Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
13,09 10% 9,07 Mn 13,09 / 13,09
30,16 9.99% 1,78 Mr 28,14 / 30,16
136,70 9.98% 199,02 Mn 127,20 / 136,70
12,46 9.97% 57,78 Mn 12,30 / 12,46
48,10 9.97% 134,08 Mn 42,54 / 48,10
1.053,00 -10% 2,05 Mn 1.053,00 / 1.053,00
14,60 -9.99% 722,87 Mn 14,60 / 17,35
13,35 -9.98% 33,28 Mn 13,35 / 13,35
12,48 -9.96% 394,95 Mn 12,48 / 12,79
3,36 -7.69% 164,14 Mn 3,29 / 3,49
309,50 -1.59% 7,73 Mr 305,25 / 310,75
277,00 4.92% 6,99 Mr 260,00 / 277,50
426,50 0.24% 5,04 Mr 421,50 / 431,00
3,16 -1.25% 5,03 Mr 3,15 / 3,22
73,85 0.2% 3,82 Mr 72,85 / 74,05
18,81 1.07% 245,22 Mn 18,36 / 18,88
277,00 4.92% 6,99 Mr 260,00 / 277,50
738,50 1.58% 1,80 Mr 720,50 / 739,00
96,05 -1.13% 313,68 Mn 94,25 / 96,75
112,00 -0.27% 104,26 Mn 111,30 / 112,40
31,14 0.71% 35,32 Mn 30,10 / 31,32
10,31 0.88% 60,86 Mn 10,21 / 10,34
82,85 -0.36% 194,03 Mn 82,35 / 83,75

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 37/106 ÝlkÝlk ... 2735363738394787 ... SonSon
Arama sonucu : 847 madde; 289 - 296 arasý.

Konu: Temettu Etkisizligi

1.  Alýntý Originally Posted by DRÝZM Yazýyý Oku
    Sayýn ctuðrul bey ,

Yazýlan mesajýn içine kendi cevabýnýzý koyu renklerle nasýl yazýyorsunuz? zahmet olmazsa ve zor bir iþlem deðilse bahsedebilir misiniz rica etsem?
    Ýlgili kiþinin mesajýný olduðu gibi cevapla þýkkýný seçiyorum. Sonra onun mesajý içinde yazý yazmadan önce üstte bulunan menü çubuðundan B yani bold butonuna basýyorum. Aþaðýdaki metin içinde imleç iki B harfi arasýnda yanýp sönmeye baþlayýnca yazýyorum. Gönderince bu kýsýmlar koyu renk oluyor.

Erhan beye bende cevap yazacaðým ama dýþarýdayým þu an

SM-G920F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2. uzun metne sonra cevap verirsiniz.

Kýsa metni cevaplarsanýz çok daha hora geçecek çünkü benim sýkýntým onu anlatamamak.
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

3. Erhan hocam;

Homemade temettü için daha bu sabah bir örnek hazýrladým.....kiii birden þunun farkýna vardým :

Hazýrladýðým örnekte vergi yoktu , ama gerçek hayat öyle mi? borsamýzda þu an hisse alým satýmýna vergi yok ama bir süre önce vergi ödememek için EN AZ 1 YIL ELDE TUTMA SÜRESÝ GEREKÝYORDU, Eðer bu süreden önce hisselerini satarsan %15 kazanç vergisi veriyordun...

--vergi oluþturmayan elde tutma süresi 18 ay olursa ,ya da

--vergi oluþturmayan Elde tutma süresi 1 yýl ama, þirket daha önce temettü tarihi açýklarsa “temettü verilmeden önce satýp, temettü sonrasý tekrar almak” durumunda da vergi+alým-satým ücreti ödemek gerekir.

(2. senaryoya örnek olarak alkim geçen yýl 25 mayýsta verdiði temettüyü bu yýl 5 mayýsta verdi ve bu tarihler arasýnda %100 civarý getirisi var).

4. yazýlarýnýz süper , üslubunuz daha da süper olmuþ...ellerinize saðlýk....

Üstadlar yardýmýnýza ihtiyacým var : 1. Ve 2. Cümleyi tekrar yazdým ; ya da anlamlý olmalarý için nasýl yazmalýyým? Anlamlý hale getirmeme yardým edermisiniz? Yani sorularý öyle bir sorun ki, okuyan kiþi temettü daðýtmanýn ;

a) Mantýksýz,
    b) Dezavantajlý
    c) Etkisiz olduðu konusunda bir fikre varsýn.

