Originally Posted by
obblomovv
Üstad...
"Gidecek her þeyi" bulmak zor. Gidecek bir þeyleri bulacak sistem deðil...
Burada ilk @Slickman sormuþtu. "Tarama formülünün açýklamasýnda hepsi ayný olanlarýn bir kýsmý gidiyor, diðerleri niye gitmiyor?" diye.
Çünkü kýsa vadeli bir tarama formülünde;
"kimisi dipten döndüðü için,, kimisi düzeltmesini bitirdiði için, kimisi yeni bir zirve yaptýðý için..." giriyordu listeye.
UV koþullarý da uygun olan hisseler KV de daha hýzlý tepki verir,
Dipten dönenler gibi...
Sayýn obblomovv;
Önce anlamadýklarýmý sorayým:
Gidecek bir þeyleri bulacak sistem deðil...
Sistemden kastýnýz yazdýðýmýz algoritmalar ya da formüller deðilse nedir?
"Tarama formülünün açýklamasýnda hepsi ayný olanlarýn bir kýsmý gidiyor, diðerleri niye gitmiyor?"
Buradaki hepsi ayný dediðiniz ayný kriterleri saðlayan senetler midir?
UV koþullarý da uygun olan hisseler KV de daha hýzlý tepki verir,
Kriterleri ayný olan senetlerin uzun vadeli ayýraçla seçilmesi gibi mi?
Þimdi de ben baþýmdan geçen bir olayý anlatayým;
O zaman ( aslýnda çok eski bir zaman ) DURDO þampiyon olarak listeme giriyordu. 1. sýradaydý ve ben % 100 hissede idim. Herþey olmasý gerektiði gibi idi kriterlerim çok güçlü bir þekilde karþýlanýyordu. Ama ne hikmetse DURDO'nun altýndaki listedeki senetler sýra ile primlerini yaptýlar ama benim hisseye gelince týk yok... Böylelikle hissede yanlýþ olmasýn 2-2,5 yýl geçirdim. Ona benzer bir olay da (adýna destanlar yazdýðým) PKART'ta baþýma geldi. Yaklaþýk 3 yýl da onda kaybettim. Ýki hissede de kazandým ama beklediðim prim ile geçirdiðim süreye bakýnca ortada kaldým gibi biþey oldu. Akýllandým. Senet sayýsýný arttýrmak ve daha güvenli bir strateji oluþturmak gerekiyordu. Þimdi ise bunlara kafa yoruyorum.
Özet: O zamanlar DURDO ve PKART niye gitmedi hala anlamýþ deðilim...
“Baþarýsýzlýk yeniden ve daha zekice baþlayabilme fýrsatýndan baþka bir þey deðildir.” Henry Ford
Yer Ýmleri