tmm öle yapak.
tmm öle yapak.
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Erhan orasý mesele mi
Nakite gectigim vakit ile tekrar senede geçeceðim gün arasýndaki faiz yada döviz getirisinin hesabýný ben yaparým
Excel falan kullanmayacaðým
Forumda yazarým falanca tarihte falanca faiz oraný yada kur üzerinden yatýrým yaptým ve bugün parayý bozdurdum
Artý kar budur derim
Sende onu karýma eklersin EXCEL de
aptallýk ayný þeyleri yapýp hep farklý sonuçlar beklemektir ....A. Einstein
BÝLGÝ
Bilanco Listesi 10.08.2017 bilancolarýyla güncellenmiþtir.
https://kucukyatirimcilar.com/ekonom...-hisseler.html
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Ptesi 1000 TL lik sermayenin Tamamiyla DOAS hissesi almak istiyorum
Yazdým
aptallýk ayný þeyleri yapýp hep farklý sonuçlar beklemektir ....A. Einstein
selamlar Erhan..burada yapýlmak istenen nedir? ne için katýlýmcý arýyorsun? kýsa öz olacak sekilde cevaplarsan memnun olurum.
![]()
Biiyorsun kuralcý ýspata dayalý bir insaným.
Bir yarýþma yapýlýyorsa yapýlan hespalamalarýn rasyonelliði açýsýndan herkesýn anlayabileceði hesaplayabileceði yanlýþlarý soyleyýp ýtýraz edebileceði açýk ve net hesaplamalar olmasý lazým. Kimsenin içinde bir kuþkunun olmamasý gerekir.
Ýþin içine faizi soktugunda ve bunu sen yaptýgýnda faizi kaçtan baz aldýgýn belirsizleþebilir. herkese acýk ve net nasýl anlatacaksýn bu durumu günlük faiz oranlarý her gün deðiþiyor. bir çoðumuz gunluk faiz olanlarýna eriþemiyoruz bile.
Birde amaç burada hisse senetlerinde anlamlý hareketler ve modellerle hisse senedi üzerinden en fazla ne kazanabileceðimizle ilgili.
eðer sen baska ensturumanlarý iþin içine sokarsan adamýn biri cýkar derki ben atýyorum dolar alýyorum.3 yýl boyunca dolarda trade eder. sonuçta serbest hiç hisse almaz. ee biz bu iþi portfoy stratejisi öðrenelim diye deðil hisse senetleri modelleri cýkartmak için yapýyoruz. yani hisse senedinde hangi modelle iþlem yapmak getiriyi iyileþtiriyor.
bu iþe dolar faiz hisse soktugun zaman bu portfoy yonetým modeline kapý acýyor.
Bu konuya niçin bu kadar taktýgýný anlamýyorum. AMAÇ hisse senedi modelleri geliþtirmek üzerine kurulu iken dolar faiz vesaire sokarak iþi portfoy yonetým stratejýlerýne döüþtürürsek amacýmýzdan saparýz 3 yýlda sadece 6 ay hisse taþýyýp geri kalan tum tradeler dolar ve faiz üzerine kurarsýn belkide yarýsma býrýncýsý olursun. Þimdi ne oldu iþin sonunda ne diyeceðiz.
Boþverin borsayý hisseyi faizle dolar arasýnda trade edin 3 yýlda en yüksek getiri o diyeceðiz
halbuký bu yarýsmanýn cýkýþ amacý neydi hisse senedi modelleri oluþturmak ?
AMa illaki ben boyle bir yarýsmada yapalým diyorum dersen aç bir konu baslýgý portfoy yonetým stratejisi yarýþmasý diye.
Söz bende katýlacagým.
Ama burada bunu yaparsak amacýn dýsýna cýkarýz.
senin niyetin hisseler harýcýndeký dýger alanlarda hisselere nazaran daha fazla kazanýlýr'ý ispatlamak istiyorsan. bunun ýcýn baslýk acabilirsin. ama amacýn hisse senedi modelleriyle yarýsýp hangi hisse senedi modelinin daha karlý oldugunu bulmaksa
senin için faizin altýnýn dolarýn önemi olmamasý lazým.
Yanlýþmý düþünüyorum.
en az 1 en fazla 5 yýl sürebilecek bir hisse senedi yarýsmasý yapýyoruz.
Böylece en karlý modelin hangisi oldugunu belirlemyece calýsacagýz.
Örnegýn aseliþ uvy yatýrým yapacak alacak ve hiç satmayacak.
ben bilanco bazlý alacam satacam.
bir baþkasý baska bir modelý varsa o modele göre alýp satacak.
yarýsma sonunda getirilere bakacagýz. en karlý modelý ogrenmýs olacagýz.
Yer Ýmleri