Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
13,09 10% 10,90 Mn 13,09 / 13,09
87,45 10% 635,00 Mn 78,70 / 87,45
22,02 9.99% 206,50 Mn 20,02 / 22,02
25,32 9.99% 68,43 Mn 22,70 / 25,32
30,16 9.99% 1,84 Mr 28,14 / 30,16
1.053,00 -10% 16,61 Mn 1.053,00 / 1.053,00
14,60 -9.99% 983,11 Mn 14,60 / 17,35
13,35 -9.98% 38,96 Mn 13,35 / 13,35
12,48 -9.96% 407,45 Mn 12,48 / 12,79
1,75 -9.79% 302,16 Mn 1,75 / 1,96
308,25 -1.99% 17,26 Mr 305,25 / 311,50
132,00 8.82% 15,02 Mr 114,00 / 132,00
3,14 -1.88% 12,96 Mr 3,08 / 3,22
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
420,25 -1.23% 11,48 Mr 418,25 / 431,00
18,98 1.99% 716,50 Mn 18,36 / 19,08
73,20 -0.68% 8,75 Mr 72,85 / 74,05
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
741,50 1.99% 4,00 Mr 720,50 / 743,50
95,65 -1.54% 576,94 Mn 94,25 / 96,75
111,90 -0.36% 293,60 Mn 110,80 / 112,70
31,38 1.49% 126,31 Mn 30,10 / 31,66
10,59 3.62% 645,46 Mn 10,12 / 10,70
82,20 -1.14% 450,82 Mn 81,60 / 83,75

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 67/106 ÝlkÝlk ... 1757656667686977 ... SonSon
Arama sonucu : 847 madde; 529 - 536 arasý.

Konu: Temettu Etkisizligi

1.  Alýntý Originally Posted by moriarty Yazýyý Oku
    Temettü veriminin önemli olduðu savunanlar ve etkisiz olduðuný savunan arkadaþlar tskb özelinde bir analiz yapabilirlermi

Venus_V3_5070 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    TSKB ozelinde mi.

Hisse hem bedelsiz veriyor hem temettü veriyormuþ.

Benim tezim þöyle hisse seçerken temettüylede bedelsizlede ilgilenme bilancoya odaklan noktasýnda oldugu için öyle bir bakayým.

Resimden ne anladýn ? Anlamasan býle yorumla ne görüyorsun

Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

2.  Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    Getiri savaþýmý yapýyoruz temettü etkisizliðimi konuþuyoruz gerçekten anlamýyorum.

Biz boþamý konustuk abilerim. ablalarým.

Bir hisse senedi getirisinin temettü sayesýnde oldugunu düþünüyorsanýz daha benim anlatacak birþeyim kalmadý.

66 SAYFA BOM BOÞmuþ TÜm konuþmalar.

Bu getiri olayýný daha sonra yine konuþalým. Önce meseleyi anlayalým...

Yazdýgým son yazýlarada býrer cevabýnýz vardýr elbet. Onlarýda okumanýzý ýstýyorum.

Ayrýca temettünün kazancý etkilediðini ýspatlayamadýnýz ký bizden tam tersini isteyesiniz ?
    Ne zamandýr yazayým birkaç þey diyordum ama bugüne kýsmetmiþ..

Temettü konusunda; yani hisse fiyaýna etkisi baðlamýnda yazdýklarýn doðru ve aksini ispat etmek mümkün deðil ama temettü þirketlerine yatýrým yapmayan ortalama yatýrýmcýnýn para kazanma ihtimali yoktur diyorum...Kelimlerden seçmece yapma ama..Ortalama yatýrýmcý diyorum..Yani ülkedeki genel borsa yatýrýmcýsýnýn kabaca %95 i diyelim..

Ortaya zehri salayým da niye olduðunu biraz düþün bakalým..Son cümlen doðru olmasýna raðmen yazdým bunlarý...

3.  Alýntý Originally Posted by TomBombadillo Yazýyý Oku
    Ne zamandýr yazayým birkaç þey diyordum ama bugüne kýsmetmiþ..

Temettü konusunda; yani hisse fiyaýna etkisi baðlamýnda yazdýklarýn doðru ve aksini ispat etmek mümkün deðil ama temettü þirketlerine yatýrým yapmayan ortalama yatýrýmcýnýn para kazanma ihtimali yoktur diyorum...Kelimlerden seçmece yapma ama..Ortalama yatýrýmcý diyorum..Yani ülkedeki genel borsa yatýrýmcýsýnýn kabaca %95 i diyelim..

Ortaya zehri salayým da niye olduðunu biraz düþün bakalým..Son cümlen doðru olmasýna raðmen yazdým bunlarý...
    ben diyorumki bu þirketlerin ismine temettü þirketleri demeyelim. BU cumle temettü veren hisse senetlerine bir ayrýcalýk barýndýrýldýgý izlenimi yaratýyor. O yüðzden sen yine temettü verebilmiþ hisseleri al ama ben temettü hissesi aldým deme Froto aldým de Adana Aldým de. Ýsmine temettü hissesi deme.

Temettü hissesi dediðin zaman iþ deðiþiyor 2 sene froto temettü daðýtmayýnca insnalar satýyor niye cunku temettü hissesi tanýmýnda cýktý diye.

Halbuký froto yine güzel bir þirket ve yine para kazandýran bir þirket. Anlatabildimmi Ýyi þirket karlý þirket olan frotoyu aldým cunku kar ediyor.i Bilancosunda kar ettiði için aldýn. BU kadar.

Niye bunun ismine temettü hissesi deme gereði duyuyorsunuz. Tanýmý böyle yaptýgýnýzda hmm temettü verenler iyidir izlenimi yarattýgý gibi temettü iyi ise ozman yüksek temettü dahada iyidir düþük temettü ise daha kötüdür izlenimi yaratýlýyor. Malesef yatýrýmcýlar düþük temettüden uzak duruyor yüksek temettü veren þirketleri sýralýyor ve ona yatýrým yapýyor. Bir aselsan bir bimas alamýyorlar.

Bizde bu yanlýþ anlaþýlmalarý ortadan kaldýrmak amaçlý diyoruzký aldýgýn güzel ve iyi þirketlerin tumu temettü hissesi diye genelleme.

Sen froto aldýn güzel karlý bir firmaydý para kazandýn. Bitti burada kapat temettü veriyormuþ vermiyormuþ bunu karýstýrmayýn.
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..

4.  Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku

Sen froto aldýn güzel karlý bir firmaydý para kazandýn. Bitti burada kapat temettü veriyormuþ vermiyormuþ bunu karýstýrmayýn.
    Ýyi de bunu biz karýþtýrmýyoruz ki, temettü endeksi diye biþey var artýk...Ford da orda temsil ediliyor, yapacak biþey yok yani bu konuda...

Yazdýklarýnýz eðitim amaçlý ise biþey söylemem ve tartýþmayý büyütmem...

Gözden kaçýrmayýn diye genel olarak bakarsak:
    1-Temettü zaten þirket kar edebildiði için ödenen bir paydýr...Yani her para kazanan þirket temettü vermeyebilir ama temettü veren para kazanmýþtýr...Bizim borsada birkaç defa þirket içini boþaltmak için kötü kullanýmlarý oldu ama istisnai durumlardýr..

2-Önemli olan piyasadan para kazanmaktýr...Ýsterseniz gece gökdeki yýldýzlara bakarak yatýrým yapýn, para kazanýyorsanýz ve bunu istikrarlý bir þekilde yapýyýrsunuz sorun yoktur. Piyasada tek motivasyon para kazanmaktýr...Ortlama yatýrýmcýnýn borsada para kazanabilmesinin tek yolu temettü þirketleridir...Yani para kazanan þirketlere ortak olmaktýr.

3-Pekçok kiþinin spekülasyon mu yatýrým mý yaptýðýndan dahi haberi yoktur...Bizim ülkede insanlarýn büyük çoðunluðu spekülason yapar..Spekülasyon iyi birþeydir ve piyasanýn ana dinamiðidir ama beceremiyorsan en azýndan yatýrýmcý ol diyebiliriz...Bir de bu arkadaþlar tahtanýn spekulatörüne sövüp durur ki o da ayrý bir trajedidir..Yatýrým uzun vadeli bir mevzu. Yerli yatýrýmcýnýn hisse taþýma süresi ortalama 24-25 gün, yabancýnýn 400 gün civarý (resmi olarak söylüyorum, sallamýyorum) O zaman nasýl yatýrým yapacak...Ýþte en basiti temettü veren sanayi þirketlerinden alsýn en azýndan..Ýstersen ismine temettü veren þirket demeyelim ama yine de ondan alsýn diyelim...

4-Uzun süreli yatýrýmda kar oraný: Þimdi iþin özü bu, doðru hissede ve karda en uzun süre nasýl oturalým..? Çok iyi teknikçileri ve temel analizcileri koy bir tarafa, en basit yolu temettü veren sanayi þirketini alýrsýn...Borsadan anlamayan ama parasýný buraya yatýran büyük çoðunluk için en kolay yöntem bu....Çünkü büyük çoðunlðu 20 gün spekülasyon yaptýðý hissede bir oraya bir buraya savruluyor..

Ýþin özü svg Erhan, piyasada en çok kazanan kiþiler uzun vadede temettü veren sanayi þirketi hissesi biriktiren kiþiler olacak...Burda temettü veren diye söyleme karþýsýn ama endeksi olan biþeyi nasýl tanýmlyalým baþka türlü..? Hatta bu arkadaþlar bu platformda çok iyi teknikçi veya bilançocu dediðimiz arkadaþlardan da fazla kazanabilirler....

D

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Ýstanbul
    Gönderi
    1,515
    Ben Erhan'ý ciddi ciddi anlýyorum

Temettü verilmesi ekstra bir getiri yaratmaz diyor. Bu para þirket içinde öylece kalsa daha bile iyi olur, çünkü dýþarý çýkartmanýn vergi maliyeti var. Hele hele þirket bu parayla yatýrým vs yapýp parayý iþletirse ve karýný artýrýrsa ballý kaymak !

Ancak bizim hep dediðimiz þey, uvyciler olarak, o kadar aç gözlüyüz ki hem þirket hissem ayný kalsýn hem de elimize nakit para verilsin istiyoruz, temettü de bu iþe yarýyor Ancak devlet babamýza da %15 vergimizi paþa paþa veriyoruz.

Belki bir þirket Erhan'ýn dediði yöntemi kullanýp daha baþarýlý olabilir ancak görünen o ki Türkiye'deki tüm karlý þirketler temettü daðýtmayý seçiyor. Biz de iyi þirketlere ''Uzun Vadeli Yatýrým'' yapmak niyetindeysek mecburen kendimizi temettücü olarak buluveriyoruz.

Adam elime temettü veriyor, istemem mi diyeyim, veriyor iþte. Düþünsenize gidiyorum genel kurula, hakim ortak bilmem kaç lira temettü teklif etmiþ, ben temettü ödenmesini istemiyorum diye karþý oy veriyorum bana raðmen -elbette- karar geçiyor ve zorla elime nakit karpayý veriyorlar.

Hemen Erhan'ý rahatlatacak cümleyi söyleyeyim. Elime nakit karpayý verilince anlýk olarak hiçbir fayda saðlamýyorum, aksine durduðum yerde vergi ödemiþ oluyorum, yani bana ek bir fayda saðlamamýþ oluyor.

Ancak iyimser yatýrýmcý beklentisi odur ki, ben bana verilen bu nakit ile bu çok kaliteli þirket hisselerinden alýrsam bana seneye yine para verir ve fiyatý da daha yüksek olur. O zaman fiyat da daha ucuzken bu hisselerden almama yaradýðý için temettü iyi birþeydir.

Yine ancak, bu para þirkette kalsa durum daha iyi veya daha kötü olabilirdi, fakat bunu bilemeyiz ! Yine eskilerin eldeki kuþ daldakinden iyidir sözüne binaen elde gördüðümüze sevinmeye devam edelim.

Syg.
    Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.

6. Ben yae bu temettu verecekmis satayim bari demiyorum sirketin bilancosu iyi ise yuzde 30 temettumu dagitacakmis dagitsin diyorum. Ve yatirimimi devam ettiriyorum.

Ben soyle yatirimcilari kabul etmiyorum hicbirsey bilmiyorum borsaya gelmisim temettu hissesi alayim ben boyle isin tembelligine kacan yatirimcilari sevmiyorum bune ya boyle yatirimmi yapilir. Bilmiyorsan ogrenirsin bir kac gun once temettu basligina soru sorulmus uvy hangi hisseyi alayim filan tarzinda acemiyim demis. Sorulmasi gereken soru bu mu tabiki degil oraya yazdim acemi bir adam neyi sorar die.

Bilmedigin seyleri sorsana direk hisse soruyorsun nasil hisse secilir de bilanco analizi nasil yapilir de fiyat nasil oynar de bunlari soracaklarina direk hisse soruyorlar.

Temettu veripte kazandirmamis hisse senetleride var sayica az olmasina ragmen. Yatirimcilari bu hisselere sevk etmek dogru degil. Ýsin Bira daha cetrefilli ama dogru olan kismina odaklayalim insanlari yani karliliga odaklayalim

Benim yatirimcim bir aselsan nie alamasin.

Benim yatirimci froto temettu dagitmayacam diyince niye kufredip hisse satsin adamin teki froto alacak.

Ordan biri cikiyor alma diyor nie e bu sene dagitmadi pu..ttt herifler dio.

Komik degilmi peki bu yatirimci noe boyle diyor cunku temettunun mantik ve mantalitesinden bir haber borsada tek bildigi sey temettu hissesi iyidir.

Neye gore iyidir nasil iyidir neden iyidir ?

Bilmiyor cunku mehmet ogrenmene gerek yok uvy yatirimcinin temettu hissesi ile para kazanilir dedi. Sorgulamaya sebeplerini ogrenmeye gerek yok.

Ýsin garibi bu arkadaslarla tartisilamiyor bile adam biomedigi bir konuya sadece inaniyor. Yani ona zamaninda birilerin dedigi seyler okadar etkili olmus ki adam sorgulamiyor bile

7. Cimentolar bu sene kotu gidecek diyoruz borsanin en yuksek temettu veren sirketleri cimentolar.

Simdi yatirimci sadece temettuye bakacaksa gecmisten bugune en yuksek temettu verimlilikleri cimentolarin.

Simdi bu yatirimci cimentomu alsin.

Al al nasilsa cikarmi diyeceksiniz goruruz 1 sene icinde cimentolar kazandiracakmi kazandirmayacakmi

Yani yatirimciya temettu hisseleri deyio durursak bu adamlar gider cimentoda alir. Sonra hicbirsey kazanamadigi gibi birde kaybeder. O yuzden madem adamlari aydinlatalim istiyorsak temettu demeyelim sirketin karliliklarina bak diyelim temettuyu sart kosmayalim sart kosmak icin sebep yok.

Niye yok cunku hisse temettu verse dahi kaybettirebiliyor.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Ýstanbul
    Gönderi
    1,515
    Erhan çimento sektörü konusunda da haklý çýktýn. 1. Çeyrek sonuçlarý açýklanmadan bu konudaki düþünceni belirtmiþtin, ben de bilançoyu görmeden inanmamýþtým. Ancak açýklandýðý gün direkt Adana'yý çýkarttým. Kaldý ki Adana yine kötünün en iyisi idi. Nasýl bir anda bütün sektör bu kadar darbe yedi halen çözebilmiþ deðilim. Belki sektöre yakýn olan inþaat firmasýnda çalýþanlarýn bir fikri vardýr.

Syg.
    Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.

Sayfa 67/106 ÝlkÝlk ... 1757656667686977 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •