tabi yukardaki maddeleri okuyan bir adam. Ýþin akýl ile düþünme ile ilgili olan kýsmýný bir kenara atýp diyor ki.
e yöneticler salak mý ? Onlar düþünememiþ mi ? E peki sen düþündün mü ? Akýl suzgecinden önce sen geçir söylediklerimi. sen bir karara varda. sonra yönetciler mi salak bizmi salagýz anlayalim.
Ama ne yapýyoruz kendi aklýmýzý bir kenara atýp yöneticiler salakmý diyoruz :D
O yYüzden aklý bir baþkasýndan almak yerine oturup kendin düþünmelisin. borsaya bugun açabileceðin bir fabrikan olsa. ve amacýn ilk 4 madde de bist 100de en iyi olmaksa. 4 maddeyi arttýrmak için elindne gelen herþeyi yaparsýn. deðilmi bunlarý arttýrmak için bir ç.ok farklý madde sayabilirim. bir taneside temettü daðýtmamaktýr. Cunku temettünün ilk 3 maddeye olumsuz etkileri vardi,r ilk 3 maddenin ise 1. maddeye dolaylý olarak etkisi vardir. Ýþte tüm bunlar birbiriyle okadar baglantýlý durumlar ki.
O yüzden bakkýn buffet daðýtmýyor facebook dagýtmýyor amazon dagýtmýyor bunlarýn niçi dagýtmadýklarýný okuyup araþtýrýn diyorum ya
AMA ÝLK ÖNCE KENDÝ AKLIMIZI KENDÝ BEYNÝMÝZÝ CALISTIRMAMIZ LAZIM. ÖNCE ÝYÝ HÝSSEYÝ DOÐRU ÞEKÝLDE TANIMLAMAMIZ LAZIM. BORSA GÝRMEKTEKÝ AMACIMIZI TANIMLAMAMIZ LAZIM. BUNLARI AKILCI BÝR ÞEKÝLDE TANIMLADIKTAN SONRA.
MESELELERE AKILCI BÝR ÞEKÝLDE YAKLASARAK ÇÖZMEMÝZ LAZIM. YÖNETÝCÝLER SALAKMIDA TEMETTÜ DAÐITIYOR DÝYE BASÝT BÝR ÇIKARIMLA KARAR VERÝR ÝSEK AKILCI BÝR CIKARIM YAPMAMIÞ OLURUZ.
DÜNYADA HRÝSTÝYAN DAHA FAZLA OZMAN ÞÖYLE DEMEK GÝBÝ GÝBÝ DUNYADAKÝ BUNCA ÝNSAN SALAK MIDA HRÝSTÝYAN OLMUÞ.
ozman hadi toplanýn hristiyan olun filan gibi saçma sapan birþey olur bu.
SÖZÜM MECLÝSTEN DIÞARI Cümelelerimi dogru seçememiþsem bu benim akýlsýzlýgýmdýr. Kimseye akýlsýz demek haddime deðil. Ben sadece aklýmýzýn daha fazlasýný kullanabilmekle ilgileniyorum. teþvik etmeye calýsýyorum. sorgulamaya araþtýrmaya ve düþündürmeye calýsýyorum. BU amacla verdim örnekleri.
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer Ýmleri