Bruegel'in "İkarus'un Düşüşü" adlı tablosu, ne güzel anlatır kalabalıklar içinde boğulan insanı.
Bruegel'in "İkarus'un Düşüşü" adlı tablosu, ne güzel anlatır kalabalıklar içinde boğulan insanı.
Tabloda güneşli bir gün, bembeyaz bulutlar, masmavi gökyüzü, ışıltılı deniz, balık tutan tekneler; beride bir çiftçi toprağı sürmekte, ileride bir çoban koyun otlatmakta...
Fakat dikkatli bakıldığında tabloya, tablonun sağ alt köşesinde İkarus boğulmaktadır.
"Rakamlar" adlı şiirimi okudum: https://twitter.com/memetsen6801/sta...09808395153408
BİST 'te, sık sık atıf yaptığım 5909 nolu gönderime dayanarak poz alıyorum. DAX'da da oraya göre poz aldım. O gönderime göre Amerika'da da, Güney Afrika'da da, Brezilya'da da, Çin'de de poz açarım. Ülkelerin yerel gündemini takip etmeme gerek yok; nasıl olsa piyasalar global.
BİST 30 hisselerinde de 5909 nolu gönderime bakarak poz alıyorum.
Borsa bilgim pek yok, geçmiş grafikte bugünle bir benzerlik tutturmuşum gidiyorum.
Geçen vadede (ekim) beni en çok üzen; longları hunharca bitirmeleri, bununla kalmayıp BİST 100 1090'dan buraya kadar apansız ralli başlatmaları oldu dünya piyasalarının.
Yer İmleri