Originally Posted by
rxpu
Ben bundan sonra yabancýlardan para istemeyerek oluþturulacak bir ekonomik sistemin her ne koþulda olursa olsun ve ne kadar acý çekilirse çekilsin Türkiye için daha yararlý olacaðýna inanýyorum.
Cari fazla , mali disiplin ve sýký para politikasý. Bunlarý uygularken sistem küçülse dahi o senin öz küçülmen. Yani gerçeðin ta kendisi. Ve gerçek bir döngüde ilerlersen ileri vadedeki düzelme de kalýcý olacaktýr.
Küçülmen ,daralman gerçek ekonomik potansiyelin ile uyumlu olsun ve bu noktadan yüksel, kimseye de muhtaç kalma.
Bunun dýþýndakiler çözüm deðil sadece bunu ülkeye çözüm diye dayatanlarýn çýkarýna olan bir durum.
Sevgili Üstad,
Her cümlene katýlmakla beraber düþünürken, yorumlarken yaptýðýmýz hata þu aslýnda.
Biz olaylarý vatan sevgisi, ulusçuluk, devletçilik vb kavramlarý düþünerek yorumlarken esasýnda siyasilerin bunlara göre deðil, þahsi çýkarlarýna göre hareket ettiklerini unutuyoruz.
Kýlýçdaroðlunu hiç sevmem son dönemdeki duruþu itibari ile fakat tank fabrikasý konusunda söylediklerine de katýlmamak elde deðil.
Þimdi olay 50 milyon dolar olayý mý yoksa bir yandan menfaat elde ederken diðer yandan bu ülkeyi batýrma uðraþý mý?
Ben iktidarýn kesinlikle ülke için çalýþmadýklarýný düþünüyorum, bunu düþündürten de tamamen 2002 den sonraki politikalarýdýr.
Umuyorum ki bu ülke kendi insaný ile küllerinden yeniden doðacak, sizin de dediðiniz gibi bir ekonomik modelle ilerleyecek; tekrar üretip tekrar güçlenecek, buna þüphe duymuyorum. Zaman lazým hepsi bu.
Bir aðaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeþçesine...
Yer Ýmleri