hay ben bu temettüyü ijat edenin....
hay ben bu temettüyü ijat edenin....
kainatýn BÝR varlýðýndan bütünleþip! kendi birliðinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediðimiz yüce varlýða salat ve selam olsun ! hamza sütbýyýk -aka- klaus maximilian kerpenter münche
erhanacikgoz1 adlý kullanýcýya tekrar itibar puaný vermeden önce biraz diðer kiþilere de puan vermelisiniz.iyi akþamlar dilerim üstad
yazdýklarým tamamen kiþisel yorumlarým olup hiçbir þekilde yatýrým tavsiyesi deðildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileðiyle...
Rahmetli yaþar erdinç hocamý çok severdim. Yabancýlar da idolüm jim simons türkiyede yaþar erdinçtir.
Çok dersine kursuna katýlmýþýmdýr.
https://twitter.com/ibrahim___ethem/...1aVhsSIEUXl__w
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
@dva hocam ne kadar süredir bilancolara bakýyorsun bir eðitim aldýn mý temel analizle ilgili arz talep vesaire bilgin var mý bilmiyorum.
hisseleri ne amaçla attýðýný da anlayamýyorum.
açýklama yazarsan daha mantýklý olur. Sonuçta ilk defa bu sayfaya girip son gönderi ne acaba diye girenler olacak.
Açýklama yapmaksýzýn yayýnladýgýn foto spam gibi algýlanýyor.
Bu þirkette uzun vadeli yatýrým yaptým yorumla diye yayýnladýysan
Öz sermayesi sýrasýyla
-1.144,07 2021
-911,80 2020
-691,77 2019
-539,96 2018
-669,26 2017
Öz sermaye ne demek
Þirketin varlýklarý stoklarý arsasý tarlasý fabrýkanýn kendýsý vesaireni çýkar borçlardan kalan rakam öz sermayedir.
Örnek: senin cebinde 50 TL var üzerinde 500 tl lik takým elbise var 50 tl lik saat var banka hesabýnda da 200 TL var
kredi kartý borcun ise 200 TL baþkada hiçbirþeyin yok.
50+500+50+200 - 200 =600 TL öz sermayeye sahipsin demektir.
DÜnya üzerinde yaþayan herkes öz sermayesini arttýrmak ister. ancak o zman zenginler ve büyür.
FENER þirketini bugun satsalar komple herþeyini satsalar banka borcunu kapatamýyorlar. Banka hala alacaklý konumda kalýyor öz sermayesi -1 milyar 144 milyon herþeyini satsa banka borcu hala 1 milyar olan bir adama ortak olur musun ?
Bu þirkete puaným 10 üzerinden -5 o derece kötü
Çok saglam tiyo alsam %200 kazanacagýma dair bu þirketi yine almam.
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
EK:üstteki adýný vermediðim þirket ilk deðildir.Ayný olayý bizzat 1988 de de þahit oldum.foruma yeni üyeyim þirket ismi zikretmek doðru mu yanlýþmý bilemediðim için yazmadým.saygýlar
Y.T.D
NAKÝT temettü daðýtýldýðý an ve andan itibaren kim daha iyi sermayeyi kullanacaksa onda olmalý sermaye.Þirket kullanýr diyorsanýz þirketde ben kullanýrým diyorsanýz sizde olmalý.
Yoksa temettü verdikden BÝR sonraki yýl batan þirketde biliyorum.Arkadaþým eðer o temettüyü almasaydý parasýnýn yüzde 100 ünü kaybedecekti (iflas).ama o sene aldýðý yüzde 1 temettü ile parasýnýn yüzde 99 unu kaybetti (iflas etmedi)
kimbilir belkide bazýlarý o temettüyle insanlar , 1 e 100 kazanmýþlardýr eski sermayesine kavuþmuþlardýr.
NOT1:Örnek verdiðim þirket imkb de iþlem görmüþ bir þirketdir.Hala da bu forumda geçmiþ zaman hisselerinde adý ve baþlýðý vardýr.Buna benzer örneðin biride 1988 de olmuþdu.
NOT2:sayfalarýn hepsini okumadým umarým baþlýðý yanlýþ algýlamamýþýmdýr. Saygýlarýmla .
Herkesin Ramazan bayramý kutlu olsun esen kalýn.
Y.T.D
Yer Ýmleri