9.8 milyon (gönlümden geçen).![]()
9.8 milyon (gönlümden geçen).![]()
Gönlünüzden veya kafanýzdan geçen ne varsa paylaþýn dostlar...
bu hisseyi elinde bulunduran veya ekmeðini yiyen herkese farzdýr bu cevap...![]()
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
Bende 7 civari bekliyorum... Ama önemli olan faaliyet kari...
Sayýn polarisçalýþmanýz çok güzel olmuþ. Lakin rakamlarý çok düþük tutmussunuz.mesela 8 küsür milyon brüt kar geçen sene bilancoyu incelersenjz 39 milyon ciroda yapýlan brüt kardir. Þu an 65 milyon ciro beklenirken bu brüt kar çok düþük. Geçen seneye göre hesap ettiyseniz brüt kar marj oranlari bile deðiþmiþtir.
Zira sirket yepyeni bir kisveye dönüþmüþtür. Lütfen tekrar bir deðerlendirme yapiniz
Sayin keko 75 milyon ciroyu neye dayanarak söylüyorsunuz bilmiyorum.lütfen son iki bilançosu baz alýrsanýz yanilirsiniz.geçen sene ciro 39 milyon.%50 ciro arttýðýný varsayalým yuvarlak 60 milyon ciro olur.
Benim beklediðim 65 milyon ciro ve 6.5 milyon net kardir.polar kardeþime hiç katýlmýyorum. 8 milyon küsür brüt kar bekliyor.o zaman biz zarar yazariz.
Oldu ya 75 milyon ciro zaten bizi ucurur☺keþke diyorum.
Sayýn Traderix,
Teþekkür ederim.Sizin ve diðer arkadaþlarýn görüþ ve fikirleri benim için oldukça deðerli. Okudukça tablolarý tekrar tekrar gözden geçiriyorum. Size göre rakamlarýn düþük olmasýnýn nedeni þu,Türkiye ve Avrupa ekonomisinde daralma var.
Enflasyon var. Bu rakamlarýn içinde enflasyon farklarý da var. Belkide biraz daha temkinli yaklaþtýðým için böyle olabilir.
2019 maliyetlerin,kredi faizlerinin arttýðý bir yýl. Ne kadar devam eder ilk ve sonraki dönemlerde göreceðiz. Borçlar az deðil,dolayýsý ile ilk dönem bilanço gelsin,rakamlarý tekrar karþýlaþtýrýp revize edebiliriz.
Borsada fýrsatlar bitmez.En iyiye yakýnýný iyi tahmin edebilirsem,vede iyi fiyatlardan alabilirsem,yeni fýrsatlarýn getireceði avantajda daha iyi olacaktýr. Þu an araþtýrmadayýz. Yarýnýn nasýl olacaðýný kimse kestiremiyor. Belirsizlik çok þey götürüyor.
O yüzden deðer analizi yapýp likidasyon deðeri-firma deðeri-defter deðeri daha iyi olanlarý arýyorum.Çok ucuz olmasý önemli deðil ama çok saðlam olmasý önemli.
Esenlikler dilerim...
BÝZ DEÐERÝNÝ ÖLÇERÝZ,FÝYATINA PÝYASA KARAR VERÝR.
BURADA YER ALAN BÝLGÝLER YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝL,TAMAMI ÝLE ANALÝZDÝR.
2018 son çeyrekte zaten yurtiçi ciro 27 milyon idi..bu çeyrekte bunu 30 milyona çýkardým...canlý mevsim olmasý nedeniyle...
ihracat ise üçüncü çeyrekte 42,6 milyondu...son çeyrekte ise 40,5 milyon geldi...ben ise çok da fazla abartmadan 45 milyon bekliyorum...yine canlý mevsim olmasýna baðlýyorum..baþka bir neden de yeni makinalarýn sürekli yeni yerli ve yabancý müþteri çekeceði varsayýmýna da dayanýyorum..
bu ciro artýþý ile daha önce hesapladýðýmýz net kar marjýný uygularsak bulduðum kar zaten bellidir...
aralýk ayýndan beridir düþük seyreden hammadde fiyatlarýnýn olasý olumlu etkilerini de þu an için hesaplamaya katmadým..olasý ciro artýþýnýn kar marjýný iyileþtirebileceðini de iþe katmadým...tabi öte yandan borçlarýn olasý faiz giderlerini de katmadým..bunlarýn birbirini götürebileceðini tahmin ediyorum..
sizin tahmini de bir yere not alalým...![]()
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
Yer Ýmleri