genelde hissenin fiyatýnýn eder çarpanlara ulaþamamasýna kýzan patronlar,sermayesini doðru oranlarda yükselterek yani bedelsiz bölünerek hem hissenin adedinin çoðalmasýna hemde hisse fiyatýndan korkanlar için fiyatýn makul yerlere inmesine karar verir.önceden hisse adedi az olduðu için spekler tahtaya uðramýyordu.þimdi dolaþýmdaki hisse çoðalýcak.birde patron hissenin yukarý gitmasi için bir tahta yapýcýyla anlaþmýssa,ona oyun için biraz mal vermeliki bu dolaþýmdaki hisse adeti dahada çoðaltsýn.bu gerekli.ben yarýn uçucak kaçýcak demiyorum..her speðin yoðurt yemesi baþkadýr.erbosanýn speði nasýl görücaz...þu var..bu hisseyi yýllardýr taþýyan ufak orta ölçekli yatýrýmcýlar var.bunlar oyuna hiç girmediler girmezlerde.temettücü gurubudurlar.ellerine para geçtikçede alýrlar.çünkü yýllardýr temettüsü artarak devam eden þirket buldum derler.bunlara þahitim.temettü oranlarýna bakýn yapýþtýrýyorum![]()
sonuç....bu hisseden kimse zarar etmez...en fazla az biraz zaman kaybeder..oda speðin sallama dökme çabasýndan dolayý olur..karý yüksek þirketler içinde pd/dd si bukadar ucuz hisse birde egeen var...onunda patronu bedelsizi düþünmeli.2 bin lira olmasý gereken hisse 400 lerde geziyor.niye rakamý duyan küçük yatýrýmcý,ooo çok pahallý diyor..len bir bak,pd/dd si kaçtýr.sermayesinin kaç katý kar eder.bir bak,sonra ucuzmu pahallýmý de..ama bu deðerlerin ne manaya geldiðini bilmez..bizim millet parayý borsaya bilinçsizce kor,ve beklerki çoðalsýn..temel deðerlerden çok,grafikte al vermiþ eften püften hisseleri paylaþanlar oldukça,bu böyle devam eder.kalýn saðlýcakla...
Yer Ýmleri