Yarýþma mi var
Katilayim![]()
aptallýk ayný þeyleri yapýp hep farklý sonuçlar beklemektir ....A. Einstein
Yarýþma mi var
Katilayim![]()
þimdi þu en baþtaki 2 alýntýya bakýyorumda sen gerçekten yanlýs anlamýssýn beni/bizi.
Bul getir derim. hangi þirkete bk atmýþým ayrýca ben lidfayý daha þimdi senden duydum ? þimdi bakayým temettü dagýtýyormuymuþ ondan bile habersizim. mynette ismini bulamayýp googlede aratarak buldum. temettüde dagýtýyormuþ.
hocam düþünebiliyormusun bu þirkete okadar uzagým nerede bahsettik vallaha hatýrlamýyorum bile ama muhtemelen baþka bir örnek için yazýlmýþtýr birþey yazýlmýþsanda.
orelet osman tupraþ konusunda bi tartýþmýþtý onu hatýrlýyorum. bende desteklemiþtim tupraþ keske temettü dagýtmak yerine dolar acýgýný kapatsa demiþtik. diðer arkadaþlarda tüpraþ zaten þöyle iyi böyle iyi demiþti. bizde dahada iyi olur böyle yapsa dedik o sýrada tüpraþ kar acýkladý karý cok iyiydi ancak osman begenmediðini söyledi hatta ben osmana katýlmadýgýmý karýnýn gayet iyi oldugunu soyledým.
EN ciddi hisse tartýþmasý buydu ki bundada ters hiçbirþey söylemedik yaklaþýmým aynen þudur bu sayfada anlatýlan herkesýn yaklaþýmý budur þirketler yatýrým ypamak yerine niçin temettü ödemeyi seçiyor.
Ýþin en garip olan kýsmý ise yatýrýmcýlar bu olaya nasýl sevindikleri ???????? 3. alýntýda beni anlayabildiðini söylemiþsin.
Maksadýmýn ne oldugunu anladýgýný söylemiþsin. ama ilk 2 alýntý cok farklý bir noktadan bakýyor bana.
Tekrar anlatýyorum. Biz bu sayfada onca sayfa ne konuþtugumuzu soyleyeyým. Þirketler elde ettikleri karý paylaþmasa ve bu paylaþmadýklarý kar ile yatýrým yapsa cok verimli ve hýzla büyüme kaydedecekler. Biz þirketlerimizden bunu bekliyoruz.
Ve yatýrýmcýlarýmýza bizim gibi insanlarý neyi anlatýyoruz ????????????
Arkadaþlar þirketlerinizin temettü daðýtmasýna niçin seviniyorsunuz ? Niçin temettü dagýtmayan þirketleri sürekli karalýyor onlarýn kötü þirketler dolandýrýcý þirketler oldugunu söylüyorsunuz. O þirket patronlarý yatýrým yapmayý tercih etmiþ olamazlar mý diyoruz.
Onlarda bize temettü vermeyen hisseyi patronu at çöpe diyor direk bastan ön yargýlý peki bu rasyonel mi diyoruz yani niye onlarý çöpe atacaz diyoruz.
At arkadaþ çünkü bak ekonomist hanfendý temettü hakkýnda bunlarý demiþ diyor. peki bu ekonomist hanfendýnýn yazýsýný SOGULADINMI hiç acaba neden böyle yazmýþ diyoruz. sevgi aþk gibi soyut kavramlardan bahsederek acýklamaya calýsýyor.
Ondan sonra kýsýr döngü.
ÝÞin dahada garip olan bir kýsmýda temettü severlerle bu konuyu konuþtugumuzda sürekli bizi sanki temettü karþýtý olarak görmesi.
Ve bu hiç bitmiyor senýnde anladýgýn gibi. defalarca kez her yazýnýn altýna beným potfoyum hýsselerýmde temettü daðýtýyorrr.
Benim aldýgým senetlerde temettü daðýtýyor.
Eðer ben hisse seçeceksem.
30,000 TL kar etmiþ ama %30 temettü daðýtan X hissesi varsa.
35,000 TL kar etmiþ ama %50 temettü daðýtan Y hissesi varsa.
ben Y hissesini seçerim cümlesiniiiiii bu sayfada en az 10 defaaaa yazmama raðmen.
Beni veya bizleri sürekli temettü karþýtý temettü tanýmaz olarak adfetmelerine anlam veremiyorum artýk.
Bizim hisse seçim kriterimizde temettü yokturrrrrrrrrrrr.
KARLILIK VARDIR BÝR ÞÝRKET GÜZEL KAR EDÝYORSA ÝSTER %30 ÝSTER %50 ÝSTER %0 temettü daðýtsýn.
EÐER ÝYÝ KAR ETMÝÞSE O ÞÝRKETÝ ALIRIM TEMETTÜ BUTANUNA VEYA MENUSUNEEEEEE HÝÇ MÝ HÝÇ TIKLAMAM.
TEMETTÜMÜ DAGITMIÞ BEDELSIZMI DAGITMIÞ MERAKKKKKK BÝLE ETMEM.
TEK BAKTIGIM ÞEY BILANCODUR KARMI EDIYOR EN YUKSEK KARI EDEN AYNI ZAMANDA EN YUKSEK TEMETTÜ DAGITAN SIRKETMIYMIS EVET BEN O SIRKETI ALIRIM.
YÝNE KEZA AYNI SEKILDE EN ÝYÝ KARI EDEN SIRKET HIC TEMETTÜ DAGITMIYORMU O HALDE ONU DA ALIRIM.
AYNI SORUYU TEMETTÜ SEVERLERE SOR.
BÝSTÝN EN YUKSEK KAR EDEN SIRKETI TEMETTÜ DAGITMIYORSA ALIRLARMIYMIS.
ALMAYIZ DÝYECEK.
GEREKCE NE ??????????
TEMETTÜ DAÐITMIYOR E NEYÝ DEÐÝÞTÝRECEK BU.
KISIR DONGU TARTIS DUR.
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Alýyor muyuz senetleri þimdi
Kaç sanal paralik alacaðýz
Her daim senette olmak zorunluluðu var mý
( Ki olursa ben yokum )
Senet dýþý kalmak istedigimiz vakit hangi enstrümanlara yatýrým yapma hakkýmýz var
Her zaman senette olan için sorun yok ama senetsiz de oturma hakký olursa
Benim önerim
Dolar , Euro , sterlin , yen yada her neyse yani döviz
Faiz
Yada gram altýn
Senette beklemek istemeyen kiþi bunlardan herhangi birini alýrsa katýlmak isterim
Vadeliyi alternatif olarak koymuyorum çünkü onun yarýþmasýný ben açtým
Benim topik dýþýnda hiç bir yerde vadeli al/sat yapýlamaz![]()
Yarýþma yapýlacaksa hisse üzerine yapýlýr exceli iþlemek kolay deðil baþýma iþ cýkar.
Anlaþýlan o ki yarýþma sonunda kimse birþey ispat edememiþ olacak cunku arkadaþ bizi zaten bastan yanlýþ anlamýþ.
O temettü veren 5 hisseye yatýrým yapacak ve deðiþtirmeyecekti.
Bende tüm hisse senetlerýnde istediðim kadar hisse deðiþtirerek yatýrým yapacaktým.
Fakat arkadaþ bizi temettü tanýmaz zannedip, benim temettü veren hisselerin hiçbirini almayacaðým varsayýmýyla düþünmüþ.
Ancak bizler temettü düþmaný deðil aksine temettünün hisse senetleri üzerine bir etkisi yoktur aslolan býlanco karlýlýgýdýr diyenlerdeniz.
Bu durumda ben bilanco karlýlýgýna arkadaþ ise 5 adet temettü veren hisse senedine yatýrým yaparak karlýlýklarý karþýlaþtýracaktýk.
Ancak bu durum tam olarak temettü etkililiði veya etkisizliðini ýspatlamayacaktý yinede yapmaya gönüllüydüm.
En azýndan hem kendimi test etmiþ olacak ve eðer bilanco karlýlýklarýna bakmak yararlý ise bunu görmüþ olacaktýk. BU arada buna hala varým. yani yapalým derseniz ben bilancoya siz ise temettü veren 5 hisseye yatýrým yapacaksýnýz. diðer temettü severler ve temettüye sýradan bakanlarda katýlabilir.
Gerek yok derseniz yapmayalým.
Ben zaten Web siteyi açtým yavas yavas içini dolduruyorum öyle yada böyle model portfoy menusunde bilanco odaklý hisseler seçip bir adet teknýk kriterle en sade þekilde ve herkesýn anlayacaði bir biçimde hisseleri seçip performanslarýný ölçerek çýkan modelin doðrulugunu veya yanlýþlýgýný ap açýk þekilde göstererek bu nu yapacagým.
Yani ben yarýþmaya katýlmasamda katýlmasamda çýkarttýgým hisse seçim modelinin gerçek performansýný web sayfamda ölçeceðim üstelik bu gerçek zamanlý olacak günlük olarak herkes görecek hisse ne zman seçilmiþ gerçek zamanlý olarak bugun ne kadar yükselmiþ ne kadar karda bu model portfoy görecekler.
Bu arada hala ön yargýlý olanýnýz varsa.
Bugun bir kaç bilanco daha açýklandý onlarada bakýp bazý hisseleri sentezledim.
2017/2. çeyrek bilancolarýndan bugune 09.08.2017 tarihine kadar açýklanan bilancolar içinden begendýklerýmý yazdým ve güncelledim.
en güncel begenilen bilanco listesi þu sayfada.
Sayfadaki hisseler temettü dagýtýyormu dagýtmýyormu hangýsý dagýtmýyor vallaha haberým yok temettü karþýtlýgým olsa o hisseleri yazarmýyým üstelik kendi actýgým sayfada.... Orada seçtiðim hisselerden býle anlaþýlabilir. Ben modelim stratejim.
https://kucukyatirimcilar.com/ekonom...-hisseler.html
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Eðer sürekli senette durma mantýðýyla hareket edilecekse
Bana göre
saðlam bir kaç temettü verimliliði yuksek olan þirkete yatýrým yapan adam eninde sonunda karlý çýkar
Ýþin o tarafý için yarýþmaya gerek bile yok bence
Ama dersen ki senet harici yatýrým yapma alternatifi de var
O zaman da yeri geldiðinde senedini satýp dövize geçen karlý çýkar bu da çok net
Mesele þu
Senedini güzel bir yerden satýp dövize geçebilecek misin
Ve daha da önemlisi bunu defalarca tekrarlayabilecek misin
Bu da her baba yiðidin harcý deðil
Dolayýsýyla da TEMETTUCU yüzde 99 kazanýr
Bence tabi
Bu teorimin gerçekliðini þu þekilde ispatlayabilirim
Yeri geldiðinde uygun noktadan senedini satýp dövize geçen ve bunu her trend sonrasý yapabilen yatýrýmcý sayýsý nedir
COK COK COK AZDÝR
Peki gerçekten temettu verimliliði yüksek doðru doðru senetleri seçip yýllarca sürekli alým yapan yatýrýmcý sayýsý nedir
COK COK COK AZDÝR
Ýþte bu yanýtlara verilen cevap çok az olduðu için bunlar kazanýr![]()
sadece hisse senedi nakite geçemeyeceksýn cunku tezi savunanlar ayný zamanda disiplin motivasyon ve uvy yi örneklýyorlar.
karþý tez olarak bir kaç örnek vereyim.
Aþaðýdaki resim ise benim andorid telefonuma kurdugum sanal borsa adlý bir program 50,000 Tl para ile baþlýyor.
tamamen gerçek zamanlý yaný onceden oluþturulmuþ birþey deðil gerçek zamanlý o anký pýskolojýyle yapýlmýþ alým ve satýmlar.
Ýlk alým tarihiden itibaren 12 ay geçmiþ. elimde en son þiþe var. Toplam portfoy deðeri 190 bin civarýnda.
stratejiler deðiþkenlik gösteceði için kimin ne kazanacagýný yaþamadan bilemeyiz.
![]()
Ýyi geceler
Yer Ýmleri