'' Ýslami banka müþterileri dövize yüklenmiþ. Bankalardaki döviz hesaplarý %46'yla son 13 yýlýn zirvesine ulaþtý. 'Ýslami bankacýlýk' yapan katýlým bankalarýnda ise bu oran yüzde 60'' buldu. Þeytan Amerika falan dinlememiþler, hele Reis'i hiç dinlememiþler ''
https://twitter.com/Nesrinnas/status...29267545657344
Ýslami banka müþterileri dövize yüklendi
https://www.gazeteduvar.com.tr/ekono...vize-yuklendi/
Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Re-twittlediklerim katýldýðým anlamýna gelmez!
geçen haftasonu tuzgölü tarafýna gittim göl kýyýsýnda bir tesis vardý içeriye girtrdik oturduk yan masada bir bayan sigara yaktý içmeye baþladý görevliye burada sigara içmek yasak deðil mi dedim. YAsak ama biz kaptanlara (sanýrým otobüs firmalarý mola veriyor tesiste) isin veriyoruz dedi. Peki bu yasal mý dedim olmasada izin veriyoruz dedi. peki bu bayan lkaptan mý dedim ve utanmadan evet dedi. bende burasý kapalý alan sigara içemezsiniz içirtemezsiniz dedim ceza gelince þaþýrmayýon dedim kalktým 184 ü aradým firmayý þikayet ettim. Bana gereðini yapacaklarýný ve görevlileri göndereceklerini söyledi ve bir ihbar numarasý verdi
bend ebugün o ihbar nuumarasý ile firmaya ne yaptýklarýný sordum. 184 deki bayan bana görevlilerin firmaya gittiðini ama o sýrada kimsenin sigara içmediðini firmayý uyarýp çýktýklarýný söyledi.
bende þimdi siz sigara ile böyle mi mücadele ediyorsunuz. benim ihbar ettiðim anda sigara içiliyordu sizinkiler gittiðinde içilmiyordu ve bu adamlarýn orada sigara içirttiklerini nasýl ispat edeceðim fotoðraf çekip gönderseydim ceza yazacakmýydoýnýz dedim bana hayýr yazmayacaktýk dedi.
Ama isterseniz fotoðraf çekip cimere yollayabilirsiniz o zaman iþlem yapýlýr ama biz fotoðrafla iþlem yapmýyoruz dedi
ülke o hale gelmiþki yetkili kurumlar kýllarýný bile kýpýrdatmýyorlar ve bir sigara için bile cimeri kullanmaya yönlendiriyorlar.
o zaman size ne gerek var cumhurbaþkaný bide sigarayala cezanýn peþinde mi koþsun dedim
184 büyük bir hayal kýrýklýðý oldu benim için dedim ve kapattým
þimdi vatandaþ nereye baþvursun tv lerde her saat baþý kamu spotu diye geçtikleri þey týrýþkadan bir þeymiþ
bir halt olacaðý yok.
Bu twitter sayfasinda ki yorumlara baktim da bu insanlarla ayni ulkede yasamak eziyet olmali. Bu kadar gerizekalinin oldugu bir ulke yine iyi bugunlere kadar dayanabilmis.
SM-C5010 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tanzim et satýþý
3421334_of3b7.jpg
Sigara ihbar hattý ile ilgili kamu sporunu izlerken hep söylerim. Ceza yazacak ekip kapýnýn önünde mi bekliyor acaba? Hadi Ýstanbul ihbar et bakalým görev aþkýyla yanan ekip kaç saatte geliyor. aptal aptal iþler bunlar...
Ýlla ceza kesmek istiyorlarsa zaten banko futbol stadlarýna gitsinler yeter sivil olarak...Binlerce insan maç sýrasýnda ve arasýnda sigara içiyor stadlarda...Orada da yasak...Ama iþ olsun torba dolsun iþteeeee....Binlerce aðacý kesip poþet satarak çevrecilik taslýyorlar...
Yer Ýmleri