https://www.kisavade.com/
Al,sat,tut,yakala,sýk,býrak vb. tavsiye için aracý kurumunuzla görüþün.
"Ekonometri ve ekonometrik modellerden anlayan birisi lazim. Ki kare, varyantlar, Durbin Watson, bagimli degisken, bagimsiz degisken, alfa, beta falan filan inter milan. "
Oraletim' im Osman'ým... Sen geç taþaðýný.
Seni de öyle seviyoruz.
Nasuh' un affýna sýðýnarak söylüyorum...
Sistemli olmanýn, teknik gözlemin baþarýsýnýn þahididir son dönem.
Tabi tek mesele bu olsaydý yine cevap yazmýyor olurdum sana.
Ama yine de haklýsýn, "yoðurt ve yiðit"...
Herkesin gönlüne göre inþallah.
Son düzenleme : obblomovv; 21-03-2019 saat: 23:07.
https://www.kisavade.com/
Al,sat,tut,yakala,sýk,býrak vb. tavsiye için aracý kurumunuzla görüþün.
ÝTÝRAZ EDÝYORUM SAYIN YARGIÇ!
Ben ekonometri ile ilgili olan yazýmý sana yazmadým. @Miriel ve @dimitris 10 yýllýk dolar, hisse baðlantýsý hakkýnda yazýþýp bunu hesaplama ve tahmin etmenin çok zor olacaðýný söylerken ben de "Ekonometri denen bir olay var, geçmiþ verilerden yola çýkarak, çok sayýda deðiþkeni de iþin içine katarak %1 ya da %5 hata payýyla eldeki verilerle geleceði tahmin etme yöntemidir demek istemiþtim. Seçim sonuçlarý da bu modellemelere göre yapýlýr bilirsin.
Ama sorun þu ki, örneklem büyüklüðün ne kadar büyük olursa sonucu doðru bilme oranýn o kadar artar. 5.000 kiþiyle yapýlan bir seçim anketiyle 100 bin kiþiyle yapýlaný ayný deðildir ve fakat dolar&hisse korelasyonu (iliþkisini) kestirebilmek olaya müdahil deðiþkenlerin çok fazla olmasý nedeniyle çok çok zor ki zaten sn Miriel de bunu belirtmiþ.
Kýsa kes Aydýn abasý olsun kýsmýna gelirsek asla billur geçme gibi bir olayým olmadý. Emeðe saygý öncelikle, saðlýktan sonra en deðerli þey olan vakit ayýrýp insanlara yardýmcý olan senin gibi birinin mekanýnda deðil billur geçmek bacak bacak üstine bile atmam. Kamuoyuna saygýyla duyurulur.
Hatamýz varsa affola. Geveze olabilirim, boþ beleþ yazýlar yazabilirim, hatalý/yanlýþ bilgiler verebilirim ama asla art niyet yoktur. Ben bitti demeden bitmez pardon o baþka þey içindi. Neyse biz daha iyisini yapana kadar en iyisi bu! Lenn yine olmadý yav. Taam taam buldum, kontrolsüz güç, güç deðildir. Canýn sýkýlmýyor, paran yok. demiþler.
https://www.kisavade.com/
Al,sat,tut,yakala,sýk,býrak vb. tavsiye için aracý kurumunuzla görüþün.
Abi haklýsýn , hatta ben senden önce dedim senin haklý olduðunu. O ara Hatay' da görev yapýyordum, o çocuklarý gördüm abi , satýlan kýzlarý, çocuk kaçýran organ mafyalarýný ya uzun laf bunlar o konuya hiç girmeyim gördüklerim bende kalsýn.
Neden nasýl iliþki kurduðum konusunda da arif tarif gerekmez .
Hiçbir silah hissesi almam abi , isterse bine katlasýn.
Yer Ýmleri