@tugrul hocam pozitif etki ettiði üzerine cok fazla taraflýsýnýz gerçekten.
Ben mecburen diðer savlarý yazmak zorundayým. bu yuzden temettüyü kötüler görünmüþ olabilirim üzerine eklýyorum ama diyorumký ben temettü daðýtan iyi hisseleri alýyorum.
sizde keza temetüyü savunacagým diye benim gözümde taraf görünüyor olabilirsiniz.
Sizden daha ben temettü daðýtmayan iyi hisse alýrým lafýný duyamadým. amacýmýz iyi hisse almak deðilmi temettü daðýtsa ne daðýtmasa ne ama sizin düþünceniz temettü daðýtýnca pozitif fiyatlanacaðý ise zaten siz temettü daðýtmayaný almazsýnýz. Alsanýz bile bir sene sonra temettü daðýtmasa satarsýnýz cunki size göre pozitif fiyatlama olamayacak bir tarafý eksik kalacak hissenin.
Ýþte taraf olarak tarafsýnýz diye bunu soyluyorum.
Söylediðiiniz cevaplarýn temettü ile ilintisi oldugunu asla anlayamazsýnýz. Bunu bilemeyiz neyin etki ettiðini asla bilemezsiniz.
Ama bazý gerçekler vardýr. hocam bakýn ben bunlarý ýspatladým nasýl ýspatladýn diye bir sor
1-Temettü daðýtan hisse senedi yukarý pozitif fiyatlanýyor ise pp/dd f/k oranlarý sizce cok yukarlarda olmasý gerekmiyormu ????????? BU bir gerçeklik deðilmi temettü daðýtan hisselerde böyle birþey görüyormusunuz siz. Görüyorsanýz tamam evet temettü say4esýnde bu hisseler ucuyor diyeyim. Hangi gerçeklikten bahsediyoruz anlamýyorum neden pp/dd f/k lar yüksek deðil bu hisselerin. Böyle bir gerçeklik var bunu anla artýk diyorsunuz hani ýspatla ??????
2-Temettü daðýtan hisse yukarý fiyatlanýyor ise Daha yüksek oranda dagýtalan temettü daha fazla yukarý fiyatlanma daha az dagýtalan temettü daha az yukarý fiyatlama demektir.
Dolayýsýyla yüksek temettü veren hisselerin pp/dd f/k gibi ucuzluk pahalýlýgý ölçen rasyolarýnýn daha yüksek daha az temettü dagýtanlarýnký pp/dd f/k gibi oranlarý daha düþük seviyede seyretmeli. varmý böyle bir ispatýnýz göster ýspatýný anlatamadýgýn pozitif etkiyi anlayayým gerçekten iyi niyetle söylüyorum göster bana hocam.
3-Niçin en yüksek temetü veren hisseye yatýrým yapmak yerine az dagýtanýda düþük dagýtanýda alýyorusunuz. Yukarý fýyatlanacagýna emýn oldugunuz halde niçin hisselerinizi baska temettü veren firmalara bölüyorsunuz %20 temettü daðýtan x hissesine göm parayý nasýlsa garanti yukarý gidecek hemde %5 verene nazaran daha cok yukarý gidecek çünkü temettü daðýtan hisseler daha pozitif hareket eder o halde daha cok temettü daha cok pozitif daha az temettü daha düþük fiyatlama demektir. Temettü veremyeni ise zaten çöpe at. evet neden ?
Bu bile ýspatlamýyormu piskolojý vardýr fonlar vardýr diyorsunuz hocammmm o halde uygulaman gereken yontemý nýye uygulamýyor yatýrýmcýlar. En yüksek oranda temettü daðýtan hisseler genelý çimonto þirketleridir. Neden herkes çimentolara yatýrým yapmýyor yüksek temettü yüksek pozitif fiyatlama olacaðý nasýlsa garanti. BU ARADA BU SENE ÇÝMENTOLAR ÝÇÝN BERBAT OLACAK BENDEN UYARMASI
Bir hisse geçrek fiyatýndan daha yükseðe fiyatlanmasý normal mi sizce ? bu olsa bile gerçek deðerinden daha yükseðe fiyatlansa dahi geçicidir. Bu yuzden temettü veren hisseler daha pozitiftir diyemeyiz......... pp/dd niye var f/k niye var hisse deðerlemesi niye var ? BÝlanco piyasa deðeri dediðimiz rasyolar niye var. Deðerlemi analizi yapýp hisse almak yanlýþ mý. Ucuz þirkete yatýrtým yapmak hata mý ? Nasýlsa kendini yukarý sürekli fiyatlayan temettü hisseleri varken bunlara neden gerek duydular ?
Gelelim temettü etkisizliði uydurmasýna etkisiz niye diyoruz temettü hisselerini þöyle ayýrayým vermeyenleri böyle ayýrayým bunlarý alayým ötekinleri çöpe atayým dediðiniz için. Yani diyorumký temettüyü her iki þekildede elde ediyor olmanýza raðmen yani bir etkisi olmadýgýný öðrenmenize raðmen ayýrmana gerek yok ayýrma hisseleri cunku temettünün bir etkisi yok bir extrasý yok niye ayýrýyorsun etkisiz elemaný etkisiz eleman olmasýna raðmen neden hisseleri ayýrýyorsunuz ayýrmayýn cunku etkisiz diyorum. etkisizlik kelýmesý buy uzden geçiyor. etkisizdir yani birþey kazandýrmaz kaybettirmez o halde ayýrma etkisiz cunki.
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer Ýmleri