Originally Posted by
ismail
merhaba arkadaþlar,
biliyorsunuz uzun süredir beraberiz durdo da ve çok daha uzun yýllar saðlýgýmýz yerýnde oldugu sürece burada olacaðým.çünkü durdo benim için geçici bir heves deðil 20. Yýlým durdo da ve 20 yýldýr hep portföyümde oldu bazen aðýrlýðý arttý bazen düþtü ama hep oldu.
2017 mayýs ayý itibari ile kendi dinamikleri ile hareket eden bir durdo dan bahsediyoruz, bu dinamikler devamda edecek bazýlarýndan haberiniz olacak bazýlarýndan olmayacak örnek vermek gerekirse hiç bir þekilde öðrenemeyeciðiniz eski baský makinesi söküldü satýldý yer açýldý, yeni baský makinesi alýndý kuruldu. Sonra ise arkasýndan 3 tane kesim makinesi alýndý.
Hangi biriniz þirketi aradýðýnda size bu bilgileri verebilirdi yada hangi biriniz þirketi ziyaret ettiðinde hangi makinenin söküldü hangi makýne yený kuruldu bilgisine ulaþabilirdiniz, kendinize sorun.
Sökülen eski makine hangi ebatlarda yada saatte kaç tabaka mal basýyordu eski makýnenýn basamadýðý ama yený makýnýn basabýldýðý ürünler nedir. En önemlisi yeni makineye ait veriler ben bunlarýn hepsini biliyorum , nasýl biliyorum kýsmýna gelince sektörde çalýþmamdan kaynaklý diyelim.
Bunlarý anlamak için uzun yýllar þirket ziyareti etmiþ makine parkýný ve durumunu biliyor olmanýz size bazý tahminlerde bulunma fýrsatý verir benim yaptýðým gibi.
Baský makýnesi alýnma haberý düþtüðünde defalarca burda yazdým boyle bir makýneyý aldýklarýnda arkasýný toplamalarýnýn mumkun olmadýðýný ve yeni kesim makýnlerý almalarý gerektiðini aramýzda eski arkadaþlar konuþtuk, güzel seviyeli sohbetlerimiz oldu, geçmiþ sayfalarda muhtemelen duruyordur.
þimdi durdo nun eski durdo olmadýðýný bundan sonrada eskiye dönüþ olmayacaðýný fabrika içinde fabrika kurulduðunu yazdým çizdim. önümüzde uzun yýllar güzel ciro, karlýlýk ve yatýrýmlar göreceðiz,ama bazý yatýrýmlardan sizlerin haberi olmayacak.
Iþin özetine gelirsek yazýlarýmda olabildiðince al yada sat demekten kaçýnýrým, aldým yada sattým demeyide þu kadar kazandým yada kaybettim gibi boþ muhabbetler yapmam sevmem.ama bazý þeyleri ima ederim ve güzel bilgiler veririm.
Burda bulunan küçük ve büyük yatýrýmcýlara kalan ise bu bilgiler teyit etmek, araþtýrmak ve karar vermek sonuçta beným her tahmýným doðru olacak diye bir þey yok ki 2019 /3 aylýk ciro yu unutamýyorum beklentimin çok çok altýnda geldi.
Günümüz bilgi çaðý arkadaþlar ne kadar çok paranýn olduðunun hiçbir önemi yok ne kadar çok bilgiye sahip oldugunun önemi var. 6 aylýk ciro çok önemli yazdým sebebini daha önce bilanço gelsin fiyatýmýz yerine otursun yine güzel sohbetlerimiz olacak herþey yeni baþlýyor.
Bilgi= para
Yer Ýmleri