1-Þirket temettü daðýtýnca STOPAJ öder, ayrýca temettü alan yatýrýmcý aldýðý temettünün belli tutarýnýn üstünde kalan kýsým için ayrý bir vergi daha öder. (örnek olarak ben %15 stopaj kesilmiþ olarak 500.000 TL temettü aldým....ctugrulun verdiði linkteki tabloya göre gelir vergisi de ödemek zorunda mýyým? zorundayým...)

2- TEORÝK BÝR ÖRNEK OLARAK Yatýrým yapmayý düþünen bir Þirket, yapacaðý yatýrýmýn finansmanýný %50 iç % 50 dýþ kaynak olarak planladý VARSAYALIM. TEORÝK OLARAK (DÜZ MANTIKLA) Bu þirket eðer temettü daðýtmasaydý yatýrýmýnýn % 100 ünü kendi kaynaklarýyla yapabilirdi. Böylece en azýndan extra faiz ödemezdi.(teorik olarak)

5.  Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    Temettü etkisizliði konusu baþka bir konudur.

yatýrýmcýlarýn kendileri tarafýndan yaratýlan temettü ile Temettü ihtiyacý giderilebildiði için temettü etkisizdir.

Sayfanýn baþlýgý bu ve bu anlatýlýyor burada peki bu ne demek temettüyü yatýrýmcýlar nasýl yaratabiliyor bunu biliyormusunuz ? asýl en önemli soru bu bunu bilen arkadaþlar var mý ? BEn 200 adet gönderirinin hepsini SADECE VE SADECE TEMETTÜNÜN YATIRIMCILAR TARAFINDAN YARATILABÝLDÝÐÝNÝ ANLATMAK ÝÇÝN YAZDIM.

@ctugrul hocam ve DRZIM hocam sizlere soruyorum yatýrýmcýlar kendileri yaný býzler temettüyü nasýl yaratabiliyoruz ? bana bir örnekle acýklarmýsýnýz. örnegýnýzýn býrýnde temettü daðýtýn býrýnde de yatýrýmcýlar temettü yaratsýn.
    Erhan bey, 285 ileti sonra açtýðýnýz temettü etkisizliði nedir konusuna bir tanýmlama getirmiþ oldunuz. Gerek okuyanlar gerek biz yazanlar konuyu farklý mecralara götürüp durmuþuz meðersem.

Sizin temettü etkisizliði tanýmýnýzdan benim anladýðým þu; "Yatýrýmcýlarýn kendileri, ellerinde bulunan hissenin verdiði temettü miktarý kadar rakamý kendileri de üretebilirler"

Anladýðým taným doðruysa, bir itirazým yok, zira matematiksel olarak mümkün olan bir þey.
    Þöyle örneklemeye çalýþayým.

Diyelim ki A þirketini hisse baþýna 1 TL temettü daðýtacak ve benim elimde 10.000 hisse var. Hisseninde temettüden önceki son fiyatý 4TL. Dolayýsý ile eðer temettü alýrsam ben 10.000TL alýrým. Ama almayayým dersem; son gün fiyat henüz 4 TL iken 2500 adedini satarým kendime 10.000TL kaynak yaratýrým.

Bu olmayacak þey deðil. Ancak bana göre sürdürülebilir deðil. Niye mi? Diyelimki bu hisse her sene 4 TL'ye yükselip 1 TL temettü veriyor. Bakýn seneler bazýnda iþlem nasýl oluyor;
    Aþaðýda kullandýðým kýsaltmalarýn açýklamalarý þöyle.
    TÖHA : Temettü öncesi hisse adedim
    TSHA : Temettü sonrasý hisse adedim
    TÖHF : Temettü öncesi hisse fiyatý
    TSHF : Temettü sonrasý hisse fiyatý

1. sene
    TÖHA: 10.000 TSHA : 7500
    2. sene
    TÖHA : 7500 TSHA: 5000
    3. sene
    TÖHA : 5000 TSHA: 2500
    4. sene
    TÖHA : 2500 TSHA: 0

Bu arada temettü alan adamýn hisse adedi hep ayný kalýyor.
    Hadi bu her sene temettü öncesi 4 TL. 1 TL temettü verdi 3TL'ye düþtü örneði haksýz bir örnek oldu diyelim. Baþka bir örnek verelim.

Yine A hissesi. Bu sefer ilk sene fiyatý 4 TL ve þirket politikasý gereði her sene karýnýn %25'ini veriyor. Ayrýca piyasa A hissesini her sene sürekli %40 artýþ yönünde fiyatlýyor.

1. sene
    TÖHF :4 TÖHA:10.000 TSHF: 3 TSHA: 7500
    2. sene
    TÖHF :4.2 TÖHA: 7500 TSHF: 3.15 TSHA: 5000
    3. sene
    TÖHF: 4.41 TÖHA: 5000 TSHF: 3.31 TSHA: 2500
    4. sene 4.64 2500 3.48 0

Birde %40 hisse fiyatý artýþý %20 temettü daðýtýmý ile deneyelim.

1. sene
    TÖHF : 4 TÖHA: 10.000 TSHF: 3.2 TSHA: 8000
    2. sene
    TÖHF: 4.48 TÖHA: 8000 TSHF: 3.56 TSHA: 6000
    3. sene
    TÖHF: 5.02 TÖHA: 6000 TSHF: 4.02 TSHA: 4000
    4. sene
    TÖHF: 5.63 TÖHA: 4000 TSHF: 4.5 TSHA: 2000
    5. sene
    TÖHF: 6.3 TÖHA: 2000 TSHF: 5.04 TSHA: 0

Umarým hesaplar doðrudur. Bu örnekler deðiþik þekillerde çoðaltýlabilir.
    Ama sonuçta evet yatýrýmcý, daðýtýlan temettüyü almak yerine hisse satarak temettü kadar gelir yaratabilir.

6. Cool

Alýntý Originally Posted by DRÝZM Yazýyý Oku
    yazýlarýnýz süper , üslubunuz daha da süper olmuþ...ellerinize saðlýk....

Üstadlar yardýmýnýza ihtiyacým var : 1. Ve 2. Cümleyi tekrar yazdým ; ya da anlamlý olmalarý için nasýl yazmalýyým? Anlamlý hale getirmeme yardým edermisiniz? Yani sorularý öyle bir sorun ki, okuyan kiþi temettü daðýtmanýn ;

a) Mantýksýz,
    b) Dezavantajlý
    c) Etkisiz olduðu konusunda bir fikre varsýn.

1-Þirket temettü daðýtýnca STOPAJ öder, ayrýca temettü alan yatýrýmcý aldýðý temettünün belli tutarýnýn üstünde kalan kýsým için ayrý bir vergi daha öder. (örnek olarak ben %15 stopaj kesilmiþ olarak 500.000 TL temettü aldým....ctugrulun verdiði linkteki tabloya göre gelir vergisi de ödemek zorunda mýyým? zorundayým...)

2- TEORÝK BÝR ÖRNEK OLARAK Yatýrým yapmayý düþünen bir Þirket, yapacaðý yatýrýmýn finansmanýný %50 iç % 50 dýþ kaynak olarak planladý VARSAYALIM. TEORÝK OLARAK (DÜZ MANTIKLA) Bu þirket eðer temettü daðýtmasaydý yatýrýmýnýn % 100 ünü kendi kaynaklarýyla yapabilirdi. Böylece en azýndan extra faiz ödemezdi.(teorik olarak)
    Sayýn Drizm,
    Ben size bu konuda yardýmcý olamam, zira temettünün mantýksýz, dezavantajlý yada etkisiz olduðuna inanmýyorum.
    Size bu konuda olsa olsa Erhan bey yardýmcý olabilir

7. Birbirine hocam deme olayi ilk olarak Odtü ogrencileri arasinda cikmis. Herkesin birbirinden ogrenecegi seyler oldugu icin ogrenciler hem hocalarina hem birbirlerine hocam diye hitap etmeye baslamis ve ordan tum ulkeye yayilmis.

8.  Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    c tugrul hocamýzýn dediði gibi bu konu çok çok derin bir konu bu sebeple buffet 3 sayfa ile anlatmýþtýr. Hem matematikle anlatmýþ hemde neden daðýtmadýðýný açýklamýþ arif ünverin konuk oldugu programda özet çýkardýklarýnda özette ne demiþler yayýnda gördünüz.

