terslik burada þirket ana hissedarlarýnda deðil, yatýrýmcýlar da
Temettü bir kar daðýtým þeklidir. Yatýrýmcýlar temettü almak isteme sebebi ben bu karý alýp harcayayým düþüncesi olmasý lazým iken büyük bir kýsmý gerisin geri hisseyi alýr yani aslýnda boþ yere vergi öder cunku gerþisin geri hisse alan yatýrýmcý zaten temettü istemeyen yatýrýmcýdýr. Þirket hiç temettü daðýtmasa 10,000 TLlýk parasý þirkette olacakken temettü daðýtýp tekrar hisse alan yatýrýmcýda 9,800 TLlik þirkette parasý kalýyor 200 TL vergiye gitti. Gerisin geri alacaksan niye temettü istiyorsun þirketten ?? Mantýksýzlýk yatýrýmcýlarda.
Þirket ana hissedarý temettüyü sizin için deðil kendileri þirketin kasasýndaki parayý çeplere indirip mayami sahillerinde tatil yapmak için alýyorlar baþka türlü þirketteki parayý nasýl dýþarý çýkartacaklar nasýl harcayacaklar.
Zaten bu kararý kendileri veriyorlar yaw biz temettü daðýtalým paraya ihtiyacýmýz var diyorlarlar bu bayram cocuklarla dubaide tatil yapacaðýz diyorlar. Ve temettü daðýtma kararý alýyorlar. Dolayýsýyla bu parayla geri hisse almalarý zaten mantýksýz. Geri alacaklarsa zaten temettü daðýtmamalarý lazýmdý. :D
Yönetim giderlerine yazabilirler bu parayý temettü daðýtmak yerine. BU sefer bilancoyu okuyan yatýrýmcýlar yaw bu kadar yonetým giderimi olurmuþ BU patron butun parayý yönetim giderlerine giydirmiþ kasadaki paranýn büyük kýsmý yönetim gideri diye eleþtirecek.
Halbuký temettü daðýttýgýnda BÝLÝNÇSÝZ yatýrýmcýlar sevinecek :D ama patron aslýnda þirketteki parayý cebe kendi cebine bir güzel indirip çatýr cutur yiyecek.

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri