Originally Posted by
DRÝZM
Öncelikle þunu belirteyim : Ben TEMEL ANALÝZ bazlý yatýrým yaparým. Fakat sýrf temettü veriyor diye bir hisseyi alýp tutma taraftarý deðilim. (Evet elimde ALKÝM var, Evet temettüsünü de alýyorum fakat temettüsü için adýðým bir hisse deðil…)
TEMEL ANALÝZ de ise ORAN ANALÝZÝ ile ilgiliyim. Oranlar içinde ise favorim “TEMETTÜ VERÝMLÝLÝÐÝ”.
Bu topik okurlarýna : Yatýrým için tekniðinizi oluþtururken temettü ile ilgili verileri dýþarýda býrakmadan önce ,eðer imkanýnýz varsa, 126 nolu iletideki “MOMENTUM YATIRIMI” eðitimini almanýzý þiddetle öneririm, emin olun temel analize ve temettüye bakýþýnýz deðiþecek….
Sayýn Erhan Bey,
Anlatmaya çalýþtýðýnýz þeyler demekki yeni deðil ; amerikada bu konudaki çalýþmalar 1961 lerden beri yapýlýyormuþ hatta iþletme fak. Derslerinde de yerini almýþ Yayýnlar bunu doðruluyor. Peki o zaman 146 nolu gazete haberinde de belirtildiði gibi “yabancýlar, emekilik þirketleri, yerli-yabancý fonlar” ý yönetenler bunlarý bilmiyor mu ? okumamýþlar mý? Anlatýlmamýþ mý ? Hiç ilgim olmamasýna raðmen benim 10 dk.da bulabildiðim bu bilgileri kimse onlara anlatmamýþ mý?
Bir de.. bunlar henüz “teori” bu kadar zaman geçmiþ “kanun” olamamýþ.
Ne söylerseniz, ne yazarsanýz ne kadar kýzarsanýz kýzýn BÝRYERLERDE BÝRÝLERÝ TEMETTÜ YATIRIMI ÝLE PARA KAZANIYOR MU ? KAZANIYOR….BÝTTÝ… NOKTA
Ayrýca bu ne özgüven ? Siz biliyorsunuz da KOÇ, FORD, TRAKTÖR ,AYGAZ,TÜPRAÞ vb. CEO larý mý aptal ?
Hiç getiri konuþmuyoruz mesela..
Sayýsal veri istediniz, önceki iletilerimde Gizmen beyin çalýþmalarýný paylaþmýþtým, bir sürü hata buldunuz. Bulduðunuz tüm hatalara raðmen çalýþmadaki getiriler belli…..,Gizmen Bey “ 2005-2016 arasýnda temettü verimliliði ile yatýrým yapmýþ olsaydýnýz %11000 getiriniz olacaktý” diyor. Sistemi belli, getirisi belli…..(yine gizmen beyi örnek verdim zira ben sisteme 2015 te baþladým elimde yeterli veri yok)
Siz ne durumdasýnýz mesela ? Eðer sizi dinlesem daha çok kazanýr mýyým? 2005-2016 ARASI DÖNEMDE 100 liranýzý kaç lira yaptýnýz ? ya da sizin istediðiniz 2 tarih arasýný karþýlaþtýralým. Öyle deðil mi; Bir sürü örnek veriyorsunuz, kýyaslama yapýyorsunuz da….Sizin sisteminiz ne? Getiriniz ne ? Eðer getirisi daha iyi ise sizin yolunuzu izleyeyim.
Yok, getiri deðilse o zaman amaç ne? para kazanamayacaksak neyi tartýþýyoruz? “Her ne kadar temettü temelli yatýrýmlar süper ötesi getiri saðlasa da, topiðimde 19 sayfadýr savunduðum gibi aslýnda temettü yatýrýmcýlýðý saçmalýktýr” bu mudur?…….
Bu iþler matematikle olsaydý bal arýlarýnýn uçamamasý gerekirdi , literatürü okumakla zengin olunsaydý önce iþletme-iktisat profesörleri maaþla çalýþmazlar, teori üreteceklerine para kazanýrlardý , ne demiþler : yapabilen para kazanýr, yapamayan dersini anlatýr…..
Bu vesileyle sizin ve diðer topik okurlarýnýn 23 NÝSAN BAYRAMINI VE MÝRAÇ KANDÝLÝNÝ TEBRÝK EDERÝM……
Yer Ýmleri