Tüpraþ'ýn yaklaþýk 7 milyon m3 depolama kapasitesi 27milyon ton iþleme kapasitesi var.
Hepsi sadece ham petrol olsa yaklaþýk 3-3,5 milyar dolar eder.
https://www.tupras.com.tr/rafineriler
Tüpraþ'ýn yaklaþýk 7 milyon m3 depolama kapasitesi 27milyon ton iþleme kapasitesi var.
Hepsi sadece ham petrol olsa yaklaþýk 3-3,5 milyar dolar eder.
https://www.tupras.com.tr/rafineriler
Ben 2016 aralýk bilançosundaki "stoklar" kalemini yazdým. (finnet 2000 den)..
Ben oralet osmanýn düþüncesine katýlmaktayým sebebine gelirsek bir þirketin cebinde stogunda orasýnda burasýnda kaç paralýk mal oldugu ve bu malý dolar üzerinden satýyor olmasýnýn bir önemi yok.
Herkesin stogunda yeterince mal var. TUPRASI SAVUNMAK ÝÇÝN yorum yapýyorsunuz gibi geldi hocalarým sizleri objektif olmaya davet ediyorum.
Biz tarafsýz kýsýmda olmalýyýz. Bir þirket yöneticisi gözüyle ortak oldugumuz þirketin eksik ve artý yönlendirini tartýþýrmýþ gibi bakmalýyýz.
Böyle bakarsak hepimiz için ve okurlar için daha faydalý bilgiler vereceðimize eminim.
Taraf olmak için yazmayýn objektif bir bakýþ açýsý sunalým. Ne farkeder kimse bu iþin sonunda ödül kazanmýyor.
Tüpraþýn yöneticisiyiz. veya yonetým kurulunda yuklu bir ortagýz ve ortaklýgýmýzýda uzun vade devam ettirmek istiyoruz.
Yönetim kurulunda olsak. Belirli bir kur açýðýmýz var yani dolar uzerýnden borçluyuz deðil mi ?
Yönetim kuruluna gelen temettü daðýtalýmmý yönergesine karþýlýk daðýtmayalým oyu kullanýrdým. Neden diye sorarlardý ?
Þirketimiz döviz uzerýnden açýgý var. Daðýtacaðýmýz temettü yerine döviz acýgýmýzý HEDGE etmek amaçlý döviz alalým bu paraya evet fakrýndayým paraya ihtiyacýnýz var sizlerde elde edilen karý harcamak istiyorsunuz. fakat nihayetinde bu þirketin yöneticileriyiz. Þirketin geleceðini düþünmek zorundayýz. Bizlere yatýrým yapmýþ diðer yatýrýmcýlarý diðer ortaklarýda düþünmek zorundayýz.
Bugun yatýrýlacak temettü þirketin gelecekte Döviz açýðýný hedge etmediðimiz için %3 kazanacagýmýza %1 kazanmaýza sabebiyet verir. Cebimizden önce þirketimizi düþünelim. DÖviz acýgýmýzý hesaplamalarýma göre 3 sene içinde 0 lýyoruz hedge ederek. 3 sene sonra dilerseniz temettü yine daðýtalým.
Ýlla paraya ihtiyacýnýz var ise çok küçük oranda temettü daðýtalým kalan paranýn hepsiyle döviz alalým.
ne dersiniz ey ortaklar..........
Ýþte bir þirketin kopyasýný yaratmadan gözünüzde canlandýrmadðýnýz surece tek taraflý bakmak zorunda kalýrsýnýz.
TUPRASIN bir ikizini yaratýn stoklarý filanda ayný olacaktýr fakat temettü parasýyla döviz alýn.
SOnra iki þirketi yan yana koyun.
Hangisini tercih ederdiniz.
BU soruya vereceðiniz cevap ne kadar objektif oldugunu okuyuculara gösterecektir.
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
@drzim hocam bir hesaplama yapmýþsýn ve vergiden dolayý temettü veren hisseye yatýrým yapanýn daha eksik kazanacagýný söylemiþsin.
Ben vergi konusuna hiç girmedim bile fakat sen girdiðin için sorayým.
Vergi yüzüdenn daha az kazandýgýný biliyorsan temettü daðýtýlýnca niye seviniyor yatýrýmcýlar. Keþke daðýtmasaymýþ diyeceklerine niye seviniyorlar.
istediðim birþey daha var.
Temettü hissesinin etkisizliði konusuna vergiyi hesaba katmazsak temettü almakta almamakta yatýrýmcýya ekstra birþey katmýyor deðilmi bunda hem fikir isek.
Þimdi temettü hissesi yukarý fiyatlanýr kýsmýný tartýþalým. eðer bu noktaya gelebildi iseniz.
Ve sizden ricam þu temettü hissesinin pozitif etki yaratacak ve negatif etki yaratacak" gerekçeler istiyorum sizden týpký benim gibi aklýnýza ne geliyorsa her iki taraftanda maddeler halinde yazýn.
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Ctugrul düzeltmeden ben düzelteyim : vergi deðil stopaj olacak.....
Tablo birbirine girdi ama inþallah anlaþýlmýþtýr......
Bu gece daha fazla yazamýyacaðým. Yarýn devam ederim.
Sevgiler
Erhan hocam ;
yukarýda alýntýlanan yazýda 3. maddedeki "vergi" aslýnda "stopaj" olmalý....
Yer Ýmleri