabýn ise diðer çeyreklerden zararý yoktu...her çeyrekte kar yapmýþtý..
eðer bakabýn sermayesi bizim iki katýmýz ise ve ayný miktarda kar yapýyorsak veya yapacak isek o vakit bizim de borsa fiyatýmýz bakabýn iki katý olmalýydý..bakap þu anda 4,80 dedir...bizim de 9,60 da olmamýz lazým gelir..
tabi þu anda kabaca yaptýðýmýz incelemelerden ben bunlarý anlýyorum...gelecek bilançolarda her þey daha da netleþir...vakti geldiðinde ambalaj þirketleri olarak bakap ve durdoyu daha iyi karþýlaþtýrabileceðiz...
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
Dolar/TL yeni günde 3 haftanýn zirvesine yükseldi, veri akýþý sakin 12 Nisan 2019 Cuma, 09:08 Güncelleme: 12 Nisan 2019 Cuma, 10:32
Dolar/TL yeni günde %1'in üzerinde artýþta. Dün 5.67'den güne baþlayan kur % 1'in üzerinde deðer kaybetmiþ ve 5.75'e kadar yükselmiþti.
Dün Borsa Ýstanbul 100 endeksi de günü yüzde 0,97 deðer kaybýyla tamamladý, tahvil bono piyasasýnda ise iki yýllýk gösterge tahvilin bileþik faizi yüzde 22.20'ye yükseldi.
Uzmanlar yerel seçimler sonrasý Ýstanbul'da devam eden belirsizliðin TL üzerinde baský yaptýðýný belirtiyor. Bunun yaný sýra ABD ile S 400 konusundaki gerilim de piyasalarda baskýya neden oluyor.
Bu sabah kur en düþük 5.7299, en yüksek 5.80'i gördü. Lira bu hafta dolar karþýsýnda yaklaþýk % 3 deðer kaybetti. 5 yýllýk CDS 441 baz puana yükseldi.
Credit Agricole Stratejisti Guillaume Tresca, "TL için küresel algýlama deðiþmedi. Hala negatif ve yeni ekonomik plan piyasadaki endiþeleri yatýþtýrmaya yetmedi." yorumunu yaptý.
TL'DEKÝ DÜÞÜÞTE 2 FAKTÖR
QNB Finansinvest Yatýrým Danýþmanlýðý Birim Yöneticisi Tolga Kudaloðlu TL'nin diðer geliþen ülke para birimlerinden bir miktar negatif ayrýþtýðýna dikkat çekerek "Bunda 2 faktör etkili. ABD ile füze savunma sistemleri konusunda týrmanan gerilim. Konu pek çözüme doðru gitmiyor. Ýkincisi YSK'nýn Ýstanbul'daki seçim sonuçlarýndýrmamasý siyasi belirsizliði artýrýyor ve tüm TL varlýklara negatif yansýyor" diye konuþtu. Kurda 5.72 direncinin aþýlmasýnýn kurda hareketin ivme kazanmasýna neden olduðunu belirten Kudaloðlu "5.72 þu an destek haline gledi. Ýlk planda 5.80 direncini, devamýnda da 5.84'ü hedefliyor. Kýsa vadede yön yukarý görünüyor" ifadelerini kullandý.
Bugün yurt içi ve yurt dýþýnda kuru etkileyecek önemli bir veri bulunmuyor. Hazine ve Maliye Bakaný Berat Albayrak, IMF-Dünya Bankasý Bahar Toplantýlarý'na katýlacak ve bu kapsamda Washington'da temaslarda bulunacak.
https://www.bloomberght.com/dolartl-...asladi-2211949
.......................
..........Bugün yurt içi ve yurt dýþýnda kuru etkileyecek önemli bir veri bulunmuyor. Hazine ve Maliye Bakaný Berat Albayrak, IMF-Dünya Bankasý Bahar Toplantýlarý'na katýlacak ve bu kapsamda Washington'da temaslarda bulunacak.
................................
yukarýdaki yorumdan bir alýntý..daha önce eski merkez bankasý durmuþ ýmf ile anlaþmaktan baþka çare yoktur deyince bizim akp hükümeti küplere binmiþti...bunu da nereden çýkarýyorsunuz biz hayatta ýmf ye gitmeyeceðiz manasýnda açýklamalar yaptýlar...sonunda yavaþ yavaþ ýmf ile ýsýnma turlarý baþladý..zaten bu beklenen bir þeydi...ýmf den baþka bir çýkýþ yolu görünmüyor türkiye için...erdoðan ýmf ye söylemediði laf kalmamýþtý..ama bu sefer mecbur ýmf nýn ayaðýna gidecekler...buda ekonomimizin kötüye gittiðini kabullenme manasýna gelir...bakalým bu ekonomi ile bu hükümet ne yapabilecek ??
durdo ise bu ekonomik krize raðmen hem yurtiçi hem de yurtdýþý satýþ cirosunu artýrmayý baþarabiliyor..bu yönüyle bir çok þirketten pozitif ayrýþýyor..ekonomik kriz olmazsa cirosu çok daha iyi olacaktýr þüphesiz...ileride ekonomik krizin hafifleyeceði çeyreklerde durdondan daha da güzel bilançolar bekleyeceðiz...
Kredi ödemesi var ilk çeyrek birinci taksiti
net 4-5 gelirse çok iyi üstü çok çok iyi
borç ödemeleri kardan düþmüyor dostum...muhasebe olarak o baþka bir kalemde takip edilir..ödeme yaparsa kýsa vadeli borçlarý azalýr..zaten tahmini her yýl 6-8 milyon tl civarý borçlarý azalýr...5-7 yýl sonra neredeyse borçlarý kalmaz...borçlar azaldýkça da finansal giderleri azalacaðýndan karlýlýk artar...
Yer Ýmleri