Ben çocuklarýma oðlum/kýzým okuduðunuz okullardan hiç bir karþýlýk beklemeyin boþuna.Zaman kaybýndan baþka bir iþe yaramayacak.
Ve nitekim öyle oldu.
Bir an evvel iþ hayatýna atýlýn, tecrübe kazanýn, Hayat üniversitesi en büyük üniversite dir dedim.
Nitekim birini kurtarabildim, diðerleri ziyan oldu.
Yüksek Okumak boþ iþe dönüþtü maalesef; yerine pazarda bir tezgah ya da küçük bir büfe çok daha karlý 🙂
Benim çocuk üniversiteyi bu sene bitirdi. Spesifik bir bölüm. Ýþ bulmama gibi bir durumu yok.
Dýþarýda eðitimi verilen bir belge için okul kendi bünyesinde eðitim açmýþ. Bizim çocukta okuldaki eðitime gitti aldý belgeyi.
Eðitim boyunca boþ boþ oturmuþlar. Uyuyaný mý istersin, film izleyeni mi. O derece. Hoca varken oluyor bunlar.
Þimdi abartý gelebilir size ama aynen böyle. Nereden biliyorsun derseniz, çocuk eðitimde bunlarýn hepsinin resmini çekip gösterdi.
Tamam eðitim kötüde bu kadar da olmaz ya.
Bu yazýyý çerçeveletip duvara asýn ....canýnýz sýkýldýkça okuyun ...okutun...!!!!!!...
Deðerli forumdaþým ...yardýmcý olalým birbirimize....!!!!!!....evveliyatý var....!!!!!!
Mahir çayan'larýn....Denizlerin yok edilmesi...!!!!!
Dahada evveliyatý var.....!!!!!!....
1945 yýlý...ikinci dünya savaþýndan hemen sonra....
Marshall yardýmý anlaþmasý....!!!!!!
KUYRUÐU AMERÝKAYA KAPTIRDIÐIMIZ ANLAÞMA...!!!!!!!!!
VEEEE NATO....!!!!!!!!!
Ýþsizliðin akademisyenlerle ne alakasý var?
Profesörler doçentler mi iþe sokacak mezunlarý? Öyle bir taahhüt mü veriliyor?
Akademisyenlerin görevi araþtýrma ve proje yapmak, bilimsel yayýn çýkarmak, uzmanlýk alanýnda eðitim vermektir. Mezun iþ bulamýyorsa YÖK ya da hükümet ya o alana teþvik verip istihdamý artýrýr, ya da o bölümün kontenjanýný azaltýr veya bölümü eðitime komple kapatýr, sadece araþtýrma yapýn der.
Akademisyenlerin maaþýný iyice düþürün de kalan az sayýdaki iyi hoca da emekli olsun ya da yurtdýþýna kaçsýn, sonra üniversite eðitiminin kalitesi niye böyle diye aðlayýn öyle mi?
Geçtiðimiz yýllarda bölümlerin kontenjanlarýnýn nasýl balon gibi þiþirildiðini, bölümlerin üniversitelerin YÖK'e defalarca yapmayýn yetiþemiyoruz bu kadar öðrenciye imkanýmýz yok diye yalvardýðýný, YÖK'ün hükümete bunlarý aktardýðýný ama hükümetin dinlemeyip kontenjanlarý daha da artýrdýðýný, öðrencilerin bazen sýnýflarda ayakta ders dinlediðini biliyor musunuz? Akademisyenler veya üniversiteler veya YÖK belirlemedi o kontenjanlarý, öyle bir yetkileri olmadý. Yetki olmadan sorumluluk olmaz. Þimdi iþsizlikten ötürü akademisyenleri suçlamayýn haksýz yere.
Yer Ýmleri