Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
13,09 10% 9,07 Mn 13,09 / 13,09
30,16 9.99% 1,78 Mr 28,14 / 30,16
136,70 9.98% 199,02 Mn 127,20 / 136,70
12,46 9.97% 57,78 Mn 12,30 / 12,46
48,10 9.97% 134,08 Mn 42,54 / 48,10
1.053,00 -10% 2,05 Mn 1.053,00 / 1.053,00
14,60 -9.99% 722,87 Mn 14,60 / 17,35
13,35 -9.98% 33,28 Mn 13,35 / 13,35
12,48 -9.96% 394,95 Mn 12,48 / 12,79
3,36 -7.69% 164,14 Mn 3,29 / 3,49
309,50 -1.59% 7,73 Mr 305,25 / 310,75
277,00 4.92% 6,99 Mr 260,00 / 277,50
426,50 0.24% 5,04 Mr 421,50 / 431,00
3,16 -1.25% 5,03 Mr 3,15 / 3,22
73,85 0.2% 3,82 Mr 72,85 / 74,05
18,81 1.07% 245,22 Mn 18,36 / 18,88
277,00 4.92% 6,99 Mr 260,00 / 277,50
738,50 1.58% 1,80 Mr 720,50 / 739,00
96,05 -1.13% 313,68 Mn 94,25 / 96,75
112,00 -0.27% 104,26 Mn 111,30 / 112,40
31,14 0.71% 35,32 Mn 30,10 / 31,32
10,31 0.88% 60,86 Mn 10,21 / 10,34
82,85 -0.36% 194,03 Mn 82,35 / 83,75

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 40/106 ÝlkÝlk ... 3038394041425090 ... SonSon
Arama sonucu : 847 madde; 313 - 320 arasý.

Konu: Temettu Etkisizligi

1.  Alýntý Originally Posted by ctugrul Yazýyý Oku
    Tüpraþ'ýn yaklaþýk 7 milyon m3 depolama kapasitesi 27milyon ton iþleme kapasitesi var.
    Hepsi sadece ham petrol olsa yaklaþýk 3-3,5 milyar dolar eder.

https://www.tupras.com.tr/rafineriler
    Ýþleyip satmak için sürekli ham petrol almak zorunda. 2 yýl önce 120 dolar/varil iken 1 yýlda 35 dolar/varile düþtü hatýrlarsanýz. Bu iþlemden doðal olarak zarar yazýyor. Tam tersi de geçerli, 40 dolar/varilden alýrsýn, 1 ay sonra varili 60 dolar olur kar edersin.

Sorun þu. Ben neden yýllýk 1 milyar lira karýmý daðýtayým? Onunla sizin de belirttiðiniz belki de Harvard Ekonomi, Yale iþletme, Odtü bitirmiþ çift anadal mastýr, doktora, falan filan yapmýþ þirket ekonomistleri bu parayla dolar alsa veya altýn, euro bilmem ne onlardan da fazladan para kazansa olmaz mý? Örneðin þöyle bir þirket istemez miyiz?

Esas faaliyet karý : 1 milyar lira
    Diðer faaliyet karý : 350 mn lira.

Benim tahminim þu. Froto yýllýk örneðin 500 mn net kar etti. Þirketin de %30 u halka açýk. Ali Koç, kendi payýna düþen 350 mn nakit karý alýyor, kalan 150 yi de ortaklarýna daðýtýyor. Þirketin paraya ihtiyacý varsa kredi çeksin diyor, bana ne. Ben nakitime bakarým. (Rakamlar ve senaryo tamamen hayalidir)

Sizler þirketin karýný daðýtýp yeni yatýrýmlar için kredi çekmesine nasýl mantýklý bir açýklama getiriyorsunuz? Ben bulamýyorum. Þöyle olabilir mi?

500 mn net karýmý ben alýrým, paraya ihtiyacým varsa kredi çekerim. Neden? Çünkü krediye ödeyeceðim faizin maliyeti aylýk %1 iken, ben nakit olarak þirketten aldýðým 500 mn u iþletip ayda %2 kazanabiliyorum. Bu açýklama daha mantýklý geldi. Þirkette tutsaydým da kazanabilirdim ama o zaman vergiydi, muhasebe kaydýydý, stopajdý bilmem ne uðraþacaktým. Üstelik þirketin malý olacaktý bu ve diðer ortaklarla da bölüþmek zorunda kalacaktým.

Bu parayla yine kendi þahsýma ait petrol tankerleri alýp yeni bir þirket kurabilirim , kendi firmama ham petrol taþýmacýlýðý yapabilirim ve %100ü bana ait olur. Ama temettü daðýtmadan Tüpraþ adýna tanker alsam elinde hisse olan Erhan da o tankerin sahibi olacak, neden ona ve diðer binlerce ortaða paramý yedireyim ki?

Bir de kaldýraç oraný denen bir nane var. Þirketin özkaynaklarýnýn toplam borcunun ne kadarýna denk geldiðini belirtiyor ve kaldýraç oraný ne kadar yüksekse kreditörler size o kadar fazla faiz uyguluyor aldýðýnýz krediye karþýlýk.

Örnek,
    Özkaynak : 100 mn
    Toplam borcunuz : 800 mn ise kaldýraç oranýnýz 8 dir ve size yýllýk %16 dan kredi verirler. Toplam borcunuz 1.2 milyar ise kaldýracýnýz 12 olur bu sefer kredi faiziniz %19 a çýkar. (Rakamlar uydurmadýr)

Firmalar kaldýraç oranýna göre temettüyü ayarlarlar. Net karýn hepsini deðil de atýyorum yuzde 80 ini 70 ini vs daðýtýrlar. Yani kýsaca þunu demek istiyorum. Kasa her zaman kazanýr. Patron doðal olarak önce kendini düþünür.

2. Sayýn Oralet Osman beyin iletisine þunu eklemek isterim :

"500 mn net karýmý ben alýrým, paraya ihtiyacým varsa kredi çekerim. Neden? Çünkü krediye ödeyeceðim faizin maliyeti aylýk %1 iken, ben nakit olarak þirketten aldýðým 500 mn u iþletip ayda %2 kazanabiliyorum. Bu açýklama daha mantýklý geldi. Þirkette tutsaydým da kazanabilirdim ama o zaman vergiydi, muhasebe kaydýydý, stopajdý bilmem ne uðraþacaktým. Üstelik þirketin malý olacaktý bu ve diðer ortaklarla da bölüþmek zorunda kalacaktým."

üstelik paramý þirkette býrakýnca "CEO bu parayla ne yapcak acaba?" diye uykularým kaçacaktý.... Bir örnek ;

1999’da The Economist dergisi, birleþmelere iliþkin þok edici bir görüþ ileri sürdü: “En üstte yer alan kiþiler için, bir þirketi yönetmek monoton olabilir. Olgunlaþmýþ bir piyasada, organik büyüme yýpratýcý ölçüde yavaþtýr. Anlaþma yapmak çok daha kolaydýr ; ‘bir grup yatýrým bankacýsýný görevlendirin ve çalýþtýrýn’ demek ise daha kolaydýr.” Bu fazla abartýlmýþ bir ifade olmakla birlikte, ortalama CEO görev süresi azaldýkça ve kýsa zamanda þirketin geleceði için önemli bir fark yaratmanýn en iyi yolunun, ses getiren bir iþlem yapmak olduðu göz önüne alýndýðýnda, mantýklý görünüyor. Yöneticilerin maaþlarý giderek hisse performansýna baðlý hale geldiðinden ,daha fazla para beklentisi, tamamen þirket menfaatine uygun olmayabilecek bir birleþmeyi gerçekleþtirmeye uðraþmak için de itici bir güç olabilir.

http://thebrandage.com/57-sayi-sirke...la-sonuclanir/

Linkte þirketlerin bol paralarý nedeniyle giriþtikleri baþarýsýz birleþme örnekleri mevcut..

Buffet bile hisselerdeki getiriler düþünce türevlere bulaþtýktan sonra.......

Bir de bu var :

---Ýsviçrede 2011 yýlnda gerçekleþtirilen son derece kapsamlý çalýþmada 37 milyon þirketin bilgisini inceleyen akademisyenler, bu sayýnýn 43 bin uluslararasý konsorsiyuma dahil olduðunu, bu 43 bin konsorsiyum içindeki ortaklýklar ve hisse paylarý incelendiðinde asýl belirleyici þirket sayýsýnýn 1318 olduðunu saptamýþlar……. Bu 1318 þirketin iliþkileri yukarý doðru araþtýrýldýðýnda ortaya yalnýzca 147 tekelden oluþan SÜPER A TAKIMI ÇIKIYOR. Bunlarda da aðýrlýk finans kuruluþlarýnda…Bu 147 þirket uluslararasý alanda gerçekleþtirilen TÜM CÝRONUN 5 TE 4 ünü kontrol ediyor.

http://www.idefix.com/Kitap/Her-Sey-...=0000000579956

Bu durumda 37 milyon þirket temettü verdiðinde de, kredi kullandýðýnda da KAZANAN A TAKIMI OLUYOR.

3. @tugrul hocam pozitif etki ettiði üzerine cok fazla taraflýsýnýz gerçekten.

Ben mecburen diðer savlarý yazmak zorundayým. bu yuzden temettüyü kötüler görünmüþ olabilirim üzerine eklýyorum ama diyorumký ben temettü daðýtan iyi hisseleri alýyorum.

sizde keza temetüyü savunacagým diye benim gözümde taraf görünüyor olabilirsiniz.

Sizden daha ben temettü daðýtmayan iyi hisse alýrým lafýný duyamadým. amacýmýz iyi hisse almak deðilmi temettü daðýtsa ne daðýtmasa ne ama sizin düþünceniz temettü daðýtýnca pozitif fiyatlanacaðý ise zaten siz temettü daðýtmayaný almazsýnýz. Alsanýz bile bir sene sonra temettü daðýtmasa satarsýnýz cunki size göre pozitif fiyatlama olamayacak bir tarafý eksik kalacak hissenin.

Ýþte taraf olarak tarafsýnýz diye bunu soyluyorum.

Söylediðiiniz cevaplarýn temettü ile ilintisi oldugunu asla anlayamazsýnýz. Bunu bilemeyiz neyin etki ettiðini asla bilemezsiniz.

Ama bazý gerçekler vardýr. hocam bakýn ben bunlarý ýspatladým nasýl ýspatladýn diye bir sor

1-Temettü daðýtan hisse senedi yukarý pozitif fiyatlanýyor ise pp/dd f/k oranlarý sizce cok yukarlarda olmasý gerekmiyormu ????????? BU bir gerçeklik deðilmi temettü daðýtan hisselerde böyle birþey görüyormusunuz siz. Görüyorsanýz tamam evet temettü say4esýnde bu hisseler ucuyor diyeyim. Hangi gerçeklikten bahsediyoruz anlamýyorum neden pp/dd f/k lar yüksek deðil bu hisselerin. Böyle bir gerçeklik var bunu anla artýk diyorsunuz hani ýspatla ??????

2-Temettü daðýtan hisse yukarý fiyatlanýyor ise Daha yüksek oranda dagýtalan temettü daha fazla yukarý fiyatlanma daha az dagýtalan temettü daha az yukarý fiyatlama demektir.
    Dolayýsýyla yüksek temettü veren hisselerin pp/dd f/k gibi ucuzluk pahalýlýgý ölçen rasyolarýnýn daha yüksek daha az temettü dagýtanlarýnký pp/dd f/k gibi oranlarý daha düþük seviyede seyretmeli. varmý böyle bir ispatýnýz göster ýspatýný anlatamadýgýn pozitif etkiyi anlayayým gerçekten iyi niyetle söylüyorum göster bana hocam.

3-Niçin en yüksek temetü veren hisseye yatýrým yapmak yerine az dagýtanýda düþük dagýtanýda alýyorusunuz. Yukarý fýyatlanacagýna emýn oldugunuz halde niçin hisselerinizi baska temettü veren firmalara bölüyorsunuz %20 temettü daðýtan x hissesine göm parayý nasýlsa garanti yukarý gidecek hemde %5 verene nazaran daha cok yukarý gidecek çünkü temettü daðýtan hisseler daha pozitif hareket eder o halde daha cok temettü daha cok pozitif daha az temettü daha düþük fiyatlama demektir. Temettü veremyeni ise zaten çöpe at. evet neden ?

Bu bile ýspatlamýyormu piskolojý vardýr fonlar vardýr diyorsunuz hocammmm o halde uygulaman gereken yontemý nýye uygulamýyor yatýrýmcýlar. En yüksek oranda temettü daðýtan hisseler genelý çimonto þirketleridir. Neden herkes çimentolara yatýrým yapmýyor yüksek temettü yüksek pozitif fiyatlama olacaðý nasýlsa garanti. BU ARADA BU SENE ÇÝMENTOLAR ÝÇÝN BERBAT OLACAK BENDEN UYARMASI

Bir hisse geçrek fiyatýndan daha yükseðe fiyatlanmasý normal mi sizce ? bu olsa bile gerçek deðerinden daha yükseðe fiyatlansa dahi geçicidir. Bu yuzden temettü veren hisseler daha pozitiftir diyemeyiz......... pp/dd niye var f/k niye var hisse deðerlemesi niye var ? BÝlanco piyasa deðeri dediðimiz rasyolar niye var. Deðerlemi analizi yapýp hisse almak yanlýþ mý. Ucuz þirkete yatýrtým yapmak hata mý ? Nasýlsa kendini yukarý sürekli fiyatlayan temettü hisseleri varken bunlara neden gerek duydular ?

Gelelim temettü etkisizliði uydurmasýna etkisiz niye diyoruz temettü hisselerini þöyle ayýrayým vermeyenleri böyle ayýrayým bunlarý alayým ötekinleri çöpe atayým dediðiniz için. Yani diyorumký temettüyü her iki þekildede elde ediyor olmanýza raðmen yani bir etkisi olmadýgýný öðrenmenize raðmen ayýrmana gerek yok ayýrma hisseleri cunku temettünün bir etkisi yok bir extrasý yok niye ayýrýyorsun etkisiz elemaný etkisiz eleman olmasýna raðmen neden hisseleri ayýrýyorsunuz ayýrmayýn cunku etkisiz diyorum. etkisizlik kelýmesý buy uzden geçiyor. etkisizdir yani birþey kazandýrmaz kaybettirmez o halde ayýrma etkisiz cunki.
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

4. orelet osmaný ayakta alkýþlýyorum bravo gerçekten bravo yani ben bu kadar iyi anlatamýyorum ama orelat osman harika anlatýyor gerçekten. bir kez daha tebrikler.
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..

5. Kang (2006),
    Atmaja (2009) ve Patra vd., (2012) çalýþmalarý sonucunda, kârlýlýklarý yüksek, nakit akýþlarý düzenli
    ve büyüme fýrsatlarý geniþ olan firmalarýn düþük temettü daðýtým politikalarý benimsemekte
    olduklarýna iliþkin bulgular elde etmiþlerdir.

6.  Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    orelet osmaný ayakta alkýþlýyorum bravo gerçekten bravo yani ben bu kadar iyi anlatamýyorum ama orelat osman harika anlatýyor gerçekten. bir kez daha tebrikler.
    Karþýt görüþlerle yazýþýp olayý tam olarak çözmeye çalýþýyoruz. Arkadaþlar çok güzel sorularla cevap vermeye çalýþýyor ama elleri boþ dönüyorlar. Bu olay sen kazandýn ben galip geldim münazarada olayý deðil.

Ýstediðin kadar anlat, yatýrýmcýlarýn %99 u temettünün yukarda saydýðýn yanlýþ inançlarýnýn doðruluðuna inanmýþsa onlarýn dediði olur.

Yýllarýn bol kepçe temettücüsü Hektaþ yine çok iyi kar açýkladý, hisse coþtu. Niye? Daha çok kar daha çok temettü verecek bu sene, saldýrýn.

Ama temettü verimi son derece düþük ama her yýl çok iyi büyüyen baþka þirket ayný þeyi yapýnca kimse saldýrmýyor. Neden? Temettü vermiyor. Bu þirket yýl içinde yavaþ yavaþ ama düzenli olarak hisse fiyatý artýyor. Temettü verenler ise her çeyrek sonuçlarý açýklanýnca kar iyiyse coþuyorlar.

Önyargýlarý yýkmak atomu parçalamaktan zordur demiþ ya Einstein, öyle iþte.

Sonuçta benim portföy hisselerim de hep temettü hisseleri.

7. Yazmayayým diyorum ama. Yine dayanamadým. Buyrun yazýnýzýn üzerinde benim yazýlarýmý BÜYÜK Harflerle bulabilirsiniz.

Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    @tugrul hocam pozitif etki ettiði üzerine cok fazla taraflýsýnýz gerçekten.

ÞAHSEN ARTIK ÞAKA YAPTIÐINIZI DÜÞÜNÜYORUM. ÞU AÞAÐIDA ÝKÝ TIRNAK ÝÞARETÝ ARASINDA VERDÝÐÝM ÝFADEMÝN NERESÝ ANLAÞILMIYOR LÜTFEN SÖYLEYÝNDE AÇIKLAMAYA ÇALIÞAYIM;

"Erhan bey ben illa temettü daðýtanýn hisse fiyatý yükselir demedim.lütfen yazýmý iyi okuyun. Yazýþarak bir yere varamýyacaðýz yine.yazý dilinde anlaþamýyoruz.

Ben temettü vermek fiyatý yukarý çekebilir dedim. Bununda doðru veya yanlýþ sebeplerden kaynaklanabileceðini belirttim. Illa yukarý çeker demedim. çektiði durumlar ver hiç etkilemediði durumlar var. Bu piyasanýn d algýsýna baðlý tamamen.
    Yapmayýn allahýnýzý severseniz. Her temettü daðýtan þirket iyidirde demedim. Iyi örnek var kötü örnek var dedim. Bu nasýl tek taraflý bakmak"

BU YAZIDAN NASIL ÇOK FAZLA TARAF OLDUÐUM ANLAMINI ÇIKARDINIZ?

Ben mecburen diðer savlarý yazmak zorundayým. bu yuzden temettüyü kötüler görünmüþ olabilirim üzerine eklýyorum ama diyorumký ben temettü daðýtan iyi hisseleri alýyorum.

sizde keza temetüyü savunacagým diye benim gözümde taraf görünüyor olabilirsiniz.

BÝZ SÝZÝNLE BU PLATFORMUN ESKÝ VERSÝYONUNDADA BU KONUDA YAZIÞTIK ORADADA BELÝRTTÝM BEN %100 TEMETTÜ YATIRIMCISI DEÐÝLÝM. HÝSSE FÝYATLARININ ARTIÞINDAN DA PARA KAZANAN KAZANMAYA ÇALIÞAN BÝRÝSÝYÝM DÝYE.
    BENÝM BÖYLE OLMAM TEMETTÜ ETKÝSÝZDÝR DÝYEN BÝRÝSÝNE ÜSTELÝKTE BUNU BANA GÖRE YANLIÞ TEMELE OTURTAN BÝRÝSÝNE YANLIÞ DÜÞÜNDÜÐÜNÜ SÖYLEMEME ENGEL DEÐÝL.

Sizden daha ben temettü daðýtmayan iyi hisse alýrým lafýný duyamadým. amacýmýz iyi hisse almak deðilmi temettü daðýtsa ne daðýtmasa ne ama sizin düþünceniz temettü daðýtýnca pozitif fiyatlanacaðý ise zaten siz temettü daðýtmayaný almazsýnýz. Alsanýz bile bir sene sonra temettü daðýtmasa satarsýnýz cunki size göre pozitif fiyatlama olamayacak bir tarafý eksik kalacak hissenin.

O HALDE ESKÝ YAZILARIMI BÝR KEZ DAHA OKUYUN. YUKARDADA SÖYLEDÝM DAHA ÖNCEDE SÖYLEDÝM. BEN FÝYAT HAREKETLERÝNDEN DE PARA KAZANMAYA ÇALIÞAN BÝRÝSÝYÝM. ÝYÝ OLDUÐUNA ÝNANDIÐIM HÝSSEYÝ ELBETTE ALIRIM. BU TOPÝÐÝN BAÞLIÐI OLAN TEMETTÜ ETRAFINDA YAZIYOR OLMAM BAÞKA ÞEKÝLDE YATIRIM YAPMADIÐIM ANLAMINA GELMEZ.

BAKIN GENE KENDÝ ÜRETTÝÐÝNÝZ SENARYOYA KENDÝNÝZ ÝNANDINIZ VE BENÝMLE ÝLGÝLÝ BÝR YARGIYA VARDINIZ.

Ýþte taraf olarak tarafsýnýz diye bunu soyluyorum.

Söylediðiiniz cevaplarýn temettü ile ilintisi oldugunu asla anlayamazsýnýz. Bunu bilemeyiz neyin etki ettiðini asla bilemezsiniz.

ÝYÝ ZATEN BENDE PÝYASA ÝSTEDÝÐÝ GÝBÝ FÝYATLAR DERKEN BUNU SÖYLÜYORUM. TEMETTÜDE BUNLARDAN SADECE BÝRÝSÝDÝR. ÝSTER YUKARI FÝYATLAR ÝSTER FÝYATLAMAZ. BÝR ÖNCEKÝ YAZIMI BÝR DAHA OKUYUN. BUNDAN FARKLI BÝR ÝFADE BULAMAZSINIZ.

Ama bazý gerçekler vardýr. hocam bakýn ben bunlarý ýspatladým nasýl ýspatladýn diye bir sor

1-Temettü daðýtan hisse senedi yukarý pozitif fiyatlanýyor ise pp/dd f/k oranlarý sizce cok yukarlarda olmasý gerekmiyormu ????????? BU bir gerçeklik deðilmi temettü daðýtan hisselerde böyle birþey görüyormusunuz siz. Görüyorsanýz tamam evet temettü say4esýnde bu hisseler ucuyor diyeyim. Hangi gerçeklikten bahsediyoruz anlamýyorum neden pp/dd f/k lar yüksek deðil bu hisselerin. Böyle bir gerçeklik var bunu anla artýk diyorsunuz hani ýspatla ??????

ERHAN BEY HALA AYNI YANLIÞ NOKTADAN HAREKETLE YAZI YAZIP CEVAPLAR ÜRETÝYORSUNUZ. BEN HER TEMETTÜ DAÐITILDIÐINDA HÝSSELER YUKARI FÝYATLANIYOR DÝYE BÝR ÞEY YAZMADIM. YAZMADIÐIM ÞEYE NEYÝN CEVABINI VERÝYORSUNUZ?

2-Temettü daðýtan hisse yukarý fiyatlanýyor ise Daha yüksek oranda dagýtalan temettü daha fazla yukarý fiyatlanma daha az dagýtalan temettü daha az yukarý fiyatlama demektir.
    Dolayýsýyla yüksek temettü veren hisselerin pp/dd f/k gibi ucuzluk pahalýlýgý ölçen rasyolarýnýn daha yüksek daha az temettü dagýtanlarýnký pp/dd f/k gibi oranlarý daha düþük seviyede seyretmeli. varmý böyle bir ispatýnýz göster ýspatýný anlatamadýgýn pozitif etkiyi anlayayým gerçekten iyi niyetle söylüyorum göster bana hocam.

AYNI ÞARKI. BEN HER TEMETTÜ DAÐITILDIÐINDA HÝSSELER YUKARI GÝDÝYOR DEMEDÝM. YANLIÞ ANLAMIÞSINIZ. OLMAYAN SORUNA ÇÖZÜM ÜRETMEYE GEREK YOK. SÖYLEMEDÝÐÝM ÞEYÝN ÝSPATINI BENDEN NASIL ÝSTERSÝNÝZ?

3-Niçin en yüksek temetü veren hisseye yatýrým yapmak yerine az dagýtanýda düþük dagýtanýda alýyorusunuz. Yukarý fýyatlanacagýna emýn oldugunuz halde niçin hisselerinizi baska temettü veren firmalara bölüyorsunuz %20 temettü daðýtan x hissesine göm parayý nasýlsa garanti yukarý gidecek hemde %5 verene nazaran daha cok yukarý gidecek çünkü temettü daðýtan hisseler daha pozitif hareket eder o halde daha cok temettü daha cok pozitif daha az temettü daha düþük fiyatlama demektir. Temettü veremyeni ise zaten çöpe at. evet neden ?

FESUPANALLAH. ÞU NAKARATI BÝR GEÇEBÝLSEK. KOSKOCA YAZINIZ TAMAMEN YANLIÞ ANLADIÐINIZ BÝR KONU ÜZERÝNE SORDUÐUNUZ SORULAR VE KANITLAR SUNMA ÇABASI ÜZERÝNE.

Bu bile ýspatlamýyormu piskolojý vardýr fonlar vardýr diyorsunuz hocammmm o halde uygulaman gereken yontemý nýye uygulamýyor yatýrýmcýlar. En yüksek oranda temettü daðýtan hisseler genelý çimonto þirketleridir. Neden herkes çimentolara yatýrým yapmýyor yüksek temettü yüksek pozitif fiyatlama olacaðý nasýlsa garanti. BU ARADA BU SENE ÇÝMENTOLAR ÝÇÝN BERBAT OLACAK BENDEN UYARMASI

DEMEDÝÐÝM ÞEYÝN ÜZERÝNE KURULU SORULARINIZIN HÝÇ BÝR GEÇERLÝLÝÐÝ YOK KÝ NEYE CEVAP VEREYÝM?

Bir hisse geçrek fiyatýndan daha yükseðe fiyatlanmasý normal mi sizce ? bu olsa bile gerçek deðerinden daha yükseðe fiyatlansa dahi geçicidir. Bu yuzden temettü veren hisseler daha pozitiftir diyemeyiz......... pp/dd niye var f/k niye var hisse deðerlemesi niye var ? BÝlanco piyasa deðeri dediðimiz rasyolar niye var. Deðerlemi analizi yapýp hisse almak yanlýþ mý. Ucuz þirkete yatýrtým yapmak hata mý ? Nasýlsa kendini yukarý sürekli fiyatlayan temettü hisseleri varken bunlara neden gerek duydular ?

BENÝM VEYA SÝZÝN NEYÝ NORMAL BULDUÐUNUZUN HÝÇ BÝR ANLAMI YOK. BORSA BÖYLE BÝR YER DEÐÝL. HELE BÝST HÝÇ DEÐÝL. GEREÐÝNDEN FAZLA DEÐERLEDÝÐÝ HÝSSELERDE OLABÝLÝR DAHA AZ DEÐERLEDÝÐÝDE. BÝZ BUNU ÝSTER NORMAL BULALIM ÝSTER ANORMAL. BU BÝR GERÇEK.

YAHU ARKADAÞIM BEN TEMETTÜ VEREN HÝSSELER DAHA POZÝTÝFTÝR FÝLAN DEMEDÝM. KEÞKE ÖNCE YAZIMI DOÐRU ANLASAYDIN. BAK CÜMLELERÝMÝ YUKARDA SANA KOPYALADIM.

Gelelim temettü etkisizliði uydurmasýna etkisiz niye diyoruz temettü hisselerini þöyle ayýrayým vermeyenleri böyle ayýrayým bunlarý alayým ötekinleri çöpe atayým dediðiniz için. Yani diyorumký temettüyü her iki þekildede elde ediyor olmanýza raðmen yani bir etkisi olmadýgýný öðrenmenize raðmen ayýrmana gerek yok ayýrma hisseleri cunku temettünün bir etkisi yok bir extrasý yok niye ayýrýyorsun etkisiz elemaný etkisiz eleman olmasýna raðmen neden hisseleri ayýrýyorsunuz ayýrmayýn cunku etkisiz diyorum. etkisizlik kelýmesý buy uzden geçiyor. etkisizdir yani birþey kazandýrmaz kaybettirmez o halde ayýrma etkisiz cunki.
    BAKIN GENE SENARYO YAZMIÞSINIZ. ÞU 300 CÝVARI YAZIYI TEK TEK OKUYUN. BENÝM EÐER TEK BÝR "temettü hisselerini þöyle ayýrayým vermeyenleri böyle ayýrayým bunlarý alayým ötekinleri çöpe atayým" ÝFADEM VARSA BURAYA KOPYALAYIN.

