Örneðin geçen haftalarda Halk Bankasý aldým, 5.03'ten. Kendi kendime deseydim ki 4.90 stop. E, hisse 4.70'lere geriledi. Þu an 5.40. Neye göre bekledim hissede, benzerlik grafiðime bakýp bekledim.
Diyelim ki yarýn hisse 6.00 oldu... Artýk benim için "stopun" bir anlamý kalmaz. Üstüne üstlük kârý realize edersem hiç anlamý kalmaz stopun.
Metropol insaný kalabalýklar arasýnda yaþadýðý yalnýzlýðý bir heyecan sahasý olarak gördüðü borsayla gideriyor, halbuki borsa ticarethanedir. Yatýrýmda özensizlik ve tedbirsizlikte olan eþ ve çocuklara, sýcacýk yuvalara oluyor. Ýnsan kalabalýklar arasýnda yalnýzken tutunacak bir dal bile bulamaz hâle geliyor.
Araba alýr, ailenizi gezdirirsiniz... Arabanýzý satýp ailenizi eve kilitleyip borsa oyununa mý dalýyorsunuz?.. Vah vah!
Anne babalýk omuzlarý çatýr çatýr çatýrdatacak bir sorumluluktur. Aðýr konuþuyorum farkýndayým, ama borsa büyüsüne kapýlmýþ birinin uyanmasý pek zordur.
Þimdi, ben ne yapacaðým? 24 Aralýk'a kadar hisselerimde bekleyeceðim (Benzerlik grafiðime göre konuþuyorum.) O gün geldiðinde beklentim de gerçekleþmiþse hesabýmda 10 lira var diyelim, 1 lira býrakacaðým (10'u 100, 100'ü 1000 yapma peþinde koþmam, bunun sonu yok.) Aileme, eþe dosta, fakir fukaraya daðýtacaðým parayý. Para dediðin nedir ki?
Yer Ýmleri