Originally Posted by
Oralet_Osman
Bu iþ hükümetin enflasyonu düþük göstermek için domatesin, biberin aðýrlýðýný azaltýp yerlerine tornavida ve ayakkabý boyasýnýn aðýrlýðýný artýrýp enflasyonu düþük çýkarmasýna benziyor.
Çok komik, "ben programa liste çýkarttýrdým, temettü verimine göre olan hisseler daha çok kazandýrmýþ" deniyor.
Tamam örnek ver onun üzerinden konuþalým. Desin ki örneðin Tüpraþ ve Froto ya da X ile Y. Örnek verirse büyü bozulur çünkü bu hisselerin temettü verdiði için deðil karlýlýklarýný muhafaza ederek sürekli artýrdýklarý için yatýrýmcýlar tarafýndan raðbet gördüðü gerçeði ortaya çýkacak ve bu da iþlerine gelmeyecek.
Ayrýca Bist açýklama yapmýþtý. Ky, yüzde olarak tüm hisselerin %35 ine ancak iþlem hacminin (al sat) %85 ine sahipmiþ.
Osmancým veremez bahsettiði program hiç kullanmadan önce de ayný seyi tahmin etmiþtim.
Algoritmalarla içli dýþlý briyim bilgisayara ne dersen onu cýkarýr matematiksel olarak hareket eder. -10,000 Zarar acýklamýþ bir firma
-1000 TL zarar acýkladýgýnda bunun net kar artýþý 10 kat oluyor Algoritma bakýyor ohaaa 10 kat artmýþ net kar ben bu hisseyi alýrým diyor. Ulen þirket hala zarar eden bilanco acýklamýþ neyini alacaksýn ama yok algoritma ona bakmaz iþte.
Temettü veren hisseler ise zaten +10,000 karýný +12,000 yapmýþtýr. Düzenli þekilde karý artmýþtýr. E bu hýsse gýtmeyecekte hala zarar acýklayan firmamý gidecek.
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer Ýmleri