"Bir þirketin yönetimi öncelikle yeni yatýrýmlarý araþtýrmalý. Temettü ödemektense karý yeniden yatýrýma yönlendirmek uzun vadede hissedarlara daha çok þey kazandýrýr. Hissedarlarýmýz temettü almadýklarý için þimdi DAHA ZENGÝNLER."

Malum bahsi geçen þirkete geçince bu sadece diðer arkadaþlarýmýzýn da farkedebildiði için örneklenmiþtir bu þekilde yapan baþka firmalarda vardýr. Yani örnek sadece bir hisse deðildir. Ýþini saðlýklý yapýp saðlýklý þekilde temettü daðýtanda vardýr. Genelleme deðil sadece kötü kullanýlabildiðininde örneklenmesi için verilmiþtir malum senet örneði.

BU TOPÝÐE ÝLK YAZDIÐIM YAZILARDA KONUNUN KALIPLARA SOKULAMIYACAÐINI BELÝRTMÝÞTÝM. HALEN AYNI ÞEYÝ SÖYLÜYORUM. BUNUN EN GÜZEL ÖRNEÐÝ BUFFET'ÝN KENDÝSÝDÝR ZATEN. COLA VE GÝLETTEN ÇATIR ÇATIR 30 YILDIR TEMETTÜLERÝNÝ ALIR. AMA KENDÝ ÞÝRKETÝ SÖZ KONUSU OLDUÐUNDA TERSÝNÝ YAPABÝLÝYOR GÖRDÜÐÜNÜZ ÜZERE.

BÝR ELÝN 5 PARMAÐI BÝR DEÐÝL. PÝYASADADA AHLAKLI FÝRMA, ETÝK FÝRMA , ÝYÝ FÝRMA VEYA TAM TERSÝ AHLAKSIZ VE KÖTÜ FÝRMALARDA VAR. TEMETTÜ DAÐITIP KREDÝ KULLANARAK KÖTÜ YÖNETENDE , TEMETTÜSÜNÜ ÇATIR ÇATIR DAÐITIP AMA YENÝ YATIRIMLAR ÝÇÝN KREDÝ KULLANIPTA ÝÞÝNÝ SÝZÝN DEDÝÐÝNÝZ GÝBÝ SAÐLIKLI YAPANDA.

DOLAYISI ÝLE HER ÝKÝ UÇTADA ÖRNEKLER ÇOKTUR. BU ÖRNEKLERLE KÝMSE KÝMSENÝN DÜÞÜNCELERÝNÝN YANLIÞLIÐINI KANITLAYAMAZ.

HABÝRE DÝYORUM YA MANZARAYA BAKTIÐIN YERE GÖRE GÖRDÜÐÜN DEÐÝÞÝR DÝYE ÝÞTE BUNU ANLATMAYA ÇALIÞIYORUM

Krediye karþý deðiliz kredi kullanýlsýn hatta eðer kredi maliyetleri çok uygunsa hazýr nakti kullanmak yerine kredi kullansýn bunda bir sakýnca yok fakat þirketin kasasýndaki parayýda dýþarý çýkarmasýn içerde tutsun. Ýþler kötü gittiðinde ekonomi çöktüðünde buradaki hazýr kasadaki parasý ile yatýrýmýný deðerlendirsin. kriz yýlý tam bir fýrsat yýldýr nakit bulmak zordur. Kredi bulmakta öyle. Kriz zamani þirket içindeki para ile çok iyi fýrsatlar bulup yatýrým yapabilir. Kasada duran fazla para herzman iyidir. Uzun vadeli yatýrýmcýlarýn bir çoðu herzman kenarda para býrakmak ister karþýlarýna iyi bir fýrsat çýkarsa kriz gibi bu nakitlerini ucuz fiyattan hisse alabilmeye çabalarlar tüm yatýrýmlarýný hisse senedine gömüp kriz çýkarsa kredi çekerim diyen bir uzun vadeciye pek rastlamadým.

ERHAN BEY SÖYLEDÝÐÝNÝZ HÝÇ BÝR ÞEY MANTIKSIZ DEÐÝL. HER CÜMLESÝ DOÐRU. ANCAK PÝYASA FÝYATLAMASI DÝYE BÝR OLGUDAN BAHSEDÝP DURUYOUZ SÜREKLÝ. ÞÝRKETÝN KASASI PARA DOLU OLSADA PÝYASA O DOÐRULTUDA FÝYATLAMAYABÝLÝYOR. DOLAYISI ÝLE SIRF BÝR FÝRMANIN KASASI DOLU DÝYE FÝYATININ YÜRÜYÜP GÝDECEÐÝNÝN GARANTÝSÝ YOK. AMA TEMETTÜ DAÐITIMININ, DOÐRU VEYA YANLIÞ SEBEPLERDEN FARKETMEZ, YATIRIMCIDA POZÝTÝF BÝR ALGI YARATTIÐI VE FÝYATLARI YUKARI ÇEKEBÝLDÝÐÝ BÝR GERÇEK.

BU YÜZDEN, SADECE SÝZÝN SÜREKLÝ HAKLI OLARAK VURGULADIÐINIZ, FÝYAT HAREKETLERÝNDEN PARA KAZANMA KONUSUNADA POZÝTÝF KATKISI OLAN BÝR UYGULAMADIR BENCE TEMETTÜ DAÐITIMI.

SOnra temettü sanki sadecfe bizler için daðýtýlýyormuþ gibi düþünülmekte. Temettü TÜm hissedarlara daðýtýlýr patron patronun yanýndaki ortaklar ve hisse senedi yatýrýmcýlarýna. Yani temettü daðýtmak Hem patronun cebine para sokar hem aile ortaklarýnýn cebine para sokar çünkü türkiyede bir çok büyük ve köklü þirketler aile þirketleridir. Tekil þahýs þirketleri pek fazla bulunmamaktadýr Büyüklerin hepsi aile þirketidir. Aile þirketi oldugu için temettü daðýtma zorunluluguna gitmek zorunda kalýyorlar. Temettü daðýtmayan bir politika izleyemiyorlar çünkü paralarý daðýtmasý gereken bir aile var ortada.

OLABÝLÝR. MANTIKLI BÝR DÜÞÜNCE.

Ters olan kýsýmlardan bir taneside öz kaynaklar yerine kredi maliyetleri uygunsa kredi çeksinler evet çeksinler doðru olan budur lakin krediyi çektikten sonra temettü daðýtmak neyin nesidir ? hani öz kaynaklarýmý riske atmayayým o yüzden kredi çekeyim denilipte öz kaynaklarý azaltan temettü ödemesi ne kadar mantýklýdýr. Öz kaynaklarýn riske sokmak istemiyor ama öz kaynak azaltmak için temettü daðýtýyoruz.

BUNA KATILMADIÐIMI, BUNU YAPAN FÝRMALARIN ÝYÝ YÖNETÝLEN FÝRMALAR OLMADIÐINI DÜÞÜNDÜÐÜMÜ BELÝRTTÝM ZATEN. SÝZÝNLE BU KONUDA AYRI BÝR DÜÞÜNCEMÝZ YOK. BUNU YAPMAK AKILSIZLIKTAN ÖTE BÝR ÞEY DEÐÝL.

Bu kadar derin ve detaylý bir konu olduðuna katýlýyorum fakat bu derinliði kýsaca söyle özetleyebiliriz.

Bir þirketin kasasýndaki paranýn bir kýsmýnýn dýþarý aktarýlmasý mý YOksa içerde durmasý mý iyidir ?

ÝÞTE BU SORUNUN BÝR ÇOK YÖNÜ VAR. ÖYLE TEK CÜMLELELÝK BASÝT BÝR SORU SORMUYORSUNUZ BU NOKTADA. BENDE YAZIMDA BUNU ANLATMAYA ÇALIÞTIM. ASLINDA SÝZDE YUKARDA BELÝRLÝ KOÞULLARDA KREDÝ ÇEKMENÝN MANTIKLI YÖNÜNÜ BELÝRTMÝÞSÝNÝZ. KREDÝ ÇEKMENÝN ANLAMSIZ AHMAKÇA OLDUÐU BÝR SÜRÜDE ÖRNEK VAR ELBETTE.

Benim mantýgým fazla para göz çýkarmaz. illaki lazým olur biryerlerde bir gün gelir o parayý kullanmak istersin. bir gün gelir oradaki para senin teminatýn olur.

BU konu derin bir konudur. Empati yapmalýsýnýz. Kendinizi þirketin yerine koyabilmelisiniz. Bir þirket borsaya niçin açýlýr. Ek kaynak yaratmak için borsaya þirketin %50 sini açtýgýnda kendi þirketinin %50 sini bizim gibi borsacýlara satmýþ olur yani ortak etmiþ olurlar.

Þirket halka açýldýgýnda bizler tarafýndan alýnan hisselerin parasý doðrudan patronun kasasýna þirketin kasasýna geçer. Þirkette kasadaki bu ek kaynak ile yatýrým yapar ve büyür bu paranýn karþýlýðýný þirket hiseleri deðeri artýnca görürüz. Çünkü þirket bu parayý kullanarak bir deðer yaratýr bu deðer karþýlýgýnda aldýgýnýz hissenin fiyatý yükselir.

DEDÝKLERÝNÝZ DOÐRU. AMA BÝZ ÞU ANA KADAR HÝÇ HALKA NÝYE AÇILINIR KONUSUNU TARTIÞMADIK KÝ. BU BAMBAÞKA BÝR KONU. AYRICA TARTIÞACAK BÝR ÞEYDE YOK BEN AYNEN SÝZÝN GÝBÝ DÜÞÜNÜYORUM BU KONUDA.

Derin bir konu hakkýnda biraz basite alýr þekilde deðerlendirmiþsiniz. Þöyleki Halka yeni açýlan bir þirketin herhalde temettü daðýtmasý beklenemez. BU konun derinliðine inince þirketin niçin halka açýldýgýný açýklamýþtýk. Derinlerden gidelim öyle ise peki bu þirket halka açýlýnca bu þirkete yatýrým yapanlar enayi mi ? BU þirketin yöneticileri büyümek için borsaya açýldýðýna göre ve dolayýsýyla bu yüzdende temettü daðýtmadýklarýný bildiðimize göre. Eðer bir þirket krediyi uygun bir maliyetle çekebilecekse. NÝçin borsaya açýlýyor ?

HALKA AÇILMA KONUSU FARKLI BÝR KONU AYRICA DEÐERLENDÝRÝRÝZ. YUKARDAKÝ CÜMLELERDE TAM KATILDIÐIM KISIMLAR VAR KISMEN KATILDIÐIM KISIMLAR VAR.
    ANCAK BÝR TARAFTA HALÝ HAZIRDA HALKA AÇIK VE SIFIR MALÝYETLE KAYNAK YARATMA ÝÞÝNÝ BÝTÝRMÝÞ ÞÝRKETLER VAR DÝÐER TARAFTA SÝZÝN TARTIÞMANIN ÝÇÝNE ÇEKMEYE ÇALIÞTIÐINIZ YENÝ HALKA AÇILMAYA ÇALIÞAN ÞÝRKETLER.

Yeni halka açýlan bir firma kredi maliyeti üstlenmemek ve gelen kaynakla yatýrým yaparak büyümek için temettü daðýtmayarak ilerliyorsa.

BÝZÝM ÖRNEKLERÝMÝZ HEP HALKA AÇILMA AÞAMASINI TAMAMLAMIÞ VE BU SIFIR MALÝYETLÝ KAYNAK YARATMA ÝÞÝNÝ BÝTÝRMÝÞ ÞÝRKETLER ÜZERÝNE ÝDÝ ÞU ANA KADAR. ÇÜNKÜ BÝZ BORSADA HÝSSE YATIRIMCISIYIZ VE BURADA YATIRIM YAPABÝLMEK, TOPÝÐÝNÝZÝN KONUSU OLAN TEMETTÜ ALABÝLMEK ANCAK ZATEN BORSAYA KOTE ÞÝRKETLER ÝÇÝN SÖZ KONUSU, EN AZINDAN BÝZLER ÝÇÝN.

Þu anda temettü daðýtan firmalar artýk büyümek istemiyor veya daha yavaþ bir büyümemi istiyorlar ?

Bir þirket niçin temettü daðýtýr sorusuna geri dönün ve sorun Benim yatýrým yaptýðým þirket niçin temettü daðýtýyor. Bir þirket niçin halka açýlýyor. Yatýrýmlarýna kaynak aradýðý için Yani borsaya açýlan þirket keyfimin kahyasý diye borsaya açýlmýyor ek finansman kaynak yaratmak için açýlýr bu kaynaðý iyi yerlerde kullanarak þirketi daha büyük bir ivmeyle büyütmektir amacý borsanýn amacý buna hizmet eder. Yoksa durduk yere x þirketini borsaya girmez. Borsaya açýlmak belirli sorumluluklar gerektirir.

YÝNE ÝKÝ KAVRAMI ÝÇ ÝÇE GEÇÝRMÝÞSÝNÝZ. HALKA AÇILMA KONUSU ÝLE HALÝHAZIRDA HALKA AÇIK OLAN ÞÝRKETLER FARKLI. BUNU YUKARDA AÇIKLADIM.

Yani bir þirket kendi kendine kredi çekerek kendine yetebiliyorsa borsada durmasýnýn ve/veya girmesinin anlamý kalmaz.

Sevgili çok saygý dðerli ve temettü sever arif bey diyorki temettü borsanýn kalbidir. Yeni þirketlerimizin borsaya halka açýlmasý lazým diyor. Bunlar niye borsaya girmiyor diyor. E kardeþim adamýn borsaya girebilmesi için bir sebebi olmalý bu sebep ek finansman yaratmak olmalý. E sen tutupta temettü daðýtýn temettü daðýtmak borsanýn kalbidir diyorsun bir taraftan bir taraftanda yeni þirketleri borsaya sokmaya çalýþýyorsun. Temettü ödemek þöyle iyidir böyle iyidir diyorsun sonra yeni þirket arýyorsun.

Zaten sen yatýrýmcýya bir meaj ve algý operasyonu yaratmýþsýn demi,þsinki temettü daðýtmak borsanýn kalbidir. :D

yeni açacaðýn firma borsanýn temel amacý olan ek finansman yaratýp bu finansmaný uygun yatýrýmlarda kullanmak için gireceðinden temettü daðýtmayacaðýný adýn gibi biliyorsun. Peki bu durumda yeni halka açýlacak þirketi kimin almasýný bekliyorsun ?????????????

Herkese temettü borsanýn kalbidir dedin durdun yeni þirketler borsaya gelsin dedin. senin sözünü dinleyen yeni þirket borsaya açýlsa iþlem göremez cunku þirketini satamaz adam kimse bir lot dahi almamalý cunku bu yeni þirket temettü daðýtmayacak.

Konuþtugu kelimeler birbirine baðlantýlý deðil bir tarafa baþka bir mesaj veriyorken b,ir tarafa bam baþka bir mesaj veriyor.

Sen otur her programýnda temettü söyle iyi böyle iyi temettü borsanýn kalbi de.

Sonra yeni þirketlerin büyümesi için desteklenmesi lazým de. EE destekleyecek adam kalmadý hepsini temettü sever yaptýn zaten.

derin konu dediðimiz kadar var bu iþ.

YUKARDAKÝ BÝR ÖNCEKÝ YORUMUMA KADAR OLAN TÜM YAZILARINIZ YÝNE HALKA AÇILMA ÜZERÝNE VE AYRI BÝR TARTIÞMA KONUSU. BÝZ ÞU ANA KADAR HEP BORSAYA AÇILMA YANÝ SIFIR MALÝYETLÝ KAYNAK YARATMA SÜRECÝNÝ TAMAMLAMIÞ FÝRMALAR ÜZERÝNE KONUÞTUK. ZÝRA SÝZÝN TOPÝÐÝNÝZÝN KONUSU OLAN TEMETTÜYÜ, EN AZINDAN BÝZ BORSA YATIRIMCILARI ANCAK HALÝHAZIRDA HALKA AÇIK ÞÝRKETLERDEN ALABÝLÝYORUZ.

HALKA AÇILMA SÜRECÝ VE BUNUN SEBEPLERÝ BAMBAÞKA BÝR KONU VE ONA GÝRMEK BÝZÝ TARTIÞTIÐIMIZ ANA KONUDAN UZAKLAÞTIRIR AYRICA BANA GÖRE ASIL KONUMUZLA ÝLGÝSÝDE YOKTUR.

Erhan bey,
    Yorumlarým, büyük harflerle sizin yazýnýzýn içindedir.

Sayfa 37/106 ÝlkÝlk ... 2735363738394787 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •