Selamlar. @Dandanakan hocam çizmiþ ama... Ben de alternatif bir bakýþ açýsý getireyim.
Ýdeal' de veriler güncellenince yeniden bakarýz kendi habitatýmýzda. Þimdilik görüntü þöyle:
#DGKLB, KO, Gün.
@Dandanakan hocamdan farklý olarak ben biri birine paralel iki kanaldan ziyade, geniþleyen bir üçgen içinde hareket edeceðini öngörüyorum bu kaðýdýn.
Nedeni de þu;
Gerilerde de yazmýþtým. Kanal bandý dediðimiz þeyleri oluþturanýn bir gösterge desteði veya direnci olduðunu düþünüyorum.
Aksini görmediðim sürece de bu senedin günlükte IM Kijunsen' e paralel bir alt bant oluþturduðu/oluþturacaðý þeklinde kanaatim.
Hal böyle olunca... "Kanal alt bandý diye iþaretlediðim þey þimdilik hayali.
Gelelim olasý senaryomuza...:
1 ve 2 diye iþaretlediðim oklar... Birincisi IM Chikou span, ikincisi de fiyat için yaklaþýk ayný seviyede direnç...
1.58-1.59 TL diyebiliriz sanýrým.
3 numaralý ok ise zaman içerisinde her ikisinin fiyatý aþaðý yönlü sýkýþtýracaðý eðimi gösteriyor.
Daha anlaþýlýr dille: Hafta sonun dek sert bir tepki verebilirse 1.65 TL,
zamana kalýrsa iþi, kanal alt bandýna doðru sýkýþtýran bir aþaðý yönlü eðim olacak(Þimdiki deðeri 1.37 gibi).
Yani 7 güne kadar 28 kr lik bir aralýkta hareket bekleyebiliriz.
Peki sonra? Fiyat Kumo bulutuna girer, IM Chikou span da Kijunsen' i kýrmýþ olursa...
1.81 e doðru bir atak görürüz. Deðilse kanal alt bandý kýrýlýr 1.2x lere doðru bir gevþeme görürüz.
"Sadede gel!" diyorsan. 1.37 üzerinde kaldýðý sürece sýkýntý yok, "oyna devam"!
Diye düþünüyorum ben...
![]()

Saðolasýn. Selemlar.

Yer Ýmleri