KELÝME OYUNLARI ÝLE BÝR YERE VARAMAZSINIZ. ÖNCE DÝYORSUNUZ KÝ BEN TEMETTÜ ETKÝSÝZLÝÐÝ DERKEN "TEMETTÜ GELÝRÝ KADAR GELÝRÝ HÝSSE SATARAK YARATIRIM" BUNUN ÝÇÝN TEMETTÜ ETKÝSÝZDÝR DÝYORUM. SONRA YUKARDA DEMÝÞSÝNÝZ KÝ TEMETTÜNÜN EXTRASI YOK. ÝKÝDE BÝRDE TANIM DEÐÝÞTÝRÝLMEZ. MAÇ OYNANIRKEN KURAL DEÐÝÞMEZ. HER SIKIÞTIÐINIZDA FARKLI BÝR TANIMLA ORTAYA ÇIKARSANIZ ÝÞÝN CÝDDÝYETÝ KALMAZ. BAKIN AÞAÐIDAKÝ SZÝN YAZINIZ, NE DEMÝÞSÝNÝZ;

Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    Temettü etkisizliði konusu baþka bir konudur.

yatýrýmcýlarýn kendileri tarafýndan yaratýlan temettü ile Temettü ihtiyacý giderilebildiði için temettü etkisizdir.

Sayfanýn baþlýgý bu ve bu anlatýlýyor burada peki bu ne demek temettüyü yatýrýmcýlar nasýl yaratabiliyor bunu biliyormusunuz ? asýl en önemli soru bu bunu bilen arkadaþlar var mý ? BEn 200 adet gönderirinin hepsini SADECE VE SADECE TEMETTÜNÜN YATIRIMCILAR TARAFINDAN YARATILABÝLDÝÐÝNÝ ANLATMAK ÝÇÝN YAZDIM.

@ctugrul hocam ve DRZIM hocam sizlere soruyorum yatýrýmcýlar kendileri yaný býzler temettüyü nasýl yaratabiliyoruz ? bana bir örnekle acýklarmýsýnýz. örnegýnýzýn býrýnde temettü daðýtýn býrýnde de yatýrýmcýlar temettü yaratsýn.

SÝZÝN TEMETTÜ BEDELÝ KADAR RAKAMI HÝSSE SATARAK YARATABÝLMENÝZ, TEMETTÜYÜ ETKÝSÝZ YAPMAZ. ZATEN HALA HESAPLAMA TABLOLARINIZIDA GÖREMEDÝK.

BENCE ÖNCE BU TOPÝÐÝ AÇMAKLA NEYÝ KASTETÝÐÝNÝZ KONUSUNU KAFANIZDA NETLEÞTÝRÝN. ZÝRA BU BÖYLE OLMAZ.

8.  Alýntý Originally Posted by Oralet_Osman Yazýyý Oku

Ýstediðin kadar anlat, yatýrýmcýlarýn %99 u temettünün yukarda saydýðýn yanlýþ inançlarýnýn doðruluðuna inanmýþsa onlarýn dediði olur.

Yýllarýn bol kepçe temettücüsü Hektaþ yine çok iyi kar açýkladý, hisse coþtu. Niye? Daha çok kar daha çok temettü verecek bu sene, saldýrýn.
    Sizi tebrik ederim Osman bey. Ben Erhan beye bunu anlatamadým bir türlü. Yazmadýðým þeylere cevaplar istiyor.
    Benim söylediðim yukarda sizin söylediðinizin aynýsý. Siz ne yaparsanýz yapýn, doðru veya yanlýþ, ortada bir algý var ve bu algý gerçek etkileri yansýmalarý olan bir þey. Gerçekte etkisi olan bir þeyi aynen sizin yukarda buyurduðunuz gibi, ne kadar yanlýþ dersen de deðiþtiremezsin. Senin haklý olman var olan gerçeði deðiþtirmiyor.

Siz cinayet iþlemediði halde hapse atýlýpta haklýlýðýný kabul ettirmeye çalýþan film kahramanlarý misalisiniz. Doðru olabilirsiniz ama hapistesiniz

Sayfa 40/106 ÝlkÝlk ... 3038394041425090 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •