Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
13,09 10% 9,07 Mn 13,09 / 13,09
30,16 9.99% 1,78 Mr 28,14 / 30,16
136,70 9.98% 199,02 Mn 127,20 / 136,70
37,96 9.97% 123,31 Mn 37,02 / 37,96
12,46 9.97% 57,69 Mn 12,30 / 12,46
1.053,00 -10% 2,05 Mn 1.053,00 / 1.053,00
14,60 -9.99% 683,11 Mn 14,60 / 17,35
13,35 -9.98% 32,76 Mn 13,35 / 13,35
12,48 -9.96% 394,56 Mn 12,48 / 12,79
3,37 -7.42% 162,14 Mn 3,29 / 3,49
308,75 -1.83% 7,60 Mr 305,25 / 310,75
276,00 4.55% 6,85 Mr 260,00 / 277,50
427,00 0.35% 5,01 Mr 421,50 / 431,00
3,16 -1.25% 5,01 Mr 3,15 / 3,22
73,55 -0.2% 3,72 Mr 72,85 / 74,05
18,78 0.91% 242,34 Mn 18,36 / 18,88
276,00 4.55% 6,85 Mr 260,00 / 277,50
738,00 1.51% 1,76 Mr 720,50 / 739,00
95,95 -1.24% 305,44 Mn 94,25 / 96,75
112,00 -0.27% 102,56 Mn 111,30 / 112,40
31,06 0.45% 34,44 Mn 30,10 / 31,32
10,32 0.98% 60,64 Mn 10,21 / 10,34
82,90 -0.3% 192,43 Mn 82,35 / 83,75

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 21/106 ÝlkÝlk ... 1119202122233171 ... SonSon
Arama sonucu : 847 madde; 161 - 168 arasý.

Konu: Temettu Etkisizligi

1. Yine tonlarca yazý yazacaktým ama vazgeçtim kýrýcý olduysam özür dilerim!!!

Daha fazla sizinle konuþmanýnda anlamý yok. Sadece buradaký ýnsanlarýn sýzýn yazýnýzdaký noktalara acýklýk getirmezsem yanlýþ eylemlerde bulunmasýný ýstemýyorum o yuzden cevap vermek zorunda kalýyorum.

buffetin malýyetýný 0 lamasýndan bahsedeyim.

Malýyet 0 lama diye birþey yoktur arkadaþlar Aracý kurumun yazýlýmlarýyla alakalý isterseniz HSBC bank Ziraat bank gibi aracý kurum firmalarýyla çalýsýrsanýz malýyetýnýz hiç düþürülmediðini görürsünüz. Bazý aracý kurumlarda ise malýyet düþürülmektedir Fakat bunun size kattýgý hiçbirþey yoktur görüntüde malýyetýnýz düþük görünürken sermayenizde paranýzda bir deðiþiklik olmaz.

yine yanlýþ anlaþýlma olmasýn diye bazý yerlere deðinmek zorundayým.

Temettü etkisizliði bir varsayým deðildir gerçekten olaðan birþeydir bu bir uydurma deðildir. Matematikle kanýtladýgý gibi. Gerçeklede kanýtlanmaktadýr.

Bizim borsamýzda BOYP bunun güzel bir örnegý iken amrýkada da Facebook google amazon buffetin þirketi netflix vb neredeyse ismini duydugunuz butun unlu markalar Temettü dagýtmamaktadýr.

Hadi faraza ben yanlýþ birþey söylüyorum facebooku alanlarýn kafasý hiç basmýyor ký temettü dagýtmayan bir þirketi alýyorlar yazýk ký ne yazýk acýmalýyýz.

Bu admlar temettü elde edemedik diye üzülüyorlar mý ?

Bu adamlar uzun vadeli yatýrým yapamýyorlar mý ?

bu yatýrýmcýlar mikro lotlara mý düþüyorlar ?

hadi bunlarada bir bahane buldun diyelim peki ya yazdýgýmýz makaleler alýntý yaptýgýmýz dökümanlar açýklamalar profesörler onlarada mý inanmýyorsun ?

