geçen yýl ayný çeyrekte döviz açýðý 166 milyonmuþ karelin bu yýl ise 215 milyondur...finansal borçlarý ise çok aþýrý artmýþtýr ...bunu topiklerinde de paylaþmýþ idim...bilançonun iki kaleminde olumsuzluk varken diðer kalemlerinde durum iyi görünüyordu....kýsa vadeli borçlarýnýn çok artmasý karelde karýn biraz törpülenmesine neden olabilir...kar gelir benim düþünceme göre ama herkesin çok fazla tahmin ettiði miktar kadar deðil diye düþünüyorum...eðer beklendiði gibi çok kar gelmezse hissede realizasyon yaþanma riski doðar...iþte kýsada bu riskten çekiniyorum...yoksa orta ve uzunda kareli beðeniyorum...bir de karelin ciro ve karlarý genelde son çeyreklere yansýyor..týpký aselsan gibi...eðer genele yayýlýrsa ve buda önümüzdeki ilk çeyrekte ortaya çýkarsa o vakit kareli tutmak zor olur..
durdo ise krizde dahi yurtiçi satýþlarýný ve ihracatýný artýrabilmiþ bir þirkettir...bu çeyrekte ondan her türlü olumlu bilanço bekliyorum...
blcyt ise finansal açýdan borçlarý azalýyor...blcyt finansal yönden hiç bu kadar güçlü olmamýþtý...zaten bu yüzden net kar marjý %10,3 ten %13,6 ya çýkmýþtýr...bu kar marjýnýn giderek artmasýný bekliyorum...blcyt dövize endeksli satýþlar yapýyor...maliyetleri de tl bazýnda bu yüzden de ciro ve kar artýþlarýnýn devamýný bekliyorum...þu anda blcyt ýn tek sýkýntýsý hisseyi alýp götürecek bir aðanýn olmamasýdýr...ileride iyi bilanço ile birlikte bir aðanýn da geleceðini tahmin ediyorum...
hisseler eninde sonunda ederlerine ya inerler yada çýkarlar...
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
gelen bir çok bilanço çok kötü...bu kötü bilanço ortamýnda cirosunu ve karýný geçen yýla göre artýran ve temel verileri de ucuz olan hisselere talep gelecektir...kötüleþen hisselerden çýkan yatýrýmcýlar iyiye giden hisselere geçiþler yapacaklardýr..o yüzden de bilançosu iyileþen hisseler zaman geçtikçe güçlenmesini bekliyorum...
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
Bilançoya 8 sekiz gün kaldý. Mal almak için bekleyenler aceleci olsunlar. 13 Mayýs ta baþkalarý gelir alýr Anadolu gibi düþecek diye beklemezler. Sonra bir aracý kurum bakarsýn bir rapor yazar piyasa uçurur bu seferde. Sýrada bekleyen cok roman kahramanlarý var. Virginia nýn orlando romaný gibi. Tezcanlý olmak lazým. Bunlar benim hayallerim inanýp ta yatýrým filan yapmayýn 😀🤣
Þimdi bu makýneler alýndý, vardiya sistemi ne oldu;
sabah 07:00
akþam 16:30
aksaþ 16:30
gece 02:00
Yeni basým makýnemýz full calýþýyor,tabaka büyüklüðü ve hýz anlamýnda eski makinelere fark atarak alýnan 3 tane kesim makýnesi 7/24 çalýþma üsülü ile 3 vardiya çalýþarak yetiþtirmeye çalýþýyorlar.
Adamlar daha once reno talismana biniyordu, simdi ferrari ye diyebiliriz ornek vermek gerekirse[emoji1] ,bilancoda gorecegiz dostlar az daha sabir
Redmi 5 Plus cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri