Acý ama gerçek olan þey þu sevgili arkadaþlar. Hepimiz Grafiðin yukarý cýkmasý ve aþaðý düþmesi üzerinden para kazanýp kaybediyoruz.
Dolayýsýyla yatýrýmcýysanýz aldýgýnýz yere göre fiyat yükselmiþmi yükselmemiþ mi buna bakmak yükümlüsünüz. Bakýn YÜKÜMLÜLÜK bu eðer cocuklarýnýz geleceðinize Para býrakmak istiyorsanýz. Öteki türlü gördüðünüz örneklerdeki gibi temettüyü alýp para kazandým sanýrsýnýz. Þanslýysanýz aldýgýnýz hisse genel anlamda yukarý gider. Böylece para kazanýrsýnýz kazandýgýnýz parayý Ýster temettüden önce satarak realize eder. isterseniz temettü adý altýnda Þirketin kendýsýný realize eder. sonuç olarka ikisinin de ayný sey oldugu ortada.
Temettüden para kazanmýyoruz hisse fiyatý yükseliþinden elde edilmiþ kazancý SÖZDE KAR PAYI ADI ALTINDA realize ettiriyorlar. Ve borsacýlarýn %90 ý bundan habersiz bir biçimde lotum düþmedi ne güzel diye kendýný avutuyor. Sanký bedava para veriyorlar gibi SEViniyor. Birde diyor bu parayý lota cevireyim coþayým diyorlar Sanki cok lotunun ama olmasý marifet gibi.
Çok lotun olmasý marifetse 1 lýradan 0,5 kuruþta gezen hisselerde takýlabilirsiniz. niye gidip 60 Lýradan BÝMAS alasýnýz ki çok az lotunuz olacak.
BU olayýda hala anlayamayanlar için ise en kýsa yolu söyleyeyim elinize temettü dagýtan sadece 1 hisse alýn. portfoy degerinizi not edin 1 sene sonra tekrar bakýn grafik nere gitmiþ ben nere gitmiþim temettüm nereye gitmiþ.
Temettü sever tayfa elinde 1 deðil 10 tane hisse taþýdýgý için portfoy degerini ilk yatýrýmýný bilmiyor. O temettü verdi bu temettü verdi bir yerlerden para geldi. o sýrada hisseler çýktý düþtü vesaire ortalýk corba gibi haliyle durduk yere para geldi ne güzelmiþ bu iþ diyorlar. Oturup ben þu gun þu kadar aldým bu hisseler þunlar bu hisseler suraya kadar cýkmýþ benim param ne olmus aldýgým temettülerin toplamýda þu diyip 3 yýl sonunda kaç lýra temettü aldýlar hisseleri ne kadar gitti Hesap yapmýyorlar. Çünkü ellerýne para geçerse hisse alýyorlar ana yatýrým parasý Çorba gibi oluyor ulenn kaç paralýk aldým o hissede malýyetým kaça denk geldý otekýnde neydi falan oturup þimdi tek tek bunun hesabýna da bakmaya üþeniyorlar.
Neyseeeeeee Bizmi kurtaracaz yaaaa
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer Ýmleri