Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
10,67 10% 314,93 Mn 9,60 / 10,67
9,46 10% 1,13 Mr 8,55 / 9,46
4,95 10% 620,96 Mn 4,57 / 4,95
13,75 10% 8,86 Mn 12,60 / 13,75
146,30 10% 648,66 Mn 133,00 / 146,30
27,54 -10% 521,21 Mn 27,54 / 28,98
265,50 -10% 11,51 Mr 265,50 / 300,75
19,75 -9.98% 649,22 Mn 19,75 / 23,44
128,50 -9.95% 31,80 Mn 128,50 / 128,50
9,00 -9.91% 1,20 Mr 9,00 / 9,84
307,75 4.94% 26,87 Mr 301,00 / 311,00
72,60 8.68% 17,63 Mr 68,40 / 72,60
14,31 4.15% 10,97 Mr 14,02 / 14,61
371,25 -1.72% 9,92 Mr 365,25 / 382,75
20,40 0.89% 1,14 Mr 20,30 / 21,16
380,00 -0.13% 4,64 Mr 375,75 / 390,00
107,00 0.94% 1,67 Mr 102,30 / 111,70
102,90 1.38% 166,05 Mn 101,30 / 104,70
33,28 3.16% 121,49 Mn 32,72 / 34,08
11,12 2.49% 269,39 Mn 10,87 / 11,19
79,85 4.65% 539,53 Mn 77,10 / 79,90

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 18/27 ÝlkÝlk ... 81617181920 ... SonSon
Arama sonucu : 215 madde; 137 - 144 arasý.

Konu: Multi Time Frame ve Koklatýlan Ýndiktorler

Alýntý Originally Posted by uufuk Yazýyý Oku
    Dostum,MetaTrader dilini bilmiyorum....

MQL5 Türkçe döküman 40.000 sayfa idi her ne kadar çogu gereksiz ve tekrar ise de benim için bu saatden sonra gerekli degil...
    Hafýzam ezbere yatkýn degil ,analýtik ve sorgucu ögrenmeya musait....
    Siz gençlere göre.....

Sorunuza gelinçe,süslü püslü renkli olsada temel mantýgý ATR bazlý bir traling indikator...Longda ve shorta gözlem için emniyet þeridi ilave edilmiþ....
    Matriksçesi yaklaþýk olarak aþagýda...Karþýlaþtýrma için USD/TRY kullandým siz datayý Metatradere yüklediginize göre rutuþlarý þablon üzerinden yaparsýnýz...

Alýntý Originally Posted by cengizz
     Alýntý Originally Posted by uufuk
    ,,,,,,,,,,,,,
    Açýklamasýný bana borçlusunuz.Özelden cevaplayýnýz.
    Bir faydasý yok mtf izlemenin.
    Ýndikatör karýþýmý yapacaksanýz belki olur. Belki.
    Matriks çok elveriþli bir platform deðil. mt5'i takip edin, binlerce mtf var buna raðmen tam baþarý olmuyor.
    Baþarý için mecbursunuz weekly grafik kullanmaya.
    Aþaðýdaki mt5 forumunu deþerseniz ki bu sizin 2 yýlýnýza mal olur, ama para kazanýrsýnýz iþin nihayetinde.
    Bol kazanç.

https://www.mql5.com/en/code/mt5/indicators

---------------------------
    Usta bir ressamýn öðrencisi eðitimini tamamlamýþ. Büyük usta, öðrencisini uðurlamýþ.
    Çýraðýna " Yaptýðýn son resmi, þehrin en kalabalýk meydanýna koyar mýsýn?" demiþ.
    " Resmin yanýna bir de kýrmýzý kalem býrak. Ýnsanlara, resmin beðenmedikleri yerlerine bir çarpý koymalarýný rica eden bir yazý iliþtirmeyi de unutma" diye ilave etmiþ.

Öðrenci, birkaç gün sonra resme bakmaya gitmiþ. Resmin çarpýlar içinde olduðunu görmüþ. Üzüntüyle ustasýnýn yanýna dönmüþ. Usta ressam, üzülmeden yeniden resme devam etmesini tavsiye etmiþ.
    Öðrenci resmi yeniden yapmýþ.Usta, yine resmi þehrin en kalabalýk meydanýna býrakmasýný istemiþ.
    Fakat bu kez yanýna bir palet dolusu çeþitli renklerde boya ile birkaç fýrça koymasýný söylemiþ.
    Yanýna da, insanlardan beðenmedikleri yerleri düzeltmesini rica eden bir yazý býrakmasýný önermiþ. Öðrenci denileni yapmýþ. Birkaç gün sonra bakmýþ ki, resmine hiç dokunulmamýþ. Sevinçle ustasýna koþmuþ.

Usta ressam þöyle demiþ:
    "Ýlkinde, insanlara fýrsat verildiðinde ne kadar acýmasýz bir eleþtiri saðanaðý ile karþýlaþýlabileceðini gördün. Hayatýnda resim yapmamýþ insanlar dahi gelip senin resmini karaladý.
    Ýkincisinde, onlardan müspet,yapýcý,olumlu olmalarýný istedin. Yapýcý olmak eðitim gerektirir. Hiç kimse bilmediði bir konuyu düzeltmeye cesaret edemedi."

- Emeðinin karþýlýðýný, ne yaptýðýný bilmeyen insanlardan alamazsýn.
    - Deðer bilmeyenlere sakýn emeðini sunma.
    - Asla bilmeyenle tartýþma.

----------------------------

Resimlerimi,izleyenler fikir yürütsün,kendilerini geliþtirsin diye paylaþýyorum..
    Kimseye para kazandýrmak amacým degil, bu piyasadan kendiminde kazanmaya ihtiyacý yok...
    Bu güne kadar,yönledirici öneri tavsiye formulasyon sunmadým....
    Forumdaþlarýn ufkunu açacak formulasyonlar sundum...
    Herkes kendi resmini kendi çizsin istedim,tavsiye etdim..
    Daha güzel resimleriniz varsa paylaþýnýz.....
    Forumdaþlarda fikir edinsin....
    Dürüstlük pahalý bir mülktür, ucuz insanlarda bulunmaz. Honore Balssa

Duhul
    Aug 2017
    Ýkamet
    Düzce
    Gönderi
    2,749
     Alýntý Originally Posted by uufuk Yazýyý Oku
    ---------------------------
    Usta bir ressamýn öðrencisi eðitimini tamamlamýþ. Büyük usta, öðrencisini uðurlamýþ.
    Çýraðýna " Yaptýðýn son resmi, þehrin en kalabalýk meydanýna koyar mýsýn?" demiþ.
    " Resmin yanýna bir de kýrmýzý kalem býrak. Ýnsanlara, resmin beðenmedikleri yerlerine bir çarpý koymalarýný rica eden bir yazý iliþtirmeyi de unutma" diye ilave etmiþ.

Öðrenci, birkaç gün sonra resme bakmaya gitmiþ. Resmin çarpýlar içinde olduðunu görmüþ. Üzüntüyle ustasýnýn yanýna dönmüþ. Usta ressam, üzülmeden yeniden resme devam etmesini tavsiye etmiþ.
    Öðrenci resmi yeniden yapmýþ.Usta, yine resmi þehrin en kalabalýk meydanýna býrakmasýný istemiþ.
    Fakat bu kez yanýna bir palet dolusu çeþitli renklerde boya ile birkaç fýrça koymasýný söylemiþ.
    Yanýna da, insanlardan beðenmedikleri yerleri düzeltmesini rica eden bir yazý býrakmasýný önermiþ. Öðrenci denileni yapmýþ. Birkaç gün sonra bakmýþ ki, resmine hiç dokunulmamýþ. Sevinçle ustasýna koþmuþ.

Usta ressam þöyle demiþ:
    "Ýlkinde, insanlara fýrsat verildiðinde ne kadar acýmasýz bir eleþtiri saðanaðý ile karþýlaþýlabileceðini gördün. Hayatýnda resim yapmamýþ insanlar dahi gelip senin resmini karaladý.
    Ýkincisinde, onlardan müspet,yapýcý,olumlu olmalarýný istedin. Yapýcý olmak eðitim gerektirir. Hiç kimse bilmediði bir konuyu düzeltmeye cesaret edemedi."

- Emeðinin karþýlýðýný, ne yaptýðýný bilmeyen insanlardan alamazsýn.
    - Deðer bilmeyenlere sakýn emeðini sunma.
    - Asla bilmeyenle tartýþma.

----------------------------

Resimlerimi,izleyenler fikir yürütsün,kendilerini geliþtirsin diye paylaþýyorum..
    Kimseye para kazandýrmak amacým degil, bu piyasadan kendiminde kazanmaya ihtiyacý yok...
    Bu güne kadar,yönledirici öneri tavsiye formulasyon sunmadým....
    Forumdaþlarýn ufkunu açacak formulasyonlar sundum...
    Herkes kendi resmini kendi çizsin istedim,tavsiye etdim..
    Daha güzel resimleriniz varsa paylaþýnýz.....
    Forumdaþlarda fikir edinsin....

Af buyrun sn. uufuk ben bu iletiyi anlamadým, bana izah borçlusunuz þimdi de siz zira pm idi yolladýðým. Yanlýþ bir þey yazdým diye vehime kapýldým üstadým.
    Saygýlar
    Son düzenleme : cengizz; 13-12-2017 saat: 21:35.

Tüm gönderilerimde ve özel mesajlaþmalarýmda,sadece ve sadece formul kýsmýyla cevaplar verdim....
    Para kazanmakdan,kazandýrmakdan bahsetmedim...
    MQ dillerini bilmedigimi ögrenmek için müsait olmadýgýmý,tercubeme dayanarak ve tarzanca anladýgým kadarýyla bir çok dosta
    yardýmcý oldum....
    ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, görünce açýklama istedim,sagolun sizde cevap yazdýnýz...
    Para kazanmakdan,indikator kokteylinden,grafik timeframesine bir cýrpýda öneride bulunup üstüne üstlük MQ dilini ögrenmemi
    tavsiye ettiniz...

Ayný ressamýn tabolusuna atýlan kýrmýzý xxxx gibi .......
    Bu hususda formul paylaþýmýný ne Matriks ne de Metatrader topiginde hiç görmedim..
    Kolay gelsin size bol kazançlar....

4.  Alýntý Originally Posted by cengizz Yazýyý Oku
    Af buyrun sn. uufuk ben bu iletiyi anlamadým, bana izah borçlusunuz þimdi de siz zira pm idi yolladýðým. Yanlýþ bir þey yazdým diye vehime kapýldým üstadým.
    Saygýlar
    Sizin """"""" Bu mesajýnýzý görünce,ustanýn 135. mesajýna katýldýðýnýzý,onayladýðýnýzý düþünmüþtüm..Özel mesajýnýz talihsiz bi mesaj olmuþ,bu mesajý Uufuk hocayý tanýyan saygý duyan kimse atmaz..Mesajýnýzdan daha yanlýþ biþey olamaz..Mesajýnýzda Üstünlük,bilgelik,akýl verme akýyor..Üstüne birde izah boçlusunuz demiþsiniz,tuz biber olmuþ bence.. Yýllarýný büyük sabýrla,incelikle insanlara yardýmcý olmaya adayan abimize saygýsýzlýk etmiþsiniz..Bence daha fazla yazmayýn yazdýkça batacaksýnýz gibi geliyor..Ha ustayý tanýmýyorum diyorsanýz buyrun dev arþivi bedava parada kazandýrýyor endiþelenmeyin..

http://www.hisse.net/forum/showthrea...t=28162&page=3
    ''Borsa tembel yatýrýmcýlar için hiç uygun deðildir. Çalýþkan, öðrenmeyi, yeniden öðrenmeyi sevenler için ise en ideal, en yüksek kazançlý yatýrým alanýdýr.'' P.Lynch

Duhul
    Aug 2017
    Ýkamet
    Düzce
    Gönderi
    2,749
    Güzel kardeþim ben uufuk beyi de tanýmam, arþivini de bilmem bu forumu da çok iyi bilen bir insan deðilim ayrýca burda kimseyle tanýþýklýðým yoktur. Ýster inanýn ister inanmayýn. Ayrýca ben bu forumda kimseden yardým istemiþte deðilim. Kýsaca forumda bir yabancý gibiyim Nacizane iyi niyetle bu sayfaya birþey yazacaktým ve yazdým sonradan da sildim. Baktým bir tartýþma ortamýna girerim korkusuyla yazýmý sildim ve yerine bu iþareti ",,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,," koydum. Zira uufuk bey yukarýda bir uyarý(*) yapmýþ o uyarýyý dikkate alarak yazdýðýmý sildim. Daha sonra uufuk beyde ",,,,,,,,,,," bu ne anlama geliyor diye pm atmýþ. Ve yine bu pm istanaden yazýpta sildiðim þey olaný, 1-2 cümle ile cevapladým. Hepsi bundan ibarettir. Ayrýca cengizz olan ben çok fazla önemsenecek biride deðilim, bu iþlerden de fazla anlamam, teknik bilgim yok denecek kadar azdýr. Formül bilmem, algoritma bilmem ve buna raðmen kimseden yardým istemiþ deðilim. Ayrýca binlerce insanýn üye olduðu forumda bazý önemli nickler gözüme çarpýyor bu kadarýný tanýyorum. Kimseyi tanýmak zorunda da deðilim. Gittikçe batmamýnda önemi yok, yerin dibine de girsem çok önemsemem. Kimsye saygýsýzlýk etmemiþim. Tarzým gereði yazý üslubum bu. uufuk bey saygýn bir insandýr ve katýlýyorum. uufuk beyi inanýn tanýmam ve tanýmak zorunda da deðilim sizi veya bir baþkasýný. Ýyi niyetle bir pm'a cevap yazdým. Hay yazmaz olsaydým. Kimseden itibarda beklemiyorum. Yine söylüyorum kaale alýnacak önemsenecek biri deðilim. Hepiniz haklýsýnýz ama özür dileyecek bi saygýsýzlýðým olmadýðý için özür dileyemiyorum kusuruma bakmayýn.

-PM'larýn bu þekilde teþhir edilmesi çok yanlýþ. Adý üstünde "PM" ,
    insanlarýn özeli /mahremiyeti denen þey var. Doðru bulmuyorum.

*Tartýþmanýzý ZELLO da yapýn lütfen konu kapanmýþtýr.... (bu uyarýya istinaden yazýmý sildim)
    Son düzenleme : cengizz; 13-12-2017 saat: 23:45.

6.  Alýntý Originally Posted by cengizz Yazýyý Oku
    Güzel kardeþim ben uufuk beyi de tanýmam, arþivini de bilmem
    Tamam hocam tanýmýyorsan biþey demiyorum..Ýyi geceler..
    ''Borsa tembel yatýrýmcýlar için hiç uygun deðildir. Çalýþkan, öðrenmeyi, yeniden öðrenmeyi sevenler için ise en ideal, en yüksek kazançlý yatýrým alanýdýr.'' P.Lynch

YENÝ YIL HEDÝYESÝ

MATRÝKS deki Overal'ý, baþka indikatorler ve sistemler içinde kullanazsýnýz...
    Overalý kullanarak "FeedBack"(geribesleme) barýndýran sistemler inþa etmek için ,ilk adým overalý bulmak...
    Ýleri derece sistemler,önce kendi durumlarýný bilmelidir,geliþmiþ platformlarda overal mevcuttur...
    Kendini geliþtirmek isteyen dostlara yeni yýl armaganý...

Kod:
    islemTipi:=Input("Alsat1 Tum0",0,1,1);
    al:=Cross(mov(c,13,s),mov(c,50,s));   sat:=Cross(mov(c,50,s),mov(c,13,s)); 
    al:=if(al,1,0) ;      sat:=if(sat,1,0) ;  z:=valuewhen(1,al-sat,al-sat);
    st:=if(BarsSince(cross(cum(al or sat),0.5))>0,1,0);                
    ov0:=cum(if(ref(z,-1)=1,ROC(c,1,$),if(ref(z,-1)=-1,-ROC(c,1,$))))*st;
    ov1:=cum(ref(z,-1)*ROC(c,1,$))*st;  if(islemTipi=1,ov0,ov1)

8.  Alýntý Originally Posted by uufuk Yazýyý Oku
    YENÝ YIL HEDÝYESÝ

MATRÝKS deki Overal'ý, baþka indikatorler ve sistemler içinde kullanazsýnýz...
    Overalý kullanarak "FeedBack"(geribesleme) barýndýran sistemler inþa etmek için ,ilk adým overalý bulmak...
    Ýleri derece sistemler,önce kendi durumlarýný bilmelidir,geliþmiþ platformlarda overal mevcuttur...
    Kendini geliþtirmek isteyen dostlara yeni yýl armaganý...

Kod:
    islemTipi:=Input("Alsat1 Tum0",0,1,1);
    al:=Cross(mov(c,13,s),mov(c,50,s));   sat:=Cross(mov(c,50,s),mov(c,13,s)); 
    al:=if(al,1,0) ;      sat:=if(sat,1,0) ;  z:=valuewhen(1,al-sat,al-sat);
    st:=if(BarsSince(cross(cum(al or sat),0.5))>0,1,0);                
    ov0:=cum(if(ref(z,-1)=1,ROC(c,1,$),if(ref(z,-1)=-1,-ROC(c,1,$))))*st;
    ov1:=cum(ref(z,-1)*ROC(c,1,$))*st;  if(islemTipi=1,ov0,ov1)
    Hocam hediyeniz için teþekkürler
    Mutlu yýllar dilerim

bende bu þekilde farklýlýklar oluþtu

Sayfa 18/27 ÝlkÝlk ... 81617181920 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •