Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
5,83 10% 1,06 Mr 5,49 / 5,83
11,99 10% 336,27 Mn 10,90 / 11,99
124,30 10% 112,66 Mn 116,00 / 124,30
35,42 10% 122,32 Mn 32,38 / 35,42
6,93 10% 401,38 Mn 5,67 / 6,93
1.170,00 -10% 101,24 Mn 1.170,00 / 1.290,00
481,50 -10% 434,72 Mn 481,50 / 532,00
43,74 -10% 96,29 Mn 43,74 / 48,36
6,48 -10% 126,65 Mn 6,48 / 7,28
17,10 -10% 1,93 Mr 17,10 / 19,25
121,30 -5.53% 24,17 Mr 121,30 / 136,30
3,20 1.27% 16,88 Mr 3,16 / 3,29
425,50 2.65% 16,34 Mr 415,50 / 434,25
264,00 3.63% 10,28 Mr 252,00 / 264,00
314,50 -0.4% 9,53 Mr 313,00 / 317,75
18,61 -1.27% 555,50 Mn 18,41 / 19,11
73,70 -2.96% 8,42 Mr 73,65 / 76,90
264,00 3.63% 10,28 Mr 252,00 / 264,00
727,00 -0.41% 2,16 Mr 721,50 / 739,00
97,15 1.09% 607,34 Mn 95,70 / 98,05
112,30 -2.43% 247,63 Mn 111,80 / 115,70
30,92 2.59% 121,66 Mn 30,22 / 30,98
10,22 -0.68% 218,42 Mn 10,22 / 10,44
83,15 0.12% 582,64 Mn 82,70 / 85,15

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 79/106 ÝlkÝlk ... 2969777879808189 ... SonSon
Arama sonucu : 847 madde; 625 - 632 arasý.

Konu: Temettu Etkisizligi

1. katýlýmcý sayýsý belýrlenýrse hep beraber kurallarý belýrleyelým dýyorum.
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

2.  Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    Biiyorsun kuralcý ýspata dayalý bir insaným.

Bir yarýþma yapýlýyorsa yapýlan hespalamalarýn rasyonelliði açýsýndan herkesýn anlayabileceði hesaplayabileceði yanlýþlarý soyleyýp ýtýraz edebileceði açýk ve net hesaplamalar olmasý lazým. Kimsenin içinde bir kuþkunun olmamasý gerekir.

Ýþin içine faizi soktugunda ve bunu sen yaptýgýnda faizi kaçtan baz aldýgýn belirsizleþebilir. herkese acýk ve net nasýl anlatacaksýn bu durumu günlük faiz oranlarý her gün deðiþiyor. bir çoðumuz gunluk faiz olanlarýna eriþemiyoruz bile.

Birde amaç burada hisse senetlerinde anlamlý hareketler ve modellerle hisse senedi üzerinden en fazla ne kazanabileceðimizle ilgili.

eðer sen baska ensturumanlarý iþin içine sokarsan adamýn biri cýkar derki ben atýyorum dolar alýyorum.3 yýl boyunca dolarda trade eder. sonuçta serbest hiç hisse almaz. ee biz bu iþi portfoy stratejisi öðrenelim diye deðil hisse senetleri modelleri cýkartmak için yapýyoruz. yani hisse senedinde hangi modelle iþlem yapmak getiriyi iyileþtiriyor.

bu iþe dolar faiz hisse soktugun zaman bu portfoy yonetým modeline kapý acýyor.

Bu konuya niçin bu kadar taktýgýný anlamýyorum. AMAÇ hisse senedi modelleri geliþtirmek üzerine kurulu iken dolar faiz vesaire sokarak iþi portfoy yonetým stratejýlerýne döüþtürürsek amacýmýzdan saparýz 3 yýlda sadece 6 ay hisse taþýyýp geri kalan tum tradeler dolar ve faiz üzerine kurarsýn belkide yarýsma býrýncýsý olursun. Þimdi ne oldu iþin sonunda ne diyeceðiz.

Boþverin borsayý hisseyi faizle dolar arasýnda trade edin 3 yýlda en yüksek getiri o diyeceðiz

halbuký bu yarýsmanýn cýkýþ amacý neydi hisse senedi modelleri oluþturmak ?

AMa illaki ben boyle bir yarýsmada yapalým diyorum dersen aç bir konu baslýgý portfoy yonetým stratejisi yarýþmasý diye.

Söz bende katýlacagým.

Ama burada bunu yaparsak amacýn dýsýna cýkarýz.

senin niyetin hisseler harýcýndeký dýger alanlarda hisselere nazaran daha fazla kazanýlýr'ý ispatlamak istiyorsan. bunun ýcýn baslýk acabilirsin. ama amacýn hisse senedi modelleriyle yarýsýp hangi hisse senedi modelinin daha karlý oldugunu bulmaksa

senin için faizin altýnýn dolarýn önemi olmamasý lazým.

Yanlýþmý düþünüyorum.
    Piyasanýn düþeceðini dusunuyorsam eðer

Hisse senedi modeliyle falan iþim olmaz , ama piyasanýn çýkacaðýný dusunuyorsam eðer

O zaman hisse senedi alýrým yani benim bakýþ açým bundan ibaret

E bu arada da bir süreç gececek , o sürecte de dolar alýrým çünkü günlük faiz hesabý zor olur

O zaman faiz deðil dolar alýrým

O günün dolar kurunda kimse için ikna edilemeyecek bir faktör olmaz

Sorun da çözülmüþ olur

Sen topigi açtýn mý

aptallýk ayný þeyleri yapýp hep farklý sonuçlar beklemektir ....A. Einstein

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Dünyanýn merkezi Ýstanbul
    Gönderi
    1,837
     Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    katýlýmcý sayýsý belýrlenýrse hep beraber kurallarý belýrleyelým dýyorum.
    beni de yazar mýsýn..zevkli olacaðý kanaatindeyim..

4. Sayfayý açmadým daha bir karalarý kurallarý ve katýlýmcýlarý görelim.

Þimdi
    1 aseliþ
    2 erhan
    3 cennet yolu
    4 viper

bunlar katýlýyor.

þu dolar vesaire konusuna gelelim. bu yarýþma yapma sebebimiz ne ? ben bu yarýþmayý niye yapalým dedim veya aseliþ bu yarýsmayý niye yapalým dedi veya diðer arkadaslar niye yapalým dedi. çýkýþ sebebine bir bakalým.

denildiki temettü veya uzun vadeli yatýrým vur kaç cýlarý sistemcileri al satcýlarý veya hangi x modelle trade eden olursa olsun uzun vadeci temettü hisselerine veyahutta sabredip bekleyen yatýrýmcýlar diðer tüm modelleri geride býrakýr denildi.

bizde bu böyle olmayabilir farklý modellerlede para kazanýlabilir dedik. fakat kimin nasýl yatýrým yaptýgý belirsiz oldugu için bunu gerçek zamanlý sanal bir yarýsmaya dökelim ve bu sekýlde bakalým kim kazanýyor görelim dedik.

yarýsmanýn ana cýkýþ amacý bu.

Bu amacý kavradý isek yarýsma sonunda neyi açýklayacaðýz.

arkadalar bakýn uvy yaparsanýz þu getýrýye ulsabilirsin bilanco odaklý gýdersenýz bu getýrýye f/k ile hareket ederseniz þu getiriye ulasabilirsiniz filan gibi bir çýkarýmda bulunacagýz.

yani önemli olan hisse senedi seçim kriterinin kazancýmýza olan etkisi ölçmek. yani senýn seçtiðin modelin riskleri getirileri götürüleri ölçülmüþ olacak.

dolayýsýyla endeks göçerken bakalým sana þu hisseyi seç diyen model endekse raðmen getiri saðlayacak mý ? Dolar lambýr lumbur yukarý giderken seçtiðin hisse yukarý gýdebýlecek mi ?

yani amaç hisse senetlerine yatýrým yapan adam için hangi modeli kendýne baz alýrsa daha iyi bir getiriye ulasýr kýsmýna cevap bulmak.

yani analizinin baþarý oranýný ölçmek örnegýn dolarýn cýkacagýný borsanýn gocecegýnýmý düþünüyorsun öyle bir hisse seç ki buna raðmen yukarý gýdebýlsýn bu senýn baþarýný gösterir ne bileyim yabancý para pozisyonu en yuksek lan hisseyi al mesela.

çünkü yarýsmanýn sonunda viper birinci oldu demyeceðiz!!!!!!!!

hisse senedi iþlemlerinde en verimli model teknik analizi baz alarak iþlem yapan viperin modeliymiþ diyeceðiz veya bilancoya bakarak yatýrým yapan erhanýn modelýymýs veya uvy yapam aselýþýn modelýymýþ diyeceðiz.

sen ben nakýte geçince dolar alýrým dersen hýsse senedý seçmiþ olmanýn veya hisse senedi modelinin hiçbir anlamý kalmýyor.

getirinin büyük bir cogunlugunu dolardan elde edebýlýrsýn.

ozman burayý okuyan yatýrýmcý bakacak viper 1. olmuþ ne yapmýþ bu adam dolar almýþ parayý götürmüþ ee bunun hisse senedi seçim modeliyle ne alakasý var ? benim aradýgým hisse senedi seçim kriterlerinin baþarý oranlarýný görmekken viper burada resmen farklý pýyasalarda iþlem yapýp en yüksek karý elde etmiþ. ancak benim aradýgým hisse senediydi.

ben faizede dolarada karþýyým. hisse senedini öðremek model geliþtirmek istiyorum diyen adam okuyacak burayý.

getiriler rasyonel olmaz sen dolar aldýn sattýn euro aldýn sattýn belirli bir getiri ürettin. diðer adam mecbur hýsse senedýnde kaldý senden az getiri elde etti. amacýmýz porfoy yarýstýrmak deðil. ozman herkese herþeyi alýp satma hakký vermelýyýz.

bende gideyim kaldýraçlý pýyasada þort olayým. mesela sen dolar alýyorsun da ben viopta þort olamýyormuyum yani adam bunu diyecek buda eþitsizlik ilkesini doðuracak 3 yýl böyle gidecek 3 yýl sonunda.

okuyucunun birisi gelecek 3 yýl boþa yapmýþsýnýz bu yarýþmayý adam gitti 1 e 8 veren kaldýraçlý viop piyasasýnda sanki 1000 TL deðilde 8000 TL si varmýþ gibi endekste þort açtý endekste %10 düþtü adam kafadan %80 kazandý bile bu haksýz kazanç olmuþ aseliþ sadece hissede beklerken sen kaldýraçlý pðýyasada malý götürdün sonra ben kazandým dedin. aseliþi haksýzlýk ettin. bu yarýþmayý rasyonel bulmuyorum diyecek.

3 yýllýk emeði heba etmiþ olacak

bunlardan korkuyorum........

birde kural meselesý var satýyorum dediðin hisse senedini ertesi günün açýlýþ fiyatýndan sattýgýmýzý varsayalým diyorum ben mesela.

adam gündüz saat 10:00 da elimdeki eregliyi satýyorum yazsa bile ben o gün deðil ertesi günkü açýlýþ fiyatýnda satmýþ olarak iþleyeceðim yeni hisseyi alýrkende bürgünün açýlýþ fiyatýndan alým yapayým diyordum.

yani al sat yapan adam 1 gün nakitte sýrf kural yüzünden bekleyecek. BU adam demeyecekmý benim 1 gun flatta beklerken viper nakite geçtiðinde dolar alacak bu haksýzlýk demyecek mi ? dolar 7/24 iþlemde

hangi fiyattan almýþ kabul edecez. seni ?

yarýsmacýlar vereceðin öneriyi kabul etse bile izleyiciler bunu rasyonel eþit adaletlý bulacak mý ?

öyle kurallarýmýz olmalý ký hem yarýsmacýlar hemde okuyucu kýtle eþit þartlarda adaletlý rasyonel bir yarýsma yapýlmýþ. Burada cýkan performanslarý doðru buluyorum diyebilsin.

Yani bir kuþkuya olabýldýgýnce yer vermemelýyýz okuyucular ýtýraz edemesýn birþeylere hakketten hepiniz eþit þartlarda yarýþmýþsýn diyebilsin okuyucular.

baþýma geleceði biliyorum biri çýkacak ben viperi geçerdim gider vioptan þort açardým þu kadar para kaldýrýrdým diyecek. saçma sapan bir yarýsma olmuþ bu viper hile yapmýþ diyecekler. rasyonel bulmayacaklar.

Sistemci yarýsmasýndada özelikle belli kurallar getirdik. tüm kurallarý bellý acýk ve net olmasýna raðmen tartýsma cýktý. birisi sistem resmini paylasýrken sadece o günün resmini cekmýþ geçmiþi göremeyecek sekýlde.

hemen itirazlar geldi geçmiþ sinyaller görülmüyor ya sistemini deðiþtirdiyse denildi. Haklýydýda sýstemý deðiþtirdiyse geçmiþ sinyali göremediðimizden karþýlaþtýramýyoruz. Adam haklý olsun varsý oyle býrsey yapmamýstýr demek tatmin edici bir cevap deðil. Mecburen adamdan geçmiþ sýnyallerle beraber resým atmasýný ýstedýk.

Bu seferde o bozuldu e bana guvenmýonuzmu e ben hýlemý yapacam cart curt

sen hile yapmayacan ama okuyucular ve yarýsmacýlarýn kafasýna takýlýyor cýkan getiriyide kuþku ile bakýyorlar.

ÝYÝ BÝR HÝSSE SENEDÝ AVCISI AYNI KOÞUL VE ÞARTLARLA HER TÜRLÜ DÝÐER YARISMACILARI ALT EDEBÝLÝR.
    ÖNEMLÝ OLANDA BUDUR AYNI KOÞUL VE ÞARTLARLA REKABET EDÝP ÜSTÜNLÜÐÜNÜ GÖSTERMEKTÝR ÖNEMLÝ OLAN.

BÝRÝNÝN ALTINA FERARÝ VERÝP BÝRÝNÝN ALTINA TOFAÞ VERECEKSÝN E HADÝ YARIÞIN DÝYECEKSÝN.

TÜM YARISMACILAR AYNI ARABAYA BÝNECEK BAÞARI ÞOFÖRÜN SÜRÜÞ KABÝLÝYETÝ OLACAK.
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..

5. Ýyi o zaman nakitte dururum

Ne kýymetli dolarýn varmýþ la

Hatta hep nakitte durup sizi gecicem , maksat cinslik deðil mi

6. Yaz reisi de yaz ( yeni adý bozkurt )

Sen nakitte baþlat o dayanamaz gelir

7. Onca dil doktum nihayet anlastik

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Dünyanýn merkezi Ýstanbul
    Gönderi
    1,837
     Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    Onca dil doktum nihayet anlastik
    bu aksam itibariyla basliyacaz mi ..kurallari da belirleriz o zaman.

Sayfa 79/106 ÝlkÝlk ... 2969777879808189 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •