Bilançoya kadar destek atacaktýr diye düþünüyorum... Bilanço beklendiði gibi gelmesse zaten tahtayi tutamaz aga... Yok beklenti dahilinde veya daha iyisi gelirse zaten agaya pek gerek kalmaz...
Sanayi üretim verisinde aylýk bazdaki yükseliþ ekonomide dipten dönüþün baþladýðýna iþaret etti 16 Nisan 2019 Salý, 11:52 Güncelleme: 16 Nisan 2019 Salý, 12:02
Þubat ayýnda sanayi üretiminin aylýk bazda % 1.3 artmasý sanayi üretiminde 'dipten dönüþ baþladý mý?' sorusunu gündeme getirdi. TÜÝK verilerine göre takvim etkisinden arýndýrýlmýþ sanayi üretimi þubatta geçen yýlýn ayný ayýna göre yüzde 5,1 geriledi. Mevsim ve takvim etkisinden arýndýrýlmýþ sanayi üretimi ise þubatta bir önceki aya kýyasla yüzde 1,3 artýþ kaydetti.
"DÝPTEN ÇIKIÞ SÝNYALLERÝ GÜÇLENÝYOR"
Ýþ Yatýrým Menkul Deðerler Araþtýrma Bölüm Yönetmeni Muammer Kömürcüoðlu Bloomberg HT'ye aylýk bazda yaþanan artýþýn önemli olduðunu ve bugünkü verinin 'dipten çýkýþ sinyali'ni güçlendirdiðini söyledi.
Kömürcüoðlu þunlarý söyledi "Ekonomide dipten çýkýþ sinyalleri güçleniyor, diðer öncü göstergelerde de bunu almaya devam ediyoruz. Ama yýllýk verinin daralmaya devam etmesi ekonomide daralmanýn devam ettiðini, yani daralmanýn devam edeceðini ancak daralmanýn hýz keseceðini iþaret ediyor." Kömürcüoðlu yýlýn 2. yarýsýnda tekrar pozitif seyir görülebileceðini belirtti.
"ÖNEMLÝ BÝR DÖNÜÞÜN DE GÖSTERGESÝ"
Denizli Sanayi Odasý Baþkaný Müjdat Keçeci aylýk bazda Aðustos'tan beri eksi olarak devam eden sanayi üretiminin son 2 ayda artmasýnýn bir dönüþün de göstergesi olduðunu söyledi. Keçeci "Sanayi üretimini eksiye geçiren önemli faktörlerden birisi iç piyasadaki daralmaydý. Hükümetin KGF ile iç piyasayý hareketi saðlamaya çalýþmasý, KOBÝ niteliðindeki þirketlerin de aksiyon almasýyla özellikle 2. çeyrekte sanayi üretiminin artýþ göstereceðini düþünüyorum." deðerlendirmesini yaptý.
"%1.3'LÜK ARTIÞ BÝR UMUT"
Eskiþehir Sanayi Odasý Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Baþkaný Nadir Küpeli ise Bloomberg HT'ye aylýk bazda % 1.3'lük yükseliþin bir umut olduðunu belirterek "Ama son dönemde sanayiciyi üzen geliþmeler oluyor. Üretimin desteklenmesini bekliyoruz. Üretim desteklenmeyince sürdürülebilir refah seviyesi olmayacaðý ortada.
Bugünkü veriye bakýnca bir umut var ama üreticinin pozitif yönde desteklenmesi gerekiyor. Ülkemizin kalkýnmasý için pozitif imkanlar saðlanmalý. Önümüzü görebilirsek eminim ki daha iyi günler olacak." diye konuþtu.
SANAYÝ ÜRETÝMÝ ÞUBAT'TA % 1.3 ARTTI
https://www.bloomberght.com/sanayi-u...ali-mi-2212711
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
gözlerinizden hiç bir þey kaçmýyor dostlar...evet dostlar bu gün bir trade yaptým...iki gündür 6,50 nin üzerinde bir türlü kalýcý olamayýnca vede bu gün teknik olarak rsi nin daha önce satýþ yemiþ olduðu 85 seviyesine artýk çok yaklaþmýþ (77-80) olmasýndan dolayý ben de 6,45 ortalama ile satmak zorunda kaldým...
iki üç gündür 6,54 ün geçilmesini bekliyordum...geçebilseydi 7,00 lara kadar ivmelenecekti...ama ne yazýk ki bir türlü bunu yapamayýnca ben de geçmiþteki gibi beklemeyip teknikçi arkadaþlar gibi düþünerek satma kararý aldým...
tabi bu satýþ sadece trade amacý iledir..teknik görünümü düzelir ve kendince dinlenirse tekrardan almak istiyorum...bilançoyu durdodayken görmek istiyorum...bakalým nasip ne olacak ?? yeniden alýþ için yakýndan takipte olacaðým..
Yer Ýmleri