Originally Posted by
Oralet_Osman
Ctugrul bey,
Birincisi, herkes sizin gibi temettü parasına yine hisse almak isterse kimse alamaz, satan olmaz çünkü. Herkes almak isteyeceği için sizin şirketteki payınız falan da yükselmez. Teoride bu, böyledir.
Ama gerçek hayatta illa ki satanlar oöur ve diyelim yine hisse aldınız, şirketteki payınız arttı. Arttı ama hisse değeri düştüğü için 1.000 lotunuz varkenki toplam portftönüz 1.050 lotunuz oluncakiyle aynı. Hisse %10 temettü verince fiyatı da o kadar düşer, ama geriye temettütü telafi etmesi için gereken eski yerine çıkması için bu sefer %10 değil %11 fiyat artışı gerekir.
E senin temettü veren şirketin %11 artacak da aynı karı eden ama karını dağıtmayıp şirkette tutan özdeş diğer şirket bu süreçte yerinde mi sayacak? O hiç arrmayacak mı?
Sen yıllar içinde firmanın %1, %2, .......%10 una sahip olacaksın. Ama ben özdeş şirketin hep %1 ine sahip olacağım. Ama sonuçta senin %10un eşittir benim %1 im olacak.
Yani 1 lot Apple = 100 lot Tüpraş gibi mesela.
dur osman hocam durrrrrrrrrrrrrrrrr. kafasını karıştırma sırayla giderek anlatacam ben onu bekleeeeeeeeee sonra kafası karışıyor anlaşılmıyor dur hele anlatacam şimdi. bı porfoy değerini söylesin bana
Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer İmleri