Dahasýný siz okurlara býrakýyorum temettü alýnca extra kar ederim demek ne demek birde siz düþünün...
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

2. Öncelikle þunu belirteyim : Ben TEMEL ANALÝZ bazlý yatýrým yaparým. Fakat sýrf temettü veriyor diye bir hisseyi alýp tutma taraftarý deðilim. (Evet elimde ALKÝM var, Evet temettüsünü de alýyorum fakat temettüsü için adýðým bir hisse deðil…)
    TEMEL ANALÝZ de ise ORAN ANALÝZÝ ile ilgiliyim. Oranlar içinde ise favorim “TEMETTÜ VERÝMLÝLÝÐÝ”.

Bu topik okurlarýna : Yatýrým için tekniðinizi oluþtururken temettü ile ilgili verileri dýþarýda býrakmadan önce ,eðer imkanýnýz varsa, 126 nolu iletideki “MOMENTUM YATIRIMI” eðitimini almanýzý þiddetle öneririm, emin olun temel analize ve temettüye bakýþýnýz deðiþecek….

Sayýn Erhan Bey,
    Anlatmaya çalýþtýðýnýz þeyler demekki yeni deðil ; amerikada bu konudaki çalýþmalar 1961 lerden beri yapýlýyormuþ hatta iþletme fak. Derslerinde de yerini almýþ Yayýnlar bunu doðruluyor. Peki o zaman 146 nolu gazete haberinde de belirtildiði gibi “yabancýlar, emekilik þirketleri, yerli-yabancý fonlar” ý yönetenler bunlarý bilmiyor mu ? okumamýþlar mý? Anlatýlmamýþ mý ? Hiç ilgim olmamasýna raðmen benim 10 dk.da bulabildiðim bu bilgileri kimse onlara anlatmamýþ mý?
    Bir de.. bunlar henüz “teori” bu kadar zaman geçmiþ “kanun” olamamýþ.

Ne söylerseniz, ne yazarsanýz ne kadar kýzarsanýz kýzýn BÝRYERLERDE BÝRÝLERÝ TEMETTÜ YATIRIMI ÝLE PARA KAZANIYOR MU ? KAZANIYOR….BÝTTÝ… NOKTA
    Ayrýca bu ne özgüven ? Siz biliyorsunuz da KOÇ, FORD, TRAKTÖR ,AYGAZ,TÜPRAÞ vb. CEO larý mý aptal ?

Hiç getiri konuþmuyoruz mesela..
    Sayýsal veri istediniz, önceki iletilerimde Gizmen beyin çalýþmalarýný paylaþmýþtým, bir sürü hata buldunuz. Bulduðunuz tüm hatalara raðmen çalýþmadaki getiriler belli…..,Gizmen Bey “ 2005-2016 arasýnda temettü verimliliði ile yatýrým yapmýþ olsaydýnýz %11000 getiriniz olacaktý” diyor. Sistemi belli, getirisi belli…..(yine gizmen beyi örnek verdim zira ben sisteme 2015 te baþladým elimde yeterli veri yok)

Siz ne durumdasýnýz mesela ? Eðer sizi dinlesem daha çok kazanýr mýyým? 2005-2016 ARASI DÖNEMDE 100 liranýzý kaç lira yaptýnýz ? ya da sizin istediðiniz 2 tarih arasýný karþýlaþtýralým. Öyle deðil mi; Bir sürü örnek veriyorsunuz, kýyaslama yapýyorsunuz da….Sizin sisteminiz ne? Getiriniz ne ? Eðer getirisi daha iyi ise sizin yolunuzu izleyeyim.

Yok, getiri deðilse o zaman amaç ne? para kazanamayacaksak neyi tartýþýyoruz? “Her ne kadar temettü temelli yatýrýmlar süper ötesi getiri saðlasa da, topiðimde 19 sayfadýr savunduðum gibi aslýnda temettü yatýrýmcýlýðý saçmalýktýr” bu mudur?…….

Bu iþler matematikle olsaydý bal arýlarýnýn uçamamasý gerekirdi , literatürü okumakla zengin olunsaydý önce iþletme-iktisat profesörleri maaþla çalýþmazlar, teori üreteceklerine para kazanýrlardý , ne demiþler : yapabilen para kazanýr, yapamayan dersini anlatýr…..

Bu vesileyle sizin ve diðer topik okurlarýnýn 23 NÝSAN BAYRAMINI VE MÝRAÇ KANDÝLÝNÝ TEBRÝK EDERÝM……

3.  Alýntý Originally Posted by DRÝZM Yazýyý Oku
    Öncelikle þunu belirteyim : Ben TEMEL ANALÝZ bazlý yatýrým yaparým. Fakat sýrf temettü veriyor diye bir hisseyi alýp tutma taraftarý deðilim. (Evet elimde ALKÝM var, Evet temettüsünü de alýyorum fakat temettüsü için adýðým bir hisse deðil…)
    TEMEL ANALÝZ de ise ORAN ANALÝZÝ ile ilgiliyim. Oranlar içinde ise favorim “TEMETTÜ VERÝMLÝLÝÐÝ”.

Bu topik okurlarýna : Yatýrým için tekniðinizi oluþtururken temettü ile ilgili verileri dýþarýda býrakmadan önce ,eðer imkanýnýz varsa, 126 nolu iletideki “MOMENTUM YATIRIMI” eðitimini almanýzý þiddetle öneririm, emin olun temel analize ve temettüye bakýþýnýz deðiþecek….

Sayýn Erhan Bey,
    Anlatmaya çalýþtýðýnýz þeyler demekki yeni deðil ; amerikada bu konudaki çalýþmalar 1961 lerden beri yapýlýyormuþ hatta iþletme fak. Derslerinde de yerini almýþ Yayýnlar bunu doðruluyor. Peki o zaman 146 nolu gazete haberinde de belirtildiði gibi “yabancýlar, emekilik þirketleri, yerli-yabancý fonlar” ý yönetenler bunlarý bilmiyor mu ? okumamýþlar mý? Anlatýlmamýþ mý ? Hiç ilgim olmamasýna raðmen benim 10 dk.da bulabildiðim bu bilgileri kimse onlara anlatmamýþ mý?

Ne söylerseniz, ne yazarsanýz ne kadar kýzarsanýz kýzýn BÝRYERLERDE BÝRÝLERÝ TEMETTÜ YATIRIMI ÝLE PARA KAZANIYOR MU ? KAZANIYOR….BÝTTÝ… NOKTA
    Ayrýca bu ne özgüven ? Siz biliyorsunuz da KOÇ, FORD, TRAKTÖR ,AYGAZ,TÜPRAÞ vb. CEO larý mý aptal ?

Sayýsal veri istediniz, önceki iletilerimde Gizmen beyin çalýþmalarýný paylaþmýþtým, bir sürü hata buldunuz. Bulduðunuz tüm hatalara raðmen çalýþmadaki getiriler belli…..,Gizmen Bey “ 2005-2016 arasýnda temettü verimliliði ile yatýrým yapmýþ olsaydýnýz %11000 getiriniz olacaktý” diyor. Sistemi belli, getirisi belli…..(yine gizmen beyi örnek verdim zira ben sisteme 2015 te baþladým elimde yeterli veri yok)

Siz ne durumdasýnýz mesela ? Eðer sizi dinlesem daha çok kazanýr mýyým? 2005-2016 ARASI DÖNEMDE 100 liranýzý kaç lira yaptýnýz ? ya da sizin istediðiniz 2 tarih arasýný karþýlaþtýralým. Öyle deðil mi; Bir sürü örnek veriyorsunuz, kýyaslama yapýyorsunuz da….Sizin sisteminiz ne? Getiriniz ne ? Eðer getirisi daha iyi ise sizin yolunuzu izleyeyim.

Yok, getiri deðilse o zaman amaç ne? para kazanamayacaksak neyi tartýþýyoruz? “Her ne kadar temettü temelli yatýrýmlar süper ötesi getiri saðlasa da, topiðimde 19 sayfadýr savunduðum gibi aslýnda temettü yatýrýmcýlýðý saçmalýktýr” bu mudur?…….

Bu iþler matematikle olsaydý bal arýlarýnýn uçamamasý gerekirdi , literatürü okumakla zengin olunsaydý önce iþletme-iktisat profesörleri maaþla çalýþmazlar, teori üreteceklerine para kazanýrlardý , ne demiþler : yapabilen para kazanýr, yapamayan dersini anlatýr…..

Bu vesileyle sizin ve diðer topik okurlarýnýn 23 NÝSAN BAYRAMINI VE MÝRAÇ KANDÝLÝNÝ TEBRÝK EDERÝM……
    Harika bir yazý tebrik ederim.
    Hele bal arýlarý örneði müthiþ.

Buraya iki makale kopyalayýp, üç matematik formülle ve son derece güzel yazý sitili ile desteklenen cümlelerle gerçeklerle baðdaþmayan sonuçlarý allayýp pullamak büyük zanaat. Ben yapamýyorum. Sanýrým Erhan bey benim evladým yaþýndadýr deðilse de küçük kardeþim gibidir. Yukardaki nezaket için kendisine öncelikle teþekkür ederim. Bende kendisini kýrdýysam kendisinden özür dilerim.

Ben aslýnda temettü yatýrýmcýsý deðilim. Borsada asýl kazancýn fiyat hareketleriinden kazanýldýðýnýda biliyorum. Ama temettüden para kazanýlmaz dendiðinde üzülüyorum zira ben bundan da çok para kazandým.

Ayný örneðe devam edeyim de portföyümüzün þekli belli olmasýn Bakýn ben 2014'den beri Ýþ Yatý elimde tutuyorum, arada girdiler çýktýlar oldu ancak son hesabýma göre þu anda yatýrdýðým paranýn %68'ini temettülerden dönenlerle çoktan geri aldým. Önümüzdeki bir kaç senede %100'ünü bana geri vermiþ olacak muhtemelen.

Siz bir dükkan aldýðýnýzda yaptýðýnýz basit mantýk nedir? Aldýðýnýz rakamýn alacaðýnýz kira ile size ne kadar sürede geri döneceðini öncelikle hesaplarsýnýz. Herkesin öncelikle yaptýðý kýstas budur. Çünkü bilirsiniz ki yada size mantýðýnýz öyle söyler, verdiðinizi aldýktan sonra elde kalan sizin kazancýnýzdýr. Dükkanýn deðer artýþý eðer enflasyon karþýsýnda ezilmediyse veya daha fazlaysa da bunuda cebinize kalan kar olarak görürsünüz.

Temettü yatýrýmcýsýnýn bakýþ açýsý da bundan farklý deðil. Yada ben bu basit mantýkla bakýyorum. Basit ama iþleyen bir mantýk. Kaðýt üstünde kalan bir teori filan deðil. Ben temettüden para kazanýyorum, maliyetimi çýkardýktan sonra gelecek her para benim artýmdýr diyorum. Eðer bu arada hissede yükselirse buna hayýr diyende yok o kazancýda bir kenara yazarým diyorum.

Ama þunlarý demiyorum,
    - Git temettünün verileceði günden bir gün önce yani son gün al bu senin için artý paradýr, kazançtýr demiyorum.
    - Temettü iþi ne zaman nereden alýrsan al karlýdýr demiyorum
    - Her þirketin temettü vermesi gereklidir demiyorum
    - Kara bilançoya bakmayýn demiyorum
    - Hissenin yükselmesi ek bir deðer deðildir demiyorum,
    - Erhan beyin yaptýðý matematik hesaplar yanlýþtýr demiyorum,

Ama temettüden para kazandým ve kazanýlýr diyorum. Ha birde Devletin resmi evraðý kesilen stopajýn geri alýnabileceðini söylüyor diye stopaj geri alýnabilir diyordum, artýk onuda demiyorum, zira Erhan bey uyardý demeyin dedi, demiyorum Ama öðretmek isteyen varsa öðrenmek için can atýyorum, diyorum.

Herkese sevgilerimi sunuyorum.

4.  Alýntý Originally Posted by DRÝZM Yazýyý Oku
    Öncelikle þunu belirteyim : Ben TEMEL ANALÝZ bazlý yatýrým yaparým. Fakat sýrf temettü veriyor diye bir hisseyi alýp tutma taraftarý deðilim. (Evet elimde ALKÝM var, Evet temettüsünü de alýyorum fakat temettüsü için adýðým bir hisse deðil…)

Sayýn Erhan Bey,

evet öncelikle 23 nisan ve miraç kandilimizi kutlarým.

Ýþte böyle mantýklý þeylerle gelin bana. Konusalým

momentum yatýrýmýný araþtýracaðým.

evet sýrf temettü verimliliði diye yatýrým yapmadýðýnýz için sizi kutlarým bende temel analiz bazlý hisse seçerim siz ayriyetten temettüye de bakýyormuþsunuz ben bakmýyorum mesela.

Muhtemelen biliyorlardýr ancak onlar seçimini yaparken temettüye bakýp yaptýklarýný sanmýyorum ?

Ben daha öncede bilanco analizleriyle hisse çýkartýrdým ozmanda aynýydý temettü görüþüm çýkarttýðým hisselere bir bakýn yaklaþýk 25 küsür þirketin sanýyorum 24 tanesi temettü daðýtýyordu. belki 25 ide etemettü daðýtan hisseydi tam hatýrlamýyorum. Peki bu benim temettü verimliliðini göz önünde bulundurdugum anlamýna gelmeli ? Yada beni temettü sever mi yapar.

Alakas yok temel analiz çýkarttýgým bu hisselerin temettü verimliliklerine bakmadým bile...

Ýþte sizlerin ettiði þu kelam beni kýzdýrýyor. "Temettü yatýrýmý" cümlesi benim çýkarttýgým 25 hisse temettü yatýrýmý adý altýndamý sýnýflandýrýlmalý ? Yani bunun adýný genelleyip Temettü yatýrýmýyla kazandý demek çok ayrý temel analizle çýkartýlan bu þirketlerin temettü veriyor olmasý ap ayrý. Ancak sizler bu konudaki temel analizleri ve diðer göstergeleri hatta en önemli göstergeleriþ silip atýp temettü yatýrýmý bu deyip konunun en ilintisiz noktasýný bir genelleme baþlýgý yapýyorsunuz.

Yani þöyle birþey gibi örnegýn bir araba alýyorsunuz arabanýn teknik özellikleri full + full efendim saðlamlýk derecesi 10 üzerinden 9 efendim fiyatý ucuz efendim servis imkanlarý çok fazla klimasý var.
    Bu özelliklere bakarak Alýyorsunuz aracý Ama bunun ismine "klimasý olan araç alma" diye genelleyerek araba alýrken önem derecesi belkide en düþük olan bu sýfatý genelleyýp böyle bir araba alma çeþidinin adýna klimalý araç alma adýný takýyorsunuz.

BU adamlar bu arabayý alýrken aslýnda diðer özelliklerini baz alarak aldýgý arabada sýrf klima da var diye bunun adýna klimalý araç alma sýfatýný yüklemenize kýzýyorum.

Sonra sizi gören yatýrýmcý diðer tüm özellikleri boþverip Klimasý olan ama içi bom boþ özelliklere sahip arabayý alýyor. Bunun ismini genellemeyin bu isimle genellemeyin.

Saðlam þirketlere yatýrým yapýyorum bu saðlam þirketlerin karlýlýklarý öz sermayesi vb ne bakýyorum deyin.

Bende size ne diyorum klimasýna bakarak araç alýnmaz. otur diðer özelliklerine bak onlar iyi ise al diyorum içinde klima olsada olur olmasada zaten öteki özellikler sizi her halukuarda kurtarýyor diyorum.

ISrarla bu kilmalý araç almaktýr diyorsunuz. bende yaw ozman buffet niye klimasýza biniyor google niye klimasýz facebook niye klimasýz diyorum. ORasý amerýka diyorsunuz.

Bak diyorum BOYP da da klima yok yani klima olasda olmasada siz gideceðiniz yere yine gidersniz diyorum. arabanýzýn hareket etmesi klkimaya baðlý deðil motoruna motorunun özellikleriyle ilgili diyorum.

Yok klima oldugu için böyle olmuþ diyorsunuz. ee bu olay kitaplarda geçmiþ sen açýkladýn bunu.

EE ozman fonlar onlar bunlar niye klimalý araç almýþ diyorsun.

Diyorum ký klima veriyor olabilir onlar klimaya bakmýyor öteki özellikleri okeymiþ almýþlar diyorum. Bunun adýný böyle genelleþtiren sadece siz deðil ayný zmanda bu ekranda izlediðiniz adamlar Malesef ki malesef böyle insanlara sunumlar yapýp Siz hiç öteki özelliklere bakmayýn tembel tembel oturun klimasý varsa alýn diye öðut veriyorlar. Ýyilik mi yapýyorlar kötülük mü belli deðil.

Ben Klimalý araçlara kötü demiyorum Klimasýz araçlara da kötü demiyorum. Tam aksine klimalýda olabilir klimasýz siz diðer özelliklerine bakýn ve alýmýnýzý yapýn diyorum bunda kötü ters yanlýþ ne var.

Ne var bana açýkla bu cumlede senin hoþuna gitmeyen hangi kelam var ?

Hoþuna gitmiyor cunku klima sizin için olmazsa olmaz olarak bakýyorsunuz. Bende sizlere tonlarca matematik teori örnekle bak diyorum klmasýz araç araç deðildir diyorsun ya bu deliller klimasýz aracýnda araç oldugu gidebildiðini gösteriyor gördünmü diyorum. Sizde bana dönüp dönüp bak klimalý araçlarda gitmiþ diyorsunuz.

Bende diyorumký ben klimalý araca KARÞI DEÐÝLÝM ki zaten. Sen klimasýzlara karþýsýn ben her ikiside olabilir klimaya bakmam dedikçe bak bak buda klimalý ama bu arabada gitmiþ diyorsun. Yaw tamam bende ayný þeyi söylüyorum klimalýyada binerimm klimasýzadaa binerimmmmm. peki sen klimasýz olursa binermiydin ??????????

Ben binmezdim diyorsun eee niye binmeyeceðini açýkla ozman.

Bunda ne var kötü ters yanlýþ ? Reel olmayan ne var ?

Benim sistemimin getirisi sizinkilerden daha iyidi olacaktýr.

Bakýn aþaðýdaki listeyi ben tee 2014 lerde oluþturmuþtum.

Bilancolarý beðendim hisselerin listesi ve çeþitli bilanco analizlerine dayanan stratejiydi.

Hisse isimlerine baktýnýz mý kaç tanesi temettü vermiyor bilmiyorum belkide hiç temettü vermeyen yoktur.

Ýþte benim yolum 2014 te bu hisselerden geçmiþ...

Sizce benim gittiðim yol yol mu deðil mi.

Temettü yatýrýmcýlýgý elbetteki böyle bir sýfatla anýlasý bir yatýrým deðildir. Benimde yukarda kendi listemde oldugu gibi yukardaki yatýrým listesine verilecek ad temettü yatýrýmcýlýgý olamaz.

Ben o hisselerin gelcekte temettü daðýtacaðýný daðýtmayacaðýný bilmiyorum. Siz biliyormusunuz ? Hangisinin daha çok temettü daðýtacaðýnýda bilmiyorum.

BU fonlar BU saydýgýnýz emeklilik þirketleri Aldýgý bu hisselerin gelecek yýl temettü daðýtmadýðý oldumu mutlaka olmuþtur pekþi bu fonlarýn temettü gelmedi diye satýp çýktýgýný hiç duydunuz mu duymadýnýz. Oysaký size göre satýp çýkmalýdýrlar...
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..

5. BU arada listenin güncel deðildir bu listeye bakarak bu hisseleri almak gýbý býr noktaya girmesin okuyucular ilerleyen zamanlarda yeni konu baþlýgýmda bu tarz analizleri paylasacagým.

6. Benim Boðaziçinde okurken bir hocam vardý. Henüz o zaman 35 yýla yakýn pofesörlük ünvaný vardý. Çocuklar derdi, yazdýðým makalelerin haddi hesabý yok. Uluslararasý literatürden çalýþmalarýmý kopyalayýp unvan alan o kadar çok akademisyen var. Ama yazdýklarýmýn bir bana faydasý olmadý, memur geldik memur gidiyoruz. Parayý kabzýmal yapar, okumamýþ müteahhit yapar sen ne yazarsan yaz ne kadar yazarsan yaz yapamazsýn. Parayý kazanmasýný bilen kazanýr.

Teori baþka þey gerçek baþka þey.

7.  Alýntý Originally Posted by ctugrul Yazýyý Oku
    Benim Boðaziçinde okurken bir hocam vardý. Henüz o zaman 35 yýla yakýn pofesörlük ünvaný vardý. Çocuklar derdi, yazdýðým makalelerin haddi hesabý yok. Uluslararasý literatürden çalýþmalarýmý kopyalayýp unvan alan o kadar çok akademisyen var. Ama yazdýklarýmýn bir bana faydasý olmadý, memur geldik memur gidiyoruz. Parayý kabzýmal yapar, okumamýþ müteahhit yapar sen ne yazarsan yaz ne kadar yazarsan yaz yapamazsýn. Parayý kazanmasýný bilen kazanýr.

Teori baþka þey gerçek baþka þey.
    :D latifeniz güzelmiþ.

Bu latifeniz týpký edison ile nicola tesla gibi olmuþ.

Edison para kazanmayý bilmiþ fakat teslanýn gözü parada deðilmiþ.

8. Bir rock topluluðu bir yerde konser vermek için anlaþma yaptýklarýnda solistin odasýnda büyük bir M&M þekerleme kavanozu konulmasýný fakat hiç kahverengi þeker olmamasýný þart koþuyorlarmýþ, eðer bulurlarsa konseri iptal ediyorlarmýþ. Bu istekleri yýllarca “artist kaprisi” olarak görülmüþ ; yýllar sonra bir gazeteci “neden böyle yapýyorsunuz?” diye sorunca topluluðun menajeri demiþ ki : “Biz konser için geldiðimizde güvenliðe çok önem veririz, zira sahne kurulumu, elektrik tesisatý vb. hazýrlýklar kazasýz bir konser için önemlidir. Her þeyin nasýl olmasý gerektiðin en ince detayýna kadar sözleþmemizde tarif ederiz. Konser öncesi alana geldiðimizde her þey hazýrdýr fakat sözleþmemize uygun mudur? Bunu anlamak için hemen solistin odasýna gider ve þekerlemelere bakarým, eðer kahverengi þekerleme bulursam hemen konseri iptal ederim ; bu kadar basit bir þeyi bile yapmamýþlarsa mutlaka sahne hazýrlýðýna da gereken özen gösterilmemiþtir diye düþünürüm” demiþ…

“Klima” örneðinizi , izin verirseniz,”DERÝ KOLTUK” OLARAK deðiþtireyim ve siz “hiç deri koltuk olduðu için araba alýnýr mý? Diye sormuþ olun…..Eðer “0 km” arabada deri koltuk varsa = o araba full + full dur diyebilir miyiz ? Bence çok rahat diyebiliriz (belki sunroof eksik olabilir)….peki deri koltuk yoksa o araç full+full dur diyebilir miyiz? Bence diyemeyiz , niye ? Çünkü deri koltuk yok…

DOW ENDEKSÝNÝN TAMAMI temettü verir ; buffet eðer DOW a girebilecek kadar büyük olsaydý temettü vermek zorunda kalýrdý…Diðer saydýðýnýz þirketler NASDAQ endeksine kayýtlý teknoloji þirketleri ama bir gün onlar da DOW a girerlerse temettü verecekler…..

“Ben binmezdim diyorsun eee niye binmeyeceðini açýkla ozman.” Demiþsin. Üstte açýkladým zaten : 2007 de ALKÝM ALDIM,temel analizi çok iyiydi bana göre. Sizin hesabýnýza göre 4,4 lira maliyet, sonfiyat 27,5 lira…10 yýlda 6,5 kat getiri…..ÝYÝ MÝ ? BENCE DEÐÝL…Bu kadar zaman býrakýn diðer þeyleri, sadece “temettü verimine”bakarak yatýrým yapsaydým sonuç ortada..yok cari oran,yok borçlarý, yok net karý, yok özsermaye karlýlýðý, yok yatýrýmý…EEEEE SONUÇ ORTADA….Ben yandým siz de yanmayýn , tek çabam bu…..

Sayfa 21/106 ÝlkÝlk ... 1119202122233171 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •