Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
5,83 10% 1,06 Mr 5,49 / 5,83
11,99 10% 336,27 Mn 10,90 / 11,99
124,30 10% 112,66 Mn 116,00 / 124,30
35,42 10% 122,32 Mn 32,38 / 35,42
6,93 10% 401,38 Mn 5,67 / 6,93
1.170,00 -10% 101,24 Mn 1.170,00 / 1.290,00
481,50 -10% 434,72 Mn 481,50 / 532,00
43,74 -10% 96,29 Mn 43,74 / 48,36
6,48 -10% 126,65 Mn 6,48 / 7,28
17,10 -10% 1,93 Mr 17,10 / 19,25
121,30 -5.53% 24,17 Mr 121,30 / 136,30
3,20 1.27% 16,88 Mr 3,16 / 3,29
425,50 2.65% 16,34 Mr 415,50 / 434,25
264,00 3.63% 10,28 Mr 252,00 / 264,00
314,50 -0.4% 9,53 Mr 313,00 / 317,75
18,61 -1.27% 555,50 Mn 18,41 / 19,11
73,70 -2.96% 8,42 Mr 73,65 / 76,90
264,00 3.63% 10,28 Mr 252,00 / 264,00
727,00 -0.41% 2,16 Mr 721,50 / 739,00
97,15 1.09% 607,34 Mn 95,70 / 98,05
112,30 -2.43% 247,63 Mn 111,80 / 115,70
30,92 2.59% 121,66 Mn 30,22 / 30,98
10,22 -0.68% 218,42 Mn 10,22 / 10,44
83,15 0.12% 582,64 Mn 82,70 / 85,15

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 65/106 ÝlkÝlk ... 1555636465666775 ... SonSon
Arama sonucu : 847 madde; 513 - 520 arasý.

Konu: Temettu Etkisizligi

1. Tuðrul bey yukarýdaki #512 no'lu gönderinizle zaten hemfikiriz biz. Bizim anlaþamadýklarýmýz bu kadar yazýlan çizilenlere raðmen hala "alýnan temettüyle yeniden hisse alýrým, ortaklýk payým artar, seneye daha çok temettü alýrým daha çok kazanýrým" artý "temettü veren hisse de patron da güvenilirdir, karýný ortaklarýna daðýtýr" vs vs diyenler.

2. Önce ayberk hocamdan baþlayalým.

Bunlarý 5 ana maddede aslýnda yazdým.

1-Net kar artýþý
    2-EFK artýþý
    3-Ciro artýþý
    4-BU büyümelerin geçmiþten bugune istikrarlý bir biçimde olmasý

Bir kere bir yatýrýmcýda kesinlikle bir mali analiz programý olmasý þart kesin. herkeste olmalý. Borsanýn temeli bu ya siz bir dukkan acsanýz muhasebesini tutmayacakmýsýnýz. O yüzden mutlaka her ortagým diyen yatýrýmcýnýn þirket bilancolarý hakkýnda bir bilgisi olmasý lazým.

BEDELDEN kastetiðiniz benim anladýgým bazan yanlýþ hisse seçmek anlamýnda kullandýnýz sanýrým.

Ýþte bizde bunlarý düzeltmeye calýsýyoruz.

Fast web malý analiz programýyla bu saydýgým 4 madde grafiklerle cok rahat görülebiliyor. Yani oturup kalem kalem butun býlancoyada baklamaya gerek yok. Hani iþi basite indirgersek. Sonuçta elýnýzde býr malý analiz programý varsa en azýndan ortagý oldugunuz þirketin diðer rasyolarýnada göz atmanýzda yarar var bilgi maiyetinde.

Mesela bu sene çimentolarýn genelenýn kotu olacagýný konuþuyoruz. Temettü verim oranlarý en yüksek þirketler cimantolardýr. Peki çimentolar borsada netkarý en yüksek efk si en yüksek cirosu en yuksek ve istikrarlý büyüyen firmalarýmýdýr ?

Ýstikrarlý büyüyenler içine koyabýlýrýz ama diðer rasyolarýnda ilk sýrada cýkmayacagý kesýn gibi. Yani temttü verimi yüksekliði 4 maddenin en yüksek cýkacagýnýn iþareti deðil. yatýrýmcý bu 4 maddeyi öðrenirse bu sene çimento almaz. Ýþte bizde bu 4 maddeye adapte edersek insanlarý yanlýþ seçimler yapmasýný engellemiþ oluruz.

BU meselenin uzamasýnýn sebebi yatýrýmcýnýn daha temettü iþleyiþini dahi bilmemesinden kaynaklandý. Temettüyü extra girdi zanneden yatýrýmcýyý temettü verim oraný en yüksek olan çimentolaru bu sene almamalýsýn bak 3 rasyosu sýkýntýlý desende banane 3 rasyodan ben extra kazanýyorum noktasýnda baktýgý için olaya sen istediðin kadar net kar de efk de boþ.

O yüzden temelden girip önce temettünün mantýgýný anlatýp daha sonra yatýrýmcýyý bu 4 maddeye cekmek taþlarýn yerine oturmasýna vesile oluyor.
    ---------------------------------------

@tugrul beye geçelim.

Düzey1 Düzey 2 meselesýný güzel açýklamýþsýnýz. bizim örneklerýmýzle uyuþmuþ. Düzey1 etkisini arttýran þeyler neler düzey1 kendi kendinemi ortaya cýkýyor. Hayýr Ýþte benim sözüm meclýsten dýþarý bilinçsiz yatýrýmcý olarak nitelendirdiðim aklý yok ama fikri var olan kiþilerin yatýrýmcýya yazdýgý yazýlar ve fikirlerden türüyor. düzey1 in insanlardaki etkisi artýyor. Ýnsanlara DÜzey2 noktasýndan açýklama yaparsanýz doðru verilere odaklarsýnýz.

Mesela þu þirket ilerde þu projeyi yapacakmýþ. mýþ mýþ. aslýnda buda soyut henüz gerçekleþmiþ birþey yok elde bir veri yok. E napýyor yatýrýmcý alýyor bunu dillendirerek hisse senedini almasý için sebepmiþ gibi öne suruyor ve maniplasyonun kurbaný halýne geliyor. Mesela bir örnek

Temettününde bu tarz sizinde bahsettiðiniz gibi düzey1 etkileri yaratýlýyor var demiyorum bunu yatýrýmcýlar ortaya atýyor.

ben bunlarý konu alan bir yazýda paylaþtým kýsaca maddeleri burada yayýnlayayým içerðin detayýna linkten gýdebýlýrsýnýz.

Çok uzatmadan maddeler halinde sýralayalým:
    Temettü daðýtýldýktan sonra þirket temettüden önceki fiyatýna hemen çýkar.
    Temettü hissesi herhangi bir yükseliþ kaydetmese bile temettü size ekstra gelir olarak yazýlýr.
    Temettü hissesi temettü daðýtmayan hisseden daha performanslýdýr.
    Temettü ödeyen þirket yatýrýmcýya güven verir.
    Temettü alýp tekrar hisseye girerseniz hisse ortaklýk payýnýz artar.
    Temettü alarak lotunuz artar lot arttýðý için daha fazla kazanýrsýnýz.
    Temettü hissesi fiyat düþürüldüðü için ucuzlamýþ olur.
    https://tr.investing.com/analysis/te...lari-200155721

Ýþte düzey1 düþüncesi ortaya yukardaki maddelerin atýlmasýna sebebiyet veriyor. Bir yeni yatýrýmcý hangi hisseleri almama gerekir diyor ordan biri atlýyor hemen.

TEMETTÜ VEREN HÝSSELERÝ AL BEN OYLE YAPTIM CUNKU BUNUN YARARLARI VAR MESELA TEMETTÜ VEREN HÝSSE UCUZLAR FÝYAT DÜÞÜRÜLDÜÐÜ ÝÇÝN MESELA GÜVEN VERÝR DER. MESELA KAR PAYINI ALIR BU KAR PAYINIDA HISSEYE KOYARSIN HEM LOTLARIN ARTAR HEM ORTAKLIGIN ARTAR HEMDE TEMTÜDEN GELEN PARAYIDA KULLANDIGIN ICIN DAHADA FAZLA KAZANIRSIN DER.

Aslýnda kendiside bir baþkasýndan duydugu bu cumlelerý sanki biliyormuþ hesaplamýþta bu sonuca varmýþ gibi bir baþkasýnada ayný þekilde pazarlama/reklam calýsmasý içine girer. Hesaplamada sonuca varmadan birilerinden duydugunu doðru kabul edip pazarlar. Ýþte düzey1 düþünen yatýrýmcý

bilmiyorký grafikteki hareket temettü ile lot alýnmýþ grafik.
    bilmiyorki temettü verilmesi bir þirketin güvenini nasýl kazanmýþ olabiliyor. Güven somut bir terimmi? bilmiyor.
    bilmiyorki fiyat temettü ile düþürülünce hisse fiyatý ucuzlamaz. Çünkü þirketten para cýkmýþtýr cýkan bu para þirket deðerinden düþürülür bundan haberi yok.
    Onuda geçtim piyasa deðeri ne demek onu bilmiyorki hisse fiyatýnýn ucuzluguna veya pahalýlýgýna karar versin.

Ýþte böyle yatýrýmcýlarla ugrasýyoruz BU insanlar alýyor baþkasýndan duydugu cumlelerý herkese reklam yapýyor o reklam yapanlarda hiç sorgulamadan alýyor baskasýna pazarlýyor o alýyor baskasýna sonra noluyor hýzlý bir þekilde yatýrýmcýlar arasýnda bu yayýlýp gidiyor. Durduramýyorsun. Cunku kimse sorgulamýyor düzey1 bunu cok iyi açýklamýþ. inanma eðilimleri çok yüksek cunku o yuzden sorgulama gereði duyulmuyor.

Bu yüzden temettü etkisizliðini anlatmaya calýsan drik jenterin yazýsýnda renkli kare içine aldýgým noktalara dikkat edin.

POPULER YAYGIN YANLIÞ

Gelelim bu durumun oluþturdugu piyasa hareketine. Þimdi ben bu durumun oluþturdugu bir etkiyi acýk ve dürüst olmama gerekirse inanýn göremedim. Yani temettü daðýtýlýyormuþ diye hissenin net bir biçimde bu sebeple hareket ettiðini göremedim. Mesela bedelsizlerde bunu görüyoruz fýrlýyor gidiyor net bir þekilde neden gittiði belli. Fakat temettüde ben böyle bir etki göremiyorum. Hisse yukarý gittiðide oluyor aþaðý gittiðide bunun normal bir piyasa hareketi oldugunu düþünüyorum cunku diðer türlü olsa hepsinin pozitif fiyatlanmasý lazým. bedelsizde siz hiç bedelsiz vereceðini acýklayýpta aþaðý gidebilmiþ bir tane kanýt görebildiniz mi yoktur.

Ama temettüde sanki oran ve orantý yapsak %60 yukarý gidiyor %40'ý aþaðý gidiyor diyebilirim. Hal böyle olunca temettünün pozitif bir etki yarattýgýný kanýtlayamýyoruz. Bir bu %60 lýk kýsým bedelsiz gibi deðil sanký normal hisse fiyatlamasý gibi fiyatlama gerçekleþiyor.

Mesela þirket %10 temettü dagýtacak diyelim. haftaya hisse þöyle hareket ediyor
    1. gün %2
    2. gün %1,5
    3. gün -%1
    4. gün %3
    5. gün -%1,5

yani arada negatif arada pozitif filan yani normal bir zamanda bir hisse nasýl hareket ederse öyle hareket ediyor gibi benim gördüðüm bu.

Ama biz yinede pozitif fiyatlandýgýný düþünelim temettü haberinin pozitif bir fiyatlanmasý var diyelim bedelsiz benzeri. BU olsa bile geçici olacak. Çünkü temelle uyuþmayacak. diyelimki her yýl 4 kere temettü daðýtan ve her temettüsündede %10 temettü verimliliði olan bir hisse düþünün.

Bu hisse temettü açýklacaðýný kapa bildirincede %10 pozitif hareket ettiðini düþünelim.

Yýl sonuna kadar 4 kere temettü daðýtacagý için yýl sonunda þirket gerçek deðerinin %40 üzerinde kalacaktýr. Buda bu þirketin f/k sýný pp/dd sini yüksek görünmesine sebebiyet verir. 2. sene ayný þekilde %40 daha yüksek görünecek.

2 yýlda þirket olmasý gereken fiyattan %80 daha pahalý olacak 10 lýralýk þirket 18 lýradan iþlem görecektir. Böyle birþey olamuyor piyasada. Varmý temettü veren þirketlerde böyle bir durum. YOK Varsa cýkartabilen söylesin ismini kontrol edeyim tekrar.

Dolayýsýyla bu bize neyi gösteriyor temettü veren hisse senedi düzey1 yatýrýmcýlarý tarafýndan yanlýþ anlaþýlýp yukarý yönde fiyatlanýyorsa bile geçici fiyatlaýyormuþ ki bu þirketlerin piyasa defter deðerleri ve f/klarý normal seyrediyor.

Þirket somut verileri olan BÝLANCO ile çeliþen tüm fiyatlama hareketleri buna bedelsizde dahildir. GEÇÝCÝ BÝR ETKÝ YARATIR.

E þimdi erhan bey bedelsiz gerçeðini görmeyelimmi para kazanmayalým bundan diyenleriniz vardýr. Kazanýn Yapabiliyorsanýz elbetteki kazanacaksýnýz. Yapbiliyorsanýzdan kasýt bedelsiz beklentýsý bittikten sonra satmak.

Fakat siz temettüde ne yapýyorsunuz Temettü verecem diye yukarý cýktý diyelimki (böyle birþey varsa) tamam beklenti bitti buradan satayým diye hisse mi satýyorsunuz. Hayýr 5 sene boyunca tutuyorsunuz o hisseyi Sanki temettü verileceðini acýklayýnca yukarý cýkmýþ ve o cýktýgý yerden hiç düþmemiþte sizde o parayý hiç satmasanýz bile kazanmýþsýnýz gibi düþünüyorsunuz.

Hayýr kazanmadýn. cunku temettü haberi (fiyatlanýyorsa bile) 1 ay yukarý fiyatlanýr. 2. ay þirket temel deðerlerine oturmak için tekrar düþüþ gösterir. Eðer düþüþ göstermezse piyasa defter deðerine göre pahalý görünecektir.

Dolayýsýyla temettü veren þirket diðer þirketlerden daha iyi fiyatlanamaz bu temele aykýrýdýr. bir etki varsa bile bu geçici bir etkidir.

Bu konuda cok acýgým temettü verileceðini söyleyen hisselerin bir istatistiðini cýkaralým. kapa haber düþtükten sonra % kaç gidebilmiþ yukarý böyle bir hareket etkisi görürsek istatistiksel olarak. Kapa düþen temttü haberiyle hisse alýp satalým.

Böylece GARANTI kar edeceðim bir starateji geliþtirmiþ olacagýz.

Mesela bedelsizde böyle bir istatistiði net görebiliyoruz cok belli ediyorlar kendilerini cunki. Bu hareketin geçici oldugunuda net görüyorsunuzdur.

Ben mesela bedelsizde oluþan pozitif fiyatlamayý ANLAMSIZ BULUYORUM. Bom boþ birþeyin fiyatlamasý Ýþte buda sanýrým duzey1 bir çeþit maniplasyon çeþidi BEDELSÝZ VERÝLECEK LOTLARIM COGALACAK. hikayesi.

Nasýlký temettücü arkadaþlar bedelsiz alacaklar için þunu der olm seninki boþ iþ bedelsiz finansal bir iþlemden ibaret rakamlarýn yer deðiþtirmesi iþlemi der halbuký bu cumlelerýde hesapladýgý için deðil birilerinden duydugu için söyler :D

Karþý tarafta LOTLARIM COGALIYOR LOTLARIM hahaaaaa der. Temettücü meselenin matematiksel boyutunu bilir lotlarý 2 katýna cýksada fýyatta 2 ye bölünür elde var 0 bedelsiz boþ iþ derrrrrrrrr.

ÞÝMDÝ DÜÞÜNSENIZE BEDELSÝZ ALACAKLAR ÜSTELÝK HÝÇ AL SAT YAPMAYANLAR SÝZE SUNU DESE

"BENIM HÝSSEM POZITIF FIYATLANIR" diye söylese

ONA NE CEVAP VERÝRDÝNÝZ.

Pozitif fiyatlanýyorsa tutup sen bunu tepede satmýyorsun alýp beklýyorsun habýre geçici bir fiyatlama oluyor sonra tekrar düþüyor hissen cunku temel analizle uyuþmuor. þirketin hak etmediði bir deðere bom boþ birþey için fiyatlanýyor bu fýyatlama þiþme ve boþ yatýrýmcýlarýn maniplasyonlarý sayesýnde yukarý gidiyor fiyatýn 2 ye bölündüðünü bilmeyen sadece lotlarýn cogalacagýný lotlarýn cogalmasýnýnda iyi birþey zanneden yatýrýmcýlarýn maniplasyonu ile hissen yukarý gidiyor bu anlamsýz birþey oldugu için geri temel degerlerýne düþüyor zaten cýktýgý fiyatta kalýcý olursa piyasa defter degerleri ve f/k lar cok yuksek görünecektir. Buda temele aykýrý bu yuzden senýn þirketin bilancoda kaç TL yi hak ediyorsa o deðere inecektir istediðin kadar lotun cogalsýn boþ Lotlarýn cogalmasý anlamsýz cunku toplam sermayen ayný diye cevap verirsiniz deðil mi ?

ODA SÝZE SÖYLE CEVAP VERSE.

Hayýr görmüyormusun bedelsiz veren hisse senetleride düzey1 gereði piyasada bu fýyatlanýr yaný sen bedelsize ETKÝSÝZ diyemezsin cunku duzey1'ýn yarattýgý bir hareket var. Soyledýklerýn doðru ama býr hareket var ETKISIZ DEGIL DERSE ?????

SÝZ NE CEVAP VERÝRDÝNÝZ ESKÝ FÝYATINA TEMEL DEGERINE GERÝ DÜÞÜYORRRR NASIL ETKISIZ DEGIL ETKILI OLSA CIKTIGI FIYATTA KALICI OLUR NIYE KALAMIYOR DERSINIZ.

ODA SÝZEEEE DERKÝ.

SEN BEDELSIZ TANIMAZSIN SEN BEDELSIZ KÖTÜLERSÝN SEN BEDELSIZI TAKINTI HALINE GETIRMISSIN SEN KÖTÜ ÝNSANSIN SAN KI HERÞEYÝ BÝ SEN MÝ BÝLÝYON NE BU EGO BILMISLIK DER.

BÝRDE ETRAFINA GAZ VERÝR BU ADAMI SIKAYET EDIN DIYE BIRDE BU SEBEPLE 10 GÜN BAN YERSÝN.

ÞÝMDÝ BÝR DÜÞÜNÜN SÝZ BEDELSÝZ SEVER ADAMA YANLIS BÝRÞEY MI SOYLEDINIZ OLMAYAN BIRSEYMI SOYLEDINIZ MANTIGA TERS BÝRÞEYMÝ SÖYLEDÝNÝZ. DOÐRU OLANI SOYLEMEDINIZ MI

BU ÞEKÝLDE KENDÝNÝZÝ BÝZÝM YERÝMÝZE KOYABÝLECEÐÝNÝZÝ DÜÞÜNDÜM TEMETTÜ MESELesýNDE YAÞADIGIMIZ ÞEY TAMDA BU.

HA bÝRDE UNUTMADAN SUNUDA SOYLEYEBILIRLER ÝLK SENE ICIN SEN HAKLISIN FAKAT UZUN VADELI DUSUN BEN HAKLIYIM COGALAN LOTLARIM ILERDE BANA DAHA COK KAR GETIRIYOR ILK SENEDE TMM AMA DIGER YILLAR BEN HAKLIYIM :D DERLER BÝRDDE
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

3. Anam yazýmý yazdým ansiklopedimi
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..

4.  Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku

@tugrul beye geçelim.

Düzey1 Düzey 2 meselesýný güzel açýklamýþsýnýz. bizim örneklerýmýzle uyuþmuþ. Düzey1 etkisini arttýran þeyler neler düzey1 kendi kendinemi ortaya cýkýyor. Hayýr Ýþte benim sözüm meclýsten dýþarý bilinçsiz yatýrýmcý olarak nitelendirdiðim aklý yok ama fikri var olan kiþilerin yatýrýmcýya yazdýgý yazýlar ve fikirlerden türüyor. düzey1 in insanlardaki etkisi artýyor. Ýnsanlara DÜzey2 noktasýndan açýklama yaparsanýz doðru verilere odaklarsýnýz.
    Gerçekten bayaðý uzun olmuþ
    Bence kendinize bayaðý büyük bir misyon edinmiþsiniz. Becerebilirseniz Aziz ilan edilebilirsiniz St. Açýkgöz gibi bir þey olur sanýrým

5.  Alýntý Originally Posted by ctugrul Yazýyý Oku
    Gerçekten bayaðý uzun olmuþ
    Bence kendinize bayaðý büyük bir misyon edinmiþsiniz. Becerebilirseniz Aziz ilan edilebilirsiniz St. Açýkgöz gibi bir þey olur sanýrým
    Gercekten hosuma gidiyor insanlara bu konuda bilgi deneyim paylasip konusmak zevk almasam bu kadar ugrasmam.

Baska konular icinde bu boyle hersey degil.

Ozel ilginc genek kabul girmuslugun disindaki konularla ilgili

6. Mesela din dinler inanclar konusuyla ilgili

Cogu musluman dinini bilmiyor kuranin turkce mealininokumadan inaniyor.

Dusunsene sen Allaha inaniyorsun. Allahutealanin sana gonderdigi kitabi yani ondan sana gelmis en kutsal seyi bir kere acip okumamissin.

Ama inaniyorsun yasiyorsun dinini bu kadarmi meraksiz bir milletiz bu dunyaya gelis sebebim sinav oteki dunyanin sonsuzluguna cennet ve cehenneme inaniyorsun. Fakat bunun icin gonderilen kitapta ne anlatilmis hicbir fikrin yok.

Turkce ne alnatildihi konusundan bir haber namaz kiliyor okudugu seyin anlamini bilmiyor.

Ama sormaya kalksan en katiksiz muslumanda odur. Dininden habersiz sana din dersi verir.

Ýnsanlarin buyuk bir cogunlugu malesef boyle yaptigi eylemi aslinda gercekten mantikli sebeplerlemi yapiyir bellu degil.

Derin konu bu konular burasi yeri degil zaten ornek olmasi acisindan soyledim

7.  Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    DRZIM hocam kozlarý paylaþýyoruz madem paylaþalým. :D

getiri kozlarýnýzý ortaya döktünüz. Bende dökeyim.

Beni seçtiðim yöntemde iki adet biri hisse tarafýndaki ilerde bahsedeceðim yöntemlerle içlerinde temettü kriter olarak görmeden (varmý yokmu dýye hýc araþtýrmadan) aldýgým sattýgým hisseler tamamýyle býlanco analýzý teknýk býle yapmadým satarkende alýrkende.

Üstelik bir algoritmanýn geçmiþ sonuçlarýda deðil anlýk o anký psýkolojýyle beraber yapýlmýþ alým satýmlardýr. Geçmiþ test deðildir.

ikinciside yine gerçek pýyasada yapýlan algoritmanýn gerçek zmanlý iþlemlerinin karýdýr.

Resim çekecekdým defalarca gösterdim diye resimleri atmadým istenirse atarým.

hisse senedi tarafý için 10 ayda 50 bin TL 188 bin TL olmuþtur.

Viop algoritmik trade de ise 6 aylýk kar %40 civarýndadýr.

Demekki neymiþ TV yi kriterlerime sokmadanda para kazanýlýyormuþ.

Sizin paylaþtýgýnýz þey bundan farksýzdýr. Ozman bende böylemi demeliyim. Bu artýk iþin stratejik boyutu oluyor.

Getiri ile seçim yapacaksak emin olun algoritmalarý yöntemlerýmle alt ust ederim :D

Üstelik ben algoritma uzak birisi deðilim. Bilancoya keza oyle.

BU otomatik robot sistemlerimden bir tanesinin alým satýmlarý. xu30 da

AMAÇ bu sayfada getiri olduktan sonra her türlü getiri cýkartabiliriz. sen dersinki bak þu kadar yýlda þu olmuþ.

Ben derimki hiç temettü ve bedelsiz dagýtmamýþ BOYP derim.

sen bak su sole olmus dersin ben tutar döner bak benim algoritmam bunu yaptý derim bak beným hisselerim bunu yaptý derim.

GETÝRÝLERLE KIYASLAMA YAPARAKTA TEMETTÜYÜ HAKLI GÖSTEREMEZSIN DEMEYE CALISIYORUM.

SEN BANA CIKARTIRSIN SUNLARI SUNLARI KRITER SAGLAYARAK ALDIM SATTIM BU GETIRIYI ELDE ETTIM.

BENDE SANA SAYARIM BENDE SU KRITERLERE BAKARAK ALDIM SATTIM GETIRIM BU CIKTI. YANÝ BEN SENDEN DAHA ÝYÝ KAZANMIÞIM BEN HAKLIYIMMI DEMEK BU ?

TARTISTIGIMIZ ÞEYE ODAKLANSAK

CUNKU VERDIGIN YONTEMLE ÝÞÝN ÝÇÝNDEN CIKAMAYACAGIZ.

TEMETTÜ VERÝMÝNÝN CIKAN BU ISTATISTIKTEKI ANLAMI HÝÇMÝ YOK VAR ODA HÝSSELERDEN SAGLAM OLANLARI AYIKLAMA GÖREVÝ GÖRÜYOR. YANI NETKARI ARTMIÞ OLAN HÝSSE SENEDÝ OLARAK BAZ ALDIGI HÝSSELERDEN BÝR TANESI ÞU -12,000 TL ZARARDAN -1,000 TL ZARAR ACIKLAMIÞ HÝSSE ÝÇÝN NET KARI ARTMIÞ HÝSSE OLARAK BAZ ALIYOR. ALGORÝTMA DAHA SONRA BEN BU HISSEYI ALIRIM DIYOR CUNKU MATEMATÝKSEL OLARKA NETKARI EN COK ARTAN HÝSSE. EE ÝYÝDE HÝSSE HALA ZARARDA AMA ALGORÝTMA BUNA BAKMIYOR BUNU MUHASEBE ETMIYOR VE BENIM ADIMA SEÇTÝÐÝ HÝSSE SENETLERI ARASINA BU HÝSSEYÝDE YERLEÞTÝRÝYOR.

TEMETTÜ VERÝMÝNÝ KRÝTERLERÝNE EKLEDIGINDE ZATEN HALI HAZIRDA ATIYORUm 40,000,000 TL KAR ETMÝÞ HÝSSE 50,000,000 TL KAR ACIKLIYOR ALGORITMA BAKIYOR HAA BU KARINI SU KADAR ARTTIRMIÞ OZMAN BUNU SEÇERÝM -12,000 DEN -1,000 CIKAN ZARAR ACIKLAMIS ANCAK ONCEKI DONEME GORE DÜZELTMÝÞ HÝSSEYÝ SEÇMEM DÝYOR.

SONRA SEN BUNLARI BÝZÝM ONUMUZE SERÝP BAK BEN SENI GEÇMÝÞÝM DÝYORSUN.

ÝRASYONELSÝN.

Yatýrým iþinde de skor GETÝRÝ ile tutuluyor, elde tutma süresi, alým-satým sayýsý, sharpe oraný vb. kullanýlamazmý? Kullanýlabilir ama kabul gören GETÝRÝ.. MATRÝKSTE DE, algoritma yazdýðýnýzda da yazdýðýnýz formülün sonucu GETÝRÝ olarak tutuluyor. MESELA “bir algoritma yazdým, elde tutma süresi 5 dk, karlý alýmsatým oraný %80, ” vb. þeyler söylesem “eeeee SONUÇ ?” DEMEZ MÝSÝNÝZ? GETÝRÝ YOKSA, sistemin iþe yaradýðýný hangi veriyle kanýtlayacaksýnýz? Getiri yoksa sistem tasarlamanýn, borsada risk almanýn anlamý var mý? Ya da “bir sistemim var yýllýk %10 kazanýyorum “dediðimde “ faizden daha çok kazanýrsýn” demezmisiniz?

Benim “en çok getiriyi ben yaparým” diye bir iddiam YOK, nitekim önceki iletilerimden birinde bu konuda yazdým : Algoritma ile, teknik analiz ile, hatta temel analizle saptadýðý hisseyi teknik ile alýp satan ve iyi kazançlar saðlayan insanlar var, benim de bu þekilde hazýrlanmýþ teknik formüllerim var.

Kýsacasý algoritma ve teknik uygulayarak benden çok kazanabilirsiniz……bunu neye dayanarak söylüyorum : bakýyorum gönderdiðiniz resimde aylýk getiri % 1700. Benim sistemimin yýllýk getirisi ne? Taþ çatlasýn % 80. Bu durumda aylýk %1700 > yýllýk % 80 olduðuna göre durumu anlýyorum. Algoritmayý yazdýðýn programý eleþtiriyormuyum? Alým-satým formülünü eleþtiriyormuyum? Ýþlem yaptýðýn VOB’U? Hayýr, 2 sayýya bakýyorum hangisi büyük kararýmý veriyorum ve gerçeði kabul ediyorum..

Ayrýca VOB da temettüyü iþe karýþtýrmadan formül yazman da çok þýk olmuþ....Keþke temettülü bir hesapta yapsaydýn, en azýndan karþýlaþtýrýrdýk….

8.  Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    Üstteki yorumlamalarýmda þu yanlýþ anlaýþmayý da ortadan kaldýrayým.

Orta sutun ile saðdaki sutun. TV yide kriterlerine eklemiþ böylece zarardan kara geçen firmalarý ortadan kaldýrmýþ oluyor. ANcak en soldaki sutun zarardan kara geçenleri veya zarar acýklayýp daha düþük zarar acýklamýslarýda Alýnabilir hisseler içine koyuyor.

EN bastan beri dediðim gibi temettü kriteri varsayýlan algoritmada sadece endeks ayýrmak gibi.

sürekli kar acýklayýp karýný arttýran firma seçerken diðer tarafta hala zarar acýklayan bir firmayý bile seçebilmektedir.

Sanýrým bu yuzdendir ki iki tarafýn hisse senetlerinin isimleri istenmesine raðmen yayýnlamýyorsunuz. Çünkü içinde dandýrýk bizim hatta bir küçük yatýrýmcýnýn dahi tercih edemeyeceði turde hisseler olacaðý için Çekiniyorsunuz.

Dandýk hisseleri seçmiþ yorumunu yapacaðýz diye.

Oysaki bizler burda kötü ile iyiyi ayýrma peþinde deðiliz.

Bizim söylediðimiz Hisselerde SÝZÝN Temettü ile cýkan listenizle benzer liste.

Ýçlerindeki tek fark temettü varmý yokmu dýye bakmamaktan ýbaret. Bizim seçtiðimiz kriterle cýkacak hisselerin tahmýnen %95'i TEMETTÜ 25 endeksi içindeki hisseler. %5 bir farkla içlerinde belki bu dönem temettü dagýtmamýþ veya son 2 yýlda hiç temettü daðýtmamýþ veya cok duusk temettü dagýtmýs hisse cýkacaktýr.

FAKAT SÝZ Þu %5 lik hisse farkýný bir türlü kabullenmemektesýnýz.

EE ARKADAÞ AYNI HISSELERI SEÇÝYORUZ HEMEN HEMENE BU %5 lik bir fark olan son 2 yýlda temettü dagýtmamýs veyahutta hiç temettü dagýtmamýs bir hisse olabileceði gerçeðini niye kabul etmeýyorsunuz.

BÝZ burada sizlere farklý bir hisse senedi cýkartmýyoruz ki niye böyle yansýtýyorsunuz. Bizede TUPRAS CIMSE ADANA FOROTO ALIYORUZ. AMA DÝYORUZKI FROTO 5 YIL TEMETTÜ DAGITMAYACAK MI OLSUN YINE ALIRIZ FROTOYU FROTOYU FROTO OLDUGU ÝÇÝN ALIRIZ TEMETTÜSÜ VAR DÝYE DEÐÝLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL

ÞU CUMLEYI BIR KURAMADINIZ YAAAAAWWWWWWW HÝSSEYÝ KENDÝSÝNDEN ÖTÜRÜ ALIN TEMETTÜSÜNDEN ÖTÜRÜ DEÐÝL.

NET KARINI ARTTIRAN, EFK YÜKSEK, CÝROSUNU ARTTIRAN Hisseleri seçmek ne iþe yarýyorsa, TEMETTÜ VERÝMÝNE göre hisse seçmek o an anlama gelir….

Tezinizi test ettim : NETKAR BÜYÜMESÝ + FK > 1 olan hisselere göre baktým:

BÝST 100 GETÝRÝSÝ …………% 400 (önceki %1000)
    BÝST 30 ………………………. % 250 (önceki %540)
    BÝST 50……………………… % 136 (önceki %450)
    BÝST TMTT…………………. % 345 (önceki %970)

Sayýlara göre EÐER NET ZARARINI AZALTAN ya da ZARARDAN KARA GEÇEN ÞÝRKETLERÝ ANALÝZÝNÝZDEN ÇIKARIRSANIZ 2005-06.2017 ARASINDAKÝ GETÝRÝNÝZ VAHÝM OLACAKTI. Sizin deyiminizle “dandik hisseler” OLMASA GETÝRÝLER ÝÇLER ACISI….

Elinizde MATRÝKS VARSA, BÝST30/50/100/TEMETTÜ DE izleme sayfanýza TV + fk + NET KAR eklerseniz hangi hisseleri seçtiðimi görebilirsiniz.
    Ya da FASTWEB kullanýyorsanýz, her bilanço döneminde seçilen hisseleri görebilirsiniz. Her þeyi benden beklemeyin rica ederim. Bu arada CRDFA, ÝSYAT tutturmuþsunuz….

QUEENSTOCK ; FÝNNET 2000, FASTWEB, STOCKEYS AYNI GRUBUN DEÐÝÞÝK ÜYELERÝDÝR. FASTWEB’i beðeniyorsanýz QUEENSTOCK’a bayýlacaksýnýz…..FÝNNET GRUBUNUN yýllýk 400 TL’ ye sattýðý FASTWEB mi, 13000 TL’ye sattýðý, portföy þirketlerinin kullandýðý QUEENSTOOCK mu dandik?

Sayfa 65/106 ÝlkÝlk ... 1555636465666775 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •