Artan
Azalan
lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Dk / Yksek
13,09 10% 10,90 Mn 13,09 / 13,09
87,45 10% 635,00 Mn 78,70 / 87,45
22,02 9.99% 206,50 Mn 20,02 / 22,02
25,32 9.99% 68,43 Mn 22,70 / 25,32
30,16 9.99% 1,84 Mr 28,14 / 30,16
1.053,00 -10% 16,61 Mn 1.053,00 / 1.053,00
14,60 -9.99% 983,11 Mn 14,60 / 17,35
13,35 -9.98% 38,96 Mn 13,35 / 13,35
12,48 -9.96% 407,45 Mn 12,48 / 12,79
1,75 -9.79% 302,16 Mn 1,75 / 1,96
308,25 -1.99% 17,26 Mr 305,25 / 311,50
132,00 8.82% 15,02 Mr 114,00 / 132,00
3,14 -1.88% 12,96 Mr 3,08 / 3,22
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
420,25 -1.23% 11,48 Mr 418,25 / 431,00
18,98 1.99% 716,50 Mn 18,36 / 19,08
73,20 -0.68% 8,75 Mr 72,85 / 74,05
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
741,50 1.99% 4,00 Mr 720,50 / 743,50
95,65 -1.54% 576,94 Mn 94,25 / 96,75
111,90 -0.36% 293,60 Mn 110,80 / 112,70
31,38 1.49% 126,31 Mn 30,10 / 31,66
10,59 3.62% 645,46 Mn 10,12 / 10,70
82,20 -1.14% 450,82 Mn 81,60 / 83,75

Masrafsz Bankaclk + 1.000 TL Nakit! Enparadan ifte Avantaj

Masrafsz Bankaclk + 1.000 TL Nakit! Enparadan ifte Avantaj
Sayfa 63/106 lklk ... 1353616263646573 ... SonSon
Arama sonucu : 847 madde; 497 - 504 aras.

Konu: Temettu Etkisizligi

1. TABLODAK VERLERE GRE BZ ATILAN TARAFTAYIZ DEDN GB KONU GETR OLDUGUNDA NE DNLDNN BR NEM KALMIYOR.

Ama erhanla osmann tablosunun ne oldugunu bilmiyorsun ki ?

biz senin karttgn setiin hisselere birey demiyoruz ki hatta cogunlukla bizde ayn senin tabloda ckarttgn hisseleri seiyoruz.

fakat bunu belirlerken temetty ayr bir kategoride temettye gnl veren ekilde temett olmazsa olmaz bir ekilde deerlendirmiyoruz. OLADABLR OLMAYADABLR diyoruz.

Bizim seimlerimizde de bir ok farkl faktrler var.

Srekli ayn yere ekiyorsunuz konuyu biz temettnn mantgndan ileyiinde irkete yatrmcya avantaj ve dezavantajlarn konumak istiyoruz.

Siz ise srekli temett veren hisselerin getirilerilerini sunuyorsunuz. Bizim temett veren hisselerin daha az kazandrdgn idda etmiyoruz. Temett veren hisselerin daha kt kazandracagn idda etmiyoruz. Temett veren hisseyi kt grmyoruz.

BZLER SENIN SETN BU HSSELER BZLERDE ALIYORUZ BU HSSELER HEPS YARINDAN TBAREN H TEMETT DAITMAMA KARARI ALDIKLARINDA BZ HALI HAZIRDA YATIRIMIMIZA DEVAM ETMENZ GEREKTN SAVUNUYORUZ: SZ SE TEMETT DAITILMIYORSA HBR BU HSSELERDEN CIKIN PILINIZI PIRTINIZI TOPLAYIN BORSADA NZ BTT DYORSUNUZ.

BZDE BUNUN YANLI OLDUGUNU SYLYORUZ TEMETTNN KAZANCA KAZANMAYA POZTF BR ETKS YOKTUR. DYORUZ ELDE EDECENZ TEMETT HSSE SENED GRAFNN NDE YER ALIR DYORUZ.

AMA SZLER YOK PILI PIRTI TOPLA BORSA DEFTERN KAPAT NOKTASINDASINIZ.

ALDIGIM HSSE SENETLERNN %95' TEMETT DAGITAN HSSE SENETLER

BU dnceler var ise nce bu dnceleri silmelisiniz.

ikinci konu ise bu karllgnda temett ile oldugunu savunuyor oluunuz. bir adet soru soruyorum.

FACEBOOK, GOOGLE, AMAZON H TEMETT VERMEMESNE RAMEN ABDDE NASIL EN OK KAZANIRAN HSSE SENED.

hani en ok kazandran hisse senetleri sizin savnza gre temett kriteri eklenerek belirleniyormu ya o yzden soruyorum.

Oras amerika buras trkiye diye iin iinden syrlmaya calsmayalm ama :D
    Senin almaya cesaret edemediin riskleri alanlar, senin yaamak istediin hayat yaarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

2. Sn Drizm, anlatmaktan dilimizde ty biten ey u;

En ok getiriyi temett hisseleri getirmi olabilir muhtemelen dorudur da. nk temettnn iyi birey olduuna inanan yatrmclarn tamamna yakn o hisseyi alr inanmayanlar da ounluun bu davrann bilip hissesinin ykseleceine inandndan onlar da temett hissesi alr.

Olayn temelini anlamamsnz ki siz henz? Bist'in temett kral olan Crdfa ve yat var. Hesaplayn son 8-10 yllk hisse performansn bir de Aselsan' hesaplayn. Crdfa ve yat yksek temett vermesine ramen yllk net kar bymeleri stabil olduu iin temett vermeyen ama net karn srekli artran Aselsan dan daha az getiri yapmlar.

Ama son 2 yla kadar ylda ift temett veren Froto ise net karn srekli artrd iin 10 yllk getirisi de ok iyi. NET KARINI SREKL ARTIRDII N diyoruz HAYIR, SADECE O YETMEZ O KARINI ORTAKLARA DAITTI I N byd diyorsunuz. Nasl anlaalm sizinle?

Verdiiniz rnekleri sadece BST'ten deil tm dnya borsalarndan da verseniz muhtemelen temett hisseleri hep ok getirmitir, haklsnz. Tespitiniz doru ama tehisiniz yanl.

Hala bize ispat iin rnekler veriyorsunuz bu rneklere itirazmz yok. tirazmz sizlerin bu getirileri temettye balamanz. Ctugrul bey de kabul etti matematiksel olarak olayn doruluunu ama sizler kabul etmediniz.

Olay ok basit. Matematiksel olarak ispatldr aralarnda fark yok ama psikolojik olarak temettnn iyi birey olduuna inanan ky temett hissesine daha ok ynelir ve o hisseler daha ok artar. Bu, hepsi bu. Bunun nesini anlamyorsunuz? Buna cevap vereceinize tablo yaynlayp "Baaak grdn m naberrr? Temett hisseleri daha ok kazandrm" diyorsunuz. Kusura bakmayn ama ya anlaynz kt ya da trollk yapyorsunuz. Baka bir aklamas olamaz. Syg.

3. [QUOTE=DRZM;517408]01.01.2005 ile 09.06.2017 tarihleri arasnda;

ENDEKSNET KAR BYMES݅.NET KAR BYMES+TVNET KAR BYMES+TV
    ..(yllk)(NKB gre sral)..(NKB gre sral)...(TV gre sral)

XU100..%1000 % 4000..%6630
    XU50..% 450. % 4000..%4000
    XU30..% 540. % 3806%3720
    TEMETT25..% 970. % 3200%3720
    XUGIDA..%1370 % 6500.%6500

Net kar bymesi(yllk) : nceki yln ayn dnemine gre net karn enok arttranlar
    NKB sral: net karn en ok arttrandan en az arttrana doru sralanarak ilk 10 hisse alnd.
    TV sral : Temett verimine gre bykten ke sralanarak ilk 10 hisse alnd.

Tabloda anlatmak istediim u : Hisse seim kriteriniz (net kar bymesi) ve sralama ynteminiz (NKB en byk olandan ke doru) deimediinde BLE ; NET KAR BYMES+TV , tek bana NET KAR BYMESNE GRE elde edilecek getiriyi yaklak, seilen endekse gre, 3-10 kat arttrmtr. Yani KRTERLERNZ ARASINDA TV YOKSA GETRNZ, en hafif tabirle, GDK KALIR. Eer spor olsun, biraz sosyalleeyim diye borsada deilseniz getiriyi nemsemelisiniz. Eer getiri nemli ise TV KRTERLERNZ ARASINDA OLMALIDIR.

imdi siz diyorsunuz ki TEMETTNN KAZANCA BR ETKS YOKTUR. Eskiden olsa bu argmannz kabul de grrd, nitekim ben ve ctugrul beyin yazlar olmasa, karnzda yazabilen olmayacandan, topik oktan tarih olmutu. Fakat verdiim ve verebileceim tonlarca rnekte de grebileceiniz gibi VERLER GRNZ DESTEKLEMYOR. Ben verilere inanmay seiyorum. istatistiklerin doruluuna ve objektifliine inanyorum, zira program deneme aamasnda testlerini yapan adama gvenim tam. Ayrca bizzat kendim son 2 yldr yatrmlarmda kullanyorum. AMA HEP GETR DYORSUN, NEML OLAN GETR DEL MENTALTE diyorsanz size baarlar dilerim.

Bu satrlar yazarken rnek olsun diye 12 farkl kriterden oluan hisse seim forml yazdm. Sonra bu formle, HBR AYARINA DOKUNMADAN, TV ekleyerek kriter saysn 13 yaptm. Sadece TV EKLENMES uzun vadeli getiriyi % 50 arttrd. Byle dangoz formlde bile..Getiri zerine bu kadar etkili bir parametreye ETKSZ DEMEMELSNZ. Ama eer hala temett etkisizdir derseniz, elimde QUEENSTOCK PROFESSONAL var ve kullanmaktan ekinmem.

SONU OLARAK, ben hisselerinizi temett verenlerden sein demiyorum, hisselerinizi nasl seerseniz sein kriterlerinizden biri mutlaka TV olsun diyorum.

NET KARI ENOK ARTAN hisseleri alrsanz, ya da kriterleriniz her ne ise, para kazanamazsnz demiyorum, Net karn en ok arttranlardan temett verimi yksek olanlar seerseniz 10 kat fazla kazanrsnz diyorum. AMA O HSSEY ALIYOR DA BUNU ALMIYOR dersen kriterlerini ona gre yazarsn o zaman, ya da endex fon alrsn belki.

Ksaca temett hissesi DEMYORUM, TEMETT VERMݔ diyorum. Kendim iin de demiyorum, nmzdeki 10-15 yl sonraki getirinizi 10 kat arttrmanz iin yol gsteriyorum.

Hem bu mesajm sizin ahsnzda 7 ylda temett hissesi biriktirdim, %300 kazandm, ama mutluyum; temettlerle de hisse aldm zaten diyen yeni nesile iletmeye alyorum.

Syg.

4.  Alnt Originally Posted by Oralet_Osman Yazy Oku
    Sn Drizm, anlatmaktan dilimizde ty biten ey u;

En ok getiriyi temett hisseleri getirmi olabilir muhtemelen dorudur da. nk temettnn iyi birey olduuna inanan yatrmclarn tamamna yakn o hisseyi alr inanmayanlar da ounluun bu davrann bilip hissesinin ykseleceine inandndan onlar da temett hissesi alr.

Olayn temelini anlamamsnz ki siz henz? Bist'in temett kral olan Crdfa ve yat var. Hesaplayn son 8-10 yllk hisse performansn bir de Aselsan' hesaplayn. Crdfa ve yat yksek temett vermesine ramen yllk net kar bymeleri stabil olduu iin temett vermeyen ama net karn srekli artran Aselsan dan daha az getiri yapmlar.

Ama son 2 yla kadar ylda ift temett veren Froto ise net karn srekli artrd iin 10 yllk getirisi de ok iyi. NET KARINI SREKL ARTIRDII N diyoruz HAYIR, SADECE O YETMEZ O KARINI ORTAKLARA DAITTI I N byd diyorsunuz. Nasl anlaalm sizinle?

Verdiiniz rnekleri sadece BST'ten deil tm dnya borsalarndan da verseniz muhtemelen temett hisseleri hep ok getirmitir, haklsnz. Tespitiniz doru ama tehisiniz yanl.

Hala bize ispat iin rnekler veriyorsunuz bu rneklere itirazmz yok. tirazmz sizlerin bu getirileri temettye balamanz. Ctugrul bey de kabul etti matematiksel olarak olayn doruluunu ama sizler kabul etmediniz.

Olay ok basit. Matematiksel olarak ispatldr aralarnda fark yok ama psikolojik olarak temettnn iyi birey olduuna inanan ky temett hissesine daha ok ynelir ve o hisseler daha ok artar. Bu, hepsi bu. Bunun nesini anlamyorsunuz? Buna cevap vereceinize tablo yaynlayp "Baaak grdn m naberrr? Temett hisseleri daha ok kazandrm" diyorsunuz. Kusura bakmayn ama ya anlaynz kt ya da trollk yapyorsunuz. Baka bir aklamas olamaz. Syg.
    Osman bey,

Olay ok basit. Matematiksel olarak ispatldr aralarnda fark yok ama psikolojik olarak temettnn iyi birey olduuna inanan ky temett hissesine daha ok ynelir ve o hisseler daha ok artar. Bu, hepsi bu. Bunun nesini anlamyorsunuz? demisiniz ya.Nesini anlamadm anlataym : Eer bu teoriniz doru olsayd ky Crdfa ve isyata daha ok ynelerek fiyatlarn arttrmas gerekmezmiydi? Ama ky aselsan alm, aselsan deerlenmiDemek ki hepsi bu deilmi.

Yatrm vadesi ort. 35 gn olan ky m temett hissesi alyor ? Toplam 300.000 civarnda olan ky ? sayn guru, 45 liradan kozal aldm, ok zarardaym, param size gndersem zararm kartsanz diyen, forumda topiklerde hergn guru takip eden ky? Bu ky 2005-2017 arasnda TV ne gre hisselere % 20.000 prim yaptrm da kendisi ka para kazanm ?

Sanki kk yatrmcnn gc abartlyor diye dnyorum...

syg.

5. DRZIM hocam kozlar paylayoruz madem paylaalm. :D

getiri kozlarnz ortaya dktnz. Bende dkeyim.

Beni setiim yntemde iki adet biri hisse tarafndaki ilerde bahsedeceim yntemlerle ilerinde temett kriter olarak grmeden (varm yokmu dye hc aratrmadan) aldgm sattgm hisseler tamamyle blanco analz teknk ble yapmadm satarkende alrkende.

stelik bir algoritmann gemi sonularda deil anlk o ank pskolojyle beraber yaplm alm satmlardr. Gemi test deildir.

ikinciside yine gerek pyasada yaplan algoritmann gerek zmanl ilemlerinin kardr.

Resim ekecekdm defalarca gsterdim diye resimleri atmadm istenirse atarm.

hisse senedi taraf iin 10 ayda 50 bin TL 188 bin TL olmutur.

Viop algoritmik trade de ise 6 aylk kar %40 civarndadr.

Demekki neymi TV yi kriterlerime sokmadanda para kazanlyormu.

Sizin paylatgnz ey bundan farkszdr. Ozman bende bylemi demeliyim. Bu artk iin stratejik boyutu oluyor.

Getiri ile seim yapacaksak emin olun algoritmalar yntemlermle alt ust ederim :D

stelik ben algoritma uzak birisi deilim. Bilancoya keza oyle.

BU otomatik robot sistemlerimden bir tanesinin alm satmlar. xu30 da

AMA bu sayfada getiri olduktan sonra her trl getiri ckartabiliriz. sen dersinki bak u kadar ylda u olmu.

Ben derimki hi temett ve bedelsiz dagtmam BOYP derim.

sen bak su sole olmus dersin ben tutar dner bak benim algoritmam bunu yapt derim bak benm hisselerim bunu yapt derim.

GETRLERLE KIYASLAMA YAPARAKTA TEMETTY HAKLI GSTEREMEZSIN DEMEYE CALISIYORUM.

SEN BANA CIKARTIRSIN SUNLARI SUNLARI KRITER SAGLAYARAK ALDIM SATTIM BU GETIRIYI ELDE ETTIM.

BENDE SANA SAYARIM BENDE SU KRITERLERE BAKARAK ALDIM SATTIM GETIRIM BU CIKTI. YAN BEN SENDEN DAHA Y KAZANMIIM BEN HAKLIYIMMI DEMEK BU ?

TARTISTIGIMIZ EYE ODAKLANSAK

CUNKU VERDIGIN YONTEMLE N NDEN CIKAMAYACAGIZ.

TEMETT VERMNN CIKAN BU ISTATISTIKTEKI ANLAMI HM YOK VAR ODA HSSELERDEN SAGLAM OLANLARI AYIKLAMA GREV GRYOR. YANI NETKARI ARTMI OLAN HSSE SENED OLARAK BAZ ALDIGI HSSELERDEN BR TANESI U -12,000 TL ZARARDAN -1,000 TL ZARAR ACIKLAMI HSSE N NET KARI ARTMI HSSE OLARAK BAZ ALIYOR. ALGORTMA DAHA SONRA BEN BU HISSEYI ALIRIM DIYOR CUNKU MATEMATKSEL OLARKA NETKARI EN COK ARTAN HSSE. EE YDE HSSE HALA ZARARDA AMA ALGORTMA BUNA BAKMIYOR BUNU MUHASEBE ETMIYOR VE BENIM ADIMA SET HSSE SENETLERI ARASINA BU HSSEYDE YERLETRYOR.

TEMETT VERMN KRTERLERNE EKLEDIGINDE ZATEN HALI HAZIRDA ATIYORUm 40,000,000 TL KAR ETM HSSE 50,000,000 TL KAR ACIKLIYOR ALGORITMA BAKIYOR HAA BU KARINI SU KADAR ARTTIRMI OZMAN BUNU SEERM -12,000 DEN -1,000 CIKAN ZARAR ACIKLAMIS ANCAK ONCEKI DONEME GORE DZELTM HSSEY SEMEM DYOR.

SONRA SEN BUNLARI BZM ONUMUZE SERP BAK BEN SENI GEMM DYORSUN.

RASYONELSN.
    Senin almaya cesaret edemediin riskleri alanlar, senin yaamak istediin hayat yaarlar..

6.  Alnt Originally Posted by DRZM Yazy Oku
    Osman bey,

“Olay ok basit. Matematiksel olarak ispatldr aralarnda fark yok ama psikolojik olarak temettnn iyi birey olduuna inanan ky temett hissesine daha ok ynelir ve o hisseler daha ok artar. Bu, hepsi bu. Bunun nesini anlamyorsunuz?” demisiniz ya….Nesini anlamadm anlataym : Eer bu teoriniz doru olsayd ky Crdfa ve isyat’a daha ok ynelerek fiyatlarn arttrmas gerekmezmiydi? Ama ky aselsan alm, aselsan deerlenmi…Demek ki “hepsi bu” deilmi.

Yatrm vadesi ort. 35 gn olan ky m temett hissesi alyor ? Toplam 300.000 civarnda olan ky ? “sayn guru, 45 liradan kozal aldm, ok zarardaym, param size gndersem zararm kartsanz” diyen, forumda topiklerde hergn guru takip eden ky? Bu ky 2005-2017 arasnda TV ne gre hisselere % 20.000 prim yaptrm da kendisi ka para kazanm ?

Sanki kk yatrmcnn gc abartlyor diye dnyorum...

syg.

"Nesini anlamadm anlataym : Eer bu teoriniz doru olsayd ky Crdfa ve isyat’a daha ok ynelerek fiyatlarn arttrmas gerekmezmiydi? Ama ky aselsan alm, aselsan deerlenmi…Demek ki “hepsi bu” deilmi."

demisinz ya, Crdfa ve yat net karlarn temett verimi son derece dk olan Aselsan ya da X hisse kadar artrmam ite, onu diyorum.

Sizler demez misiniz hep, tamam temetts verimi ok nemli ama verdii temett kadar den hisse fiyat eski yerine gelmeli ki ben gerekten temett alm olaym.

Fiyatn eski yerine gelmesini ne salar? Yeniden o hisseye rabet edilmesi. Peki neden yeniden o hisse alnr? nk daha ok kar edecek bunun sonucunda daha ok temett datacak. Yani olay yne temettye inanmada bitiyor. Bu 2 irket yeterince net kar bymesi gerekletiremedii iin temett veriminde ampiyon da olsalar hisse fiyatlar artmyoooooor. Bu kadar basit.

Valla ben yoruldum cidden, demek sorun bizde, biz anlatmay beceremiyoruz.

Bir de sizden ricam hisse ad yazmanz. Temett verimine gre en ok kazandran u hisselerden 2 tanesinin adn yazn da renelim. Genel olarak rakam vermeyin. Dierlerine gre yzde bilmem ka bin fark atan bu hisselerden ikisini yazn, hangileriymi?

7. XU100..%1000 % 4000..%6630
    XU50..% 450. % 4000..%4000
    XU30..% 540. % 3806%3720
    TEMETT25..% 970. % 3200%3720
    XUGIDA..%1370 % 6500.%6500

stelik imdi farkettim sanki senin algoritmalarnda bunu dorularm gibi. yanlm yazdn blmyorum ama

XU30 da ayn degerlendrmey yaptgnda NET KAR BAZLI OLAN %3806 TEMETT BAZLI OLAN %3720 Yapam Ve XU30 da net kar bazl olan daha yksek getiri salam.

ACABA neden cunku xu30 daki hisselerin zarardan karar geme veyahutta cok dk karllktan cok yuksek karllga ckma ihtimali COK dktr.

O yzden getiri farkn atamam.

Fakat XU100 de Netkar negatiften pozitife geen veya ar zarardan cok az zarara geen hisse senedi olma ihtimali daha yksektir.

Dolaysyla net kara bakan algoritma birazz nce bahsettiim gibi gemi dnemde 0 TL kar zarar acklayan firma bu dnem 1000 TL kar acklaynca mthi bir net kar art var diyerek bu hisseyi alrm derken. Seninkilerde gemi dnemde hal hazrda kar acklayp bu dnemde karn arttrm olan belirleyip bende bunu alrm diyor.

8. stteki yorumlamalarmda u yanl anlamay da ortadan kaldraym.

Orta sutun ile sadaki sutun. TV yide kriterlerine eklemi bylece zarardan kara geen firmalar ortadan kaldrm oluyor. ANcak en soldaki sutun zarardan kara geenleri veya zarar acklayp daha dk zarar acklamslarda Alnabilir hisseler iine koyuyor.

EN bastan beri dediim gibi temett kriteri varsaylan algoritmada sadece endeks ayrmak gibi.

srekli kar acklayp karn arttran firma seerken dier tarafta hala zarar acklayan bir firmay bile seebilmektedir.

Sanrm bu yuzdendir ki iki tarafn hisse senetlerinin isimleri istenmesine ramen yaynlamyorsunuz. nk iinde dandrk bizim hatta bir kk yatrmcnn dahi tercih edemeyecei turde hisseler olaca iin ekiniyorsunuz.

Dandk hisseleri semi yorumunu yapacaz diye.

Oysaki bizler burda kt ile iyiyi ayrma peinde deiliz.

Bizim sylediimiz Hisselerde SZN Temett ile ckan listenizle benzer liste.

lerindeki tek fark temett varm yokmu dye bakmamaktan baret. Bizim setiimiz kriterle ckacak hisselerin tahmnen %95'i TEMETT 25 endeksi iindeki hisseler. %5 bir farkla ilerinde belki bu dnem temett dagtmam veya son 2 ylda hi temett datmam veya cok duusk temett dagtms hisse ckacaktr.

FAKAT SZ u %5 lik hisse farkn bir trl kabullenmemektesnz.

EE ARKADA AYNI HISSELERI SEYORUZ HEMEN HEMENE BU %5 lik bir fark olan son 2 ylda temett dagtmams veyahutta hi temett dagtmams bir hisse olabilecei gereini niye kabul etmeyorsunuz.

BZ burada sizlere farkl bir hisse senedi ckartmyoruz ki niye byle yanstyorsunuz. Bizede TUPRAS CIMSE ADANA FOROTO ALIYORUZ. AMA DYORUZKI FROTO 5 YIL TEMETT DAGITMAYACAK MI OLSUN YINE ALIRIZ FROTOYU FROTOYU FROTO OLDUGU N ALIRIZ TEMETTS VAR DYE DELLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL

U CUMLEYI BIR KURAMADINIZ YAAAAAWWWWWWW HSSEY KENDSNDEN TR ALIN TEMETTSNDEN TR DEL.

Sayfa 63/106 lklk ... 1353616263646573 ... SonSon

Yer mleri

Yer mleri

Gnderi Kurallar

• Yeni konu aamazsnz
  • Konulara cevap yazamazsnz
  • Yazlara ek gnderemezsiniz
  • Yazlarnz deitiremezsiniz
  •