Alýntý Originally Posted by berryforeva Yazýyý Oku
Baþarýlar. Þuan izleme fýrsatým yok, video nuzu müsait vaktimde izleyeceðim.

Gerekli bir konu.
Ancak eleþtiri kabul eder iseniz, nacizhane bir eleþtiri yapmak istiyorum.

Ben þu soruyu tuzak olarak görüyorum; kaç para kaybetmeyi göze alýrsýnýz? Bu soru bana oldum olasý samimiyetsiz ve yönlendirici gelmiþtir. Çünkü kiþi kaybettiði parayý belirledi ve kaybetti diyelim. Peki daha sonra ne yapacak?
Bunun yerine risk yönetimine dolar %10 çýkarsa korunma riskiniz nasýl olacak? Nasýl bu riskten kaçýnýrýz? Bence bu tür çalýþma daha mantýklý.
Eðer konuyu detaylandýrýrsanýz konuya destek olabilirim.
Tekrar baþarýlar.
Merhaba

Mesaj için teþekkürler. Videoyu izlerseniz sanýrým daha net anlarsýnýz. Amaç para kaybetmek deðil elbette. Girdiðimiz her trade'i kazanma þansýmýz olmadýðýný biliyoruz. Risk yönetiminde, "bu trade için kaç para risk ediyorum?" sorusunu soruyorsunuz kendinize. Herþey kötü giderse günün sonunda kaybedeceðiniz miktarý, iþleme girmeden önce biliyor olacaksýnýz.

Düþünsenize 10.000 ₺ paranýz var. X hissesini satýn aldýnýz. Peki bu iþlemde kaç para risk edeceksiniz? Diyebilirsiniz ki ben 500 ₺ risk edeceðim. Stop seviyeniz neresi? þu rakam... O halde kaç lot almanýz gerektiðini hesaplayýp ona göre iþleme giriyoruz. Aslýnda müsait olduðunuzda videoyu izlerseniz daha netleþir herþey.

Bu arada daha sonra ne yapacak sorusunun cevabý þu:
Her iþlem için, hesabýnýzda o anda bulunan paranýn 2%'sini (veya siz kaç belirlediyseniz) risk ederseniz, paranýz sýfýrlanmaz, riskinizi kontrol etmiþ olursunuz, kazanan bir stratejiniz var ise paranýz daha hýzlý büyür.

Umarým açýklayýcý olabilmiþimdir. Anlaþýlmayan bir yer olursa sorabilirsiniz. Zira risk yönetimi en önemli konu bana göre.