ALKA Solo 2019/3 Aylýk DÖNEM KARI (ZARARI): 6709005 Yýllýk Deð%:24
ALKA Solo 2019/3 Aylýk DÖNEM KARI (ZARARI): 6709005 Yýllýk Deð%:24
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
84 milyon maliyetler son çeyrek 82 milyon idi buda hammade fiyatlarýnýn ucuzlamadan alýndýðýný gosteriyor maalesef
nerede 9-10 milyoncular... nötr bence
Yazdýklarým asla yatýrým tavsiyesi deðildir, sadece öngörü...
Geçen yýl 3 aylýk ciro 68 milyon bu 3 aylýk 94 milyon ciro cirosu yüzde 40 artmýþ geçen yýl 3 aylýk 5 milyon 300 bin kar bu 3 aylýk 6 milyon 700 bin geçen yýla göre kârý yüzde 25 artmýþ 9milyon 10 milyon kar gelseydi çok güzel olurdu bunada þükür ytdr
SM-G532F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bossa 4 tl kar 2 milyon
Pýnar er 2 milyon kar fiyat 6 tl
Alka 6.milyon 700 kar
Fiyat 3.88
Ytdr
SM-G532F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bilançoya hiç þaþýrmamak gerek. Bu kafalardan bu bilanço. Kendi adýma daha önce (bilanço öncesi) sattýðým için mutluyum. Genel için üzgünüm. Biraz daha düþecektir ve bu bilanço bu þekilde fiyatlanmýþ ve fiyatlanmaya devam edecektir. Bilanço öncesi sattýklarýmý 3.20-3.80 arasý yerine koymayý hedefliyorum. Bilançoyu bir þekilde uzmanlarca saklýyorlar gibime geliyor. Kalemlerle oynayarak ustaca iþ görüyorlar. Neyse ucuz alalým da kendisi düþünsün. Bir defa daha yanýltmadý beni bu defa full nakitte aþaðýda beklemedeyim. Herkese hayýrlý olsun.
Þirketin 1.çeyrek bilançosu açýklandý. Açýklanan kar beklentinin biraz altýnda kaldýysada ortama göre fena sayýlmaz.
Bilançoda birþeyler olabilecegi ayný iþkolunda çalýþan TÝRE KUTSAN.ýn bilançosunun açýklanmasýyla durumu iþaret etmiþti.
Þöyleki Tire kutsan 2018/12.bilançosunda %.23,25 brüt karlýlýkla çalýþan bir þirketti.
Açýklanan mart bilançosunda ise brüt karlýlýgýnýn %.15.49.a düþtüðü görüldü.
Alka.da ise 2018 yýlsonu bilançosunda brüt karlýlýðý %.18.79 idi. Açýklanan mart/2019 bilançosunda ise brüt karlýlýðýnýn
%.11.30.a düþtüðü görülmektedir. Az bir yüzde degil. Arada (18,79 - 11.30 = %.7.49.luk azalma farký var.)
Dönem ciro.su 94.900.mily.tl. olduðuna göre 7.49.ile çarpýmýndaki brüt karý kaybý / 7.085.540.tl.eder.
Onceleri yorumda bulunanlar brüt karlýlýgý yýlsonu oranýnda tahmýn ettiklerinden yanýlmýþlardýr.
Artýk gelecege bakalým..Bilanço verileri iyidir.
Kasa..............64.303.mily.dan.......93,623.mil y.tl.ye
Alacaklar........35.417.mily.tl.den....69,918,tl.y e çýkmýþtýr.....Bilançoda kýsa vadeli..52.511.tl.lýk banka kredisi alýndýgý görülmektedir.Detayý için dipnotlara bakmak lazým.
Hasýlý bilanço fena sayýlmaz ancak hissenin patronu ne yapar onu zamanla görecegiz. Herkese bol kazançlar./YTD..
Bilançoda dikkatimi çeken 2 konu var özellikle
1.si 93 milyon tl nakit paran varken bu faizlerde çekilen 52milyon tl lik bir kredi
2.si ise Üst düzey yöneticilere saðlanan faydalarda yer alan 1.2 milyonluk bir ödeme
Bu konu hakkýnda bir bilginiz var mý acaba?
alka ilginç1.jpg
alka inlgiç 2.jpg
Yer Ýmleri