Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
13,09 10% 10,90 Mn 13,09 / 13,09
87,45 10% 635,00 Mn 78,70 / 87,45
22,02 9.99% 206,50 Mn 20,02 / 22,02
25,32 9.99% 68,43 Mn 22,70 / 25,32
30,16 9.99% 1,84 Mr 28,14 / 30,16
1.053,00 -10% 16,61 Mn 1.053,00 / 1.053,00
14,60 -9.99% 983,11 Mn 14,60 / 17,35
13,35 -9.98% 38,96 Mn 13,35 / 13,35
12,48 -9.96% 407,45 Mn 12,48 / 12,79
1,75 -9.79% 302,16 Mn 1,75 / 1,96
308,25 -1.99% 17,26 Mr 305,25 / 311,50
132,00 8.82% 15,02 Mr 114,00 / 132,00
3,14 -1.88% 12,96 Mr 3,08 / 3,22
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
420,25 -1.23% 11,48 Mr 418,25 / 431,00
18,98 1.99% 716,50 Mn 18,36 / 19,08
73,20 -0.68% 8,75 Mr 72,85 / 74,05
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
741,50 1.99% 4,00 Mr 720,50 / 743,50
95,65 -1.54% 576,94 Mn 94,25 / 96,75
111,90 -0.36% 293,60 Mn 110,80 / 112,70
31,38 1.49% 126,31 Mn 30,10 / 31,66
10,59 3.62% 645,46 Mn 10,12 / 10,70
82,20 -1.14% 450,82 Mn 81,60 / 83,75

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 71/106 ÝlkÝlk ... 2161697071727381 ... SonSon
Arama sonucu : 847 madde; 561 - 568 arasý.

Konu: Temettu Etkisizligi

1. 23.02.2014 - 02:30 | Son Güncelleme: 23.02.2014-2:30

Temettü verimine yatýran kazanýyor
    Genel kurul toplantý zamanýnýn gelmesiyle birlikte yatýrýmcýlar temettü verimliliði yüksek þirketlere yönelmeye baþladý. Fiyatlarýn düþük olmasý temettü verimi yüksek þirketleri cazip hale getiriyor

Zeynep Aktaþ

Yatýrýmcýlarýn gözü temettü verecek þirketlere çevrildi. 10 yýllýk verilere göre, temettü getirisini gözönünde bulundurarak yatýrým yapanlarýn, endeksten daha yüksek getiri saðladýðý görülüyor.
    Profesyonel hisse avcýlarý ise sýrf temettüsü için alýnan hisse senetlerinin kriz zamanlarýnda da kâr payý daðýtýp daðýtmadýðýna bakýyor. Onlara göre, eðer bir firma kriz döneminde de kâr payý daðýtabiliyorsa o þirket oldukça saðlam bir yapýya sahip demek.
    SPK, ocak ayýnda, borsadaki þirketleri, temettü verip vermeme ve oran konusunda serbest býrakan bir teblið yayýmladý.
    Temettü daðýtýmý zorunluluðunun olmamasý bireysel yatýrýmcý cephesinde tartýþma konusu oldu. Kurumsal yatýrýmcýlarýn yaklaþýmý ise temettü verenlerin daha fazla ilgi göreceði yönünde.
    Temettü vermeyenlerin öne çýkabilmek için kâr payý daðýtmak zorunda kalacaðý düþünülüyor. SPK ise taþlarýn zamanla yerine oturacaðý beklentisinde.

Kâr payý güven verir
    Uzun vadeli hisse senedi alan yatýrýmcý açýsýndan kâr payý bir soluklanma ifadesi taþýrken, þirketin paylaþýmcý yaklaþýmda bulunmasý onlara güven aþýlýyor.
    Þirketlerin kaynak ihtiyacý nedeniyle kârý bünyelerinde tutmalarý ve yeni fikirlere yatýrmalarý da tartýþýlýyor.
    Büyüme potansiyeline sahip þirketler, kaynaðý daðýtmak yerine bünyelerinde tutmayý tercih ediyor. Ancak kurumsal yatýrýmcýlar kar payýný daðýtan þirketlere daha çok güveniyor.

Kurumsallarýn tercihi
    Uzun vadeli yatýrýmcýlarýn, özellikle de fonlarýn aðýrlýklý olarak temettü verimliliði yüksek þirketlere yatýrým yaptýðýný görüyoruz.
    Hatta yabancýlara yönelik araþtýrma raporlarýnda mevduat faizine yakýn temettüler þeklinde tanýmlamalar bulunuyor.
    Yabancýlar, emeklilik þirketleri, fonlar uzun dönem hisse senetlerini ellerlinde tuttuklarý için þirketin ödediði kâr paylarý daha önemli hale geliyor

http://www.milliyet.com.tr/temettu-v...10/default.htm

Nasýl da klasik ifadeler kullanýlmýþ deðil mi? Temettü güven verir, dosta güven düþmana korku salar, 10 kaplan gücündedir falan filan.

2. ''' Fiyatlarýn düþük olmasý temettü verimi yüksek þirketleri cazip hale getiriyor ''' !!!!!!!
    Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
    Re-twittlediklerim katýldýðým anlamýna gelmez!

3. "Profesyonel hisse avcýlarý ise sýrf temettüsü için alýnan hisse senetlerinin kriz zamanlarýnda da kâr payý daðýtýp daðýtmadýðýna bakýyor. Onlara göre, eðer bir firma kriz döneminde de kâr payý daðýtabiliyorsa o þirket oldukça saðlam bir yapýya sahip demek."

Hey yavrum heyy. Kriz 2 yýl sürsün de kar payý daðýtabilen þirketi göreyim ben. Kazanamadýðý karý nasýl daðýtacak þirket? Bu yazý resmen ýsmarlama bir yazý. Çok örnekleri var. Öyle bir algý yapýlýyor ki kurumsal büyük fonlar, profosyonel yatýrýmcýlar temettü þirketlerini tercih ediyor, önümüz de temettü mevsimi, salak mýsýnýz siz baþka hisse alýn? Alýn iþte bunlarý fiyatlarý yükselsin ki biz de yolumuzu bulalýmmm.

4. Yeni bir web sayfasi actim yakinda bu konulari tepeden tirnaga aciklayan yazilari koyacagim.

Bu yazilarla yatirim yapan suruler var sorgulama arastirma yok

Guven veriyor hangi gerekceyle guven veriyor
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

5.  Alýntý Originally Posted by Oralet_Osman Yazýyý Oku
    "Profesyonel hisse avcýlarý ise sýrf temettüsü için alýnan hisse senetlerinin kriz zamanlarýnda da kâr payý daðýtýp daðýtmadýðýna bakýyor. Onlara göre, eðer bir firma kriz döneminde de kâr payý daðýtabiliyorsa o þirket oldukça saðlam bir yapýya sahip demek."

Hey yavrum heyy. Kriz 2 yýl sürsün de kar payý daðýtabilen þirketi göreyim ben. Kazanamadýðý karý nasýl daðýtacak þirket? Bu yazý resmen ýsmarlama bir yazý. Çok örnekleri var. Öyle bir algý yapýlýyor ki kurumsal büyük fonlar, profosyonel yatýrýmcýlar temettü þirketlerini tercih ediyor, önümüz de temettü mevsimi, salak mýsýnýz siz baþka hisse alýn? Alýn iþte bunlarý fiyatlarý yükselsin ki biz de yolumuzu bulalýmmm.
    Aslýnda sizlerin pek çok kereler söylediðiniz bir þeyide vurgulamýþ yazý;
    Þirketlerin kaynak ihtiyacý nedeniyle kârý bünyelerinde tutmalarý ve yeni fikirlere yatýrmalarý da tartýþýlýyor.
    Büyüme potansiyeline sahip þirketler, kaynaðý daðýtmak yerine bünyelerinde tutmayý tercih ediyor.

Çokda boþ bir yazý olmasa gerek sizler açýsýndan.
    Birde aslýnda üzerinde durulmasý gereken bir nokta daha var bence. Biz, temettünün psikolojik etkisinden bahsettiðimizde karþýmýza, elle tutulur, gözle görülür, bilime dayalý hatta somut veriler olmazsa inanmam savýyla çýkýlýyordu. Ama sizin yazýnýzda bile açýkça görülüyor ki "Temettü, üzerinden algý yaratýlabilecek bir argüman" dolayýsý ile algý etki yaratýr.

Herhalde kar etmeyen þirketin temettü daðýtamayacaðýný(kar etmeyip daðýtan garip þirketlerde var ama biz temel mantýktan þaþmayalým) artýk herkes biliyordur.

Ayrýca kriz ortamlarýnda, þirketler kar edemeyince temettü daðýtamaz savý doðru olmakla beraber eksik, zira kriz ortamýnda tüm hisseler dolayýsý ile borsa o kriz ortamýna uyum saðlar ve toplam portföy deðercisi arkadaþlarda krizin bir parçasý olurlar. Yani yatýrým yaptýðý þirket kriz ortamýndan dolayý kar edemediði için temettü alamayan yatýrýmcý karalar baðlarken, toplam portföy deðerciler zil takýp oynamýyor. Çoðu zaman onlarýn durum çok daha vahim oluyor kriz ortamlarýnda. Çünkü büyük oynayanlar KY'yi kriz ortamýnda ham yapýp krizle ve çökmüþ fiyatlarla baþbaþa býrakýyorlar.

6. Neyi savunuyoruz anlamadim algi yaratmasinin bilimsel anlami ne ?

Algi yaratiyor ve buda etki olarak geliyor varsayalim. Peki bu durum bunun dogru bir arguman oldugu anlamina mi gelir

Eger bir etki varsa bile bu insanlarin kandirilarak elde edilen bir etkidir.

Bizde bu algi ve eger varsa etkinin dogru olmadigini cunku algilarin dayanaksiz somut olmayan kavramlar uzerine yaratildigini insanlara anlatiyoruz.

Once bi su kavramlari konusulmasi lazim

Hanfendinin yazdigi makaledeki somut kavram varmi

Yani olcumlene bilirmi guven verir guven verir hangi gerekceyle guven verir bi aciklasinlar bizde rahatlayalim ?

Bir allahin kuluda sormazmi yav temettu verilince guven nasil artiyor bi aciklayin ne.oluyor yani ? Guvende ne degisiyor.

Once bunu kavramali temettucu adam ondan sonra donuo bu kadin bunu hangi dayanakla demis die bakip sorgulamali.

Tum bunlari.anladiktan sonra temettu superdir turbo etkisi yaratir yaratmaz gelsin konusalim.

Ama daha isin basini anlama dusunme sorgulama yapmak lazim
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..

7. Erhan bey,
    Ýþkence metodlarýndan birisidir, gözü kapalý bir insana buz deðdirdiðinizde yandýðýný hisseder, burnunu kapadýðýnýz insana elma yedirdiðinizde baþka bir meyve yediðini düþünür. Yani algý o kiþi için gerçek olur. Doðru veya yanlýþ olmasý farklý bir þeydir, gerçek olmasý var olmasý farklý bir þey.

Siz çevrenizde gördüðünüz her þeyin doðru olduðunumu düþünüyorsunuz. Bir sürü yanlýþ þey var ama hepsi gerçek yani var. Siz konuya farklý yerden bakýyorsunuz. Bir þeyin yanlýþ olmasý var olduðu gerçeðini deðiþtirmez. Veya bir etkisi olduðu gerçeðini.

Sizin anlatýmlarýnýz, idealin ne olduðu ile ilgili. Gerçek hayatta hep idealinizimi yaþýyorsunuz yada hep doðru þeyler mi oluyor.
    Sizin ideali, doðruyu anlatmanýz, var olan yanlýþýn gerçekliðinimi deðiþtirecek.

Üstelik her þeyin somut kavramlar üzerine var olduðunu iddia etmek çok ilginç. Bu söyleminizi, normal þartlar altýnda farklý alanlarda söylediðinizde yanlýþ anlayabilecek o kadar çok insan var ki.

Hanfendinin yazdigi makaledeki somut kavram varmi sorunuzun cevabý aslýnda olmasý mý gerekiyor þeklindedir. Siz algý yönetimi diye bir þey duymadýnýz mý? Bunun tamamen soyut kavramlar üzerine kurulu bir dal olduðunu herhalde yeni neslin temsilcisi olarak hepimizden iyi bilirsiniz.

Her þeyin ölçümlenebileceðinide nereden çýkarýyorsunuýz anlamýyorum ki. Soyut bir kavram olan sevgiyi, nefreti aþký nasýl ölçümlüyorsunuz mesela. Sevgisayar mý var evlerde, yada nefretölçer. Sevgi yokmu, nefret yok mu, güven hissi yok mu? Bunlar soyut þeyler. Ne yapacaðýz þimdi.

Kalýplaþmýþ, her þeyi sorgulamak lazým söyleminizi takdirle karþýlýyorum. Evet bencede sorgulayýn. Ama önce kendi söyleminizi sorgulayýn bir. Sadece somut þeylere dayalý bir yaþamlamý çeverelenmiþiz hepimiz. Bir sorgulayýn bakalým.

8.  Alýntý Originally Posted by ctugrul Yazýyý Oku
    Erhan bey,
    Ýþkence metodlarýndan birisidir, gözü kapalý bir insana buz deðdirdiðinizde yandýðýný hisseder, burnunu kapadýðýnýz insana elma yedirdiðinizde baþka bir meyve yediðini düþünür. Yani algý o kiþi için gerçek olur. Doðru veya yanlýþ olmasý farklý bir þeydir, gerçek olmasý var olmasý farklý bir þey.

Siz çevrenizde gördüðünüz her þeyin doðru olduðunumu düþünüyorsunuz. Bir sürü yanlýþ þey var ama hepsi gerçek yani var. Siz konuya farklý yerden bakýyorsunuz. Bir þeyin yanlýþ olmasý var olduðu gerçeðini deðiþtirmez. Veya bir etkisi olduðu gerçeðini.

Sizin anlatýmlarýnýz, idealin ne olduðu ile ilgili. Gerçek hayatta hep idealinizimi yaþýyorsunuz yada hep doðru þeyler mi oluyor.
    Sizin ideali, doðruyu anlatmanýz, var olan yanlýþýn gerçekliðinimi deðiþtirecek.

Üstelik her þeyin somut kavramlar üzerine var olduðunu iddia etmek çok ilginç. Bu söyleminizi, normal þartlar altýnda farklý alanlarda söylediðinizde yanlýþ anlayabilecek o kadar çok insan var ki.

Hanfendinin yazdigi makaledeki somut kavram varmi sorunuzun cevabý aslýnda olmasý mý gerekiyor þeklindedir. Siz algý yönetimi diye bir þey duymadýnýz mý? Bunun tamamen soyut kavramlar üzerine kurulu bir dal olduðunu herhalde yeni neslin temsilcisi olarak hepimizden iyi bilirsiniz.

Her þeyin ölçümlenebileceðinide nereden çýkarýyorsunuýz anlamýyorum ki. Soyut bir kavram olan sevgiyi, nefreti aþký nasýl ölçümlüyorsunuz mesela. Sevgisayar mý var evlerde, yada nefretölçer. Sevgi yokmu, nefret yok mu, güven hissi yok mu? Bunlar soyut þeyler. Ne yapacaðýz þimdi.

Kalýplaþmýþ, her þeyi sorgulamak lazým söyleminizi takdirle karþýlýyorum. Evet bencede sorgulayýn. Ama önce kendi söyleminizi sorgulayýn bir. Sadece somut þeylere dayalý bir yaþamlamý çeverelenmiþiz hepimiz. Bir sorgulayýn bakalým.

sizce deðiþtirmeyecek mi ? idealde denilebilir olmasý gerekende denilebilir. hayatýmýzda hep ideali yaþamýyoruz tabiki. ama yanlýþ olan þeyi yani ideal olmayan þeyi yaþamak ve/veya yaþatmak! sizce doðrumu hayatýmýz belki en ideal seviyede deðil ama ilk insanlardan bugune kadar her geçen dönem daha da idealleþiyoruz geliþiyoruz yanlýþlarý doðrularla düzeltiyoruz.

mumkun olan en iyi seviyede deðiliz ancak oraya doðru ilerliyoruz. Bizde burada bahse konu olan temettü iliþkileri için. Yaratýlan ALGILARI inanýlan veya inandýrýlmaya çalýþýlan meselenin. Doðru olmadýðýný doðru olanýn bu olmamasý gerektiðini aktarýyoruz.

Temettünün bir etkisi var veya yok demiyorum dikkat edin. Bir etki varsa neden var bu etkinin olmasý normal mi deðil mi ? Bunu sorguluyoruz sorguladýgýmýz da cýkan sonuç ne ?

Önce bunu konuþalým... Bunu konuþmak neyi deðiþtirecek bence çok þeyi deðiþtirecek.

-----------------------------

geçelim ikinci meseleyi bahsettiðim(n)iz gibi hanýmefendi Algýlarý yönetmeye calýsýyor. Bizde bunu açýklýyoruz zaten burada yapýlan olay algý yönetimidir. Gerçek ve/veya olmasý gereken bu deðildir diyoruz. Bunda yanlýþ olan ne sizce ne dememiz lazýmdý haa öylemiymiþ iyi tamammý dememiz lazým ? Siz sormuyormusunuz kendinize böyle bir yazý yazýlmýþ acaba altýnda yatan sebepler ne diye ? her yazý yazan ekonomistin yazýsýný harfiyen doðrumu kabul ediyorsunuz. bizde bunu sorguladýk nasýl oluyorda temettü veren hisse senedi güven saðlýk sýhhat vb veriyor bunu nasýl yapýyor diye soruyoruz. Sende bize bunlar soyut kavramlar hissetmek aþk sevgi gibi birþey diyorsunuz ? ve buna bizim inanmamýzý bekliyorsunuz ?

Tanýmlayamadýðýmýz birþeye nasýl inanalým güven hissi nasýl bir his ? böyle bir his var mý ? aþk nasýl birþey insan aþký nasýl tanýmlýyor gerçekten aþk diye bir olgu var mý ? yoksa aþk insan uydurmasý bir terim mi ? nerden biliyorsun belki aþk bir algý yönetimi kapitalizmin piramidinin en tepesýn de yer alan insanlarýn bir pazarlama stratejisi bile olabilir ?

ne kadar derinden baktýgýmý anlayabiliyor musunuz ?

mesela ben size desemki bedelsiz alýnca içimde harika bir his doðuyor dedim. Ve bu gerçek dedim. Siz bana inanmalýmýsýnýz ? Soyut bir kavram üzerinden gidiyorum bakýn bunu benle beraber bir kaç ekonomist bir kaç 1000 yatýrýmcý daha ayný sekýlde anlattý diyelim. Ozman buna koþulsuz inanmalýmýsýnýz. Ona sormayacakmýsýnýz içindeki harika hissi bana tanýmla bedelsiz nasýl oluyor neyi deðiþtiriyorda içinde harika bir hissiyat yaratýyor diye sormayacakmýyýz.
    Harika bir hissiyat bana açýkla ne oluyor içinde demyecekmiyiz ? Yaw bu aþk gibi sevgi gibi birþey diye yine soyut kavramlarý alýp soyut bir kavramý soyut bir kavrama benzeterek mi açýklayacaðýz ?

Ozman bana ne diyeceksin sen algý yönetimi yapýyorsun bunlarýn hiçbirisi gerçekçi ve bilimsel deðil tamamen soyut algýsal þeyler üzerine propaganda yapýyor ve insanlarýn algýlarýna yön veriyorsun dersin.

----------------------------------------------

gelelim sorgulama meselesine sizce aþk, sevgi, nefret gibi söylemler gerçekten var mý ? Kendinize tekrar tekrar sorun bu sorularý burada felsefe dersi vermeyeceðiz ama gerçekçi olmanýzý istiyorum. Sice bunlarý ölçemiyor oluþumuz bunlarýn var olduðuna mý iþaret yoksa var olmadýðýna mi ? DÜÞÜNSENÝZE torolote diye bir kavram var þimdi ben uydurdum bunu var nasýl birþey böyle içinde bir hissiyat oluþuyor ve beynin diðer insanlarla iletiþime geçebiliyor onun nasýl hissetiðini anlayabiliyorum ve bunun adýna torolote diyorum böyle birþey gerçekten var mý sizce ? buna sizin inanmanýzý beklemem saçma deðil mi ?

benim birine aþýk oldum diyebilmem için içimde ne yaþamam gerekiyor. Veya nefret nasýl bir his ? nefreti tanýmlayabiliyormusunuz ki sen nefret ediyorsun ondan diyebilelim dýþardan birisi benim kimden nefret ettiðimi anlayabilir mi ? soyut kavramlar olduðu için buna birisi isteðe baðlý inanada bilir inanamayadabilir yaw sen niye inanmýyorsun diyemezsinnnnnnnnnnn. ÝNANMIYOR CUNKU SENIN ÝÇÝNDEKÝ HÝSSETÝKLERÝNÝ GÖREMÝYOR.

Baþka bir örnek þu an elimde bir bardak var ve bu bardaðýn içinde yaratýcý var bunu göremiyorsun evet ama ben hissediyorum bunu hadi inkar et ?

-Görmüyorum, bu söylediðin soyut
    -soyut mu? aþk sevgi nefret dediðimiz þeyler yok mu
    -var oladabilir olmayadabilir onlarýda görmüyoruz ?
    -Ýþte buda onun gibi göremezsin ama hissedersin dolayýsýyla bu bardaðýn içinde yaratan vardýr ve buna inanmak zorundasýn çünkü ben hissediyorum. Sende görmesen hissetmesende inanmalýsýn ???????????

Bu nasýl bir yaklaþým

paylaþýmlar sadece örnek amaçlýdýr.

TOPARLYALIM Demek istediðimi ve derin düþüncemi anlayabildiniz mi ? Dikkat edin temettünün yatýrýmcýya verdiði güveni huzuru vb soyut kavramlar sayesýnde temettü hisselerini daha iyi yapýyormuþ ya.

Bende nasýl olduðunu açýklanmasýný istiyorum somut kavramlarla açýklamalýsýnký bunu gerçek kabul edelim.

Eðer soyut kavrama girersen bardaðýn içindekininde var olduðuna inanamak zorunda kalabilirsin.

Ýþte burada sýkýþýyor temettücüler çünkü somut hiçbir kavramla temettünün yatýrýmcýya daha faydalý dolayýsýyla þirketin hisse senedine daha faydalý somut bir delili yok. ? var mý ?

Sayfa 71/106 ÝlkÝlk ... 2161697071727381 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •