Artan
Azalan
İşlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düşük / Yüksek
5,83 10% 1,06 Mr 5,49 / 5,83
11,99 10% 336,27 Mn 10,90 / 11,99
124,30 10% 112,66 Mn 116,00 / 124,30
35,42 10% 122,32 Mn 32,38 / 35,42
6,93 10% 401,38 Mn 5,67 / 6,93
1.170,00 -10% 101,24 Mn 1.170,00 / 1.290,00
481,50 -10% 434,72 Mn 481,50 / 532,00
43,74 -10% 96,29 Mn 43,74 / 48,36
6,48 -10% 126,65 Mn 6,48 / 7,28
17,10 -10% 1,93 Mr 17,10 / 19,25
121,30 -5.53% 24,17 Mr 121,30 / 136,30
3,20 1.27% 16,88 Mr 3,16 / 3,29
425,50 2.65% 16,34 Mr 415,50 / 434,25
264,00 3.63% 10,28 Mr 252,00 / 264,00
314,50 -0.4% 9,53 Mr 313,00 / 317,75
18,61 -1.27% 555,50 Mn 18,41 / 19,11
73,70 -2.96% 8,42 Mr 73,65 / 76,90
264,00 3.63% 10,28 Mr 252,00 / 264,00
727,00 -0.41% 2,16 Mr 721,50 / 739,00
97,15 1.09% 607,34 Mn 95,70 / 98,05
112,30 -2.43% 247,63 Mn 111,80 / 115,70
30,92 2.59% 121,66 Mn 30,22 / 30,98
10,22 -0.68% 218,42 Mn 10,22 / 10,44
83,15 0.12% 582,64 Mn 82,70 / 85,15

Masrafsız Bankacılık + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsız Bankacılık + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 75/103 İlkİlk ... 2565737475767785 ... SonSon
Arama sonucu : 847 madde; 593 - 600 arası.

Konu: Temettu Etkisizligi

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Amacimiz hisse senedi modelleri.

Portfoy strateji modelleri degil.

Eger exceli sen tutacaksan. Senin dedigin secenekleride ekleyelim.

Hem sen nakite gectiginde buyuk ihtimalle biz kaybedecegiz dolayiysyla sen illa faize ona buna girmene gerek yok getirin zaten bizi gececek.

Ama dedigim.gibi exceli sen tut biz yazalim sen isle boylece sende nakitte parayi istedigine gecir.

Ama sen yap dersen sadece hisse senedi uzerine yapabilirim faizi zarti zurti hesaplamak tonlarca isim arasinda bir suru is yuku bana amacimiz hisse modelleri oldugu icin bunla ugrasmak istemiyorum.

Ama dedigim gibi gonullu varsa problem yok
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

2.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    Amacimiz hisse senedi modelleri.

Portfoy strateji modelleri degil.

Eger exceli sen tutacaksan. Senin dedigin secenekleride ekleyelim.

Hem sen nakite gectiginde buyuk ihtimalle biz kaybedecegiz dolayiysyla sen illa faize ona buna girmene gerek yok getirin zaten bizi gececek.

Ama dedigim.gibi exceli sen tut biz yazalim sen isle boylece sende nakitte parayi istedigine gecir.

Ama sen yap dersen sadece hisse senedi uzerine yapabilirim faizi zarti zurti hesaplamak tonlarca isim arasinda bir suru is yuku bana amacimiz hisse modelleri oldugu icin bunla ugrasmak istemiyorum.

Ama dedigim gibi gonullu varsa problem yok
    Erhan orası mesele mi

Nakite gectigim vakit ile tekrar senede geçeceğim gün arasındaki faiz yada döviz getirisinin hesabını ben yaparım

Excel falan kullanmayacağım

Forumda yazarım falanca tarihte falanca faiz oranı yada kur üzerinden yatırım yaptım ve bugün parayı bozdurdum

Artı kar budur derim

Sende onu karıma eklersin EXCEL de

aptallık aynı şeyleri yapıp hep farklı sonuçlar beklemektir ....A. Einstein

3.  Alıntı Originally Posted by viper Yazıyı Oku
    Erhan orası mesele mi

Nakite gectigim vakit ile tekrar senede geçeceğim gün arasındaki faiz yada döviz getirisinin hesabını ben yaparım

Excel falan kullanmayacağım

Forumda yazarım falanca tarihte falanca faiz oranı yada kur üzerinden yatırım yaptım ve bugün parayı bozdurdum

Artı kar budur derim

Sende onu karıma eklersin EXCEL de

Biiyorsun kuralcı ıspata dayalı bir insanım.

Bir yarışma yapılıyorsa yapılan hespalamaların rasyonelliği açısından herkesın anlayabileceği hesaplayabileceği yanlışları soyleyıp ıtıraz edebileceği açık ve net hesaplamalar olması lazım. Kimsenin içinde bir kuşkunun olmaması gerekir.

İşin içine faizi soktugunda ve bunu sen yaptıgında faizi kaçtan baz aldıgın belirsizleşebilir. herkese acık ve net nasıl anlatacaksın bu durumu günlük faiz oranları her gün değişiyor. bir çoğumuz gunluk faiz olanlarına erişemiyoruz bile.

Birde amaç burada hisse senetlerinde anlamlı hareketler ve modellerle hisse senedi üzerinden en fazla ne kazanabileceğimizle ilgili.

eğer sen baska ensturumanları işin içine sokarsan adamın biri cıkar derki ben atıyorum dolar alıyorum.3 yıl boyunca dolarda trade eder. sonuçta serbest hiç hisse almaz. ee biz bu işi portfoy stratejisi öğrenelim diye değil hisse senetleri modelleri cıkartmak için yapıyoruz. yani hisse senedinde hangi modelle işlem yapmak getiriyi iyileştiriyor.

bu işe dolar faiz hisse soktugun zaman bu portfoy yonetım modeline kapı acıyor.

Bu konuya niçin bu kadar taktıgını anlamıyorum. AMAÇ hisse senedi modelleri geliştirmek üzerine kurulu iken dolar faiz vesaire sokarak işi portfoy yonetım stratejılerıne döüştürürsek amacımızdan saparız 3 yılda sadece 6 ay hisse taşıyıp geri kalan tum tradeler dolar ve faiz üzerine kurarsın belkide yarısma bırıncısı olursun. Şimdi ne oldu işin sonunda ne diyeceğiz.

Boşverin borsayı hisseyi faizle dolar arasında trade edin 3 yılda en yüksek getiri o diyeceğiz

halbukı bu yarısmanın cıkış amacı neydi hisse senedi modelleri oluşturmak ?

AMa illaki ben boyle bir yarısmada yapalım diyorum dersen aç bir konu baslıgı portfoy yonetım stratejisi yarışması diye.

Söz bende katılacagım.

Ama burada bunu yaparsak amacın dısına cıkarız.

senin niyetin hisseler harıcındekı dıger alanlarda hisselere nazaran daha fazla kazanılır'ı ispatlamak istiyorsan. bunun ıcın baslık acabilirsin. ama amacın hisse senedi modelleriyle yarısıp hangi hisse senedi modelinin daha karlı oldugunu bulmaksa

senin için faizin altının doların önemi olmaması lazım.

Yanlışmı düşünüyorum.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..

4.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    Biiyorsun kuralcı ıspata dayalı bir insanım.

Bir yarışma yapılıyorsa yapılan hespalamaların rasyonelliği açısından herkesın anlayabileceği hesaplayabileceği yanlışları soyleyıp ıtıraz edebileceği açık ve net hesaplamalar olması lazım. Kimsenin içinde bir kuşkunun olmaması gerekir.

İşin içine faizi soktugunda ve bunu sen yaptıgında faizi kaçtan baz aldıgın belirsizleşebilir. herkese acık ve net nasıl anlatacaksın bu durumu günlük faiz oranları her gün değişiyor. bir çoğumuz gunluk faiz olanlarına erişemiyoruz bile.

Birde amaç burada hisse senetlerinde anlamlı hareketler ve modellerle hisse senedi üzerinden en fazla ne kazanabileceğimizle ilgili.

eğer sen baska ensturumanları işin içine sokarsan adamın biri cıkar derki ben atıyorum dolar alıyorum.3 yıl boyunca dolarda trade eder. sonuçta serbest hiç hisse almaz. ee biz bu işi portfoy stratejisi öğrenelim diye değil hisse senetleri modelleri cıkartmak için yapıyoruz. yani hisse senedinde hangi modelle işlem yapmak getiriyi iyileştiriyor.

bu işe dolar faiz hisse soktugun zaman bu portfoy yonetım modeline kapı acıyor.

Bu konuya niçin bu kadar taktıgını anlamıyorum. AMAÇ hisse senedi modelleri geliştirmek üzerine kurulu iken dolar faiz vesaire sokarak işi portfoy yonetım stratejılerıne döüştürürsek amacımızdan saparız 3 yılda sadece 6 ay hisse taşıyıp geri kalan tum tradeler dolar ve faiz üzerine kurarsın belkide yarısma bırıncısı olursun. Şimdi ne oldu işin sonunda ne diyeceğiz.

Boşverin borsayı hisseyi faizle dolar arasında trade edin 3 yılda en yüksek getiri o diyeceğiz

halbukı bu yarısmanın cıkış amacı neydi hisse senedi modelleri oluşturmak ?

AMa illaki ben boyle bir yarısmada yapalım diyorum dersen aç bir konu baslıgı portfoy yonetım stratejisi yarışması diye.

Söz bende katılacagım.

Ama burada bunu yaparsak amacın dısına cıkarız.

senin niyetin hisseler harıcındekı dıger alanlarda hisselere nazaran daha fazla kazanılır'ı ispatlamak istiyorsan. bunun ıcın baslık acabilirsin. ama amacın hisse senedi modelleriyle yarısıp hangi hisse senedi modelinin daha karlı oldugunu bulmaksa

senin için faizin altının doların önemi olmaması lazım.

Yanlışmı düşünüyorum.
    Piyasanın düşeceğini dusunuyorsam eğer

Hisse senedi modeliyle falan işim olmaz , ama piyasanın çıkacağını dusunuyorsam eğer

O zaman hisse senedi alırım yani benim bakış açım bundan ibaret

E bu arada da bir süreç gececek , o sürecte de dolar alırım çünkü günlük faiz hesabı zor olur

O zaman faiz değil dolar alırım

O günün dolar kurunda kimse için ikna edilemeyecek bir faktör olmaz

Sorun da çözülmüş olur

Sen topigi açtın mı

5. Davet için teşekkürler. Ama bu işi yürümez bence.
    1 yıl 3 yıl falan benim stratejimde yeterli süre değil. Yarışmayı da kimse o kadar uzun sürdürmez, bu işi takip etmez.

Zaten benim ne yarışmaya ayıracak vaktim var nede yarışmanın gerektiğine inancım. Benim kazanç hedefim belli, onun yukarısı beni ilgilendirmediği için kimle ne için yarışacağım.

Kısaca stratejim şu, açıklanan resmi enflasyon ve $ kurundaki artış yüzdesini göz önüne alarak oluşturduğum kazançtaki değer kaybı değerinin üzerine 3-5 puan koyup, kazancın geri kalanını harcıyorum. Harcamadan geri kalan belirttiğim miktar ise yine yatırıma dönüyor. Bu toplam portföy değeri üzerinden hesaplanıyor.

Yani örneğin, T anında çıkış yapacak isem, enflasyon o T anında o noktasına göre %10 artmış ve $ kurundaki artış %12 ise ben bunu %11 değer kaybı olarak alıyorum üzerine +3-5 koyuyorum ortalama %15. Portfoy üzerindeki kazancım %22 ise. Paranın sadece %7'sini çekiyorum. Elbette sağlık veya başka bir sebepten acil ihtiyaç yoksa.

Rakamsal olarak diyelim ki 0 anındaki bir milyon TL'lik portföyüm, T anında 1.220.000TL olduysa bu rakamın sadece 70.000TL'sini kendime alıyorum. 150.000TL'lik rakamı ise güncel koşullardaki uygun yatırım enstrümanı neyse ona koyuyorum.

Portfoyde çok çok ağırlıklı temettüyü düzenli dağıtan firmalar var ve bunların bazılarını 20 yılı aşkın süredir biriktiriyoruz.
    Ben şimdi nasıl 1-2-3 senelik yarışmaya gireyim.

Ben sizi izlemekle yetineceğim.

6. Ben 8 hisse ile katılacağım Adana,froto,Brisa,asels,işyat,petkim,tskb ve despec bu hisseleri hiç satmadan devam edeceğim yatan temettülerle Adana alacağım

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

7. Pazar gunune kadar muhdet pazar gunu katilimcilar belli olsun

Pazar aksami portfoyleri Yazariz pazartesi acilis fiyatindan islemr aliriz

8. Hocam amac birsey yaristirmak degil ya

Hem yaristirdigimizi varsaysak ne yazar yine insanlar inandigi yolda olacak benimde digerlerinin bir iddaasi yok.

Hatta ben biraz riskli davranan yatirimciya oynayacagim eksiyi gectim batada bilirim yani.

Yapacagin sey belli uvycisin nasilsa su hisseleri aliom hic satmiom bitti birsey takipnetmene gerek yokki.

Ugrasacak olan benim cunku al sat yapacagim ve bunlari islemek gostermek zorunda kalacagim.

Hos hissem iyi ise hic satmam belki bende ama yani ugrascak olan benim siz gelip su hisseyi aldim bunu sattim diyeceksiniz

Programin varya onu ayarla senede bir versiona.

Senede bir sana sinyal verir onlari gelir yazarsin su hisseleri sat sunlari al die bende excelde islerim.

Maksad makara muhabbet olsun kendi kendini test etmis olursun daha ne keske bir baskasi yarisma yapsada ben katilsam.

Nihayetinde aldim sattim diyecem bitti zor bisi degil.

Ama yinede takdir sizin girmemeniz benim yararima cunku hesaolamalarla ben ugrasacam

Sayfa 75/103 İlkİlk ... 2565737475767785 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •