burada hatam nedir
Üssel ortalamanýn,normal açýk formulunden kaynaklý hata...
Bak basit ortalamada o hata yok.Basit ortalamaya kendim açýk formul yazdým...
Üssel e bir bar önceki degeri kullanmak zorunda oldugundan,daha çözüm bulamadým...
Ýyileþtirme var ama tam sonuç daha yok...
Data sayýsýna oranla yüksek peryotlu ortalamada hata kaçýnýlmaz oluyor....
Selamlar arkadaþlar...
üstte sormuþ olduðum sorular bir yana, Sayýn ufuk beyin;
yardýmcý olmaya çalýþmasý vs herþey güzelde
elimde sýfýr öyle çaresizce duruyorum.
Caný saolsun Ufuk bey özelden birþeyler yazdý ama olmadý olamadý...
kod bilgisine sahip biriyim ama
söz konusu mtf olunca yapamýyoruz...birazda matriks bu konuda geride...
Ufuk bey özel yerine buradan yazmamýzý istediði için genele yazýyorum.
ben derdimi tekrar izah edeyim belki yardýmcý olmak isteyen olur kimbilir.
5dk grafik üzerine ;
15dk 1440 ema yada sma
60dk 1440 ema yada sma
çizdirmek istiyorum.
bunun için;
Nw:=HOUR()<>ref(HOUR(),-1);
n1:=1440;
p1:=2/(n1+1);
x1:=If(nw,(p1*Ref(C,-1))+((1-p1)*PREV),PREV);
x1
ve SMA içinde
nw:=HOUR()<>ref(HOUR(),-1);
n1:=1440;
p1:=1/(n1);
nc1:=valuewhen(n1+1,nw,Ref(C,-1));
x1:=if(nw,(p1*Ref(C,-1))+(PREV-nc1*p1),PREV);
x1
kullanmaya çalýþtým. (formüller ufuk beyin paylaþýmýdýr.)
ama bu deðerde çizimi net deðerlerle alamýyorum.
normalde 5 -15 60 lýklarda 1440 ema veya sma çizdirilirken mtf olarak olmuyor.
bunun bir çözümü yokmudur...
mesela https://www.tradingview.com/x/8NgzMyyC/
burada MTF EMA kodu ile;
5dk üzerinde bu görüntüyü alýyorum. tabi kodlama farklý yapýda olduðundan ve sistem bunu matrikste alamýyorumKod:study("Multi Timeframe EMA", shorttitle="MTF_EMA",overlay=true) len = input(20, title="Length", type=integer) src = input(close, title="Source", type=source) show5m = input(true, title="show 5m", type=bool) show15m = input(true, title="show 15m", type=bool) show30m = input(true, title="show 30m", type=bool) show1h = input(true, title="show 1h", type=bool) show2h = input(true, title="show 2h", type=bool) show4h = input(true, title="show 4h", type=bool) show1D = input(true, title="show 1D", type=bool) emaCurrent = ema(src,len) ema5m = security(ticker,"5",ema(src,len)) ema15m = security(ticker,"15",ema(src,len)) ema30m = security(ticker,"30",ema(src,len)) ema1h = security(ticker,"60",ema(src,len)) ema2h = security(ticker,"120",ema(src,len)) ema4h = security(ticker,"240",ema(src,len)) ema1D = security(ticker,"D",ema(src,len)) plot(emaCurrent, color=red, title="ema current") plot(show5m ? ema5m : na, color=interval < 5 and not isdaily and not isweekly and not ismonthly ? #aaaaaa : na, title="ema 5m") plot(show15m ? ema15m : na, color=interval < 15 and not isdaily and not isweekly and not ismonthly ? #999999 : na, title="ema 15m") plot(show30m ? ema30m : na, color=interval < 30 and not isdaily and not isweekly and not ismonthly ? #888888 : na, title="ema 30m") plot(show1h ? ema1h : na, color=interval < 60 and not isdaily and not isweekly and not ismonthly ? #777777 : na, title="ema 1h") plot(show2h ? ema2h : na, color=interval < 120 and not isdaily and not isweekly and not ismonthly ? #666666 : na, title="ema 2h") plot(show4h ? ema4h : na, color=interval < 240 and not isdaily and not isweekly and not ismonthly ? #555555 : na, title="ema 4h") plot(show1D ? ema1D : na, color=not isdaily and not isweekly and not ismonthly ? #444444 : na, title="ema 1D")![]()
SN. LEVENT DOÐAN, günlük kaçlýk ortalama çizdireceksiniz alt periyotlara,
1.eðer seçtiðiniz sayý küçükse
2. indicatörün bügünkü deðeri sizi ilgilendirmiyorsa
basit ortalama için aþaðýdaki basit þablonu kullanabilirsiniz.
3 günlük mtf kapanýþ ortalamasý bugün hariç
a1:=LoadDaily("X30YVADE",C,1);
a2:=LoadDaily("X30YVADE",C,2);
a3:=LoadDaily("X30YVADE",C,3);
B1:=(A1+A2+A3)/3;
B2:= MOV( B1,3,S);
B2
illa üssel ortalama lazýmsa üssel ortalamanýn mtf olmayan açýk formülüne göre düzenleme yapmanýz lazým. seçilen sayý büyükse sýkýntý yaratýr mý matrikste bilmem.
![]()
5dk data 8000 bardýr.
yani 15 dk üst frame çizilir, saatlýk 1440 barlýk ortalam çizilemez,çünkü data yok ...
600 küsür bardan(data) 1440 lýk ortalama nasil elde edilirki...istiyorsun diye olmaz...
1440*12 =17280 bar dan fazlasý lazýmki son saat ortalamasý hesaplansýn....
Diger platformlar üst framenin datasýný kullanýr....ve repaint yaparlar
Dürüstlük pahalý bir mülktür, ucuz insanlarda bulunmaz. Honore Balssa
Yer Ýmleri